23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Καλησπερα φιλοι μου.να ειστε ολοι καλα.εγωειμαι πολυ στεναχωριμενη χθες πηγα για την προγραματισμενη χημειοθεραπεια και μου ειπαν πως δεν υπαρχη το φαρμακο να ψαξω να τοβρω μονη μου που ????????????????δεν υπαρχη πουθενα.καινα ημουν η μονη ειδα πολλα απελπισμενα ματια και εισεπραξα πολη αγωνια κατι πρεπει να γινη ναφωναξουμε ολη μαζι εμενα προσωπικα δεν με λυγισε ο καρκινος με φοβιζουν αυτοι που μας κυβερνανε ΝΡΟΠΗ ΤΟΥΣ…………………………

  2. dimi γεια σου ειμαι εκτος Αθηνων και το φαρμακο λεγετε fluoroyracil η 5 fu.χρειαζωμε 500 mg τοεχω ψαξει οσο μπορουσα τουλαχιστον μπορει κατα τυχη να υπαρχει καπου γιατι ειναι νοσοκομειακο φαρμακο .δεν ειμαι η μονη που το ψαχνω μου λενε οτι το βρηκαν σε καποιο μερος παιρνω τηλ. μου λενε εξαντληθηκε παιζουμε το κυνηγη του κρυμενου θησαυρου και οι αρμοδιοι ΑΠΩΝ……………αν καποιος ξερη κατι ας
    μου το πει.

  3. Νανσυ καλημέρα ,

    Σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ πήρες τηλέφωνο? συγνώμη δεν ξέρω απο αυτά απλά νομίζω οτι εκεί έχουν φάρμακα νοσοκομειακά. Ελπίζω να το βρεις συντομα

  4. ioanna καλημερα.εχω παρει και σε φαρμακειο του εοπυ.σημερα θα παρω παλι αλλα εφοσον δεν το εισαγουν δεν υπαρχει εκτος και αν εχει ξεμεινει καποιο τεμ,καπου δυστυχως δεν θα κανω θεραπεια συντομα.περιμενω απαντηση απο το εξωτερικο.το ψαχνω μονη μου.Επαναλαμβανω δενειμαι μονο εγω πρεπει να κανουμε κατι σημερα ειμαι εγω αυριο εσεις δεν το ευχομε σε κανενα αυτο μεγαλη πικρα ….arkoyde αν μπορεις κανε κατι δεν ξερω πως αλλιως μπορω να εποικοινωνησω μαζι σου εγω στην περιοχη μου το εχω κανει γνωστο σε ολους τους συλογους που ασχολουνται με τον καρκινο και μη.χθες βγηκαμε και στις ειδησεις τοπικου καναλιου .σιγα μην υδρωσουν οι …………….

  5. @Νανσυ καλημέρα.

    Έχω ακούσει και από αλλού ότι συμβαίνει, αλλά ήλπιζα να μην διαβάσω ποτέ αυτήν την είδηση στο blog, ομολογώ.

    Δυστυχώς, δεν έχω κανέναν τρόπο να βοηθήσω, πέραν του να μεταφέρω την είδηση όπως μπορώ, κάτι που ξεκίνησα να κάνω ήδη, μέσω twitter.

    Δεν έχω ιδέα αν η σκέψη μου είναι σωστή, αλλά στην θέση σου θα τηλεφωνούσα και στην εταιρία που το παράγει, ίσως η αποθήκη της να ξέρει που έστειλε τελευταία στην περιοχή σου, και στο υπουργείο υγείας για να καταγγείλω το γεγονός και να μάθω εναλλακτικές.

    Είναι περιττό να αναφέρω ότι, η φωνή οποιουδήποτε έχει καρκίνο και, ειδικά, που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, είναι απείρως ισχυρότερη από ενός αρκούδου.

