23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Λουκία ,

    Καλήσπέρα

    Αν και δεν είμαι το κατάλληλο ατομο για να σου δώσω συμβουλές μιας και δεν είμαι πάσχουσα εγώ η ίδια αλλά ο πατέρας μου και γω θα σου συνιστούσα όπως πολυ σωστά αναφέρει ο αρκούδος να απευθυνθεις σε κάποιο ειδικό αν δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις το θέμα μόνη σου. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξεις την υγεία σου γιατι η ζωή σου είναι πολύτιμη.
    Εμένα αρρώστησε ο πατέρας μου απο τον Φλεβάρη κακοήθεια στον πνευμονα. Τώρα πάει αρκετα καλά.
    Πριν απο 20 ημέρες περίπου , η αδερφή του (η θεία μου) έπαθε πολύ σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο (2 χρόνια μεγαλύτερη απο τον μπαμπα μου).Επειδή είμαστε δεμένη οικογένεια η περίπτωση της θείας μου μας έχει καταβάλλει αλλά προσπαθούμε να διαχωρήσουμε τις δυο περιπτώσεις αυτά συμβαίνουν κακώς αλλα συμβαίνουν.Όπως συνέβη στον μπαμπα μου και αρρώστησε που ήταν τόσο γερός οργανισμός έτσι συνέβη και στη θεία μου (κακώς!). Εμείς προσπαθούμε να είμαστε αισιοδοξοι και κάθε μέρα που περνάει εγω προσωπικά νιώθω ευγνωμοσύνη που ο πατέρας μου είναι καλά και περήφανη για αυτόν που αντιμετωπίζει την κατασταση με τόσο θάρρος.
    Κοίταξε την υγεία σου και γίνε και συ ένα ακόμη παράδειγμα για όλους όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο οτι μπορεί να αντιμετωπιστεί.Να είσαι σίγουρη πως όλοι εδω μέσα το έχουμε τόσο πολύ αναγκη.
    Καλή δύναμη σου έυχομαι.
    Denis το ξέρω πως δεν εχεις πρόσβαση στο διαδύκτιο αλλά σου έυχομαι τα καλύτερα για αύριο η σκέψη μου είναι μαζί σου!
    Να ειστε όλοι καλά

  2. Καλημέρα, Λουκία πρωτα απο όλα καλως ήρθες στην παρέα μας αν και τι καλός κακός έπρεπε να πώ,ας είναι όμως.Η IOANNA τα είπε όλα και το πχ.της ήταν ακριβώς αυτο που έπρεπε για την περιπτωσή σου.Διαχώρησε τις καταστάσεις και βρες την δύναμη μόνη σου, με βοήθεια ή απο τους γύρω σου και σκέψου την δική σου ζωή την υγεία σου.Εγώ έχασα τον πατέρα μου και πονάω πολύ όμως το μωράκι στην κοιλιά μου έχει τώρα προτεραιότητα και δεν έχω δικαίωμα να το βασανίζω.Ίσως το «χρησιμοποιώ» κι εγώ γιατι επρεπε κάπου να πιαστώ απο κάπου να πάρω δύναμη και ήρθε μάλλον την κατάλληλη στιγμή.Σκέψου πως ο άνθρωπος που έφυγε δεν θα ήθελε να στεναχωριέσαι και ίσως να σου έβαζε και τις φωνές αν σε έβλεπε σε αυτή την κατασταση,έτσι κάνω εγώ όταν κάποιες φορές με ρίχνουν οι καταστάσεις σκεφτομαι τι θα μου έλεγε ο μπαμπάς μου προσπαθω να ακούσω την φωνή του στα αυτιά μου και τότε συνέρχομαι γιατι ξέρω πως το μόνο που θα ήθελε τώρα΄θα ήταν να είμαι καλά.
    DENIS βρές έναν υπολογιστή και γραψε μας όλα καλά;
    Άντε βγές γρήγορα γιατι η Μαρίνα σου θα φέρει την μικρή σας πριγκίπισσα.
    Φιλιά σε όλους.

