23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

 • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
 • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
 • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.046 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

 1. Αμάν πια μια φορα να βγουν τα αποτελεσματα στην ωρα τους.Λιγη ακομα υπομονη DENIS.Τα καλα νεα αργουν να έρθουν

 2. MANIA,

  Ευχομαι απο δω και μπρός να σου έρθουν όλα τα καλά του κόσμου. Παντα είσαι πρόθυμη να πεις κατι καλό και ενθαρρυντικό για να στηρίξεις όσους το έχουν αναγκη

 3. Η ζωη ΙΟΑΝΝΑ ειναι μια επιχειρηση μια δοσοληψια οτι δινεις πέρνεις και πολλές φορές απο ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ μπορει να πάρεις πολυ δύναμη πολύ θαρρος και να σου πουν την αλήθεια χωρις να φοβούνται μην σε πληγώσουν.Αυτο βρήκα κι εγω σε αυτο το site γιατι μας ενωνει κατι κοινο η διψα για ζωη οχι μονο της δικιάς μας αλλα και ανθρωπων που αγαπαμε πολυ.
  Καλημερα σε όλους.

 4. καλημέρα σε όλους σας.

  Denis καλά αποτελέσματα και να χαίρεσαι την Μαρίνα σου!
  Φίλοι μου οι αιματολογικές του μπαμπα μου ήταν καλές και η αξονική καλή .Δεν υπάρχει μετάσταση και ούτε έχει επεκταθεί η νόσος, ούτε υγρό στο σημείο που υπάρχει η πάχυνση.Βεβαίως οι καταλληλοι να μας που ν πως πάει είναι οι πνευμονολόγοι που τον παρακολουθούν. Σήμερα θα κάνει και το σπινθιρογράφημα στα οστά και ελπίζω να πάει καλα.

  Ευχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά να είστε όσο καλ΄υτερα γίνεται

 5. Τα νεα μου ειναι μαλλον καλα. Χωρις να ειναι τα τελευταια αποτελεσματα, η καθηγητρια στο παθολογοανατομικο, με φωναξε μεσα , μου εκανε πολλες ερωτησεις, και αφου μου ειπε οτι δεν βλεπει ουτε μετασταση απο το νεφρο, ουτε πρωτοπαθη καρκινο, μου ειπε να της παω αυριο την ιστολογικη απο το νεφρο και το επινεφριδιο που εχω αφαιρεσει, και μου εδωσε συγχαρητηρια για το πως αντιμετωπιζω τον καρκινο, εγω νοιωθω απλα υπεροχα. Ιωαννα ευχαριστω για το Μαρινακι μου, θα γεννησει σε 9 μερες. Επισης χαρηκα πολυ για τις εξετασεις του μπαμπα, θα ηθελα να ελεγα το ιδιο και στη Μανια.

 6. Denis δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις με τα νέα σου!Όλα καλα!Σε 9 μέρες περιμένω να μας πεις τα ευχάριστα για τη μπέμπα σας.

 7. Μπράβο και στους δύο πολύ δυνατους ανθρώπους «μπαμπα ΙΟΑΝΝΑΣ» «DENIS»
  DENIS πραγματικά καταλαβαινω ποσο υπεροχα νιωθεις με τις καλες σου εξετασεις και τον ερχομο της εγγονουλας σου ομως την στιγμη που θα την δεις δεν φανταζεσαι ποσο ευτυχισμένος θα νιώσεις.Αυτην την ευτυχια ειδα στον μπαμπα μου στο πρωτο μου παιδι ειδα τα ματια του που έλαμπαν τοσο απο αγωνια οσο και απο χαρα.Τωρα όμως που δεν θα ειναι κάπου να τον δω οταν θα έρθει αυτη η στιγμή θα μου λείψει πολυ το ξέρω, όμως θα είναι σαν να τον έχω μιας και ο μικρούλης θα έχει και το όνομα και θέλω να πιστεύω και τις χάρες του.

  Λοιπόν μην μας πέρνει απο κάτω γιατι τώρα έχουμε μόνο χαρές με αυτα τα ευχάριστα νέα ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

 8. Μου εχουν πηδηξει την ψυχολογια. Σημερα εδωσα την προηγουμενη ιστολογικη, και η κυρια μου ειπε οτι 1 απο τα τρια κομματια που μου πηραν εδειξε κατι υποπτο, και κανει ακομα καποια ειδικη εξεταση, και αυριο το μεσημερι 2 η ωρα να την παρω τλφ. Σκωτσεζικο ντουζ δηλαδη. Θα περιμενω δεν μπορω να κανω αλλιως.