    Με κατεβασμένα τα χέρια μου, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το επικοινωνήσω, και να σου ευχηθώ, σε σένα και σε όλους τους άλλους που βρίσκονται στην ίδια αγωνία, καλή δύναμη 🙁

  6. Νανσυ, δεν ξέρω αν θα βοηθούσε ένα τηλέφωνο στην αντικαρκινική εταιρεία για να σε κατευθύνει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.Η θετική μου ενεργεια και η σκέψη μου είναι μαζί σου. Θα πάνε όλα καλά

  7. Arkoyde καλημερα καταρχην η μεγαλυτερη βοηθεια που μας παρεχεις ειναι αοτο το blog και σε ευχαριστω πολυ για αυτο.με μεγαλη δυσκολια καταφερα να μου στειλουν αυτη την θεραπεια απο εξωτερικο δεν μπορουσαν να μου στειλουν μεγαλη ποσοτητα.δεν δινουν ευκολα φαρμακα εξω,και επειδη το προβλημα δεν τελειωνει εδω και δεν ειμαι μονο εγω δυστυχως κατι που δεν ηθελα και νιωθω ασχημα για αυτο μιλησα επωνυμα σε τηλεοπτικα καναλια τις περιοχης μου,κοινοποιοντας δημοσιος το προβλημα μου τελος παντων τωρα εγινε δεν πρεπει να μετανιωνουμε για οτι κανουμε και ελπιζω τουλαχιστον να εβαλα ενα μικρο μικρο λιθαρακι στη λυση του προβληματος .οτι μπορεις κανε και εσυ σε ευχαριστω πολυ πολυ και εσενα ioanna να ειστε ολοι καλα .

  8. Καλημέρα!Χαίρομαι παρα πολύ για σενα Νάνσυ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο! Το ξέρω πως υπάρχει μεγάλο πρόβλήμα και για άλλο κοσμο που έχει ανάγκη το φαρμακο και μακάρι όλος ο κόσμος να μπορεί να βρεί άκρη .Υπέροχο νέο σου έυχομαι να πάει καλά η θεραπεία σου.

  9. Καρκινος, υγεια, οικογενεια, ενοιες τοσο μπερδεμενες μεσα στο κεφαλι μου. φιλαρακι μου καρκινε σε παρακαλω ελα ξανα, δεν μπορω χωρις εσενα. Μ εσενα ειχα ανθρωπους να με φροντιζουν, να νοιαζονται για μενα, η μηπως ηταν ολα προσποιητα; δεν μπορω να καταλαβωγιατι οι ανθρωποι ειναι τοσο σκληροι. Να εχεις δωσει τα παντα χωρις να περιμενεις αντικρυσμα, και να σου φερονται ετσι. Γιατι εγω ο τοσο δυνατος, να ποναω τοσο πολυ γιατι εχασα την οικογενεια μου. Δεν συγχωρω στον εαυτο μου οτι ο γυιος μου 26 χρονων παληκαρι μιλησε στον πατερα του τοσο πολυ ασχημα. Επισης γιατι τα εχουν ολοι μαζι μου, εγω νοιωθω οτι τους αγαπω τοσο μα τοσο πολυ. Το ξερω δεν ειμαι εκδηλωτικος, ολοι ομως θαπρεπε να ξερουν οτι τους αγαπω. Ενα κουτι χαπια δεν εφτασε και με προλαβαν, την καραμπινα μου την πηραν, γι αυτο σου λεω φιλε μου ελα ξανα. Μονο αυτη τη φορα να μην κρατησεις πολυ και οι ανθρωποι που ειχα διπλα μου αλλαξουν σχεδια και αποφασεις, θελω να τελειωνω γρηγορα. Στεφανια μου συγνωμη που δεν σου ευχηθηκα ημουν στο νοσοκομειο, τωρα ειμαι εντελως μονος μου.

  10. καλησπέρα,

    DENIS , ελπίζω να είσαι καλά θελώ να είσαι καλά . Εσύ Εισαι αυτός που εμενα προσωπικά με κάνεις και νιώθω καλύτερα μου δίνεις κουράγιο και αισιοδοξία. Φίλε DENIS εσύ τα έβαλές με τον καρκίνο και νίκησες και δεν μπορείς να πλησιασεις τους ανθρώπους σου και να τους δείξεις πόσο πολύ τους αγαπάς?? οι παρεξηγήσεις μεταξύ ανθρώπων που αγαπιούνται ξεπερνιούνται.Το μόνο που πρέπει να τους πεις είναι οτι τους αγαπάς. ΜΗν με στεναχωρείς που μετα απο τόσο καιρό μπόρεσα και γω να πάρω λιγο τα πάνω μου με τα νέα του μπαμπα μου.
    Θέλω να πω σε όλους σας πως ομπαμπας μου έκανε την δευτερη χημειοθεραπεία του και μεχρι στιγμής είναι πολυ καλά καμία παρενέργεια. Αφου η γιατρός του του είπε οτι τα πήγε καλύτερα απο οτι περίμενε και αν συνεχίσουμε ετσι θα τα πάμε καλά.Είναι λέει γερός οργανισμός….Μακάρι και στην τρίτη θεραπεία του να ξανα πάρω έστω μια μικρή χαρά.
    Καληνύχτα σε όλους σας