  3. Λουκία,
    είσαι ακόμα πρόσφατη, εγώ είμαι παλιοσειρά. Θα δεις, με τον καιρό όλα θα αμβλυνθούν.
    Όσο για την βοήθεια που ζητάς, έτσι αναστατωμένη που σε ακούω, μάλλον θα πρέπει, όπως λέει κ ο Αρκούδος, να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Εμείς δυο λόγια μπορούμε να σου πούμε, ν’αλαφρύνουμε λίγο την κατάσταση, αλλά αν έχεις κρίσεις πανικού δεν ξέρουμε να βοηθήσουμε.
    Μάνια, Ιωάννα, καλή συνέχεια, σας ακούω καλά κ χαίρομαι.
    Nάνσυ, καλή επιτυχία με την κυφοπλαστική, καλή δύναμη για όλα όσα περνάς.
    Να ακούσουμε σύντομα καλά νέα κ για τον denis.
    φιλιά

  4. Φιλοι μου γεια σας. Πριν 2 ωρες βγηκα απο το νοσοκομειο, 3 ημερες πιο γρηγορα απο οτι συνηθως. Ανενηψα παρα πολυ γρηγορα, καλα γι αυτο ειμουν σιγουρος. Η μικρουλα μας γεννηθηκε την Πεμπτη, και μου την εφεραν αμεσως σε ενα αλμπουμ φωτογραφιες, ξετρελαθηκα, σε λιγες ωρες βγαινει κι αυτη απο την κλινικη. Το μονο ασχημο που σκειαζει τον οριζοντα ειναι οτι, ο χειρουργος ειδε ευρηματα στο διαφραγμμα, και περιμενουμε βιοψιες. Εγω πηγα αμεσως μολις βγηκα στο παθολογοανατομικο, βρηκα το γιατρο που εχει τις εξετασεις μου κοιταξε, μουλεει τον ca νεφρου στον πνευμονα τον εχουμε, εχουμε και στον υπεζοκοτα, αυτο το σημειο αξαιρεθηκε το ξερω,αλλα διαφραγμμα δεν βλεπω. Εν τω μεταξυ ειχα φτασει σπιτι μου οδηγωντας, τον πηρα , του ειπα τα καθεκαστα, και μου λεει πρεπει να πεταμε απο τη χαρα μας, αν δεν βλεπει διαφραγμμα. Τι να πω, περισσοτερα δεν ξερω, το απογευμα θα παω σπιτι του, γιατι αυτος εν τω μεταξυ, θα εχει ξεδιαλυνει τα θεματα στο παθολογοανατομικο.

  5. Καλημέρα σε όλους και κυρίως στον DENIS.Πρώτα πρώτα να ευχηθώ να σας ζήσει η μπεμπούλα να την καμαρωνεις για πολλά πολλά χρόνια.Καλή ανάρωση και σε σένα και ελπίζω τα νέα των εξετάσεων να είναι καλύτερα απο ότι περιμένατε.

  6. Καλημέρα και καλό μηνα σε όλους σας.

    Denis τις καλύτερες ευχές μου για την μπέμπα σας και για σενα. Καλή αναρρωση και γρήγορη για να πας να την παρεις στην αγκαλια σου.

    Φιλια σε όλους

  7. Ευχαριστω πολυ για τις ευχες, Ιωαννα μου χθες την πηρα αγγαλια μου και δεν εφευγαν τα ματια μου απο πανω της για ωρες, σημερα μολις ξυπνησα πηγα εκει κατ ευθειαν χωρις να πιω ουτε καφε. Πρωτογνωρη εμπειρια , πιοδυνατη κι απ των παιδιων μου. Τα νεα τα πηρα χθες τοαπογευμα απο τη βιοψια προφορικα. Η νοσος δεν εχει περασει τελικα στο διαφραγμα, ειναι τα πολυ καλα νεα, και τα ασχημα, υπαρχουν πολυ μικρες εστιες κοντα στον κυριο ογκο που αφαιρεθηκε, οπως και η πυκνοτητα των καρκινικων κυτταρων ειναι μεγαλη. Θα το παλεψω και οπου παει, φυσικα αυτη τη στιγμη ειμαι ελευθερος καρκινου, αλλα οι εξετασεις θα γινουν παλι 3μηνες.

