23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

 • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
 • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
 • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.046 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

 1. δεν το πιστεύω! δεν έχω ξαναδεί κείμενο απο ιστολόγιο να συζητιέται μετά απο τόσους μήνες ακόμα. μπράβο σου αρκούδε!
  Υ.Γ. είχα βάλει ένα σχόλιο τον απρίλη για τη μάνα μου, που πέρυσι είχε 3 μήνες ζωής. δόξα τω Θεώ, είναι καλά.
  για όσες παλεύουν με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και για τους συγγενείς τους, προτείνω 2 sites που έχουν πολύ καλό φόρουμ αλληλουποστήρικης:
  http://www.bcmets.org
  http://www.breastcancer.org
  καλό κουράγιο σε όλους!

 2. Πριν από 10 ημέρες ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα (μη μικροκυτταρικό), χωρίς μεταστάσεις, 3ου σταδίου και είναι μόλις 59 ετών.
  Είμαι διαλυμένη. Δεν μπορώ να το πιστέψω και να το αντιμετωπίσω. Πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου για να βοηθήσω και αυτόν.
  Νιώθω ότι όλα τελείωσαν.

 3. Λένα, πρέπει να είσαι δυνατή και να δίνεις δύναμη στον άνθρωπό σου. Κάθησε λίγο μόνη σου, σκέψου το και αποφάσισέ το.
  Να είσαι αισιόδοξη και να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά. Η ψυχολογία παίζει σημαντικότατο ρόλο τόσο για σένα όσο και για τον πατέρα σου, που αν βλέπει πως οι άλλοι γύρω του είναι αισιόδοξοι και το πολεμούν με δύναμη καθημερινά, και ο ίδιος δεν θα τα παρατήσει.
  Δεν τελείωσε τίποτα λοιπόν. Τώρα αρχίζει ένα άλλο κεφάλαιο, που καλείστε να φανείτε δυνατοί, πρόθυμοι να αλλάξετε την αλλαγή στη φύση των καθημερινών σας προβλημάτων.
  Επίσης να είσαι προετοιμασμένη για διάφορες χαζομάρες που θα ακούσεις από συγγενείς, κοντινούς και μη και από άλλους διάφορους. Αλλοι θα κουνάνε το κεφάλι, άλλοι θα λένε «τον καημένο», άλλοι θα απομακρυνθούν κλπ κλπ. Μην μασάς.
  Ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας γι’αυτά τα πράγματα, ώστε να γνωρίζουν.
  Επίσης κοίταξε και στα sites που αναφέρει ο alygistos, θα βρεις χρήσιμα πράγματα. Το παν όμως είναι να το πολεμήσετε αισιόδοξα.
  Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

 4. Παιδια πιστεύω ακράδαντα στην άποψη οτι η καλή ψυχολογία είναι το πάν. Ασθενείς θεραπεύτηκαν απο τον καρκίνο παίρνοντας μια ασπιρίνη, γιατι νόμιζαν οτι τους χορηγήθηκε ενα ισχυρό αντικαρκινικο΄»θαυματουργό» φάρμακο. ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΩ

 5. den ehw kleisei ena xrono apo thn teleytaia mou xhmeio8erapeia kai diegnwsthke karkinos tou mastou sth mhtera mou. xana ta idia… de fovamai, oute me enoxlei toso poly… ti na kanoume, symvainoun ayta. to kalo einai oti ehw tosh dynamh na voh8hsw tous gyrw mou, pou pragmatika arxizw kai pisteyw oti o 8eos gia ayton ton logo mou to esteile prwth!:-)
  8a h8ela na pw kati se olous aytous pou talaipwrountai eite oi idioi pasxoun apo karkino eite oi gyrw tous. Polles fores oi giatroi ginontai wmoi kai polles fores akomh xeirotera, pairnoun th 8esh tou 8eou. kai lene oti eheis 3 mhnes zwhs, 5 mhnes, 1 xrono… sas parakalw mhn akoute kanenan. DEN EXEI KANEIS TO DIKAIWMA NA SOU PEI POSO 8A ZHSEIS… giati aplws, pws mporei na xerei! Mhn akoute gia tis statistikes. Exw gnwrisei arrwstous me karkino sto teleytaio stadio me metastaseis, kai ayth th stigmh einai mia xara, teleia, enw tous eihan pei oti 8a zhsoun poly ligo akomh…
  kai kati akomh kai kleinw. na milate, na rwtate tous giatrous, na mhn tous fovaste, ki an de milane h milane asxhma, tote milhste ki eseis opws tous axizei. paizetai h zwh sas kai oi zwes twn gyrw sas… se mena eginan diafora la8h, akomh kai la8os farmaka kai an de gnwriza egw ti farmaka pairnw, den xerw ti 8a ginotan 😉

  kalhnyxta kai bravo arkoude! kai mhn akousw xana ekeino to «eparath noso»… aparadekto