 9. καλησπέρα,

  Denis δίκιο έχεις αλλά όντως πρέπει να περιμένεις. αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν σου ζήτησαν απο την αρχή όλες τις εξετάσεις για να βγάλουν καποιο συμπερασμα και να μην σε παιδεύουν. Επειδή πιστευω οτι εν τέλει θα είναι όλα καλα » ας πάει και το παλια-αμπελο…..»

 10. καλημέρα ,

  Denis ελπιζω να πάνε όλα καλά σήμερα και να πάρεις τις απαντήσεις σου. Εμείς σήμερα ταλαιπωρία ενω είχαμε κλείσει ρα ντεβου να δουν τις εξετάσεις του πατέρα μου μετα τις χμθ η γιατρο΄ς που θα τις έβλεπε πήρε ξαφνικά αδεια και έτσι παρατάθηκε η αγωνία μέχρι τη Δευτέρα . Πρέπει όμως να μάθουμε να κάνουμε υπομονή. Εγώ που απο τη φύση μου είμαι πολυ ανηπόμονη … πάντα προτιμούσα καλό ή κακό (για τον εαυτό μιλάω πάντα) να το μαθαίνω αμέσως την ίδια στιγμή. Τελος πάντων ελπιζω όλα να πάνε καλά!
  Οι υπόλοιποι πως είστε? Νανσυ τι έγινε με την επεμβαση που έπρεπε να κάνεις,τι γίνονται οι ετοιμασίες για τον γάμο της κόρη σου ? Dimi πως πάνε οι θεραπείες σου? Συγνώμη που δεν σας αναφέρω όλους . Να έιστε όλοι καλα

 11. Εγω δυστυχως δεν εχω αποτελεσματα ουτε σημερα. Επαιρνα τλφ συνεχως και η κυρια επικεφαλης του παθολογοανατομικου δεν σηκωνε τλφ. Πηρα κι εγω τον φιλο μου τον θωρακοχειρουργο, και αν και ειχε πολυ δουλεια πηγε εκει, και η κυρια ελειπε, δεν πηγε καθολου σημερα, και τα δικα μου στοιχεια τα εχει κλειδωμενα στο γραφειο της, και το χειροτερο ξερετε ποιο ειναι; μου ειπε χθες παρε οπωσδηποτε τλφ γιατι απο Δευτερα θα λειπω, εχω προγραμματισμενο χειρουργειο να κανω στο στομαχι. Και τωρα δεν ξερω τι να κανω, ασε που μ εχει φαει η αγωνια…

 12. denis, καλά αποτελέσματα!
  Κορίτσια, όλα καλά;
  Όλα να είναι πάντα καλά για όλους μας
  φιλιά

 13. καλημέρα σε όλους,

  Denis καλα αποτελέσματα ελπίζω να τελειώσει η αγωνία σου σήμερα.
  Sundy καλημέρα. Περασες καλα εκει που είχες πάει?
  Εγώ μετα απο ένα σ/κ γεμάτο αγωνία εμαθα πως όλα είναι καλά προς το παρόν για τον μπαμπα μου.Πήγε σήμερα το πρωι τις εξετάσεις του μετα τις χμθ να τις δουν οι γιατροί. Καλές είπαν είναι , σταθέρή η κατασταση χωρίς μεταστασεις κτλ και είναι ευχαριστημένοι οι γιατροί! 6/9 μας έδωσαν ραντεβού για να μας γράψουν εξετασεις.Τον βλέπω και είναι καλα και οπτικά και απο διάθεση.
  Φιλια σε όλους

 14. Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι καλα, εχω τη βιοψια στα χερια μου, ειναι καρκινος με μετασταση απο τον νεφρο. Και νοιωθω τοσο καλα ρε γαμωτο. Οιδα τον ογκολογο μου μου ειπε οτι πρεπει να κανω pet scan,για να δουμε αν υπαρχουν αλλες εστιες, και αν δεν υπαρχουν να αφαιρεσουμε το κομματι. Το απογευμα εχω ραντεβου στο σπιτι του φιλου μου του θωρακοχειρουργου, για να δουμε τι πρεπει να κανουμε, το πρωι που τον βρηκα μου ειπε να δω πρωτα τον ογκολογο. Αυτα λοιπον τα δικα μου νεα, ευχομαι σε ολους τα καλυτερα.