  8. Σαν σήμερα πριν 3 μήνες μου είπαν απο το τηλ.το χειροτερο νέο της ζωής μου, οτι χάθηκε ο πατέρας μου.Σαν χτες μου φαινονται όλα και σαν ψέματα μαζί.Μας λείπει πολύ και δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα γι’αυτο παρα να τον θυμόμαστε και να γελάμε με τα καμώματα και τις ατάκες του. Χαίρομαι που δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ,όμως λυπάμαι που δεν άντεξε άλλο ο οργανισμός του και εφυγε τόσο γρήγορα παρόλο που ήταν τόσο δυνατός.
    Εύχομαι εκει να είναι ήρεμος, χαρούμενος και να μην σταματήσαει να μας προσέχει, έτσι όπως έκανε πάντα.

  9. Μανια μου καλησπερα,

    Μακαρι να μην ηταν ετσι τα πράγματα. Ελπιζω ομως να πάνε ολα καλα για σένα και για το μωρακι σου. Να εισαι καλα.
    Να ειστε ολοι καλά

  10. πριν αρκετα χρονια (γυρω στα 5-6) ειδα την μητερα μου να γραφει την δικη της εμπειρια με τον καρκινο στο συγκεκριμενο site. Καθε μερα εδινε και επαιρνε δυναμη απο ανθρωπους ομοιοπαθεις.Συζητουσε μαζι τους εβγενε μαζι τους και ετσι την θυμαμαι ακομα να ετοιμαζεται χαρουμενη να γνωρισει ανθρωπους με ορεξη για ζωη για να της δωσουν και εκεινης ή ατομα που ειχαν χαθει στις σκεψεις τους και αναζητουσαν εναν λογο για να νικησουν τον καρκινο οσο μπορουσαν.Εκεινη ειχε εμας εμενα και τον κατα δυο χρονια μεγαλυτερο αδερφο μου που την αγαπουσαμε οσο τιποτα αλλο.Το σημαντικο ειναι οτι της το δειχναμε με καθε τροπο.Μαθαμε σε ηλικια 8 και 10 ετων πως η μητερα μας ειχε καρκινο και πραγματικα το θυμαμαι σαν χθες.Δεν σταματησα ποτε να την αγαπω και να την σκεφτομαι και ουτε προκειται. Πηρα το θαρρος λοιπον σε ηλικια 17 ετων εχοντας ζησει τοσα μα τοσα πολλα σε νεαρη ακομα ηλικια να σας πω πως η αγαπη η πραγματικη ομως αγαπη βαζει κατω τον καρκινο σαν μια απλη και περαστικη αρρωστια. Σε ηλικια 13ων εχασα την μητερα μου και συντετριμμενος αρχικα δεν ειχα συνειδιτοποιησει τη μου ειχε συμβει.Ενα τεραστιο κενο οταν γυριζα σπιτι και χαιρετουσα χωρις να περιμενω απαντηση.Εμαθα απο τοτε λοιπον να μενω μονος και μεσα απο διαφορες καταστασεις αντιμετωπος με ατομα ανοητα που δεν γνωριζαν τι σημαινει καρκινος και που με κοιτασαν παραξενα που ειχα χασει την μητερα μου απο αυτο εμαθα πως πρεπει να ζουμε την καθε μα την καθε μας στιγμη.Ακομα και τωρα οταν την φερνω στο μυαλο μου δακρυζω και δεν ντρεπομαι να το πω θυμαμαι οολες της ομορφες και σιγουρα της ασχημες στιγμες με την μητερα μου.Λυπαμαι αν σας κουρασα με το γραμμα μου αλλα ηθελα να σας πω πως δεν πρεπει να φοβαστε τιποτα.Να δειχνετε στα ατομα που αγαπατε πως νιωθεται μην φοβαστε και αυτα την αγαπη σας θελουν.Μην φοβαστε να το πειτε λοιπον ΚΑΡΚΙΝΟΣ ονομαζεται και μπορει να τυχει στον καθενα σημασια εχει να καταλαβουμε πως αυτο που μετραει στο τελος ειναι οι οσες στιγμες ζησαμε και να κρατησουμε οσο το δυνατον περισσοτερες χαρουμενες.Σας ευχαριστω( μου ηταν πολυ δυσκολο ν γραψω αυτα που σκεφτομαι γνωριζοντας πως εδω βρισκονται και τα γραπτα της μητερας μου εδω.Ευχομαι να με προσεχει αν και ξερω οτι αυτο κανει)