 6. Έψαξα απεγνωσμένα να βρώ ένα φόρουμ που ο κόσμος να μιλάει για καρκίνο. Έβαλα τις λέξεις κλειδιά «καρκίνος συγγενή» και έπεσα πάνω στον αρκούδο. Είμαι 44 ετών και ποτέ δεν βγήκα από το ρόλο της μικρής αδερφής από μια πενταμελή οικογένεια, παρόλο που η ίδια είμαι 25 χρόνια παντρεμένη και με παιδιά μεγάλα πια. Πάντα η πρώτη μου οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι οι ρίζες μου, που άλλες φορές με βοηθάνε και άλλες με ισοπεδώνουν…Στην πρώτη μου οικογένεια η λέξη καρκίνος ήταν απαγορευμένη και το λιγότερο προκαλούσε τρόμο .. πανικό. Ο πατέρας μου κυρίως αλλά και η μάνα σεκοντάριζε. Το καλοκαίρι και ενώ τελείωναν οι καλοκαιρινές διακοπές με παίρνειι τηλέφωνο ο μεγάλος αδελφός μου και μου ανακοινώνει ότι ο μεσαίος δεν είναι καλά. Μέσα σε δύο μαρτυρικές εβδομάδες έρχεται η διάγνωση, το πακέτο της θεραπείας και ο πανικός. Σπάνιος τύπος καρκίνου, δύσκολα τα πράγματα. Είναι 50 χρόνων, αθλητικός, ωραίος .. οι παιδικές μου φίλες ήταν ερωτευμένες μαζί του και η κόρη μου και οι φίλες της τον χαίρονταν με τα αστεία του και την πάντα θετική του στάση στη ζωή. Αυτή τον σώζει τώρα και η εμπιστοσύνη που έχει στο γιατρό και έτσι βοηθάει και όλους μας να του σταθούμε. Πονάει πολύ όμως το όλο πράμα… Τόσο πολύ που μερικές φορές είναι αβάσταχτο και με κρατάει ξάγρυπνη βράδια ολόκληρα και κλαμμένη για μέρες. Μ άρεσε πολύ η ατάκα «Διάβασα παραπάνω ότι και η παράταση νίκη είναι… ίσως αυτό εμένα με ανακουφίζει περισσότερο γιατί μου φαίνεται τόσο ψυχρός και άδικος αυτός ο αγώνας … ειδικά στις περιπτώσεις που πάνε ψαχτά γιατί δεν ξέρουν…

 7. ΕΙΝΑΙ 23.30 6/12. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΟΓΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ . ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 5 ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΛΑΨΑΜΕ ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ν ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ.ΟΣΟ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
  ΦΙΛΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ

 8. Μπράβο Μουρλαμάρα! πάντα το ζήλευα στη ζωή μου αυτό! Το να ακούς και το πιο δύσκολο πράμα και όμως να έχεις την ψυχραιμία ο πανικός των άλλων να μη σε ακουμπάει και ο δικός σου να μην γεννιέται μέσα από πρόβλημα που δεν έχει την αυτονόητη και άμεση λύση. Μπράβο και νάσαι καλά για το χαμόγελό σου, το χαμόγελό του και την αποφασιστικότητα που μοίρασες με το μήνυμά σου στους υπόλοιπους γύρω σου. Είμαι κι εγώ ένας τέτοιος τυχερός αποδέκτης σήμερα.
  Καλήμέρα σε όλους.

 9. καλησπερα σε ολους .εγω εχασα τον πατερα μου
  απο καρκινο στον πνευμονα.με μεταστασεις στο συκωτι.
  εγω παιδια φοβαμαι την ασθενεια αυτη.εζησα τον απολυτο
  τρομο.εζησα την απογυμνωση της αξιοπρεπειας του πατερα
  μου .ο πατερας μου δεν ηθελε να κανει χημειοθεραπεια .βιωσα τραγικες καταστασεις.εφευγε απο το νοσοκομειο.ξαφνικα μεταστασεις στα οστα,και εγω δυαλυμενη αυτος απλα περιμενε
  να πεθανει.δε δεχτηκε καμμια βοηθεια.μετα απο οσα εζησα
  φοβαμαι ρε παιδια φοβαμαι

