Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η “ασθένεια”. Η “επάρατη νόσος”. Η “κατάρα”. Το “ακατανόμαστο”.

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα “Καρκίνος”. Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν “η ασθένεια”.

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε “καρκίνος”. Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε “το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος“.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει “ανίατη ασθένεια”, “επάρατη νόσος”, “η ασθένεια” και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε “καρκίνος” χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

 • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
 • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
 • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

Πολύ κακό... >:(Κακό :(Μέτριο :|Καλό :)Πολύ καλό! :D (127 ψήφοι, βαθμολογία: 4.66 / 5)
Loading...Loading...
  • Αγάπη
  • December 12th, 2008 7:42pm

  Ειναι καποιες στιγμες που με παιρνει απο κατω,αλλες παλι που σκεφτομαι οτι ο μπαμπακας μου δεν θα ηθελε να με βλεπει ετσι.Κοιτάζω την φωτογραφία του και του μιλώ,νοιωθω την παρουσια του δίπλα μου.Ιωάννα μου γλυκια μου κοπέλα φυσικα και θέλω να βρεθούμε να τα πουμε απο κοντά.Εχουμε τοσα κοινα και τόσα πολλα να μοιραστούμε.Νοιωθω οτι σε γνωρίζω καιρο. η αληθεια ειναι οτι ανησυχισα πολυ για σενα γιατι ειχα καιρο να διαβασω νεα σου.Το mail μου ειναι agapi01@yahoo.gr. Αν θελεις στειλε μου mail, εσυ και οποιο αλλο φιλαρακι μου θέλει για να εχουμε επικοινωνια .Και τα υπόλοιπα παιδια της παρεας μου ειναι πολυ σημαντικα και θα ηθελα καποια στιγμη να μπορεσουμε ολοι μας να γνωριστουμε.

  • gmad
  • December 12th, 2008 9:26pm

  ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ HODGKIN CAΤ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΘΕΣΝΙΚΗ ΓΙΑ HODGKIN & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΧΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ

  • gmad
  • December 12th, 2008 9:35pm

  ΤΟ E-MAIL EINAI: gmadem@gmail.com

  • geman
  • December 12th, 2008 11:05pm

  Προς Νατάσα:

  να είσαι καλά, φαίνεται ότι είσαι από τους εργαζόμενους που νοιάζονται και βοηθούν όλους εμάς. Ξέρουμε ότι είστε λίγοι και ότι παιδεύεστε όσο δεν παίρνει, κι εσείς και οι γιατροί.

  Για αυτό και όλος ο κόσμος είναι μαζί σας στους αγώνες που κάνατε όλο αυτό τον καιρό.

  Καλές γιορτές σου εύχομαι.

  Προς Μαρίνα:

  αγαπητή μου, μόνο και μόνο αυτή η διορία δίνει πείσμα στους ανθρώπους να πολεμήσουν με μεγαλύτερη δύναμη ! Και όπως κατάλαβα, ο μπαμπάς σου κι εσύ θέλετε να πολεμήσετε!

  Όσον αφορά στα μηχανήματα για ακτινοθεραπείες, από φίλους έμαθα πως το Metropolit@n και το Υγεί@ έχουν καλά μηχανήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο ασχολούνται οι ίδιοι οι γιατροί (ονόματα) ή απλά ενημερώνονται και λένε τη γνώμη τους στα συμβούλια… το συνήγορο του διαβόλου κάνω…

  Όσον αφορά στο Cyberknife, κοστίζει από 11.500 ώς 13.000 euro. Ενδείκνυται για περιπτώσεις που ο όγκος είναι κάποιων μικρών διαστάσεων και συμπαγής, μπορεί δηλαδή να αφιαρεθεί με αυτό το είδος laser. Αν είναι διασκορπισμένος ο όγκος ή αν είναι πολλές οι εστίες, τότε δεν μπορούν να κάνουν πολλά και παραπέμπουν σε κλασσική ακτινοθεραπεία (όπου και σε χτυπούν το μυδράλιο ;-) για να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερα καρκινικά κύτταρα). Μπορείς να επισκεφθείς την κλινική μετά από ραντεβού, θα σε ακούσουν-ενημερώσουν χωρίς χρέωση.

  Προς Αγάπη:

  Έχεις μια αγκαλιά και από μας, θα σου στείλω mail για να βρεθούμε από κοντά.