  11. Καλημερα ,

    Πως ειστε? Ευχομαι οσο καλυτερα γινεται.
    Φιλε μου λυπαμαι πολυ που απο τόσο μικρος γνώρισες την απωλεια της μητερας σου. Ειναι αδικο πολυ άδικο

  12. Αγορακι μου, με συγκινησες, και αν και δεν ειχα κεφι να γραψω, καθομαι παλι και γραφω. Ημαννουλα σου εφυγε σιγουρα ευτυχισμενη απο τη μια που ειχε τοσο καλα παιδια, και σιγουρα ενοιωθε δυστυχια οταν καταλαβε πως θα φυγει απ τη ζωη. Αυτη εδω η ιστοσελιδα, συντροφεψε πολλους απο μας αυτες τις δυσκολες ωρες που περναμε, τις περισσοτερες φορες εγω πρωσοπικα ενοιωσα ολους οσους γραφουν σαν αδερφια μου , παιδια μου, και στενοχωρηθηκα παρα πολυ με τα ασχημα νεα του καθενος. Τι να κανουμε ομως αυτη ειναι η παληοζωη που ζουμε, εσενα ομως προσεξε να μην σου χαραξει τη ζωη η αρρωστια μας, πρεπει να ζησεις ευτυχισμενος, το ωφειλεις στη μαμα σου. Εγω φιλοι μου ο τοσο ζωντανος, και αισιοδοξος ανθρωπος, εχω εν μερει καταβληθει απο τις 2 ισως και 3 απανωτες μεταστασεις που μου ηρθαν, ισως ομως και να ειναι απο το τελευταιο χειρουργειο, επειδη ποναω ακομα εσωτερικα, θα ηταν και αφυσικο να μην πονουσα, πνευμονα και δια φραγμα εκοψαν, και θα ηταν αφυσικο να μην ειχα καταβληθει. Η μπεμπα μου με εχει τρελλανει, οταν ποναω την σκεπτομαι και δεν υπαρχει πονος, παιρνει τη θεση του το γελιο.

  13. Καλησπερα σας,

    Denis, η μπεμπα σας θα σε ξανά κανει καλά! Τα παιδιά κ πολυ περισσότερο τα μωρα ειναι ενα θαυμα.
    Εμεις είμαστε διακοπές ολοι μαζι κ ο μπαμπας μου φαίνεται πολυ καλα. Και ο ίδιος λεει οτι νιώθει αρκετά καλά. ΝΑΝΣΥ την παντρεψες την κορη σου? Να σου ζήσει!
    Μάνια, Sundy και ολοι οι υπολοιποι να ειστε καλά

  14. V..:)
    με συγκίνησες κ μένα. Σου εύχομαι καλή συνέχεια από δω κ πέρα, τα δύσκολα τα πέρασες.
    Παιδιά εύχομαι καλή συνέχεια κ σε σας.
    φιλιά σε όλους

  15. Καλημέρα σας, V..:) τόσο μικρό και πέρασες τόσα πολλά η ζωη καποιες φορες ειναι τόσο ατυχη.Είναι ; ή απλα πρέπει να καταλάβουμε και να αποδεχόμαστε καθε κατάσταση;Σου εύχομαι η ζωη να σου δωσει πολλές χαρες γιατί στις χρωστέει.DENIS πραγματικα λυπάμαι για τον πόνο που νιώθεις εύχομαι όμως η ψυχή σου να είναι χαρουμενη και πολύ δυνατη.
    Εμείς είμαστε καλά πρεπει να πω όμως πως μου λείπει πολύ ο πατέρας μου και στο μόνο μέρος που νιώθω οτι ηρεμώ ειναι στο νέο του «σπίτι».Ευχομαι όλοι να είστε καλά.