 10. Ενα μεσημέρι του περασμένου Σεπτέμβρη μου είπε η αδερφή μου στο τηλέφωνο ότι της διεγνώσθη καρκίνος στο ρινοφάρυγγα.Πάγωσα.Δεν μπορώ ακόμη να το αποδεχτώ.Δεν είναι καν 30 χρονών, δεν καπνίζει, προσέχει τη διατροφή της.Πως είναι δυνατόν?Τη στιγμή αυτή έχει ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες και ακολουθεί ακτινο-χημειοθεραπεία.Το βασικότερο όλων είναι ότι οι γιατροί μας είπαν πως είναι ιάσιμο και το ότι έχει πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής και το αντιμετωπίζει με απίστευτο θάρρος.Οι γιατροί μας λένε ότι πάμε καλά. Είναι όμως τόσο δύσκολη αυτη η περιοδος για όλους στην οικογένεια.Εύχομαι, προσεύχομαι και περιμενω να γίνει καλά η αδερφούλα μου.
  Καλή δύναμη σε όλους, παιδιά.Όλα θα περάσουν…

 11. με λένε γιώτα και είμαι 25 ετων.απο οταν θυμάμαι τον εαυτό μου παντα φοβόμουν με το παραμικρό που ενιωθα πως πασχω σιγουρα απο καποια ανίατη ασθένεια.επεφτα στο κρεβάτι και περίμενα απλα να πεθανω.
  σήμερα βρέθηκα εδώ τυχαια πανώ στην προσπαθειά μου να διαγνωσω ον λαιν κατι καινούριο στον εαυτο μου..πριν εναν μηνα εμαθα πως μια πολυ καλη μου φιλη κοντα στην ηλικία μου πασχει απο καρκινο του πνευμωνα..ειναι συγκλονιστικο να βλεπεις καποιον να παλευει για την ζωη του μεχρι θανατου και καποιους αλλούς να περιμενουν παθητικα αυτο το κατι που μπορει να τους συμβει.νιωθω μηδαμινή αναμεσα στους περισσοτερους απο εσας..σήμερα πηρα ενα πολυ σημαντικο μαθημα..σας ευχαριστω που μεσα απο τον πονο σας γιατρεψατε την ψυχη μου..σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου..μπορει να πεθαινεις απο καρκινο..αλλα σιγουρα μπορεις να ζησεις μ αυτον.μην το βαζει κανεις κατω γιατι αν θελεις να ζησεις θα ζησεις..κ επισης σας ευχαριστω που με βοηθησατε να γινω καλυτερη φιλη για την φιλη μου.

 12. ενα μπραβο σε οσους παλευουν ακομα, ενα κουραγιο σε οσους δυσκολευονται, και ενα μεγαλο ευχαριστω για τον αρκουδο και την σταση του στο θεμα

 13. καλησπερα σε ολους.εγω μετα την απωλεια του
  πατερα μου,εχω φοβηθει.νιωθω αδυναμη
  μπροστα σε αυτη την ασθενεια.θελω να πιστεψω οτι
  υπαρχει φως και με βοηθατε ολοι σας.αρκουδε ευχαρισω

 14. Καλησπέρα.Μήπως κάποιος/α από σας ή από το περιβάλλον σας αντιμετώπισε την περίπτωση καρκίνου στο ρινοφάρυγγα?Αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα από τη λήξη της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας ο οργανισμός αναρρώνει πλήρως?Ευχαριστώ.

 15. ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΜΑΘΑ ΣΙΓΟΥΡΑ SMURF. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ STANDAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
  Ο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΕΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ( ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ)ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ.ΦΥΓΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ.ΨΑΞΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΟΝΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΗΣΥΧΟΣ.

 16. Ευχαριστώ, mourlamara.Η αδερφή μου δεν έχει μεταστάσεις σε άλλα όργανα και μέχρι τώρα ο όγκος στο ρινοφάρυγγα έχει μειωθεί κατά 1,5εκατοστό.Η διάγνωση του καρκίνου έγινε στο στάδιο ΙΙ.Μέχρι τώρα ο οργανισμός της έχει ανταποκριθεί θετικά σε ολες τις θεραπείες(χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες).Είμαστε αισιόδοξοι και η ίδια το αντιμετωπίζει με μεγάλη δύναμη ψυχής, σχεδόν επιθετικά θα τολμούσα να πω.Ελπίζουμε να τελειώσουν όλα σύντομα.Το ίδιο εύχομαι και σε όλους εσάς που δίνετε την ίδια μάχη.

