23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Γεια σας παιδια Χαιρομαι με τα καλα νεα της Ιωάννας Καλη μου Ελενα λυπαμαι για την μαμα σου Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις Κατ , Χαιρομαι που σε ξανα διαβασα Εχω παρακολουθήσει την ιστορια σου απο την αρχη Εγω εκανα και τον Β κύκλο χημειοθεραπείας Ευτυχως τωρα εχω το πορτ Ειχα προβληματα με το εντερο και την καθυστέρησαμε μια βδομάδα την θεραπεία Στο μεταξυ εκανα και κολόνοσκοπηση Επρεπε να ειχα παει πριν 3 χρονια αλλα το ειχα αμελήσει Ο γιατρός αφαίρεσε εναν πολυποδα, ο οποιος , σύμφωνα με την βιοψια θα εξελισσόταν σε καρκίνο στο μέλλον ,Κι ετσι απο εδω και μπρος θα κανω κολόνοσκοπηση κάθε 3 χρονια Αυτη την φορα δεν εχω πρόβλημα μετα την θεραπεία όσον αφορά το εντερο , αλλα οι μυικοι πόνοι έχουν αυξηθεί Νομιζω πως εχει να κανει και με τον καιρο , ειχαμε λίγο χιόνι Το κεφάλι μου το ξύρισα , αλλα ψυχολογικα δεν με πείραξε όπως την πρωτη φορα Ειμαι πολυ αδύναμη για να παω εξω ετσι κι αλλοιώς Επισης σαν τις εγκύους εχω επιθυμία για ορισμένα φαγητά που μουχουν λείψει , αλλα που δεν εχω κανεναν να μου τα φτειαξει 🙂 Γέμισε και το στομα πληγές , αλλα αυτο ειναι προσωρινό Το μονο, ολα έχουν γεύση πιπέρι , ακομα και τα γλυκα 🙂 Ευχομαι να είσαστε ολοι καλα Τα ξαναλέμε

  2. Ποπη μου, κουράγιο θα περάσουν όλα . Χαιρομαι πολύ που μας γράφεις τα νέα σου γιατι αυτό σημαίνει πως έχει πολλές αντοχές και ψυχικές και σωματικές!
    πολλά φιλιά σε όλους σας

  3. Καλημέρα σας.Πόπη μου κουράγιο έχεις έναν τρόπο που περιγράφεις τις στιγμές σου λές και πείνες έναν καφέ τόσο απλά.Μπράβο για την ψυχική σου δύναμη συνέχισε και θα κερδίσεις πάλι την μάχη.
    Έλενα εύχομαι να πάνε όλα καλά με την μητέρα σου.
    Εύχομαι να είστε όλοι καλά φιλιά σε όλους. ΙΟΑΝΝΑ DENIS ggiiaanniiss1100 THOMAI KATERINA κτλ…

  4. Παιδιά καλημέρα! Είμαι η Κάτια. Μαζί με τη μητέρα μου πριν από λίγους μήνες ετοιμάζαμε το γάμο μου που θα γινόταν τώρα το καλοκαίρι…Πριν λίγες ,μέρες όμως χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου..Η μητέρα μου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με καρκίνο του πνεύμονα..Αν και όλοι μας διαβεβαίωναν ότι όλα θα πάνε δεδομένης της μαστεκτομής στην οποία είχε υποβληθεί την προηγούμενη χρονιά ήρθαν τα πάνω κάτω!! Ξέρετε αν υπάρχουν πιθανότητες να ιαθεί σε κάποιες περιπτώσεις ο καρκίνος του πνεύμονα; Oι ιατροί είναι σιωπηλοί και οι γνώμες που παίρνω δεξιά και αριστερά απαγοητευτικές. Η μητέρα μου έζησε μια πολύ δύσκολη ζωή και περιμένει από εμένα και τον αδερφό μου που ξεκινάμε να παίρνουμε ένα δρόμο να της προσφέρουμε χαρά..Δε θέλω να πιστέψω ότι θα πεθάνει πάνω τα πράγματα πήγαιναν να διορθωθούν στη ζωή της…