  11. DENIS τι ειναι αυτα που λες ??Ολα διωρθωνονται αν εχεις υγεια ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ειμαστε ολοι εδω οι σχεσεις με τα παιδια μας διωρθωνονται με προσπαθεια εσυ νικησες τον καρκινο εισαι μεγαλος μαχητης θα το καταφερεις και αυτο ειμαι σιγουρη αν χρειαστη ζητησε και βοηθεια καποιου ειδικου η εστω καποιου συγγενη ειμαι σιγουρη οτι θα το ξεπερασεις καιαυτο μην λυγιζεις σε παρακαλω.ΔΥΝΑΜΗ!!!!!!!!!!!!!!!!Καληνυχτα σε ολους

  12. Εεεεεεεε DENIS τι λες??? Εσύ τα λες αυτά??? Πρώτα να πάρεις πίσω την ανόητη ευχή σου. Συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλά μας έχεις «ξεκολλήσει» πολλές φορές και οφείλω να κάνω το ίδιο. Προβλήματα και κακές στιγμές θα υπάρχουν πάντα.
    Πριν 18χρόνια με τα λόγια μου έκανα κουρέλι τον πατέρα μου και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά το συνηδειτοποίησα.από τότε έχω ορκιστεί να μην τον ξαναπληγώσω πότε, έχω κρατήσει εώς και σήμερα την υποσχεσή μου ακόμα και όταν οι αποφάσεις και οι πράξεις του με πλήγωσαν αφάνταστα. Δεν ζήτησα ποτέ συγγνώμη με τα λόγια αλλά ζητάω καθημερινά με πράξεις. Δυστυχώς δεν μιλήσαμε ποτέ γι ‘αυτό, κάντο εσύ τώρα με τον γιό σου. Είμαι της άποψης πως όταν νοσεί από καρκίνο άτομο που αγαπάμε αλλάζει το είναι μας, δυστυχώς με αυτό τον τρόπο η ψυχή μας γίνεται ανώτερη, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν ισχύει αυτό με τον γιο σου. Άλλωστε ποια η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης από την συγχώρεση?! Μην ξεχνάς λάθη κάνουμε όλοι.

  13. Dimi καλησπέρα,

    ενδιαφέρομαι σχετικά με την βοήθεια των βοτάνων. Πρέπει ο ασθενής να κάνει κάποιες εξετάσεις πρώτα? Που να απευθυνθώ, σε ιατρό βοτανολόγο?
    Ο γιατρός που σε παρακολουθεί με τις χμθ το εγκρίνει?
    Έχω ακούσει πως όντως τα βότανα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
    Σ’ ευχαριστώ.