  16. Μάνια,

    Αδικη ειναι γιατί ολα τυχαινουν σε ανθρωπους καλους και άξιους .
    Χαιρομαι που ειστε καλά. Η απωλεια δυστυχως ειναι πολυ μεγάλη οπως και η αγαπη σου για τον μπαμπα σου.
    Denis, ειμαι σιγουρη πως η μικρη θα τα καταφερει κ θα σε κανει να ξεχασεις τον πονο.

    Φιλοι μου μόλις τωρα έμαθα πως εφυγε απι τη ζωη η θεια μου απο εγκεφαλικο.ειμαι χαλια κ δεν ξερω πως να το πω στον πατερα μου

  17. Μανια, κοριτσι μου προς θεου, μην το ξαναπεις, δεν θα πρεπει να νοιωθεις και να σκεπτεσαι ετσι. Ο μπαμπας σου δεν θα το ηθελε με τιποτα, ολοι μας ειμαστε φθαρτοι, αλλος πριν , αλλος μετα ολοι θα φυγουμε σιγα σιγα, εσυ θα πρεπει να ξαναβρεις τα πατηματα σου , και το πνευμα του πατερα σου θα νοιωθει καλα. Εμενα οντως η μικρουλα μου με εχει ξετρελλανει, οπως και ολους μας, ειναι μια γλυκα, αν και ειναι αρκετα χλμ μακρυα μου, και δεν πρεπει ακομα να οδηγω γιατι ποναω, ειμαι καθε μερα ωρες διπλα της, ονειρο μου εχει γινει να τελειωσω ενα σπιτι που εχω φτιαξει διπλα στο δικο μας και η αρρωστεια μου δεν με αφησε να το τελειωσω, μολις φυγουν οι πονοι να τελειωσει γρηγορα , και να την εχουμε συνεχως κοντα μας. Ιωαννα ο πατερας σου ειναι αρκετα δυνατος, δεν νομιζω οτι θα ειναι μεγαλο προβλημα αν το μαθει. Dimi ο παναθηναικος κερδισε, ελπιζω και θελω να εισαι καλα.

  18. Denis,

    Απο την πρωτη στιγμη του το είπαμε δεν του εχουμε κρύψει ποτε το παραμικρό. Όντως είναι αρκετα δυνατος. Φιλια σε όλους

  19. Καλησπερα σε ολους,Denis τις καλυτερες ευχες μου για την μπεμπα σας να ειναι γερη και τυχερη και εσυ να αναρωσεις γρηγορα και να την χαιρεσαι.
    V..:) τι να πω… δυστυχως η ζωη ειναι σκληρη πολλες φορες ευχωμε στην συνεχεια τις ζωη σου να εισαι ευτυχισμενος εχεις τον φυλακα αγγελο σου εκει ψηλα και εγω πιστευω πως σε προσεχει να εισαι καλα. Sundy ioanna Μανια και οι υπολοιποι πως εισαστε?
    Εγω ειχα και ευχαριστα και δυσκολα αυτον το καιρο ειχαμε τον γαμο τις κορης μου, μετα εκανα ενα χειρουργιο στην μεση αναρωνω απο αυτο, και την προηγουμενη εβδομαδα ξεκινησα τις χημειοθεραπειες παλι καλο βραδυ σε ολους και συγνωμη αν ξεχασα καποιον .