  5. Βέβαια δε θέλω να μπλέκω και εγώ παρά την απελπισία μου στην παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί άνθρωποι λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης που υπάρχει…Κάθε καρκινοπαθής κρύβει μέσα του ένα MΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!Διαβάζοντας τις ιστορίες του blog παίρνω πάρα πολύ δύναμη και κουράγιο και ελπίζω ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους! θα χαιρόμουν όποιος ήθελε να μοιραστεί τις σκέψεις του μαζί μου γιατί μόνο ένας άνθρωπος!!Αν και δε χάνω από τη σκέψη μου τις δυσάρεστες προοπτικές εντούτοις ελπίζω και θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος να δώσω στη μητέρα μου συμπαράσταση και αγάπη!

  6. Στο παραπάνω μήνυμα εννοούσα ότι μόνο ένας άνθρωπος που έχει παρόμοια εμπειρία μπορεί να σε καταλάβει!! Και όσο και αν οι ιατροί είναι απαγοητευτικοί κανείς δεν ξέρει ποιό θα είναι το τέλος για τη μητέρα μου ή τον κάθε άνθρωπο!!!Όπως σε όλες τις ιστορίες με ήρωες ο καλός ήρωας μπορεί να νικήσει στο τέλος!!!

  7. Αγαπητή Κάτια έχω καιρό να γράψω γιά να δ΄ώσω κουράγιο σε κάποιον που το χρειάζεται. Αυτή τη φορά θα το κάνω γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει και το έχεις πραγματικά ανάγκη.
    Λοιπον να σου πω ότι καρκίνο από μετάσταση στο πνεύμονα, οπως η μαμά σου έχω κι εγώ, αλλά επισης και στον υπεζωκότα και στο περιτόναιο.
    Αν διάβασες τις ιστορίες μας θα είδες ότι το 2013 τον Αύγουστο χειρούργισα τον πνεύμονα αλλά ο καρκινος έκανε υποτροπή. Από τότε ζω τη ζωή μου κανονικά, οι όγκοι συρικνόνονται καθε φορά που κάνω αξονικές, στο περιτόναιο έχουν μείνει 2 πολύ μικροί όζοι, αλλά και οι άλλοι έχουν πολυ μεγάλη μείωση. Ζω τη ζωή μου κανονικά, και ποιοτικά, εκτός κάποιων περενεργείών από το αντικαρκινικό που παίρνω, και αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Εξ άλλου περιμένουμε και ενα νέο φάρμακο που τώρα θα εγκριθεί στις ΗΠΑ την nivoloumabe, που όπως διαβάζω κάνει θαύματα, λόγω του ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό να καθαρίσει από μόνο του τον καρκίνο.
    Επίσης να σου πω ότι έχω γνωρίσει αρκετά άτομα με ca πνεύμονα που ζουν μέχρι και 13 χρόνια με ενεργό νόσο, και κανεις δεν ξέρει πόσο θα ζήσουν.
    Αλλά μήπως ξέρεις εσύ;
    Αυτά από μένα.
    Α, και να θυμάσαι η καλή ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, είναι η μισή ιασή του.
    Σε χαιρετώ.

