23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.DENIS εύχομαι να είναι καλά σήμερα τα νέα με τον ογκολόγο σου.Περιμένουμε νέα σου..

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΝΑΝΣΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ.ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΥΓΡΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ Κ ΣΤΟ ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΟ,ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΗΣ.ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΛΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ;ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΤ ΕΥΧΗΝ!!

  3. Καλημέρα σε όλους.

    Θωμαή μου πως είσαι? Αισθάνεσαι καλύτερα? Ντένις ελπίζω να εχουμε να ακούσουμε σύντομα καλύτερα νέα. Περιμένω με ανυπομονησία. Δε σου κρύβω πάντως ότι έχω φοβηθεί λίγο ενόψει των εξετάσεων που έχω τον Οκτώβριο. Ελπίζω να είναι καλές. Αισθάνομαι περίφημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Νάνσυ μου περαστικά σου. Χαίρομαι που τώρα είσαι καλά. Είναι δύσκολος αγώνας αλλά πιστεύω ότι είσαι παλικάρι. Υπομονή και επιμονή. Πολλά φιλιά σε όλους.

  4. Σήμερα είχα ραντεβού με το γιατρό μου, έκανα πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι ακόμα μπερδεμένος…
    Αλλαξε η θεραπεία, γιατί μου είπε ότι δεν φταίει το κόψιμο του φαρμάκου, που ήταν πριν δύο μήνες, κανονικά έπρεπε να με καλύπτει ακόμα.
    Μου απαγόρεψε ρητά οποιοδήποτε χειρουργείο τώρα, μόνο που δεν ρώτησα γιατί, θα ρωτήσω άλλη φορά.
    Αξονική σε δύο μήνες μετά από την αρχή της νέας θεραπείας, και βλέπουμε…Δεν ρωτάω ποτέ γιά προσδόκιμο, γιατί και να ήξερε δεν θα μου έλεγε.
    Θωμαή ελπίζω να είσαι καλύτερα, το εύχομαι.
    Νάνσυ μου, το έχω περάσει αυτό που περνάς με τον πνεύμονα. Υγρό στον πνεύμονα είχες η στον υπεζωκότα; σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά, είμαστε οι πιό βαριά ασθενείς εδώ, αλλά και με πολύ ψυχή….
    Κατερίνα μην φοβάσαι, νομίζω έχουν περάσει αρκετά χρόνια που είσαι υγιής.
    Μάνια μου σ ευχαριστώ πολύ γιά το ενδιαφέρον, τελικά ίσως και να ηρέμησε ο πατέρας σου, βλέπεις τι τραβάμε….

  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΩ.ΕΠΕΣΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ.ΠΟΝΟΥΣΑ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΙΕΛΥΣΕ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Κ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΧΩ ΧΕΡΣΕΠΤΙΝ…ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΜΕΣ ΑΓΧΟΣ Κ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ..ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ..ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Κ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

  6. Γειά σας,
    Είμαι διακοπές και δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ.
    Σας σκέφτομαι όλους σας τόσο πολύ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.είστε οι φίλοι που με στηρίξατε στην πιο δύσκολη έως τώρα περίοδο της ζωής μου παρόλο που έχετε τα δικά σας προβληματα.σας θεωρώ δικούς μου ανθρώπους και κάθε μέρα εύχομαι όπως και για τον μπαμπά μου να είστε καλά.Denis, Νάνσυ, Θωμαη κουράγιο. Κατερίνα αισιοδοξία. Φιλιά σε όλους σας

  7. Denis, Νάνσυ, αυτό που σας συμβαίνει είναι παιχνίδι για δυνατά νεύρα. Δοκιμάζεται η υπομονή, η επιμονή, οι αντοχές, τα πάντα. Υποκλίνομαι… σας φιλώ κ καλά αποτελέσματα!