  20. Νανσυ, ευχαριστω πολυ για τις ευχες, να σου ζησουν τα παιδια, και γρηγορα μενα εγγονακι. Κανεις δεν μπορει να φαντασθει ποση ευτυχια μπορει να χαρισει ενα τοσο δα μικρο πλασματακι, αν σου γελασει κι ολας; ποιος καρκινος δεν σκεπτεσαι τπτ. Ευχομαι καλη αναρρωση, τελικα τα χειρουργεια τα εχουμε κανει ρουτινα, δεν βαριεσαι ομως. Οταν ημουν στην αναμονη για το τελευταιο χειρουργειο, λιγα λεπτα πριν με παρουν μεσα, με ρωτησε η αναισθησιολογος η κ. Κουκου, πως σε λενε; φοβασαι; ξερεις τα τυπικα, και της απανταω με χαμογελο, γιατι να φοβηθω; και το ενοουσα, δυο μερες αργοτερα μεσα στο δωματιο, ειχε ερθει η ιδια γιατρος, γιατι ηταν απο το ιδιο μερος με το διπλανο μου, και μου λεει, εχω χρονια να δω ασθενη που να μην φοβαται καθολου οσο εσυ, και να μπαινει με χαμογελο στο χειρουργειο. Δε βαριεσαι, παμε γι αλλα, εγω το εχω πει, θα αναμετρηθω με τον καρκινο πολυ σκληρα, και πιστευω οτι στο τελος θα κερδισω. Χαιρετισμους στην ομορφη Πατρα μας, κατι μου λεει οτι εισαι απο κει.

  21. DENIS.Μάλλον δεν το είπα σωστά.Γενικά είμαι καλά ίσως γιατί πρέπει να είμαι για τα παιδάκια μου και κυρίως για το σποράκι μου όταν λέω ότι είμαι καλά στο νέο του σπίτι εννοώ ως προς την απώλεια του.Όταν δεν τον επισκέπτομαι νιώθω άσχημα και πολύ στεναχωρημένη και όταν πηγαίνω και φεύγω από εκεί νιώθω πιο ήρεμη σαν να είχαμε τον καθημερινό μας διάλογο παρόλο που τώρα είναι μονόλογος. SUNDY να σου ζήσουν τα παιδιά ,πάντα να είναι ευτυχισμένα και καλή ανάρρωση. Ιωάννα λυπάμαι για την θεια σου και εύχομαι όλοι να είστε καλά.

    Ξέχασα να σας πω πως η κοιλιά μου έχει φουσκώσει και ο μπέμπης είναι πολύ ζωηρός.

  22. Σημερα θα γραψω στη Στεφανια. Εχει 3 μηνες να γραψει, και δεν ξερω γιατι. Στεφανια μου, τελευταια ειχες γραψει οτι θα εισαι μαζι μας, δεν περιμενα οτι θα το τηρουσες, γιατι τι δουλεια εχουν οι υγιεις με τους ασθενεις , αλλα περιμενα οτι θα μας αποχαιρετουσες, τοσα και τοσα ειχαμε πει σε αυτο εδω το φορουμ, ειχαμε γινει φιλοι, εγω τουλαχιστον ετσι σε αισθανομουν, σου ζητω βεβαια συγνωμη γιατι καποια δυσκολη για μενα στιγμη, δεν καταλαβα τα λογια σου, γιατι ηταν απο τισ πιο δυσκολες στιγμες της ζωης μου, και σου ειπα καποια λογια, αλλα μεταξυ φιλων δεν γινονται και παρερμηνειες; αν γινεται γραψε μας λιγα λογια, εγω τα εχω αναγκη, και μην ξαναγραψεις πια. Να εισαι παντα καλα.