  8. Καλησπερα σας,
    Διονυση χαιρομαι παρα πολυ που ξανα εγραψες γιατι να ξερεις τα λογια που εγραψες για την Κατια μου κανουν και μενα καλο! Ετσι φιλε μου να συνεχισεις με αυτη τη δυναμη και η υγεια σου να πηγαινει ακομα καλυτερα.
    Κατια μου εμενα εχει νοσησει ο μπαμπας μου απο μεσοθηλιωμα του υπεζοκοτα. Δεν παιρνει χειρουργειο. Πριν 2 χρονια βγηκε απο το νοσοκομειο και αρχισε αμεσα χμθ.πηγαινει πολυ καλα μεχρι τωρα ακομα και οταν εκανε χμθ ηταν σαν να μην ειχαμε ανθρωπο που ειχε νοσησει απο κατι τοσο σοβαρο.το μονο που θυμιζε οτι ειχε καρκινο ηταν η απωλεια βαρους. Τωρα πια η κλινικη του εικοννα ειναι οπως πρωτα.οταν διαγνωστηκε ο πατερας μου με καρκινο στον πνευμονα η γιατρος μας ειπε πως ειναι δυσκολη περιπτωση, πρεπει να το παλεψει και μπορει τα πραγματα να πανε πολυ καλα. Μεχρι τωρα φαινεται οτι πηγαινει καλα! Η ψυχολογια του ειναι παρα πολυ καλη, εχει διαθεση και το σπουδαιοτερο κανει ονειρα για το μελλον.
    Εγω επαθα συγχυση οταν διαβαζα τα ποσοστα επιβιωσης για την περιπτωση του τα οποια ειναι απογοητευτικα. Μεσα μου τωρα που τον βλεπω τοσο καλα ελπιζω παντα για το καλυτερο.
    Εχουμε χασει πολλους απο αυτην την ασθενεια αλλα εγω απο κοντινο μου περιβαλλον εχω ανθρωπους που συνεχιζουν να επιβιωνουν πανω απο 10 χρονια. Ολοι αυτοι ειχαν καποιο κοινο.τους εδωσαν λιγο χρονο ζωης και απλα δεν συμβιβαστηκαν!
    Σας φιλω ολους και ευχομαι ξεχωριστα για τον καθενα σας τα καλυτερα

  9. Πραγματικά δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω και τους δύο σας! Ήδη έχω αρχίσει να νιώθω καλύτερα μετά το αρχικό σοκ…Σήμερα η μητέρα μου ξεκίνησε χημειοθεραπείες στον Άγιο Σάββα, τον πρώτο κύκλο.Παρά την κόπωσή της μας μιλούσε όλη την ώρα για το πόσο ανυπομονεί για το γάμο μου και με παρακάλεσε να μην τον ακυρώσω..Αν και μου έρχονταν συνεχώς δάκρυα στα μάτια συγκρατιόμουν και της έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά γιατί έχω αρχίσει να ελπίζω..ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!!!Θα δώσω κουράγιο στη μητέρα μου και θα σας κρατάω ενήμερους για όλα, αν φυσικά δε σας κουράζω με την πολυλογία μου…Εύχομαι σε όλους μας τα καλύτερα!!

  10. Iωάννα μου χαίρομαι αν τα λογια μου σου δινουν κουράγιο, από την αρχή που νόσησα μόνο αυτό ήξερα να κάνω. Να δίνω κουράγιο σε όλους, κι εγώ να ανταμείβομαι απ αυτό. Εύχομαι πάντα ο πατέρας σου να πηγαίνει καλά.
    Κάτια και βέβαια δεν θα πρέπει να αναβάλεις το γάμο σου, χωρίς να ξέρω τη μαμά σου σου λέω ότι αυτό θα της έκανε κακό.
    Ετσι και μένα το Μαρινάκι μου παντρεύτηκε πολύ μετά τη νόσο μου, και τώρα έχω μία ζουζουνίτσα 20 μηνών, που μου δίνει ζωή. Ολη μέρα φωνάζει παππού, με τόση γλύκα που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να με κερδίσει ο καρκίνος….Στον Αγ. Σάββα είναι και μένα ο ογκολόγος μου, και να μην το ξαναπείς δεν κουράζεις κανέναν.

  11. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Διονύση. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά για εσάς για μια ακόμα φορά!! Θα ξαναγράψω για τη μαμά μου στο site μόλις υπάρχουν νεώτερα…Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας!!

  12. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Διονύση. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά για εσάς για μια ακόμα φορά!!Όσα με συμβουλέψατε τα ακολουθώ κατά γράμμα..Δείχνω αξιοπρέπεια και συνεχίζουμε με τη μητέρα μου τα σχέδια για το γάμο και γενικά το μέλλον σαν να μην συμβαίνει τίποτα..Θα ξαναγράψω στο blog μόλις έχω νεώτερα..Ελπίζω τα καλύτερα για όλους μας