  8. Ευχαριστώ πολύ sundy,να είσαι καλά πάντα και να μην σε ξαναπλησιάσει ποτέαυτή η ύπουλη νόσος.
    Εγώ φίλοι μου άρχισα να βλέπω αποτελέσματα από την εδώ και15 μέρες θεραπεία μου με το παλαιό φάρμακο, μειώθηκε αισθητά ο όγκος πίσω στον θώρακα,νοιώθω ότι έμεινε ο μισός.
    Αύριο αρχίζω τη θεραπεία με το πιό νέο φάρμακο που έχει βγεί γιά τον ca νεφρού, το inlyta, το προηγούμενο ήταν το votrient.
    Ξέρω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, λόγω του όγκου στο περιτόναιο, αλλά πάντα θα ελπίζω, και θα προσπαθώ γιά το καλύτερο. Ότι είναι να γίνει ας γίνει….

  9. Διονυση τωρα πρεπει να εισαι ποιο δυνατος απο ποτε ολα καλα θα πανε και για σενα και για την Νανσυ εχετε απιστευτη δυναμη και το ξερετε υπομονη και ολα τα ασχημα θα τελειωσουν Ευχωμαι και προσευχωμαι για ολους σας

  10. «Να μην σου στείλει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις» λέει μία παροιμία και φαίνεται οτι εσείς DENIS & Νάνσυ πολλά μπορείτε γιατι είστε πολύ δυνατοί και μπορείτε αλλα και πρέπει να παλέψετε.Ο πατέρας μου DENIS ήταν «σκυλί» σε όλα εκτός απο την αρρώστια του ας ήταν όμως εδώ να δεί το εγγονάκι του και να άκουγα την φωνή του και θα το πάλευε, όμως ήταν λίγο άτυχος. Παλέψτε λοιπόν και θα νικήσετε την μάχη σας.Σας σκέφτομαι όλους και σας νιώθω.Καλημέρα σας.

  11. Μανια κοριτσακι μου σωστη η παροιμια σου εαν εσενα σου λειπει ο μπαμπας σου που το βρισκω πολλυ λογικο και σε καταλαβαινω τι να πω εγω και τι να κανω που εχασα το παιδακι μου σε ηλικια 22 χρονων και ακομα δεν μπορω να το πιστεψω στις 7 Σεπτεμβρη εχω τον χρονο του που λειπει απο κοντα μου το μωρο μου .Πριν 25 ημερες εχασα και την μαμα μου ποιον να πρωτοκλαψω .Απλως σκεφτομαι οτι η μαμα μου ολοκληρωσε τον κυκλο της .Το μωρο μου ομως .Οπως καταλαβαινεις παντα υπαρχουν και χειροτερα .Γιαυτο ας ζουμε την καθε ημερα οπως ερχεται γιατι δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει .Δυστυχως την ζωη την ζουμε οπως ερχεται δεν την διαλεγουμε και το λεω εγω που σερνωμαι

  12. Μανούλα, δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάσεις το παιδάκι σου, σε όποια ηλικία κι αν είναι, δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, τι να πω; ήσουν άτυχη, αυτά που περνάμε εμείς δεν είναι τπτ μπροστά στον πόνο τον δικό σου, αγάντα….
    Μάνια μου έχω τραβήξει πολλά στα 3 χρόνια που παλεύω, και σίγουρα με περιμένουν και χειρότερα το ξέρω, αλλά αν δω ότι παει να με κάνει κουρέλι, δεν ξέρω πως θα αντιδράσω…
    Γιατί ο καρκίνος πριν σε σκοτώσει σε μία πολύχρονη πάλη, σε κουρελιάζει, το ξέρω.
    Εγώ δεν θα το επιτρέψω αυτό να γίνει στους δικούς μου ανθρώπους και σε μένα…
    Ακόμα δεν μου έχει φύγει η αισιοδοξία, γιατί βλέπω βελτίωση σε 16 μέρες θεραπεία, εξ άλλου, αυτή τη στιγμή δεν πονάω πουθενά.