  14. Φιλοι μου γεια σας, κι ευχαριστω παρα πολυ για την συμπαρασταση. Εξακολουθω να νοιωθω απαισια, τοσο πολυ ασχημα δεν εχω ξανανοιωσει στη ζωη μου. Τη ζωη μου; ποια ζωη; οντας τελειως μονος σε ενα σπιτι 170 τετρ. νοιωθω οτι δεν εχω τιποτα, δεν μου εχει μεινει τιποτα. Συναισθηματικα, νοιωθω τετοια πικρα, τετοια αδικια, που νομιζω οτι θα σταματησει η καρδια μου. Ισως φταιει οτι δεν εχω βγει καθολου εξω να μιλησω με κοσμο, μα δεν μπορω να το κανω. Ξερω οτι πρεπει να φανω δυνατος, να παλεψω να τα ξεχασω ολα, μα ειναι η πρωτη φορα που δεν θελω. Θα ειχα φυγει να παω στην Πατρα που ειναι οι πολυ δικοι μου ανθρωποι, μα δεν μπορω, βγαινω εξω στο κτημα και βλεπω το σκυλο μου το Μπακ, που ειναι τοσο αγριος που κανεις δεν θα μπορει να τον ταισει, και δεν μπορω να τον εγκαταλειψω, με κοιταει με τοση αγαπη. Μην σας ζαλιζω και πολυ με τα δικα μου. Νανσυ μου χαρηκα παρα πολυ που βρηκες το φαρμακο σου, Ιωαννα ολα θα πανε καλα με το μπαμπα σου ειμαι σιγουρος, ggg να ξερεις οτι τα βοτανα δεν επιρεαζουν καθολου τη χμθ, το εχω ρωτησει. Καποτε στις αρχες του καρκινου ειχα φαει παρα πολλα πικραμυγδαλα, ειχα στο κτημα μου, μα δεν μπορω να πω οτι ηταν αυτο που μ εκανε καλα. Συνεχιζω να πιστευω οτι ηταν η θεληση μου για ζωη, σας νοιωθω ολους φιλαρακια μου, γεια σας.

  15. Καλημέρα σε όλους,

    ggg αν τελικά βρεις ακρη με τα βοτανα αναρτησε το γιατι κ γω το ψαχνω τωρα τελευταία . Οχι οτι τόσο με τα βοτανα με τις τροφες περισσότερο. για παραδειγμα το πράσινο τσάι κανει πολύ καλό και για τις παθήσεις του καρκίνου αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα που με τις χημειοθεραπείες καταστρέφεται. Επίσης προσπαθούμε τουλάχιστον μια με δυο φορές την ημέρα ο πατέρας μου να πίνει φυσικό χυμό πορτοκάλι και να τρώει όλες τις τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό του. Επίσης από μια φίλη που της το είπε γιατρός εχω ακούσει και για βασιλικό πολτό πολύ καλά λόγια. Βασιλικό πολτό δεν ξέρω που τον βρίσκεις υποθέτω σε μαγαζί με βιολογικά προιόντα. Παμτως αν βρεις άκρη με τα βότανα ενδιαφέρομαι.
    Ευχαριστώ

  16. Denis,
    είσαι τώρα πικραμένος κ αντιδράς έτσι. Όταν καταλαγιάσει ο θυμός, δες τα πράγματα πιο αντικειμενικά και δώσε μια δεύτερη ευκαιρία. Καμιά φορά μας κάνει η αρρώστια, όσο δυνατοί και αν είμαστε, να συμπεριφερόμαστε απόλυτα. Κατανοητός ο θυμός, αλλά κ το περιβάλον πιέζεται, υποφέρει κ αντιδρά απότομα.
    Εγώ θα σου πω κάτι φιλικά. Μου έκανε εντύπωση το πόσο δυνατός έδειχνες, με την έννοια ότι ήταν κάπως αφύσικο. Πιστεύω ότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι κακό να έχουμε στιγμές αδυναμίας. Πρέπει να εκτονωνόμαστε, να επειτρέπουμε στον εαυτό μας και μια άσχημη μέρα. Με το να είμαστε πάντα δυνατοί και πάντα με θετική σκέψη καταπιέζει τα πραγματικά μας συναισθήματα που κάποτε θα εκραγούν.
    Προσωπικά διαφωνώ μαυτήν την δικτατορία της »θετικής» σκέψης, την θεωρώ καταπίεση. Η ζωή είναι κύκλος, μια πάνω μια κάτω.
    Σου εύχομαι να βρεις και πάλι γρήγορα τον δρόμο σου γιατί δεν σε άκουσα καλά. Να βρεις τον παλιό εαυτό σου και να του επιτρέπεις και καμιά άσχημη μέρα, γιατί έτσι απολαμβάνουμε τις όμορφες που έρχονται.
    Φιλικά
    sundy