  23. DENIS ευχαριστω για τις ευχες σου.Ευχαριστω για τους χαιρετισμους στην Πατρα…να χαιρεσε το εγγονακι σου και να εισαι καλα να το χαιρεσε να μεγαλωνει.Αγωνιζωμε και εγω με τον καρκινο σκληρα και ελπιζω να με αξιωσει ο θεος να ζησω να δω και εγω εγγονακι,κανω τις τελευταιες χημειοθ.και με κανουν λιωμα αν ολα πανε καλα σε ενα μηνα θα εχω τελειωση.ΜΑΝΙΑ να προσεχεις και με το καλο να γενηθει το μωρακι σου,Sunty ioanna για σας να ειστε καλα, και ολοι οι φιλοι που γραφουν εδω γιατι ειμαστε μια παρεα ολοι καληνυχτα σε ολους.

  24. καλησπέρα σας,

    Χθες γυρισα απο τις διακοπες. Ξεκουράτησκα παρα πολυ και το είχα τοσο πολυ ανάγκη.Πως είστε? Νανσυ μου ελπίζω και γω να έχεις γρήγορα ένα εγγονάκι αν και δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είσαι νέα για γιαγιά. Ο αγώνας σου είναι αξιοθαύμαστος.
    Denis τη μικρή να σκέφτεσαι. Με γέμισε πολυ αισιοδοξία όλα όσα έγραψες για το χαμόγελο της και την χαρα που σε γεμίζει το μωρό σας. Θα νικήσεις!
    Sundy και σε σένα ευχομαι να γίνεις γρήγορα γιαγια και να είσαι πάντα καλά.
    Μανια , να δεις που ο καινουργιος μπέμπης σου θα τα πάει μια χαρά και δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου οταν θα έρθει η στιγμή για την γέννα. αλήθεια πότε γεννάς με το καλό?
    Εμένα ο μπαμπας μου διχνει οτι παει καλά αν και λίγο πρήζονται τα πόδια του αν κουραστει, αλλά η γιατρός του που της το είπαμε λέει πως δεν είναι κατι αυτό και οτι θα περάσει με τον καιρό. Επίσης στις 6/9 έχουμε ραντεβού στο Σωτηρία για να δούμε πως πηγαίνει.Απο τη μία ανυπομονώ να περασουν οι μέρες γιανα μαθουμε όσο πιοσύντομα την πορεία της υγείας του και απο την άλλη με έχει πιασει και λίγο άγχος.

  25. Γεια σας,
    κατάφερα κ γω να λείψω για μερικές μέρες.
    Μάνια, μάλλον τα μπέρδεψες, δεν πάντρεψα εγώ την κόρη μου, αλλά η Νάνσυ. Ευπρόσδεκτες όμως οι ευχές, γιατί πάλι είχα κάποια προβλήματα υγείας με την κόρη για τα οποία δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Αφού ήταν περαστικά, τα ξεχνάω, τα διαγράφω κ κοιτάμε
    μπροστά.
    Νάνσυ, να σου ζήσουν τα παιδιά, να μην δουν άσχημα πράγματα στην ζωή τους. Και συ περαστικά, όλα από δω κ πέρα να πάνε καλά.
    Ιωάννα, σου εύχομαι από καρδίας καλά αποτελέσματα στις 6/9.
    Denis, καταλαβαίνω την πικρία σου, αλλά είναι άγραφος νόμος από την εμπειρία μου εδώ μέσα. Κάποιοι σταματούν να γράφουν όταν ηρεμούν τα πράγματα, ίσως είναι υγιές κ αυτό, θέλεις να ξεκόψεις, να ξεχαστείς. Κάποιοι δεν γράφουν όταν πνίγονται από τα προβλήματα, κλείνονται στο καβούκι τους (κ για μένα ισχύει αυτό, δεν με βοηθούν τα καλά λόγια, προτιμώ να το περάσω μόνη μου). Ελπίζω για την Στεφανία να ισχύει το πρώτο, να είναι δηλαδή καλά.
    Όπως καλά να είναι κ όλος ο κόσμος, όλοι οι φίλοι εδώ μέσα τους οποίους ξέχασα να αναφέρω.
    Υγεία για όλο τον κόσμο
    Φιλιάα

  26. Γεια σας.