  13. Denis, Νάνσυ, σας σκέφτομαι. Εύχομαι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ευχή μου να πάνε όλα καλά από δω και πέρα. Φιλιά σε όλους

  14. Εγώ κορίτσια νοιώθω πάρα πολύ καλά, βλέπω τον όγκο που έβγαινε στην πλάτη να μην φαινεται σχεδόν, έχει συρικνωθεί με λίγες μέρες θεραπείας. Το Σάββατο πρωί έχω ραντεβού με έναν από τους 2 καλύτερους γιατρούς που υπάρχουν στην Ελλάδα γιά το περιτόναιο και ελπίζω….
    Ανησυχώ γιά τη Νάνσυ.

  15. Γεια σας φιλαράκια μου πρωτα θα μου επιστρέψετε να γράψω.για την μανουλα,ποσο μεγαλείο ψυχής κρυβης υποκλινινωμε σε εσένα μανούλα που με τόσο πόνο δίνεις κουράγιο σε εμας δεν έχω λογια…………..
    Denis δίνουν στο νοσοκομειο δεν είχα ίντερνετ κάποια στιγμη μπήκα απο ενα φιλο για δέκα λεπτα μπήκα στον arkoudo και διάβασα τα νέα σου συνγκλονιστηκα δεν το πίστευα παγωσα έλεγα δεν είναι δυνατόν προσευχομουν μετα δεν είχα νέα αλλά άρχισα να το διαχειριζομε έλεγα ο Διονύσης θα το παλεψη καωι συνηρθα είχα αγωνία βγαίνοντας απο το νοσοκομειο διάβασα τα νέα σου μηλισα και με την Θωμαη και ανάσανα Denis θα το παλαιψης θα το παλαιψουμε πρεπει εναν ακόμη αγώνα εναν γύρω ακόμη.
    Τώρα τα νέα μου πέρασμα μια μεγάλη περιπετεια20 μέρες πολύ δύσκολες στο νοσοκομείο με υγρό στο περικάρδιο και στους πνεύμονες με ισχυρα φαρμακα με κορτιζονες πρησμενη σαν μπαλονι. Με παρακεντισειςσε μια μέρα σε πνεύμονα και περικάρδιο με εντατική στην καδριολογικη γιατί λυποθιμουσα πρωτη φορά λιποθιμισα στην ζωή μου δεν ήξερα τι θα πει λυποθιμια σε μια μέρα 4 φορες οι γιατροί ειπαν στους δικούς μου οτι ή πεφτουμε οριστικά τώρα ή θα ξανανεβουμε όταν συνειρθα μου είπαν μας λεκάνες μας εξωντοσες αυτές τις μέρες γελώντας.εγώ αποφάσισα με την βοήθεια τις Παναγίας να συνεχυσω να παλαιψω παλι είμαι εδώ έχω κάποια θέματα οι κορτιζονες πουσυνεχειζω να παίρνω ακόμη μου προκάλεσαν μια υσχηρη μυοπάθεια έχω αδυναμία στα γόνατα δεν μπορω να ανεβω ουτε ενα σκάλα κι να συκωθω πρεπει να στιρηριζωμε Μέι Νώντας την δόση θα συνερθω ελπίζω επίσης εκανα ζάχαρο απο την κορτιζόνη και κάνω ινσουλίνη ελπίζω και αυτό να είναι παροδικο.κάποια καρδιολογικά που με διαβεβαίωσε σήμερα ο καρδιολόγος οτι μόλις τελειώσω με την άτιμη την κορτιζόνη δεν θα έχω κανένα πρόβλημα σήμερα ξεμπερδεψα απο γιατρούς απο χθες έχω περάσει όλες τις ειδικότητες χαχαχα ενα μονο θα σας πω με τα προβλήματα που έχουν τα νοσοκομεία μας οι γιατρού είχαν πεσει κυριολεκτικά όσο νοσειλευομουν πολύ πανω μου είμαι και ξεχωριστή περιπτωση δεν έχουν και ασθενή με καρκίνο παγκρέατος που έχει επιβιωσει τόσο μόνος αριθμός ίσως.το δυσάρεστο είναι πως στο περικαρδικο υγρό βρέθηκαν καρκινικά κύτταρα οποτε ηταν ή χμ που προκάλεσε την επιπλοκή ηταν ο καρκίνος μάλλον πάντως Διακοπτουμε την θεραπεία αυτή και σε δυο εβδομαδες θα ξεκινήσουμε μια παλιά υσχυρη θεραπεία που είχα κανει το 2010 δεν έχω αλλη επιλογή δεν ξέρω αν τον σταματήσω οι θα είναι παρηγοριτηκη εγώ είμαι διαθετιμενη να αγωνιστώ ανησηχω γιατί μου είχε προκαλεση νευροπάθεια σοβαρή κάνω θεραπεία ακόμη για αυτή θα δουμε.santy ioanna mannia ggiiaanniiss Θωμαη, μια μανούλα ευχαριστώ για τις ευχές σας φιλία σε ολουςDenis καλη δυναμη να προσεχείς Γράψε μας νέα σου τώρα θα γράφω και εγώ φιλια.