 17. SMURF ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. ( Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΟΓΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧ 6 ΜΗΝΕΣ ΖΩΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΑΘΟΥΣ 2%) ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΘΟΥΣ ΔΗΛ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ 5-10% ΜΙΑΣ ΟΧΙ ΣΥΝΗΘΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ. ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΑΝΤΙΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ PET SCAN. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 1500€ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΕΩΣΟΥΝ. ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΟΓΚΟ ΣΑΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ (2 ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ) ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΚΙΝΕΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΛΑ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟΙ (ΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙ) ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟΥΣ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΔΙΟ 4 (ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 5% ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΚΟΛΠΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΑ ΘΕΡΜΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ . ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΣΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
  ΦΙΛΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

 18. ΕΙΜΑΙ ΡΑΚΟΣ……ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧς ΚΟΝΔΥΛςΜΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟ HPV….H GIATROS ME DIAVEVAIWNEI OTI DE THA PATHW KARKINO.ALLA TOSA AKOYW…POLLES GYNAIKES EPATHAN APO HPV…PEITE MOU POSES PITHANOTHTES EXW;;;;;TI NA KANW;
  ….KAI GW EIMAI MONO 18!!!!!!!!!!!EXW DIALYTHEI…….

 19. as, μην ανησυχείς. Αφού ο γιατρός σου σε διαβεβαίωσε δεν θα υπάρχει κάτι επικίνδυνο. Μια συγγενής μου είχε επίσης κονδυλώματα, το έμαθε πριν από χρόνια. Τώρα, χρόνια μετά, έχουμε χάσει επαφή γιατί μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και μακριά, όμως μαθαίνω ότι εργάζεται και ζει κανονικά με την οικογένειά της χωρίς κανένα πρόβλημα.

 20. Δύσκολη σήμερα η σημερινή… μετά από την αφαίρεση της μετάστασης στο κεφάλι, τις χημειοθεραπείες για τον πνεύμονα, τις ακτινοβολίες, τις μεταστάσεις στα οστά ο θείος έχει νέα μετάσταση στο κεφάλι και πλέον σύμφωνα με τον γιατρό οι μέρες είναι πλέον μετρημένες. «Τελειώσαμε» είπε. Αλλά εγώ ξέρω ότι όλα τελειώνουν μόνο με την τελευταία πνοή και ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν καταφέρει να τα ανατρέψουν όλα την τελευταία στιγμή. Αυτό δεν είναι η ζωή άλλωστε; Ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση μέχρι τέλους;

 21. Εγώ θα έλεγα ότι τίποτα, ποτέ δεν τελειώνει. Ακόμη και όταν χάνουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δεν έχει τελειώσει τίποτα οριστικά. Είμαι σίγουρος (απόλυτα) ότι κάπου αλλού μεταβαίνουν και υπάρχει επικοινωνία στο background ή κάπως αλλιώς.
  Και αυτό δεν το γράφω ούτε σε σχέση με θρησκείες ούτε με άλλες φιλοσοφίες. Μιλάω για απλά πράγματα που μου συνέβησαν έτσι, στα καλά καθούμενα και χωρίς να περιμένω ότι θα γίνουν. Και κατά τα άλλα είμαι μάλλον τεχνοκράτης παρά θρησκόληπτος.
  Οπως έχω γράψει σε προηγούμενο μήνυμα, έχασα την μητέρα μου πριν από 10 χρόνια περίπου και από τότε, 2-3 φορές, σε περιπτώσεις μεγάλης απελπισίας μου, είμαι σίγουρος ότι με βοήθησε. Εχω αναφέρει τα περιστατικά σε φίλους και κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει τί έγινε, από τους θρησκόληπτους έως τους σκληρούς τεχνοκράτες.
  Δεν επεκτείνομαι γιατί δεν είναι του παρόντος, όμως αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι : έχετε πίστη στην αγάπη προς τους δικούς σας και δεν θα χαθείτε ποτέ.

 22. Να αφήσω και εγώ το σχόλιο μου έστω και όψιμα για τον καρκίνο. Το 1996 στα 21 μου, μου διέγνωσαν λέμφωμα Hodgin σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Ακολούθησαν τα γνωστά χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες…
  Παιδιά είμαι ακόμα εδώ. Μέχρι τώρα την έβγαλα καθαρή με τον καριόλη. Δεν άφησα τίποτα πίσω, σπούδασα, παντρεύτηκα, έφτυσα αίμα στη δουλειά, έπρηξα το συκώτι μου από το άγχος (βλέπετε έτυχε να είμαι κι ολίγον μπατίρης και έπρεπε να την παλέψω αρκετά) και τώρα έχω έναν άγγελο επτά μηνών που μου χαμογελάει και μικροσκοπικά πυροτεχνήματα σκάνε χαρούμενα δεξιά και αριστερά.
  Δεν θα σας πω ψέματα ότι άλλαξα de profundis μετά από την ασθένεια μου. Συνεχίζω να είμαι λίγο μαλάκας, λίγο βλάκας, συνεχίζω να χωλοσκάω για σαχλαμάρες και να αγωνιώ για το μέλλον, αλλά είμαι εδώ ΠΡΟΧΟΡΏΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  Θα εξομολογηθώ μόνο ένα φόβο μου (έτσι για να το ξορκίσω): μην μου τύχει τίποτα και αφήσω ορφανό το μωρό μου, αυτό με κολώνει μερικές φορές. Αλλά τον πολεμάω τον πούστη τον φόβο, χέζομαι απάνω μου αλλά πάω μέσα, παίρνω μερικά μωρομάντηλα της μικρής και σκουπίζομαι και συνεχίζω. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.
  Αρκούδε συγχώρα με αν μου ξέφυγε κανένα γαλλικό αλλά χωρίς τσαμπουκά δεν συνεχίζεις από την στάση καρκίνος.