  Να είστε όλοι καλά και μη στενοχωριέστε, ούτε και ο θάνατος βρε μη σας καταβάλει, όλα στο μυαλό είναι.

  Σας φιλώ ;-)
  γιώργος.

  • EYH
  • December 13th, 2008 12:26pm

  ΑΓΑΠΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ ΥΠΟΜΟΝΗ…Κ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΘΩ Κ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ..ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΞΕΡΩ Κ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ Κ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ……..ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ Κ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ…12

  • Αγάπη
  • December 13th, 2008 10:25pm

  Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τα υπεροχα λόγια σας και για το ενδιαφέρον σας.Να γιατι σας θεωρώ φίλους μου και ας μην σας εχω γνωρίσει ποτέ.Φιλακια.

  • Αγάπη
  • December 13th, 2008 10:34pm

  Αρκουδε μου ενα μεγάλο ευχαριστω και σε σένα γιατι χαρη σε σενα γνωρισα αυτους τους υπεροχους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Spiridula
  • December 14th, 2008 12:14am

  Παιδί μου,διάβασα τον πόνο της ζωή σου,όταν άρχισα να ψάχνω τρελαμένη στο διαδίκτυο τι σημαίνει Μυελοδυσπαλστικό Σύνδρομο. Εσύ βγήκες νικητής από την κατάρα του καρκίνου και μπράβο σου,είχες και έχεις δύναμη ψυχής.Ο γιός μου όμως χάθηκε,χωρίς να προλάβουμε να καταλάβουμε από τι έπασχε,εξετάσεις στις εξετάσεις ,διάγνωση μυελοδυσπαστικό σύνδρομο,ήταν μόνο 20 χρονών,ήταν και για μένα είναι ένας άγγελος που χάθηκε τόσο άδικα,χωρίς ποτέ να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας,χάθηκε μέσα σε έξι μήνες.Μεγάλο κακό μας είπαν οι γιατροί του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ δεν μας άφησαν να φύγουμε στο εξωτερικό΄’ ότι γίνεται στο εξωτερικό γίνεται και στην Ελλάδα’ ήταν και η απάντησή τους.Το αποτέλεσμα 11 Ιουλίου του 2008 έφυγε ένα παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει που δεν πρόλαβε να καταλάβει τι του συνέβαινε,ούτε και εμείς οι δικοί του άνθρωποι το είχαμε συνιδητοποιήση.Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Στρατό,υπηρετούσε ως Εφεδρος Αξιωματικός,οι στρατιωτικοί γιατροί,είπαν ευτυχώς δεν έχουμε Λευκυμία ,αλλά το πρόβλημα της υγείας του δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και του έδωσαν αναβολή για ένα χρόνο.Κοιμόμουνα παιδί μου,κοιμόμουνα στον ύπνο του δικαίου.Ο Παναγιώτης δεν έζησε,όμως εάν υπάρχει Θεός εάν υπάρχει Θεία δίκη θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.Θέλω να στείλω το εξείς μήνυμα μέσα από την σελίδα σου,όποιος ακούσει μυεδυσπαστικό σύνδρομο να εξαφανιστεί από την Ελλάδα να πάει με όποιο μέσο διαθέτει στο εξωτερικό,ίσως σώσει τον ευατό του ή συγγενικό του πρόσωπο.Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά

  • ΑΝΝΑ
  • December 14th, 2008 2:46pm

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ
  32 ΕΤΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ
  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
  ΑΡΧΙΚΑ ΕΨΑΧΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ
  ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟΗΘΗ ΟΓΚΟ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ, ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ
  ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ (ΕΧΩ 3 ΚΟΡΕΣ 12,10
  ΚΑΙ 6 ΕΤΩΝ) ………?ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ ΕΓΚΑΙΡΑ ,ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ.
  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.

  • Kostas
  • December 14th, 2008 6:48pm

  Γεια σε όλους
  Η αδερφή μου εχει καρκίνο στο στήθος και το μαθαμε πριν από 10 μέρες Περιττό να σας πω οτι αρρωστήσαμε οικογενειακός.
  Sofia θα ηθελα και γω να μάθω ποιος ειναι ο καλητερος ογκολόγος καθως και συμβουλες από οποιον εχει το ιδιο προβλημα. Αυτη τη στιγμη παντος η ψυχολογία τησ αδερφής μου ειναι χαλια. Ευχαριστω ….

 1. @Αγάπη , ΕΣΕΙΣ είσαστε οι υπέροχοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι. Όχι μόνο “αυτοί”. Όλοι ΕΣΕΙΣ.