  17. Σαντυ ειμαι ηδη πολυ καλυτερα, μπορω να πω καλα, χωρις να εχει συμβει τιποτα διαφορετικο στη ζωη μου. Ειναι γεγονος οτι ειμαι πολυ συναισθηματικος, βλεπω τα παντα απο τη θετικη πλευρα τους, πεφτω ευκολα, αλλα πιο γρηγορα σηκωνομαι. Με μια αποφαση στιγμης εκοψα καποτε το τσιγαρο, απο 50 τσιγαρα τη μερα σε 0, χωρις να ξερω οτι εχω καρκινο, δεν το ξαναζητησα ουτε λεπτο απο τοτε, ο καρκινος ουτε λεπτο δε με φοβισε, ειναι γεγονος, και εχω περασει πολλες αντιξοοτητες στη ζωη μου χωρις να με πτοησουν. Τον καρκινο ακομα δεν τον φοβαμαι οποτε και να ξαναρθει, εκεινο ομως που πραγματικα μου κοστιζει ειναι η μοναξια. Αυτη τη στιγμη ειμαι μονος, αλλα ξερω οτι πολυ γρηγορα θα το αλλαξω αυτο, και θα νοιωθω πολυ καλυτερα. Λυπαμαι που πικρανα τα φιλαρακια μου εδω, αλλα αυτες τις στιγμες ηταν η μονη παρεα που ειχα, δεν ηθελα να το συζητησω με ορατους ανθρωπους, αυτο θα γινει αργοτερα. Δεν υπερεβαλα καθολου, ουτε ποτε καταπιεσα τον εαυτο μου να σκεπτεται θετικα, απλα ετσι ημουν παντα, οτι κι αν μου συνεβαινε ηεπομενη μερα ηταν παντα διαφορετικη. Και αυτο συμβαινει και τωρα, νοιωθω οτι σε λιγακι θα ειμαι εντελως ενταξει. Φιλε αρκουδε σ ευχαριστω, εκανες οτι επρεπε. Γεια σας.

  18. DENIS, κοιτα τη ζωή κατάματα την κερδισες με το σπαθί σου. Άλλωστε έχεις να περιμένεις και το εγγονάκι σου .

  19. Καλημερα σε ολους,σημερα διαβασα τα του DENIS και πραγματικα στεναχωρηθηκα πολυ.DENIS μετα απο την ζωη που κερδισες μπορεις να κερδισεις τα παντα με λιγη θεληση και ανθρωπια.Καποιες φορες φταιμε δεν φταιμε αρκει μια συγνωμη αρκει μια αγκαλια και αν δεν ειμαστε εκδηλωτικοι στα συναισθηματα αρκει ενα βλεμα για να μας καταλαβει ο αλλος.Εισαι καλα εισαι εδω αρα εχεις την ευκαιρια να τα διορθωσεις ολα.Μεινε ο δυνατος της παρεας και βγες εξω μπηκε η ανοιξη και ο ηλιος (οταν θελε) λαμπει βαλε το καλο σου προσωπο και κερδισε παλι τους ανθρωπους.Καλημερα και καλο μηνα σε ολους.ΙOANNA χαιρομαι απιστευτα για τον μπαμπα σου και σε νιωθω.

  20. Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,

    Ελπίζω αυτός ο μήνα να είναι καλύτερος για όλους μας και για όλο τον κόσμο. ΜΑΝΙΑ ευχαριστώ πολύ , πως πάει η εγκυμοσύνη σου? Ξέρεις και για αυτό το ζήτημα είμαι λίγο ευαισθητη γιατι ο αντρας μου δουλευει στην ενταντική μονάδα νεογνών και δίνουν πραγματικό αγώνα εκει τα παιδια. να το προσέχεις όσο μπορείς το μωράκι σου και με το καλό. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους

  21. Καλημερα και καλο μηνα σε ολους. Για μενα αρχισε ηδη καλα ο μηνας. Κατι πολυ ευχαριστο στη δουλεια μου, κατι η αλλαγη στις σκεψεις μου, σημερα νοιωθω απολυτως ενταξει. Αν και εχω βγαλει αναπηρια 67% δεν κατεθεσα ποτε τα χαρτια μου για συνταξη, το παλευω οπως ολοι, αν και οι καταστασεις ειναι πολυ δυσκολες σημερα. Υπαρχει η πικρα μεσα στην καρδια μου, αλλα θα το ξεπερασω μονος μου ειμαι σιγουρος.