 23. @ dimitris : ΣΩΣΤΟΣ ! Φίλε, να χαίρεσαι το πιτσιρίκι και την οικογένειά σου. Κι εγώ έχω δύο ζουζούνες 2 και 4 χρονών και -εν μέρει- σε καταλαβαίνω. Δυνατά !
  Καλές Γιορτές.

 24. Σ 27/7/2007 ΕΓΙΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Κ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ Κ ΜΠΗΚΕ. 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, Ο ΘΥΜΟΣ ΜΟΥ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ Κ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΨΙΑΣ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΩΟΘΗΚΩΝ ΣΤΑΔΙΟ ΙΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 9 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΙΧΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΖΑ ΠΙΣΩ ΖΩΝΤΑΝΗ. ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ, Ο ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ Κ Ο ΨΥΧΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. ΑΡΧΙΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ Κ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ. ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ Κ ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΝΑΜΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ Κ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ,ΒΡΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΣΑΣ,ΖΗΣΤΕ,ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΤΟ 2008 ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΤΕΡΜΑ Ο ΠΟΝΟΣ. ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

 25. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2006, ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΜΕΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ, ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΟ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ. ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ, ΑΞΟΝΙΚΗ ΚΛΠ. Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ ΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΟΥ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΛΕΦΜΩΜΑ non HODJKIN – ΣΤΑΔΙΟ IV, (ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ) – GRADE I.
  ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΒΙΟΨΙΑΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΙΤΑΛΗ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ (= GRADE I). ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ INTERNET. ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΛΑΙΩ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 22 ΜΗΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ. ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.
  ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΤΥΧΕ JUST. ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΚΑΤΩ. ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ TAE KWON DO ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ, Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ
  ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!

 26. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΕΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΕΥΡΗ ΚΟΙΝΟ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ,ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ (ΜΟΝΑΔΙΚΗ) ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΗΘΗ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΘΡΥΨΑΛΑ, (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ),ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (Hz) (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50Hz) ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΚΗΝΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΚΗΝΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ, ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ . ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

 27. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΕΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΕΥΡΗ ΚΟΙΝΟ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ,ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ (ΜΟΝΑΔΙΚΗ) ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΗΘΗ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΘΡΥΨΑΛΑ, (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ),ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (Hz) (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50Hz) ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΚΗΝΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΚΗΝΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ, ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ -ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

 28. Παλι τον συναντησαμε!!!!
  Ειχαμε να τον δουμε τρια χρονια και…….καλως τον κι ας αργησε!!!
  Τον συναντησαμε…ναι,γιατι οταν αγαπας τοσο, γινεσαι ενα με το ταιρι σου.Κι οταν ΕΚΕΙΝΗ τον συνανταει…βρισκει ΔΥΟ να τον πολεμουν!!!!!!!!
  Και τοτε φοβαται πολυ…..και το βαζει στα ποδια.
  ΟΧΙ!!!!!Μη πειτε ποτε σε καποιον που μαχεται τη λεξη ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!
  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ?????Αυτος το εχει ηδη!!!!!
  Πεστε κατι αλλο!!!ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!!!!
  Και τοτε θα δειτε αλλα ματια.Ματια γεματα χρωμα,ελπιδα,δυναμη.