 15. Καλημέρα σε όλους.
  DENIS ηλικρινά δεν περιμενα τέτοιες απαντήσεις,όμως μην χανεις το κουράγιο και τις ελπίδες σου.Σκέψου ότι ξέρεις εσυ και κυρίως οι γιατροί και θα κάνετε ότι μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, οταν ξέρεις τον εχθρό σου μπορεις να τον νικήσεις DENIS, απλώς φαντάζομαι θα σκέφτεσαι «γιατί πάλι», ίσως γιατι είσαι αγωνιστής της ζωής και μπορείς να τα βγάλεις πέρα.
  Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα κάλά σε σένα και σε όλους όσους πραγματικά παλεύουν.

 16. καλημερα ,

  Denis , θα το παλέψεις!Θα τύχεις της καλύτερης περίπτωσης το πιστευω γιατι εσύ και όλοι όσοι γραφουν εδω με κανατε να βλέπω τα πραγματα απο τη θετική τους πλευρά.Να είσαι δυνατός και θα το ξεπερασεις.Πιστευω τόσο σε σένα! Θύμαμαι όταν πρωτο έγραψα εδώ ήσουν ο πρώτος που με καλοσορισες.
  Φιλια σε όλους σας

 17. Aχ, denis, το »λυπάμαι» δεν αρμόζει σε σένα. Ανασκουμπώσου κ μάζεψε δύναμη για τον αγώνα. Ο νεφρός κάνει τέτοιες μονήρεις μεταστάσεις. Αυτό σου εύχομαι, να είναι η μια κ μοναδική. Να την αφαιρέσεις , να μην αμελήσεις τις θεραπείες κ θα μας κρατάς συντροφιά για πολλά, πάρα πολλλά χρόνια
  Ιωάννα πέρασα καλά, πιο καλά δεν γίνεται, είμαι κ από χαρακτήρα αυτάρκης. Και προ καρκίνου μου έφταναν λίγα, απλά πράγματα να είμαι ευτυχισμένη. Αυτό που έζησα ήταν »πολύ». Το ήθελα χρόνια κ φέτος το πραγματοποίησα. Η Πάτμος σαν προορισμός με ξετρέλανε.
  Χωρίς να είμαι θρησκευόμενη με την στενή ένοια σου προκαλέι πολλά συναισθήματα. Σας άναψα κεράκι κ εύχομαι να »πιάσει».
  Μάνια, Νάνσυ (χάθηκες) φιλάκια
  Φιλιά κ καλή δύναμη σε όλους, εγώ ηρέμησα με αυτό το σύντομο ταξίδι κ υποσχέθηκα στον εαυτό μου αν μπορέσω να ξαναπάω

 18. Σας ευχαριστω ολους για ολα, το κουραγιο που μου δινετε, τις ευχες , τα παντα ολα που λεει και ο Αλεφαντος. Κυριες μου θα ιδρωσει πολυ ο καρκινος για να με καταβαλλει, πιστεψτε το νοιωθω σαν παιδι 20 χρονων, χωρις να υπερβαλλω. Πιστευω ακομα και οταν φυγω, θα φυγω με ενα χαμογελο, δεν βαρυγκομω για τιποτα, ουτε τα βαζω με την τυχη μου. Θα εμπαινα ακομα και σημερα για χειρουργειο, αλλα θελω να συναντησω την πριγκηπισσα μας που θαρθει σε λιγες μερες πρωτα. Αυτη τη φορα ο καρκινος ειναι πολυ επιθετικος, ανιχνευσαν μια ουσια στη βιοψια που το δειχνει αυτο, γι αυτο μεγαλωσε τοσο πολυ σε 3 μηνες μονο. Το διαισθανομουν, γι αυτο εκανα αξονικη στο 3μηνο ενω επρεπε να κανω στο 6μηνο, χωρις να μου πει κανενας, πηγα καποια μερα στο γιατρο και του λεω γραψε μου αξονικη θωρακος, μα μου λεει το Σεπτεμβρη πρεπει να κανεις , αλλα εγω επεμεινα, δε βαριεσαι παμε γι αλλα τωρα. Θα κοπει ενα κομματι πνευμονι, ευτυχως εχουμε 2, εμενα οι καρκινοι με χτυπουν οπου υπαρχει διπλο οργανο, εχουμε κι αλλα διπλα οργανα ευτυχως…. Ευχομαι να περνατε ολοι καλα, ειδικα η Στεφανια που οπως φαινεται ξεπερασε το προβλημα της και μας ξεχασε, δεν περαζει να ειναι καλα αυτη και η Βαγγελιτσα της.

 19. καλημερα σε όλους,

  Denis ,

  Ειλικρινα δεν σε φοβάμαι όσο επιθετικος και αν είναι. Εξάλλου στα πνευμόνια νομιζω επιθετική μορφή ειναι. Και για τον μπαμπα μου ετσι μας είπαν και μεχρι στιγμής εχουμε αποτελεσματα καλυτερα απο τα αναμενομενα. Λοιπόν εγω σου ευχομαι καλή αναρρωση απο τώρα.Μαλλον γεννήθηκες ετοιμος μαχητής!
  Σας ευχομαι τα καλύτερα σε όλους.
  Νανσυ πως είσαι?