  22. Στεφανια μου λειπουν οι λεξεις σου, σε στεναχωρησα το ξερω, αλλα πες κατι. Σε εκτιμω τοσο πολυ. Αν κατι αλλαξε σε σενα, δεν πειραζει, μην γραφεις, θελω να εισαι ευτυχισμενη , εσυ και η κορουλα σου.

  23. Καλημερα.ο μπαμπας μου αυτες τις μερες δεν ειναι πολυ καλα παρολο που οι εξετασεις του βγενουν καλες.Αυριο θα παει να τον δει ο γιατρος παλι.ΙΟΑΝΝΑ το πρωτο μου παιδακι που ειναι τωρα 11/2 χρονων ηταν πολυ καιρο στην ΜΕΝ οταν γεννηθηκε οπως κι εγω,ειδα τοσα πραγματα εκει μεσα που ημουν χαρουμενη που το αγορακι μου βρισκοταν ακομα κι εκει και ηξερα πως καποια στιγμη ΕΓΩ θα το επερνα στο σπιτι.Το ξερω ακουγεται τρελο αλλα και αυτο το μωρο που περιμενω εχει πολλες πιθανοτητες να περασει τα ιδια και εγω ακομα χειροτερα ομως δεν με πειραζει θα αποδειχτουμε παλι σαν ντουετο πολυ δυνατο!!!!! DENIS χαιρομαι που εισαι καλυτερα,ομως νιωθω οτι τα λες αυτα απλος για να μην μας στεναχωρησεις.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  24. Καλημέρα σε όλους,

    ΜΑΝΙΑ , αφου οι εξετασεις του βγαίνουν καλές καλά θα πάει.Μήπως έχει κουραστει και έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του? Σου έυχομαι τα καλύτερα και για τον μπαμπά σου και για το μικρό σου. Επίσης εύχομαι να μη περάσει το μικρούλι σου απο την ΜΕΝΝ αλλα και έτσι να είναι εσύ δεν «μασάς» τίποτα.Να είστε όλοι καλά.
    DENIS ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατί να περνάς όλες τις δύσκολες στιγμές μόνος σου μιλησε με αυτούς που αγαπάς. ΔΕν πιστεύω πως δεν έχεις ανθρώπους να μοιραστείς αυτά που νιώθεις. Μερικές φορές την καλύτερη παρηγοριά και την αγαπή την βρισκουμε σε φίλους.
    Καλημερα σε όλους

  25. Μανια τι ενοεις δεν νοιωθει καλα; ποιες εξετασεις βγαινουν καλες; αξονικες; αιματολογικες; αν δεν εχει πολλες δυναμεις ισως του εχει πεσει ο αιματοκριτης, και ειναι απο τα φαρμακα, εγω πριν 12 μηνες για να κανω αποσταση 100 μετρα εκανα 4 στασεις, τωρα τελευταια εκανα σχεδον 10 χλμ χωρις σταση. Στις αρχες ειναι τα πολυ δυσκολα, μετα επανερχονται οι δυναμεις. Σε ποιο νοσοκομειο πηγαινει; Να ξερετε ο ογκολογος ειναι ο πρωτος γιατρος ενος καρκινοπαθη, οι υπολοιποι γιατροι πρεπει να παρουν γραμμη απο αυτον. Και το λεω αυτο, γιατι εχω υπ οψιν ιστοριες που διαφοροι χειρουργοι, εκαναν πραγματα που δεν επρεπε, μονο για να τα παρουν. Λογου χαριν για τον πνευμονα, τον πρωτο λογο εχει οογκολογος και μετα ο πνευμονολογος, η συνεργασια και των δυο ειναι το καλυτερο. Ειλικρεινα εγω ειμαι σχεδον καλα, και δεν προσποιουμαι, δεν μπορεις να εισαι και απολυτως καλα οταν χανεις την οικογενεια σου, αλλα ειμαι σιγουρος οτι προσεχως θα ειμαι απολυτως ενταξει. Γεια σας και οι εγγυμονουσες να προσεχετε, σας νοιωθω οπως το Μαρινακι μου.