 29. Παλι τον συναντησαμε!!!!
  Ειχαμε να τον δουμε τρια χρονια και…….καλως τον κι ας αργησε!!!
  Τον συναντησαμε…ναι,γιατι οταν αγαπας τοσο, γινεσαι ενα με το ταιρι σου.Κι οταν ΕΚΕΙΝΗ τον συνανταει…βρισκει ΔΥΟ να τον πολεμουν!!!!!!!!
  Και τοτε φοβαται πολυ…..και το βαζει στα ποδια.
  ΟΧΙ!!!!!Μη πειτε ποτε σε καποιον που μαχεται τη λεξη ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!
  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ?????Αυτος το εχει ηδη!!!!!
  Πεστε κατι αλλο!!!ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!!!!
  Και τοτε θα δειτε αλλα ματια.Ματια γεματα χρωμα,ελπιδα,δυναμη.
  Αυτο χρειαζεται για να βρει κιαλλη δυναμη για να παλαιψει!!!
  Τι κιαν ειναι μωρο,τι κι αν μεγαλωσε.Μεγαλωσε????
  Ολοι μωρα ειμαστε σε μια τετοια δοκιμασια!!!
  Το μωρο μου παλευει απ τα 39.Τωρα στα 45 ξαναοπλιζεται!!!
  Ο εχθρος ξαναηρθε.Πρεπει να μην τον αφησουμε ,και παλι,να μπει στη ΠΟΛΗ!!!!
  ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!!!!!!!!

 30. 21 Σεπτεμβριου 2007.Αποτελεσματα εξετασεων στο νοσοκομειο και η διαγνωση απο το στομα της γιατρου. .
  Δεν παγωσα, δεν κιτρινισα .
  Το ειχα ψαξει απο πριν στο ιντερνετ, και συμφωνα με τα συμτωματα που ειχα, καπου σε τετοια αρωστια οδηγουσαν και τα δικα μου συμπερασματα.
  Ωραια, και τωρα τι κανουμε????????
  μου λεει η γιατρος και με στελνει σε αλλον γιατρο να μου κλεισει ραντεβου για εγχειρηση αφαιρεσης ενος υπερβολικα πρησμενου λεμφαδενα, και βιοψια αυτου.
  Πραγματικα ο αλλος γιατρος μου εκλεισε ραντεβου για χειρουργειο για μετα απο δυο ημερες και αμεσως μετα με αιματολογο για να καθορισθει και το προγραμα της χημειοθεραπειας.
  Αλλα ακομη με περιμενουν και οι δυο τους.
  Διοτι η γνωμη μου για τους γιατρους στην συγκεκριμενη ασθενεια (ΚΑΡΚΙΝΟΣ) ειναι οτι κρατανε στην ζωη τον ΠΕΛΑΤΗ τους μεχρι να καταλαβουν οτι δεν εχει αλλη οικονομικη ικανοποιηση να τους προσφαιρει. Μετα τον ξαποστελουν.
  Και μην εξαγριωθειτε μερικοι απο σας που διαβαζετε αυτες τις γραμμες επειδη πιστευετε το αντιθετο.
  Εχω πολλα παραδειγματα να παρουσιασω και απο συγγενεις και απο γνωστους , που τους κρατουσαν στην ζωη μεχρι που τους αδειασαν τις τσεπες και τους χρεωσαν στις τραπεζες.
  Στο τελος…… !!!!!???
  Και την στενοχωρια τους την καταλαβαινω, ηταν γιατι δεν μπορεσαν να τους παρουν περισοτερα χρηματα.
  Επειδη λοιπον αυτη ειναι η γνωμη μου για τους γιατρους που ασχολουνται με τον καρκινο αποφασισα να ακολουθησω εναλλακτικο τροπο θεραπειας. (θεραπεια με βοτανα)
  Δεν προκειται να αναφερθω ουτε στα βοτανα ουτε σ αυτους που μου τα συνεστησαν , επειδη γνωριζω τι πανικος γινεται σε παρομοιες περιπτωσεις.
  Το αποτελεσμα ειναι οτι η υγεια μου βελτιωθηκε θεαματικα χωρις εγχειρησεις και χημειοθεραπειες με ολα τα γνωστα επακολουθα.Οι εξετασεις που κανω σε ιδιωτικο γιατρο (δεν του εχω πει τιποτε, δεν γνωριζει τι εχω) βελτιωνονται συνεχως, σχεδον εχουν γινει τελειες.
  Βεβαιως τον πρωτο μηνα υποφερα παρα πολυ, και με μεγαλες προσπαθειες εργαζομουν (δεν αφησα την ιδιωτικη και σωματικα κουραστικη δουλεια μου αλλα η αποδοση μου επεσε στο ενα τεταρτο). Τωρα εχω αρχισει και δουλευω σχεδον οπως και πριν.
  Αλλα το μεγαλο μου προβλημα ηταν να κρατησω το προβλημα μου μακρυα απο την οικογενεια μου και ιδιαιτερα απο την γυναικα μου που εχασε και πατερα και την μανα της (προσφατα) απο καρκινο.Τον πατερα της απο λεμφωμα και την μανα της απο καρκινο στο παχυ εντερο. Δεν ηθελα να της προκαλεσω και αλλη μεγαλυτερη στενοχωρια. Ισως σε μερικα χρονια της το αποκαλυψω.
  (Ομως ακομη αναρωτιεμαι αν επραξα σωστα)
  Και , πιστεψτε με , ηταν πολυ μεγαλη αυτη μου η προσπαθεια.
  Πολλες φορες χρειαστηκε να δικαιολογησω τα αδικαιολογητα προκειμενου να της κρυψω την κατασταση μου.
  Τελειωνοντας θα ηθελα να πω οτι δεν ξερω αν τα βοτανα ηταν αυτα που βοηθησαν το προβλημα μου η το πεισμα μου να νικησω αυτον τον π@*^&^η τον καρκινο.Μεσα μου ηρθες χωρις να σε καλεσω μεσα μου θα σε σκοτωσω, λεω συνεχως.Και μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει ικανοποιητικα. Ολοι οι λεμφαδενες εχουν ερθει στα φυσιολογικα τους (εκτος απο εναν που ακομη αντιστεκεται) καθως και το συκωτι μου που σε καθε βημα το ενοιωθα να κουνιεται απο το πρηξιμο, Το μελλον βεβαια κανεις δεν το γνωριζει.Ισως τα πραγματα αντιστραφουν, αλλα και παλι θα το παλαιψω.
  Ευχωμαι σε ολους οσους βρισκονται σε παρομοια κατασταση με την δικη μου
  ΔΥΝΑΜΗ,ΔΥΝΑΜΗ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ
  ειμαι 50 χρονων