 20. Γεια σας φιλοι μου εχω καιρο να γραψω περασα λιγο δυσκολα αυτον το καιρο. Denis ετοιμος για την μαχη????μην σε φοβιζει τιποτα αλλωστε εισαι δυνατος μαχητης το εχεις αποδειξει μια μαχη ακομη και θα τον καθαρισεις….εγω αγωνιζωμε με την τριτη μετασταση καλη δυναμη και καλη αναρρωση ολα καλα θα πανε σου στελνουμε θετικη ενεργεια ολοι μας.ειχα και εγω πολυ τρεξιμο αυτον τον καιρο σταματησα τις χημειοθεραπειες και εκανα 15 ακτινοβολιες και την αλλη εβδομαδα μαλλον θα κανω μια κυφοπλαστικη στην μεση γιατη ο ογκος εχει πιασει ολον τον σπονδυλο και κινδινευω με καθιζηση του σπονδυλου και μετα θα συνεχεισω τησ υπολοιπες χημειοθεραπειες γιατι υπαρχουν και αλλες εστιες ομως εκανα πυρετο και με επιασε ενας πονος στο συκωτι με αποτελεσμα να τρεχω για εξετασεις μηπως υπαρχει ογκος στο συκωτι ευτυχως η αξονικη εδειξε φλεγμονη πολυ ψυχωφθορο ωσπου να βγουν τα αποτελεσματα.ευχωμε να εισαστε ολοι καλα Denis εκανες το pet scan??ευχωμε καλα αποτελεσματα!καληνυχτα σε ολους.

 21. Νανσυοχι, δεν εκανα petscan, προχωρω αμεσως σε χειρουργειοτελικα, γιατι , ο ογκος εφαπτεται στο θωρακικο τοιχωμα, και ο χειρουργος φοβαται αν χρονοτριβησουμε με αλλες εξετασεις. Τελικα μπαινω τη Δευτερα τοπρωι και θα χειρουργηθω τριτη πρωι. Εξ αλλου τοσες αξονικες τελευταια αν υπηρχε κατι ακομα θα το ειχαν δειξει, ασε που τον νεφροκυτταρικο καρκινο δεν τον πιανει παντα το pet scan, εχω φιλο που ειχε 5 μεταστασεις απο νεφρο και εβγαινε απολυτα υγιης. Το ειχα καταλαβει οτι ειχες προβληματα, χαιρομαι που στο ηπαρ δεν βρεθηκε τπτ. Εγω καθε μερα που περναει αισθανομαι και καλυτερα ψυχολογικα, ειμαι ηδη ετοιμος για το χειρουργειο, το οποιο μπορει να χρειασθει να αφαιρεθει και οστο. Δε βαριεσαι , τι να κανω αυτα εχει η ζωη.

 22. Ιωαννα υπαρχει μια ουσια η ki 67, η οποια βρεθηκε αυξημενη στη βιοψια μου, και δειχνει οτι ο ογκος μεγαλωνει πολυ γρηγορα, αφου εγινε 5 ποντους μεσα σε 3 μηνες μονο. Πολυ χαιρομαι που ο πατερας σου πηγαινει καλα. Τελικα ο καρκινος ειναι η νοσος των δυνατων,οι περισσοτεροανθρωποι που γνωρισα δεν ειχαν αρρωστησει παρα ελαχιστες φορες απο κρυολογημα, γι αυτο και τα παλαια κυτταρα αρνηθηκαν να πεθανουν, αυτος ειναι ο καρκινος.

 23. Denis,

  Των δυνατών και των ανθρώπων που με λίγα πράγματα καταφέρνουν πολλά στη ζωή τους.Των ανθρώπων που είναι ανιδιοτελείς και περήφανοι.όλες μου οι σκέψεις θά είναι μαζί σου για γρήγορη αναρρωση.Είσαι πολύτιμος εδω μέσα όπως και κάθε ένας ξεχωριστά .
  Νανσυ, καλή επιτυχία και σε σένα με την επεμβασή σου και χωρίς να σε ξέρω είμαι σίγουρη πως είσαι απο τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ!