  • geman
  • December 14th, 2008 11:03pm

  Προς Άννα και Κώστα,

  είμαι σίγουρος πως θα βρείτε εδώ τη βοήθεια που θέλετε και σας εύχομαι καλύ συνέχεια και υγεία για εσάς και τους ανθρώπους σας.

  Σε ένα μέρος μόνο θέλω να σταθώ: στη συτικότητα, μυστικοπάθεια κλπ κλπ των γιατρών. Πολλές φορές δεν ξέρουν, άλλες δε θελουν να ρισκάρουν να πουν κάτι που ίσως αλλάξει. Γενικότερα ο κάθε γιατρός αντιμετωπίζει τους ασθενείς με τον δικό του μυστικοπαθή τρόπο!!!

  Στο εξωτερικό (τώρα τα μαθαίνω κι εγώ) είναι όλοι υπόχρεοι να ενημερώσουν για το παραμικρό τους ασθενείς, έτσι ώστε να έχουν όλη την πληροφορία για να αποφασίσουν τι θα κάνουν! Μπορεί κάποιος ασθενής να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους αν δεν του πουν ακριβώς τι έχει.

  Και πιστεύω αυτό ζητάμε όλοι μας, όχι να μας χαιδεύουν αλλά να μας λένε τι βλέπουν και τι σχεδιασμό κάνουν, δεν είμαστε μικρά παιδιά…

  Για αυτό 2 συμβουλές έχω να σας δώσω:

  1) Αν μπορείτε απευθυνθείτε σε ιδιωτικές κλινικές, προσωπικά το έχω μετανιώσει (μετά από 9 ΧΕΜΟ)

  2) Πιάστε τους γιατρούς σας από την αρχή και δώστε τους να καταλάβουν πως θέλετε να μιλάτε μαζί τους, ξεκαθαρίστε τον τρόπο επιικοινωνίας και θα βοηθήσει πολύ !

  γιώργος, κουράγιο σε όλους

  • Despina
  • December 15th, 2008 8:55am

  ΜΑΡΙΝΑ. Ο πατέρας μου είχε κάνει τις ακτινοβολίες στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και εκτός από κάτι ζαλάδες και τάση για εμετό δεν είχε άλλες παρενέργειες όπως δυσκολία στην κατάποση κ.λ.π. Ο Σκάρλος και η ομάδα του είναι εξαιρετικοί και ειλικρινείς. Αυτοί παρακολουθούσαν τον πατέρα μου. Αν αποφασίσεις να συνεργαστείς μαζί τους θα μείνεις ευχαριστημένη. Δεν είναι εκμεταλλευτές. Ο ακτινολόγος του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ λέγεται Τριχάς. Ζήτησε να τον συναντήσεις. Είναι πολύ συζητήσιμος.

  ΑΓΑΠΗ. Ξέρω πώς νοιώθεις. Βλέπω τους δρόμους και τα καταστήματα που είναι στολισμένα και νοιώθω ότι βλέπω όνειρο. Δεν θέλω να δεχθώ ότι έχουμε Χριστούγεννα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη στιγμή που ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο πατέρας μου δεν θα είναι μαζί μας. Λέω δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

  Από την άλλη σκέφτομαι ότι ο πατέρας μου κάποια στιγμή θα πέθαινε. Αν όχι από καρκίνο, σίγουρα από κάτι άλλο. Ετυχε να γίνει τώρα αντί για μετά από δεν ξέρω και εγώ πόσους μήνες, χρόνια. Σίγουρα τώρα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν πριν που ζούσε και υπέφερε. Μου αρκεί που ξέρω ότι τώρα δεν ταλαιπωρείται. Ξέρω ότι μας βλέπει και ότι αυτό που θέλει είναι να συνεχίσουμε να ζούμε και να παλεύουμε όπως πάλευε και εκείνος. Νοιώθω όμως τυχερή σχετικά με άλλους που έχασαν τους ανθρώπους τους ξαφνικά για τον εξής λόγο: Πρόλαβα τον αγκάλιασα, τον φίλησα, του μίλησα. Αλλοι χάνουν τους ανθρώπους τους και δεν έχουν προλάβει να τους πουν καν πόσο τους αγαπούν. Ο αποχαιρετισμός είναι πολύ σημαντικό πράγμα.

  Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή έχεις την ευκαιρία να ικανοποιήσεις μια επιθυμία του πατέρα σου. Να σε βλέπει να συνεχίζεις τη ζωή σου. Κάνε του λοιπόν αυτό το χατίρι. Ας είναι το δώρο σου προς αυτόν για τις γιορτές. Θα χαρεί πολύ.

  Φιλιά πολλά σε όλους και καλή δύναμη.

  • Μαρινα
  • December 15th, 2008 10:31am

  Δεσποινα, Ιωάννα, Geman…ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και για τον χρόνο που μου διαθέσατε.
  Αγάπη…συμφωνώ με την Δεσποινα.Όταν πέρασε το πρώτο σοκ σκέφτηκα ότι ο Θεός σε όλη αυτή την ιστορία με προσέχει γιατί μου δωσε την ευκαιρία να πω και να κάνω τα πράγματα που δεν είχα πει. Κουράγιο και προσπάθησε να συνεχίσεις να ζεις γιατί αυτό θα ήθελε ο μπαμπάς σου.
  Σε όλους μια καλημέρα και καλη εβδομάδα, πολύ κουράγιο και καλή διάθεση όσο ανάποδα και αν φαίνονται όλα.
  Αρκούδε συγχαρητήρια γιατί εδωσες φωνή σε πολύ κόσμο…

  • Despina
  • December 15th, 2008 10:58am

  ΜΑΡΙΝΑ έχει υπόψη σου ότι λόγω του προβλήματος υγείας του πατέρα σου έχετε δικαίωμα δύο φορές τον μήνα να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με τα έξοδα καλυμμένα από το ΙΚΑ.

  • Kostas
  • December 15th, 2008 2:37pm

  Geman eyxaristo gia tis symboules
  Ayrio tha pame Athina gia na paroume ta apotelesmata tis biopsias kai tis istologikis.
  Meta prepei na broume omos enan kalo Ogkologo kai den exoyme kamia pliroforia mexri tora
  An kapoios gnorizei kati kalo i kako as moy steilei ena mail
  karapialis@gmail.com
  Eyxaristo

  • Kostas
  • December 15th, 2008 11:02pm

  Pros Despoina…
  Despoina se eyxaristo poli
  Sylypitiria gia ton mpampa soy deikse tora dynami kai stirikse ti manoyla soy oso mporeis, se ksero elaxista alla pisteyo oti eisai thirio kai psixara

  Pros oli tin parea…
  Mipos gnorizei kaneis an mporo na steilo tis eksetaseis se kapoio nosokomeio sto eksoteriko??????????????
  An nai poia einai i diadikasia…………????????????????
  Eyxaristo poly
  Dynami kai kouragio eyxomai se olous sas
  Apo do k pera kai oi dikes mou prosefxes tha einai mazi sas.

  • Μαρινα
  • December 16th, 2008 9:08am

  Καλημέρα σε όλους,
  μια γρήγορη καλημέρα γιατι το σχολείο μου τελεί υπο κατάληψη και πρέπει να φύγω!!!ΜΗΝ σχολιάσετε του στυλ δημόσιε υπάλληλε κτλ ε!!! :)
  Δέσποινα μήπως μπορείς να μου πεις περισσότερα για τη νοσηλεία σε ιδιωτικό;το εμαιλ το εχει ο αρκούδος
  Έλπιζω να είσαστε όλοι καλά…εμείς σήμερα βλέπουμε τον γιατρό μετά απο τον 1ο κυκλο χμθ.

  • HODGKIN CAT
  • December 16th, 2008 7:22pm

  Gmad για Θεσσαλονίκη Νοσοκομείο Θεαγένειο.Αιματολογική κλινική Γιατρός Κωνσταντίνου

  • gmad
  • December 16th, 2008 10:21pm

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ HODGKIN CAT ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΧΩ ΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ gmadem@gmail.com

  • anna
  • December 17th, 2008 8:20pm

  Κατερίνα. Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Όμως εγώ έχω πάρει αρκετά κιλά.
  Strong. Επειδή είδα παλιότερες αναφορές σου για το θέμα, μήπως μπορείς να μου απαντήσεις;. Σ’ ευχαριστώ πολύ.

  • Καίτη
  • December 18th, 2008 3:26pm

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ(ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ)ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.ΓΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ.ΕΙΝΑΙ 59 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ!!ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΝΕ?ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ?ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ “ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ”?