  16. Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζοντας ολα αυτά που γράφετε Denis και Νανσυ δε μπορω παρα να σας πω τον απέραντο θαυμασμό που αισθάνομαι για εσάς όσον αφορά τον αγώνα που δίνετε καθημερινά. Μετά τα τελευταία νεα σου Denis για την ανταπόκριση του οργανισμού σου στα φάρμακα νιώθω πολυ αισιοδοξία για σένα γιατι είσαι αγωνιστής και μας το αποδεικνύεις καθε μέρα. Νανσυ μου δεν εχω λογια να εκφράσω αυτο που νιώθω για σένα χωρις να σε εχω γνωρίσει ποτε. Μπράβο κοπελαρα μου που δε λυγίζεις και συνεχίζεις να πολεμάς. Το μακρόχρονο της επιβίωσης σου δείχνει τα κότσια που εχεις και το ψυχικό σου σθένος. Σήμερα σε μια έξοδο που ειχα βίωσα μια τεράστια κρίση πανικού χωρις συγκεκριμένο λόγο. Γυρνώντας εδώ και διαβάζοντας σας συνειδητοποιώ πόσο ανόητη ειμαι. Είστε η δύναμη μου όλοι εδώ μεσα και ειμαι σίγουρη οτι στο τελος ολα θα πανε καλα. Θωμαή, sundy, Giannis και όσοι μπαίνουν σε αυτο το blog χαίρομαι πολυ σας γνώρισα. Πολλα φιλιά σε όλους.

  17. Καλημέρα σας.Το πρωτο πράγμα που θέλω να κάνω κάθε πρωί είναι να διαβάζω ότι όλοι είστε καλά και μετά στρώνομαι στην δουλειά.Νιώθω ότι σας ξέρω καλά και σας νοιάζομαι πραγματικά. Νάνσυ τι ειδικές δυνάμεις και σαχλαμάρες εσύ κοπέλα μου εισαι πραγματικό αντράκι, μπράβο σου που έχεις τόση δίψα για την ζωή και δεν κουράζεσαι.Συνέχισε έτσι και η επιμονή σου θα σε δικαιώσει. Όπως κι εσένα Denis(αρχηγός).Φιλιά σε όλους «μια μανουλα» ιοαννα, ΚΑΤΕΡΙΝΑ GIANNIS SANDY και σε όλους καλό μηνα την Δευτέρα και με την βοήθεια του θεού όλα να ξεπεραστούν.

  18. Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που διάβασα νέα σου Νάνσυ.
    Θα τον πολεμήσουμε τον ηλίθιο και όπου βγεί…Ετσι κι αλλιώς κερδισμένοι είμαστε, άλλοι έχουν φύγει πρό πολλού…
    Θωμαή τι κάνεις;
    Χαιρετισμούς σε όλους.

  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΓΩ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ Κ ΑΡΧΙΖΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Κ Η ΜΠΑΝΤΑΝΑ….ΝΑΝΣΥ Κ DENIS ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ..ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ,ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥ Κ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ.