 24. H Καλη σκέψη και οι ευχές όλων για γρήγορη ανάρρωση θα σε συντροφεύουν DENIS.Είσαι η «μασκότ»εδω μέσα και δεν μπορείς να λήψεις για πολύ!!!
  Νάνσυ μπορεί η τύχη να μήν στα έφερε όλα ευνοικά και να σε ταλαιπωρεί λίγο όμως και εσύ είσαι δυνατός άνθρωπος και μήν το βάλεις κάτω.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στους δύο.
  ΙΟΑΝΝΑ χαίρομαι διπλά για τον μπαμπάς σου οχι μόνο γιατι παει καλά στην υγεία του αλλά και γιατι είσαι καλά και εσύ χαρούμενη με όλες τις εξελίξεις.Ξέρεις μπορώ να σε καταλάβω,κάθε φορά που περναμε καλές απαντήσεις εδείχνα την χαρα μου πιο πολύ εγώ παρά ο πατέρας μου.Εύχομαι ο γιατρός και την Δευτέρα να σας κάνει να πετάτε απο την χαρά σας με τα καλά νεα που θα πεί.
  Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και μια καλή εβδομάδα με πολύ δύναμη .

 25. καλημερα ,

  MANIA,
  Τελικά πήραμε τις απαντήσεις και μας είπαν πάμε καλά και πως οι υπόλοιπες εξετασεις είναι καθαρές και πως τα πραγματα πανε καλυτερα απο οτι περιμενανε.Τον Σεπτεμβρη πια θα ασχοληθούμε με το θέμα αυτό μιας και εχουμε κλείσει ραντεβού τότε για να τον ξανα δουν και ενδεχομενως να του γραψουν εξετάσεις.
  To ξέρω πως με καταλαβαίνεις και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια. Και εγώ σε καταλαβαίνω ίσως όχι απόλυτα αλλά σε καταλαβαίνω.Να είσαι καλα και έσυ και η οικογένεια σου
  Φιλια σε όλους

 26. Μπράβο ΙΟΑΝΝΑ και χαίρομαι πολύ που δεν με καταλαβαίνεις απόλυτα, εύχομαι να με καταλάβεις σε 30-40 χρόνια!!

 27. υπαρχει καποιος να μου πει πως μπορω να μιλησω μαζι σας το εχω μεγαλη αναγκη και εχω μεγαλο προβλημα

 28. εχω κανει μαστεκτομη με ορμονοεξαρτωμενω καρκινο εδω και 1 χρονο .στην αρχη λιγο χαλια αλλα μετ5α δυνατη ,εδινα και σε αλλους δυναμη ομως πριν απο 20 μερες χτυπα το τηλεφωνο μου και μου λενε οτι πεθανε ο θειος τ5ου αντρα μου στον υπνο του σοκαριστικα επαθα νευρωση στομαχου ,σπαστικη κολιτιδα αλλα το μεγαλα προβλημα ειναι πως δεν ειμαι καλα ψυχολογικα παει η δυναμη παν ολα.δεν μπορω να φαω ,οταν κλεινω τα ματια μου ολο ασχημα σκεφτομαι,φαρμακα ,νοσοκομια ,θανατο και κοιμαμαι πολυ λιγο το βραδυ με το να ξυπνω συνεχεια

  @sundy

 29. εχω κανει μαστεκτομη με ορμονοεξαρτωμενω καρκινο εδω και 1 χρονο .στην αρχη λιγο χαλια αλλα μετ5α δυνατη ,εδινα και σε αλλους δυναμη ομως πριν απο 20 μερες χτυπα το τηλεφωνο μου και μου λενε οτι πεθανε ο θειος τ5ου αντρα μου στον υπνο του σοκαριστικα επαθα νευρωση στομαχου ,σπαστικη κολιτιδα αλλα το μεγαλα προβλημα ειναι πως δεν ειμαι καλα ψυχολογικα παει η δυναμη παν ολα.δεν μπορω να φαω ,οταν κλεινω τα ματια μου ολο ασχημα σκεφτομαι,φαρμακα ,νοσοκομια ,θανατο και κοιμαμαι πολυ λιγο το βραδυ με το να ξυπνω συνεχεια

  @sundy

 30. Στην ελάχιστη δυνατόν παρέμβασή μου, σας θυμίζω ότι αν θέλετε να εκφραστείτε μπορείτε να το κάνετε μέσω των σχολίων – αν όμως είναι επείγον και σοβαρό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσετε με εξειδικευμένους ανθρώπους – όπως για παράδειγμα τον γιατρό σας, αν είστε πάσχοντας, ή να καλέσετε ανώνυμα τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας το 1069 του http://www.bestrong.org.gr/ ή το 197 που δίνει υποστήριξη για τον καρκίνο.

  Η ψυχολογική υποστήριξη είτε του πάσχοντα, είτε των οικείων του είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

  Καλή συνεχεια σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.