  ΥΓ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

  • geman
  • December 19th, 2008 8:19am

  Γεια σου Καίτη,

  που αισθάνεται ο πατέρας σου τους πόνους; Στα οστά ή έχεις πόνους μετά τις χημειοθεραπείες;

  Γνωρίζεις τι φάρμακα λαμβάνει και πόσες ΧΕΜΟ έχει κάνει;

  Την ίδια περίπτωση έχω κι εγώ αλλά δεν έχω πόνους, μόνο κάποιοες μικρές ενοχλήσεις στη μέση από τις μεταστάσεις, δε χρειάζεται να παίρνω παυσίπονα.

  Ευχαρίστως να σου πω μια γνώμη από την ως τώρα εμπειρία μου, να είσαι καλά και κουράγιο σε όλους σας.

  γιώργος

  • Despina
  • December 19th, 2008 9:11am

  ΚΑΙΤΗ καλημέρα. Είναι φυσιολογικό να έχει πόνους από τη στιγμή που έχει μετάσταση στα οστά. Οι πόνοι είναι αρκετά έντονοι. Εκτός από τα παυσίπονα του βάζετε αυτοκόλλητα μορφίνης? Γιατί αυτά ανακουφίζουν αρκετά. Αν του βάζετε αυτοκόλλητα αλλά δεν του κάνουν τίποτα υπάρχουν και παυσίπονα που είναι σαν γλειφιτζούρια και τα βάζει ο ασθενής στο εσωτερικό της παρειάς και είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο τα αυτοκόλλητα μορφίνης. Τα γλειφιτζούρια αυτά επειδή είναι πολύ ακριβά (380 ΕΥΡΩ τα 30) μπορείς να τα γράψεις στο ΙΚΑ. Αυτά όλα βέβαια θα τα συνεννοηθείς με το γιατρό. Απλά σου λέω τί αντιμετωπίσαμε εμείς με τον πατέρα μου που είχε καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση σε οστά, συκώτι και στομάχι. Στο τελευταίο στάδιο γίνονται ενέσεις μορφίνης. Εύχομαι να μη φτάσετε σε αυτό το σημείο.

  Αν χρειαστείς κάποια άλλη πληροφορία πες μου.

  Καλό κουράγιο.

  • KAITH
  • December 19th, 2008 1:59pm

  geman και despina

  Eυχαριστώ για την άμμεση απάντησή σας.

  Οι πόνοι που νιώθει δεν εστιάζονται σε ένα μέρος.Μετά την 2 χημειοθεραπεία(γιατί η 1 δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στο σώμα του) άρχισε να πονάει στα πόδια.Τον τελευταίο μήνα πονάνε η πλάτη και το χέρι του.Εχει κάνει 4 χημειοθεραπελιες και σε 3 μέρες μπαίνει για την 5.Εχει χάσει το κουράγιο του και μαζί με αυτόν και η μητέρα μου.Αναρωτιέται αν αυτό είναι το τέλος.Ο γιατρός βέβαια λέει πως θα πάμε καλά.Θέλω τόσο πολύ να είμαι αισιόδοξη.

  Τα παυσίπονα που έπαιρνε από την αρχή ήταν τα Lonalgal αν το γράφω σωστά.Τα άλλαξε σήμερα με Μesulid και τσιρότα των 75.

  Να είστε καλά

  • Despina
  • December 19th, 2008 2:25pm

  ΚΑΙΤΗ. Ο πατέρας μου έκανε θεραπείες (αφού είχε τελειώσει τις χημειοθεραπείες) ειδικά για τα οστά. Δεν είμαι σε θέση να σου πω αν ο πατέρας σου κάνει αυτές τις θεραπείες αν θα τον βοηθήσουν ή όχι.

  Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή για αυτό ίσως θα ήταν καλό να συζητήσεις με τον γιατρό αν θα μπορούσε μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών να κάνει θεραπεία στοχευμένη στα οστά που θα μπορέσει να τον βοηθήσει.

  Ο πατέρας μου, πριν αρχίσουν οι δυνατοί πόνοι, έπαιρνε LONARID, τα οποία τον κρατούσαν αρκετά (μαζί με τα αυτοκόλλητα). Δεν ξέρω αν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτά που παίρνει ο πατέρας σου, αλλά μάλλον πρέπει να είναι πιο δυνατά γιατί δίνονται με ιατρική συνταγή καθώς περιέχουν λίγη ναρκωτική ουσία. Σε περίπτωση που δεν τον πιάσουν τα mesulid ρώτησε τον γιατρό αν μπορεί να τα πάρει.