    Σας διαβάζω όσο συχνά μπορώ τώρα με τα μικρά μου τρέχω…
    Μία μέρα πριν γεννήσω τα αποτελέσματα της μαγνητικής του μπαμπά μου ήταν καλά, πήραμε μια ακόμα ανάσα και αναμένουμε.

    Denis ο διαχωρισμός μεταξύ ασθενών και συνοδών τους που έχουν την υγεία τους δεν υπάρχει. Όποιος έχει σταθεί δίπλα σε ασθενή με καρκίνο, είναι και ο ίδιος καρκινοπαθής δίχως να νοσεί σωματικά, τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι εγώ και το εννοώ με την πιο θετική πλευρά γιατί ακόμα και μετά τον χαμό της μητέρα μου πάλι στην ίδια ¨κατηγορία¨ είμαι.
    Έλπίζω να μην παρεξηγηθώ και να μην παρανοήσει κανείς τα λόγια μου.

    V..:) με πήγες 18 χρόνια πίσω… μου πήρες την ανάσα…

    Φιλιά σε όλους σας.

  27. ΕΙΜΑΙ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΝΙΟΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ … ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ … Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΡΕΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ 4 ΕΤΩΝ … Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΡΗΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕ8ΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ .ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΧΥΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΧΗΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ … ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ … ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΙΟΘΩ ΚΑΛΑ… ΓΙΑΤΙ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΧ(ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ)? SORRY GIA THN OR8OGRAFIA … EIMAI APO TOYS ELLHNES POY SKOTONOYN THN ELLHNIKH GLOSSA …

  28. Καλημέρα σε όλους.
    Ιoanna μην έχεις κανένα άγχος για τον μπαμπά σου με τόσο αισιόδοξη και πιστή κόρη σίγουρα θα του έχεις μεταδώσει τις καλές σου σκέψεις και όλα θα πάνε καλά.Αγωνιούμε μαζίσου για τα αποτελέσματα.
    Sundy συγνώμη μπερδεύτηκα όμως εύχομαι η κόρη σου ότι κι αν βίωσε να πέρασε οριστικά.
    ggg πήγαν όλα καλά στην γέννα σου πως είσαι τώρα;
    ggiiaanni δυσκολες καταστάσεις δύσκολη ζωή δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτο που ρωτάς όμως σου εύχομαι όλα απο εδω και πέρα να πάνε καλά να παραμένεις πάντα δυνατός να αντιμετωπίζεις όλες τις καταστάσεις με γεννεότητα.
    DENIS και σε όλους φιλιά πολλά….

  29. Mania λυπάμαι για τον μπαμπα σου, σίγουρα έγινε αστεράκι φωτεινό για τον μπέμπη σου. Εμείς τα πήγαμε καλά χωρίς απρόοπτα, είχα ησυχάσει και με τα αποτελέσματα του μπαμπά μου και τώρα στο γλυκό τρέξιμο και ξενύχτι των παιδιών. Εύχομαι με το καλό να κρατήσεις τον μπεμπάκο σου!
    ggiianni σίγουρα έχεις την δύναμη να συνεχίσεις και εύχομαι να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο πια. Μάλλον η ζωή κάτι σου χρωστάει…
    Φιλά σε όλους!

  30. ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΖΩΗ ΕΓΩ ΤΗΣ ΧΡΟΣΤΑΩ ΠΟΛΛΑ… ΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ … ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΝΟΡΙΣΑ ΜΙΑ ΓΥΝΕΚΑ 63 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΙΜΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΟΝΕ ΠΡΗΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΝΤΡΑΣΤΗΣ … ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ … ΕΥΧΟΜΕ ΟΛΟΙ ΒΕΒΕΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΙΑ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΩ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ …. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΛΑ

  31. καλημέρα σας,

    Μόλις τώρα πήρα ευχάριστα νέα έβγαλε ο μπαμπας μου την 1η ακτινογραφία μετα τις χμθ και μας είπαν πάμε καλά, αρκετα καλά! Μετα απο 1 1/2 μήνα εξετάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.