  13. Ναι μου δινουν κουραγιο τα λογια σου Διονυση. Ο πατερας μου μεχρι στιγμης τολμω να πω ειναι παρα πολυ καλα! Χαιρομαι τοσο για σενα και τη εγγονουλα σου. Σαν να ταν χθες που μας ελεγες για την για την κορη σου που ηταν εγκυος. Οι υπολοιποι καλα ειστε?
    Κατια να συνεχισεις τα σχεδια σου για τον γαμο σου. Η μαμα σου κανει ονειρα για το μελλον και αυτο ειναι πολυ καλο.
    Καλη σας νυχτα

  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΚΑΤΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ.Ο ΓΑΜΟΣ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΥΚΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΛΟΒΟ ΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΤΑΚΤΙΝΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑς.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΤΗΝ ΑΛΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΣΕΠΤΙΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΡΘΕΙ….ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ,ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ.ΜΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Κ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ….ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ…Κ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!!!

  15. Καλημέρα σας,

    Θωμαή μου και μενα η αξονική του μαπμπά μου η τελευταια κάτι έδειχνε. Εμείς οταν διαβάσαμε το συμπέρασμα δεν το είδαμε και πολύ καλό γιατί δεν μπορούσαμε να συνεκτιμήσουμε και όλα τα παραπάνω της αξονικής. Αλλά οταν ενημερώσαμε τη γιατρό μας είπε να μην ανησυχούμε. όντως κάναμε ακτινογραφία και όλα ήταν σταθερά και μετά απο ένα μήνα που την επαναλάβαμε όλα ήταν πολύ καλά. Ο πατέρας μου δεν είχε όυτε λίγο ανησυχήσει, αισθανόταν υπέροχα!
    Όσο για τους βλάκες απομάκρυνε τους Θωμαή μου, υπάρχουν πολλοί και πλέον νομίζω ή οτι έχουν κακία ή οτι απαλλάσσονται λόγω βλακείας.
    Να σαι καλά και παίρνεις χαρά απο το κοριτσάκι σου και την οικογένεια σου.

  16. Σε ευχαριστώ πολύ Θωμαή! Και για εσένα εύχομαι ότι καλύτερο που σίγουρα θα το έχεις!! Επειδή έχω ζήσει και εγώ άπειρες φορές από τότε που αρρώστησε η μητέρα μου τα σκηνικά που περιγράφεις σου λέω να μη δίνεις σημασία! Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ότι πάρα πολλά περιστατικά καρκίνου είναι καταπολεμήσιμα και ιάσιμα!! Αν όλοι αυτοί που μας λένε ανοησίες γνώριζαν κάτι ουσιαστικό για το ποια θα είναι η έκβαση της ασθένειας του καθενός θα ήταν θεοί όχι άνθρωποι…Να ηρεμήσεις και να μη σκέφτεσαι άλλο τις εξετάσεις! Όλα θα πάνε καλά από ότι φαίνεται και από τα αποτελέσματα ήδη! Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας!

  17. Είπα ότι θα ξαναγράψω όταν έχω νεότερα για τη μαμά μου! Δυστυχώς η κατάστασή της παραμένει στάσιμη γιατί πρέπει να παλέψουμε μια λοίμωξη..Φοβάμαι ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά δε θέλω να χάνω την ελπίδα μου…Ιώαννα χαίρομαι πάρα πολύ για τον πατέρα σου! Μην ανησυχείς! Είναι πολύ γενναίος και όλα θα πάνε καλά!

  18. Κατια μου η μαμα η μαμα μιας φίλης οικογενειακής νόσησε πριν 10 χρόνια περίπου απο Λεμφώμα Non Hodgkin (υψηλού βαθμού κακοήθειας). Επειδή η μητέρα της πανω κάτω όταν νόσησε ήταν στην ηλικία του μπαμπά μου και επειδή ήταν πάντα δίπλα της σε όλα, με βοήθησε παρα πολύ ψυχολογικά.
    Η μητερα της κάποια στιγμή έκανε κάποια επιπλοκή που την πήγε κοντά ένα μήνα πίσω αλλά όλα πήγαν κατ΄ευχήν.
    Ελπίζω να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά η λοιμωξη!Όταν κάνει τις χμθ δεν βγαίνει έξω απο το νοσοκομείο την ίδια μέρα η μαμα σου?
    Φιλιά πολλά και όχι πανικός.