  26. Νιωθει πολυ αδυναμος και το χρωμα του δεν ειναι πολυ καλο ειναι πολυ ασπρος.Θα παει να κανει αιματος αυριο ομως αξονικες κτλ.θα κανει αρχες Μαιου.Οι τελευταιες εξετασεις αιματος που εκανε πριν 2-3 εβδομαδες ηταν αρκετα καλες το μονο που εκανε triplex αγγειων και του εδωσε αντιπηκτικες και κανει γιατι ειχε θρομβοσεις.Βεβαια κι εκεινος δεν βοηθαει πολυ τον εαυτο του,καθεται στο δωματιο συνεχεια δεν θελει να βγαινει εξω και λεει συνεχεια οτι δεν νιωθει καλα.
    ΙΟΑΝΝΑ ξερεις τι ειπα στον γιατρο μου, πως ακομα και 2000 kgr να βγει το σπορακι μου θα ειμαι ευχαριστημενη.Να με ακουσει καμια μαμα θα μου πει καλα τρελη εισαι,κι ομως ολα τα παιδακια οταν δεν υπαρχουν σοβαρα προβληματα υγειας «ΓΙΝΟΝΤΑΙ»που λενε.
    DENIS ειναι το πρωτο εγγονακι σου;

  27. Εμενα ο αντρας μου λέει και για πιο λιγα κιλά που τα φτάνει 2 κιλά και είναι μες την τρελή χαρα. Εχώ ακούσει παρα πολλα τετοια περιστατικά. Σου εύχομαι τα καλύτερα μεσα απο την καρδια μου.
    όσο για τον μπαμπά σου ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα αν και πιστευω πως πάνε καλά, χωρίς να γνωρίζω πολλά πράγματα γιατι είμαι » καινούρια»,εφόσον οι εξετάσεις του μέχρι τώρα είναι καλές .Μπορεί να έχει κουραστεί ψυχολογικά και σωματικά.Καλά αποτελέσματα για τον μπαμπά σου

  28. Μανια οι θρομβοσεις ειναι θεμα καρδιολογου, και δεν ειναι και απλο, γι αυτο ειναι ασπρος, σιγουρα νομιζω οτι χρειαζεται περπατημα. Ναι ειναι το πρωτο μου εγγονι και ειναι κοριτσακι. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην χρειασθει θερμοκοιτιδα οπως το Μαρινακι μου, που γεννηθηκε 7 μηνων. Απο τα καλυτερα παιδια που μπορει να εχει ενας γονιος, να ειναι παντα καλα.

  29. Καλημερα σε ολους.Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες.DENIS μολις δεις την μικρη πριγκιπισα σας θα τρελαθεις θα ξαναγινεις μικρο παιδι κι εσυ.Ο πατερας μου μολις του το ειπα εκλεγε και φαντασου δεν ειναι και το πρωτο του.Ευχομαι να ειστε ολοι καλα.ΝΑΝΣΥ πως εισαι;

  30. Καλησπερα φιλοι μου ευχομε να ειστε ολοι καλα μολισ αρχιζω και συνερχομε απο την 3 χημειοθ. μου βαζουν τρια φαρμακα στονοσοκομειο και παιρνω και στο σπιτι ενα ακομη που διαρκει 48 ωρες ειμαι σαν να με πατησε τραινο. Υπηρχε ελειψει παλι στο φαρμακο μου ειχα εξασφαλησει ενα με δυσκολια απο δικο μου φαρμακειο την επομενη δοσει μου την εστειλαν απο Ολλανδια μετα τη θα γινει εφευγαν ασθενεις χωρις θεραπεια μα δεν μιλαει κανεις??????????τι μας εχουν κανει σημερα ειμαι εγω αυριο θα ειστε εσεις που δεν το ευχωμε σε κανεναν εγω δεν ειμαι στην Αθηνα απο εδω που ειμαι κανω οτι μπορω αλλα πιστευω πρεπει να ακουστη η φωνη απελπισιας μας απο ολα τα μεσα ενημερωσης θα μου πειτε σιγα μην υδρωσουν τα αυτια τους αλλα να μην μιλαμε καθολου μας εχουν φιμωσει??????????? ΜΑΝΙΑ πως ειναι ο πατερα σου? DENIS χαιρωμε που εισαι καλα.

  31. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8ΜΗΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΑΒΡΙΛΗ……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.