  υστερογροφο
  καποιος γνωστος μου που του εγινε πριν απο εξη μηνες διαγνωση για λεμφωμα (οχι επιθετικης μορφης) βρισκεται στο τελικο σταδιο.Ειναι 55 χρονων και τον εχουν γυρισει σε ολα τα νοσοκομεια

 31. επειδη κατα την μεταφορα το μηνυμα μου εχασε καποιες προτασεις το παραθετω και παλι

  21 Σεπτεμβριου 2007.Αποτελεσματα εξετασεων στο νοσοκομειο και η διαγνωση απο το στομα της γιατρου. .
  non hodgkin λεμφωμα !!!!
  Δεν παγωσα, δεν κιτρινισα .
  Το ειχα ψαξει απο πριν στο ιντερνετ, και συμφωνα με τα συμτωματα που ειχα, καπου σε τετοια αρωστια οδηγουσαν και τα δικα μου συμπερασματα.
  Ωραια, και τωρα τι κανουμε????????
  Μην στενοχωριεσαι θα κανουμε μια θεραπεια για ενα εξαμηνο και μετα θα εισαι και παλι καλα μου λεει η γιατρος και με στελνει σε αλλον γιατρο να μου κλεισει ραντεβου για εγχειρηση αφαιρεσης ενος υπερβολικα πρησμενου λεμφαδενα, και βιοψια αυτου.
  Πραγματικα ο αλλος γιατρος μου εκλεισε ραντεβου για χειρουργειο για μετα απο δυο ημερες και αμεσως μετα με αιματολογο για να καθορισθει και το προγραμα της χημειοθεραπειας.
  Αλλα ακομη με περιμενουν και οι δυο τους.
  Διοτι η γνωμη μου για τους γιατρους στην συγκεκριμενη ασθενεια (ΚΑΡΚΙΝΟΣ) ειναι οτι κρατανε στην ζωη τον ΠΕΛΑΤΗ τους μεχρι να καταλαβουν οτι δεν εχει αλλη οικονομικη ικανοποιηση να τους προσφαιρει. Μετα τον ξαποστελουν.
  Και μην εξαγριωθειτε μερικοι απο σας που διαβαζετε αυτες τις γραμμες επειδη πιστευετε το αντιθετο.
  Εχω πολλα παραδειγματα να παρουσιασω και απο συγγενεις και απο γνωστους , που τους κρατουσαν στην ζωη μεχρι που τους αδειασαν τις τσεπες και τους χρεωσαν στις τραπεζες.
  Στο τελος…καναμε οτι μπορουσαμε αλλα… !!!!!???
  Και την στενοχωρια τους την καταλαβαινω, ηταν γιατι δεν μπορεσαν να τους παρουν περισοτερα χρηματα.
  Επειδη λοιπον αυτη ειναι η γνωμη μου για τους γιατρους που ασχολουνται με τον καρκινο αποφασισα να ακολουθησω εναλλακτικο τροπο θεραπειας. (θεραπεια με βοτανα)
  Δεν προκειται να αναφερθω ουτε στα βοτανα ουτε σ αυτους που μου τα συνεστησαν , επειδη γνωριζω τι πανικος γινεται σε παρομοιες περιπτωσεις.
  Το αποτελεσμα ειναι οτι η υγεια μου βελτιωθηκε θεαματικα χωρις εγχειρησεις και χημειοθεραπειες με ολα τα γνωστα επακολουθα.Οι εξετασεις που κανω σε ιδιωτικο γιατρο (δεν του εχω πει τιποτε, δεν γνωριζει τι εχω) βελτιωνονται συνεχως, σχεδον εχουν γινει τελειες.
  Βεβαιως τον πρωτο μηνα υποφερα παρα πολυ, και με μεγαλες προσπαθειες εργαζομουν (δεν αφησα την ιδιωτικη και σωματικα κουραστικη δουλεια μου αλλα η αποδοση μου επεσε στο ενα τεταρτο). Τωρα εχω αρχισει και δουλευω σχεδον οπως και πριν.
  Αλλα το μεγαλο μου προβλημα ηταν να κρατησω το προβλημα μου μακρυα απο την οικογενεια μου και ιδιαιτερα απο την γυναικα μου που εχασε και πατερα και την μανα της (προσφατα) απο καρκινο.Τον πατερα της απο λεμφωμα και την μανα της απο καρκινο στο παχυ εντερο. Δεν ηθελα να της προκαλεσω και αλλη μεγαλυτερη στενοχωρια. Ισως σε μερικα χρονια της το αποκαλυψω.
  (Ομως ακομη αναρωτιεμαι αν επραξα σωστα)
  Και , πιστεψτε με , ηταν πολυ μεγαλη αυτη μου η προσπαθεια.
  Πολλες φορες χρειαστηκε να δικαιολογησω τα αδικαιολογητα προκειμενου να της κρυψω την κατασταση μου.
  Τελειωνοντας θα ηθελα να πω οτι δεν ξερω αν τα βοτανα ηταν αυτα που βοηθησαν το προβλημα μου η το πεισμα μου να νικησω αυτον τον π@*^&^η τον καρκινο.Μεσα μου ηρθες χωρις να σε καλεσω μεσα μου θα σε σκοτωσω, λεω συνεχως.Και μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει ικανοποιητικα. Ολοι οι λεμφαδενες εχουν ερθει στα φυσιολογικα τους (εκτος απο εναν που ακομη αντιστεκεται) καθως και το συκωτι μου που σε καθε βημα το ενοιωθα να κουνιεται απο το πρηξιμο, Το μελλον βεβαια κανεις δεν το γνωριζει.Ισως τα πραγματα αντιστραφουν, αλλα και παλι θα το παλαιψω.
  Ευχωμαι σε ολους οσους βρισκονται σε παρομοια κατασταση με την δικη μου
  ΔΥΝΑΜΗ,ΔΥΝΑΜΗ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ
  ειμαι 50 χρονων