  19. Όχι, Ιωάννα μου δε βγαίνει και αναπνέει με μάσκα γιατί η λοίμωξη προχώρησε πολύ τον καιρό που χάσαμε στο Σισμανόγλειο πριν μεταφερθεί στον Άγιο Σάββα νομίζοντας πως έχει ίωση…Φιλάκια πολλά

  20. Καλημέρα κι απο εμένα.Κάτια μου εύχομαι όλα να πάνε καλά,ο Άγιος Σάββας είναι πολύ καλό νοσοκομείο έχει καλούς γιατρούς και με την δύναμη που θα της μεταδίδεται έχει πολλές πιθανότητες η μητέρα σου να τα πάει καλά. Μήν αναβάλλεις τον γάμο σου έχει ανάγκη η μητέρα σου απο χαρές, πολλές χαρές που απο αυτές θα αντλήσει θάρρος και θα παλέψει.Εύχομαι να μας πείς καλά νέα,σε περιμένουμε…
    Φιλιά σε όλους DENIS πόσο χαίρομαι που είσαι εδω .
    ιοαννα thomail …την γλυκιά μου καλημέρα

  21. Καλημέρα ioanna.Εγώ χαίρομαι πολύ που μαθαίνω καλά νέα απο εσένα,ο πεθερός σου τι κάνει;

  22. Μανια μου καλημέρα.Ο άλλος ο παππούς είναι στάσιμος δεν έχουμε κάποια καλυτερευση.Και δυστυχώς όπως ανέφερε η Θωμαή σε προήγούμενη αναρτηση της υπάρχουν ηλιθιοι που λένε διάφορα αλλά πλέον μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια!
    ΔΕν μπορούμε να κα΄νουμε κάτι γι αυτό αλλά μπορούμε να τους βάζουμε στη θέση τους και να μην μας χαλάνε τη διάθεση.

    Φιλια πολλά σε όλους

  23. καλησπέρα σας ,

    Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλα .
    Θωμαή μου πως πήγαν οι εξετάσεις σου , Κατια πως είναι η μανούλα σου?
    Φιλια πολλά σε όλους σας

  24. Kαλησπέρα σε όλους! Ιωάννα μου η μητέρα μου έχει ελαφρά βελτίωση..Θα κάνουμε άλλες τεσσερις χημειοθεραπείες και θα μας πουν νεώτερα..Ο πατέρας σου;Οι υπόλοιποι τι κάνετε; Πολλά φιλιά σε όλους σας!!

  25. Πολυ χαιρομαι για τη βελτιωση της μαμας σου ακομα και αν ειναι ελαφρια ειναι ενα βημα προς τα εμπρος.της ευχομαι τα καλυτερα με ολη μου την καρδια. Ο πατερας μου νιωθει μια χαρα αυτο φαινεται και απο τη διαθεση του. Εξετασεις θα κανει μετα το πασχα.
    Φιλια σε ολους σας

  26. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ.ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΣΕΠΤΙΝ ΑΚΟΜΑ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΕΚΛΕΙΣΑ Κ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ 7 ΩΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ Κ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΚΤΛ.ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΡΜΑ.Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙ .ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΤΟ.ΤΡΟΜΑΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΤΑΩΡΟ…ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΤΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο GGIIAANNIISS ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥ!ΜΑΝΙΑ,ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

  27. Θωμαη μου εννοειται οτι εισαι πολυ νεα και πρεπει να κανεις αυτο που σε κανει να νιωθεις καλα!! Ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα. Σου ευχομαι υγεια και αγαπη

  28. Θωμαή εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα γιά αποκατάσταση, δεν σε πήραν και τα χρόνια….. και οι πληγές σου είναι παράσημα από τη ζωή.
    Εξ άλλου σ όποιον αρέσουμε…. που λέει και το τραγούδι.

  29. Θωμαή μου σου εύχομαι τα καλύτερα! Θα δεις που σε λίγο όλα τα άσχημα θα μοιάζουν με κακό όνειρο που θα έχεις αφήσει πίσω σου! Ιώαννα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Φιλιά σε όλους

  30. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΤΙΑ ΜΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ…..ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΩ ΑΝ Κ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΝΑΝΣΥ ΜΑΣ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.