  20. Καλησπέρα σας,
    Χθες βράδυ γύρισα από διακοπές προσπαθούσα και σας διάβαζα οπότε μπορουσα και ομολογώ πως στεναχωρηθηκα. Βέβαια τώρα που διαβάζω ξανά νέα σας είμαι πολύ αισιόδοξη έχει φτιάξει πολύ η διάθεση μου που ξέρω πως συνεχίζετε δυνατά.
    Εμείς στις 8/9 έχουμε ραντεβού να μας γράψει την αξονικη και η αλήθεια είναι πως έχω αγωνία μετά από τόσο καιρό.
    Denis ελπίζω το ραντεβού σου με τον ογκολογο σου το Σάββατο να πήγε καλά.
    Νάνσυ όλα καλά να πάνε με την θεραπεία σου.
    Φιλιά σε όλους σας ευχαριστώ

  21. χαρικα πολύ που τα πας καλυτερα denis …
    mania mou 8a tous kratas olous me to stoma anikto gia poly kairo akoma … egw twra kai 15 meres eprepe na kanw axonikes, alla oute rantevou den exw klish me ton giatro mou. logariazw se 1-2 mhnes na tis kanw giati douleuw para poles wres mias pou zw sthn deyterh poio toyristikh poly ths xwras. kalo mhna kai pola filia se olous …

  22. Γεια σας φιλοι μου χάθηκα λίγο φεύγει ή αδερφού λα μου για Αυστραλία την δευτέρα. Είναι Τρέισι μισή μηνες εδώ στο σπτιτι μου την έχω παρεουλα και τώρα μου φευγη είμαι στενοχωρημενη αλλά δεν γίνετε διαφορετικά έχει οικογενε α εκεί είμαι σχετικα καλά με κάτι παρενέργειες τις κορτιζόνης περπαραω σαν μεθυσμένη δεν μπορω να ανεβω σκαλοπατια χωρίς βοήθεια με μεγάλη δυσκολία μονη μου την αλλη εβδομαδα θα συζήτησουμε για μια χμθ που έχω κανει παλι το2010 και μου είχε προκαλεση βαριά νευροπαθεια δεν ξέρω πως θα εξελίχθη θα δουμε.
    Denis πως είσαι?πως πας με τις θεραπείες σου?οι υπόλοιποι είστε όλοι καλά?φιλια σε ολους.

  23. Νάνσυ μου χαίρομαι που διαβάζω πάλι νέα σου και βγήκες από το νοσοκομείο. Τι να πω; είσαι φαινόμενο.
    Τώρα έχω κι εγώ καρκίνο στο περιτόναιο, ελπίζω να μην πάει στο πάγκρεας, γιατί είναι πολύ κοντά.
    Την προηγούμενη εβδομάδα είδα ένα συμπατριώτη μας γιατρό που ειδικεύεται στο περιτόναιο, και προσπάθησε να με σπρώξει σε ιδιωτικό κέντρο ο μαλάκας, ενω εργάζεται στο Μεταξά αυτός.
    Ο ογκολόγος μου μου έγραψε και παίρνω ένα πολύ νέο φάρμακο για νεφροκυταρικό καρκίνο, και καταλαβαίνω διαφορά αμέσως.
    Ηδη ο ένας όγκος που έβγαινε έως πίσω στην πλάτη και τον έπιανα έχει μειωθεί αισθητά σε λίγες μέρες, και ελπίζω ότι θα μειώσει και τον όγκο στο περιτόναιο. Σε δύο μήνες από την αρχή που πήρα το φάρμακο θα κάνω αξονικές να δούμε τι γίνεται. Δεν με φοβίζουν καθόλου οι άλλοι όγκοι πάρα μόνο αυτός στο περιτόναιο, υπάρχουν και πολλοί όζοι.
    Θα το παλαίψω και όπου βγεί, αν και ξέρω ότι οι όγκοι στο περιτόναιο είναι ανίατοι.
    Χαιρετισμούς σε όλους .
    Θωμαή πως είσαι;

  24. Διονυση Νανσυ χαρηκα πολλυ που πατε καλυτερα .Κρατατε γερα μπορα ειναι θα περασει .Εχει τις δυσκολειες του αλλα ολα θα περασουν .Το κοριτσακι μου σπουδαζει ιατρικη και εχει στοχο της την ερευνα για το φαρμακο του καρκινου ολο στο εξωτερικο ειναι .Εχει υποσχεθει στον αδελφο της οτι θα το βρη το γ……ο το φαρμακο εχει υποσχεθει οτι θα σωσει κοσμο και πιστεψτεμε το προσπαθει με οτι εμποδια συναντα ελλαδα βλεπετε θελω να μου υποσχεθειτε οτι θα περιμενετε θα ειστε εδω θα μιλαμε .Εμεις αυριο εχουμε τον χρονο του αγοριου μου οποιος θελει απο εσας ας προσευχηθει να ειναι καλα εκει που ειναι .