  Έχει κάνει πρόσφατα σπινθηρογράφημα οστών για να δείτε αν η κατάσταση είναι η ίδια?

  Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.

  • IOANNA2206
  • December 19th, 2008 2:28pm

  KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ .Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Η ΓΡΙΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ)ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2,5 ΜΗΝΕΣ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΒ/ΚΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ (ΜΠΗΚΑΜΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΞΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ;ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΕΔΩ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΣΕ.ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΝΩΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΟΣΤΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΗΠΑΤΤΙΤΙΔΑ Α ΚΑΙ Β ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΟΣΤΑΤΙΚΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ.ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΟ ΞΕΡΩ ΠΑΣ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  • Despina
  • December 19th, 2008 2:38pm

  KAITH. Ο πατέρας μου μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών έκανε ειδική θεραπεία για τα οστά. Ρώτησε τον γιατρό αν ο πατέρας σου χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο.

  Από παυσίπονα έπαιρνε LONARID. Είναι πιο δυνατά από το mesulid γιατί δίδονται με ιατρική συνταγή (περιέχουν μικρή ποσότητα ναρκωτικού). Συνεννοήσου με τον γιατρό σχετικά.

  Εχει κάνει πρόσφατα σπινθηρογράφημα οστών για να δείτε αν η κατάσταση έχει παραμείνει στάσιμη?

  Αν χρειαστείς κάποια άλλη πληροφορία πες μου.

  • Anonymous
  • December 19th, 2008 9:57pm

  Ευχαριστώ πολύ.

  Είναι παρήγορο το οτι μπορώ να μιλάω σε κάποιον και να με καταλαβαίνει.

  • IOANNA2206
  • December 20th, 2008 9:13am

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΕς ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΕΝΑ.ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΟΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠ’ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΦΤΑΣΕ 70 ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΓΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ 43 ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ 50 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΟΥ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΕΞΩΜΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ)ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΩ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ 35 ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΑ(ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΚΑ ΚΑΘΕ 20 ΜΕΡΕΣ )ΜΑΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΟΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 40 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΗΝΗ (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ)Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΗΖΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΝΩ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΒΟΛΟ ΤΟ MAIL MOY EINAI IOANNA0274@GMAIL.COM ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ.

  • ANNA
  • December 21st, 2008 12:22am

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ geman!
  ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.
  ΠΗΓΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ
  ΚΥΣΤΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ
  ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?
  ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣΥΠΕΡΥΧΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ
  ΕΧΩ ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
  ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑ Ο
  ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΝΑΣ ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
  ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΝΑΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ
  ΞΕΡΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΑ.
  ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ)
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ “ΑΚΟΥΤΕ”
  ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

  • ΚΑΙΤΗ
  • December 21st, 2008 2:26am

  Πόνος.Και κανένας δε μπορεί να τον ανακουφίσει.Επέστρεψα πριν λίγη ώρα και ο πατέρας μου στην ίδια κατάσταση παρ΄ότι είχε πάρει 2 παυσίπονα.Δεν είναι λογικό να αναρωτιέμαι κατά πόσο καλή δουλειά κάνει ο γιατρός?Για ποιο λόγο γίνονται τόσες θυσίες στο βωμό της επιστήμης αν όχι για να απαλύνουμε τον πόνο?Απαισιόδοξο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητά μου.Εκείνος έχει χάσει κάθε λόγο να ελπίζει.Τι να κάνω,τι να πω για να του δώσω κουράγιο που φαίνονται και σε εμένα όλα μάταια πια?

 2. KOURAGIO SE OLOUS SAS KATALAVENO APOLITA GIATI PERNO KAI EGO MIA APO TA IDIA FILIA SE OLOUS PSILA TO KEFALI KAI DINAMI

  • IOANNA2206
  • December 22nd, 2008 11:50am

  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΝΙΩΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 31/12 ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ;ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ(ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ)

  • Despina
  • December 22nd, 2008 12:30pm

  ΚΑΙΤΗ. Εχω γράψει κάποια πράγματα παραπάνω (έχουν παρεμβληθεί άλλα μηνύματα). Ισως να βοηθήσουν. Αυτό που μπορείς να του πεις (κάτι που έκανα και εγώ) είναι ότι είναι μια έξαρση που αντιμετωπίζεται. Θα κάνει τον κύκλο της αλλά μετά θα νιώσει καλύτερα