  υστερογροφο
  καποιος γνωστος μου που του εγινε πριν απο εξη μηνες διαγνωση για λεμφωμα (οχι επιθετικης μορφης) βρισκεται στο τελικο σταδιο.Ειναι 55 χρονων και τον εχουν γυρισει σε ολα τα νοσοκομεια

 32. επεσα στη σελιδα σας ψαχνοντας πληροφοριες για τον καρκινο.πριν λιγες ωρες εμαθα οτι πασχει η μητερα μου απο καρκινο(χειρουργηθηκε πριν λιγες μερες στο μαστο και τωρα βγηκε η ιστολογικη)τα εχω χαμενα,εχουμε περασει πολλα σαν οικογενεια κ αυτο ηταν πολυ βαρυ.συνεχιζουμε να το παλευουμε και να ελπιζουμε.ξερει κανεις αν υπαρχει χημιοθεραπεια που να μην πεφτουν μαλλια?

 33. Αγαπητή Nastasia,
  ναι υπάρχουν χημειοθεραπείες που δεν πέφτει το μαλλί, αλλά καλύτερα να ακολουθήσετε τη γνωμη του ιατρού… το μαλλί ξαναφυτρώνει,,, ο καρκίνος όμως πρέπει να εξαφανιστεί

 34. Αγαπητέ Πεισματάρη,

  το ξέρω οτι στα ιδιωτικά νοσοκομεία όσον αφορά τον καρκίνο ισχύει η φράση «ο θανατός σου ζωή μου». είμασταν πολύ τυχεροί με τη μητέρα μου καθότι το ΙΚΑ καλύπτει τα πάντα και με καλή ποιότητα υπηρεσιών,
  Όσον αφορά τα βότανα, θα σου συνιστούσα να το ξανασκεφτείς καλά. Έχω γνωστές μου που ξεκίνησαν τα βότανα όταν πλέον η νόσος είχε προχωρήσει τόσο πολύ που δεν έπαιρνε άλλη θεραπεία… αλλά δυστυχώς τα βότανα δεν βοήθησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.