  25. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΩ ΑΞΟΝΙΚΕΣ Κ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΕΡΣΕΠΤΙΝ.ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΩ Κ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΝΟΜΑΙ.ΝΑΝΣΥ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ Κ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑΣ ΜΑΣ!!!

  26. Καλησπέρα φίλοι μου,
    Ανάσανα με τα νέα σας, που πάτε καλύτερα!
    Θωμαη χαίρομαι τόσο για σένα!
    Εμένα αύριο ο μπαμπάς μου μετά από καιρό θα πάει για αξονικη κ όσο να ναι έχω άγχος. Μανούλα να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου που βοηθάει όσους την έχουν ανάγκη. Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές προσφέρουν την ψυχή τους μερικές φορές σε αντίξοες συνθηκες. Να στε όλοι καλά και να έχετε καλά νέα

  27. Θωμαή μου, χαίρομαι που είσαι καλά και μην ανησυχείς καθόλου. Ακόμα και να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι, είναι πάρα πολύ νωρίς γιά να εμφανισθεί σε εξετάσεις, που είμαι σίγουρος ότι έχεις ξεμπερδέψει μαζί του, γι αυτό μην φοβάσαι καθόλου.
    Εγώ, αυτή τη φορά θα δώσω γερές μάχες, γιατί οι μεταστάσεις είναι πολλές… Απορώ πως έγιναν τόσο γρήγορα. Πριν λίγες μέρες, έφυγε ο μπατζανακης μου από καρκίνο πνεύμονα, που τον είχα τρέξει εγώ γιατί είχα αμέσως καταλάβει τον καρκίνο, και νόσησε μόλις είκοσι μήνες.
    Μία μανούλα, εύχομαι στο κοριτσάκι σου να είναι πάντα γερό, και να μην τρέφει φρούδες ελπίδες, γιατί το φάρμακο το βρήκαν πάρα πολλοί ερευνητές, αλλά τα χρήματα των χημειοθεραπειών είναι κάποια τρις το χρόνο, και αυτό δεν συμφέρει πάρα πολλούς από διάφορες απόψεις….
    Ιωάννα μου, εύχομαι ακόμα μιά φορά καθαρές εξετάσεις.
    Θωμαή να μην ξεχάσω κάτι, εάν κινδύνευες, θα έκανες αξονικές κάθε τρίμηνο. Γι αυτό σου λέω…

  28. Το ξέρω Denis θα αγωνιστείς σκληρά ! Ανθρωποι σαν εσένα ,την Νανσυ,τη Θωμαή, τον ggiiaannii … ξερετε πως να το κάνετε αυτό!
    Denis λυπάμαι πολύ για τον μπατζανακη σου . Και μεις χασαμε ενα πολύ αγαπημένο πρόσωπο τις τελευταίες ημέρες, οχι απο καρκινο, και είναι κάπως η ψυχολογία μου.
    Περιμένω τα καλά νέα του μπαμπά μου ,τα καλύτερα τα δικά σου γιατί πιστευω οτι τελικά με την θεραπεία που θα σου προτείνουν οι γιατροί θα τους αφήσεις πάλι με το στόμα ανοικτό!!
    Τα καλά της Νανσυ μας , που κρατάω αυτό που πολύ σωστά είχες επισημάνει για αυτή οτι αντιμετωπίζει τον καρκίνο σαν μια ίωση.
    Sundy, Κατερίνα, ggiianni,Θωμαή,Μανια,ggg, Μανούλα να είστε καλά σας σκέφτομαι όλους με πολλή αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.