23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Φίλε πεισματάρη και εγώ θα σου έλεγα να σταματήσεις τη θεραπεία με τα βότανα.Έμαθα ότι πάσχω από λέμφωμα Ηοdgkin σε ηλικία 16 ετών.Μία θεία μου , μου είπε για τα βότανα αλλά τα απέρριψα ασυζητητί και οι γονείς μου το ίδιο.Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες των γιατρών , έκανα τις χημειοθεραπείες που έπρεπε και σε 1 χρόνο ήμουν έτοιμη να συνεχίσω τη ζωή μου.Πέρασα στο Πανεπιστήμιο , διορίστηκα , έζησα μια φυσιολογική ζωή μέχρι το 2007 που με ξαναθυμήθηκε η ασθένεια .Και τώρα το παλεύω και έχω πάει πολύ καλά και με ποιότητα ζωής .Ευχαριστώ το Θεό για τα 15 χρόνια υγείας που μου έδωσε από την τελευταία μέρα των πρώτων κύκλων θεραπείας και συνεχίζω!Απ΄ότι ξέρω και το non – hodgkin θεραπεύεται αποτελεσματικά .Μην επηρεάζεσαι από άλλους κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και υπάρχουν διάφοροι τύποι non – hodgkin λεμφωμάτος ο καθένας με την δική του πρόγνωση .
    Ακολούθησε τις συμβουλές των ελλήνων αιματολόγων οι οποίοι είναι πάντα ενημερωμένοι για τις παγκόσμιες εξελίξεις στα αιματολογικά νοσήματα.

  2. ο φιλος μου υστερα πο δευτερη εγχειρηση καλοηθους ογκου εχουν μεινει δυο πολυ μικρα υπολειματα ογκου κ οι γιατροι του συστηναν ραδιενεργειες για την καταστροφη αυτων κ την αποφυγη να ξαναδημιουργηθει κατι.ειμαι πολυ φοβισμενη με τις παρενεργειες που μπορει να εχουν,γνωριζει κανεις τις επιπτωσεις των ραδιενεργειων υποφερω απο αυτες τις ιδεες που με περικυκλωνουν….

  3. ο φιλος μου υστερα πο δευτερη εγχειρηση καλοηθους ογκου εχουν μεινει δυο πολυ μικρα υπολειματα ογκου κ οι γιατροι του συστηναν ραδιενεργειες για την καταστροφη αυτων κ την αποφυγη να ξαναδημιουργηθει κατι.ειμαι πολυ φοβισμενη με τις παρενεργειες που μπορει να εχουν,γνωριζει κανεις τις επιπτωσεις των ραδιενεργειων υποφερω απο αυτες τις ιδεες που με περικυκλωνουν….

  4. Σας θυμίζω το τηλέφωνο της αντικαρκινικής 210.6456713-5 (ή στο 197) ή στο 210.6463622 της Μέριμνας.

    Η ανάγκη για επικοινωνία είναι πολύ πιο σημαντική απο όσο νομίζουμε.

    Μιλήστε το πρόβλημά σας. Το μεγαλύτερο βάρος του καρκίνου το κουβαλάτε μόνοι/ες σας.

    Μοιραστείτε το με ανθρώπους που θα σας καταλάβουν.

  5. Αγαπητε Αλυγιστε,
    ισως δεν καταλαβες αλλα μιλαω για δημοσια νοσοκομεια και οχι για ιδιωτικα.Ολους τους συγγενεις και γνωστους μου τους ξαποστειλανε οι γιατροι? των δημοσιων νοσοκομειων.
    Ο πεθερος μου και η πεθερα μου ειχαν ασφαλεια ΙΚΑ.
    Και τι μ αυτο?? Τους εμποδιζε νομιζεις τους δημοσιους? γιατρους να ζητανε φακελακια?
    Και οσον αφορα τα βοτανα,οταν το σωμα εχει εξαντληθει απο τις χημειοθεραπειες και ακτινοβολιες που καταστρεφουν το ανοσοποιητικο συστημα,τι βοηθεια να προσφερουν?
    Πρεπει κανεις να ξεκινησει απο την αρχη την θεραπεια για να εχουν καποιο αποτελεσμα.

    Αγαπητη HODGKIN CAT στις μικρες ηλικιες ειναι γεγονος οτι υπαρχει μεγαλο ποσοστο ιασης για το λεμφωμα non hodgkin.
    Αλλα στην ηλικια των 50 που βρισκομαι εγω (και με επιθετικη μορφη λεμφωματος) ειναι πολυ δυσκολα εως απιθανα τα προγνωστικα.
    Και επειδη εκτος απο πεισματαρης ειμαι και ξεροκεφαλος θα συνεχισω την θεραπεια που επελεξα και που μεχρι στιγμης εχει καλα αποτελεσματα.
    Οταν ξεκινησα να γραψω σ αυτο το ποστ, ηθελα απλως σαν ανωνυμος μεσα στον τεραστιο κοσμο του ιντερνετ να βγαλω απο μεσα μου ενα βαρος .Το βαρος του οτι ανεβαινω μονος μου αυτο το γολγοθα.Ο λογος ειναι οτι δεν θελω να στενοχωρισω τους δικους μου ανθρωπους.Εαν ολλα πανε καλα τοτε κανενα προβλημα. Εαν οχι τοτε καποια στιγμη δεν θα μπορω να το κρυψω αλλο. Αλλα μεχρι τοτε θα εχουν αποφυγει μια πολυμηνη στενοχωρια.
    Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας .

  6. είναι ο ίδιος ο καρκίνος που εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το ρίχνει κάτω. η μάνα μου ένοιωθε εξάντλησημ κούραση, αδυναμία, πολλούς μήνες πριν γίνει η διάγνωση στους λεμφαδένες.
    πολλοί άνθρωποι με καρκίνο που δεν έχει διαγνωστεί, απο την άλλη είναι μια χαρά, μέχρι που έρχεται η απότομη ζαλάδα, οι εμετοί, οι πόνοι, 15 μέρες πριν το τέλος.
    όταν η μάνα μου διεγνώσθη με καρκίνο μαστού πριν 16 χρόνια που είχε κάνει ήδη διήθηση στους λεμφαδένες, ήταν μέρες χριστουγέννων. έλεγε στο γιατρό: τί ήθελα να κάνω τις εξετάσεις χρονιάρες μέρες… και αυτός τις απάντησε, οτι αν κάνει τις θεραπείες, θα μπορέσει να ζήσει πολλά χριστούγεννα ακόμα. και αποδείχτηκε αληθινός. ο ίδιος, 14 χρόνια μετά, όταν το σύκώτι της ήταν τίγκα στη μετάσταση μου είπε να μην την ταλαιπωρήσουμε τσάμπα, να την αφήσουμε να φύγει….σε λίγες εβδομάδες/μήνες. Αυτή τη φορά διαψεύτηκε….
    Μην το κλείνεις μέσα σου, έχεις μεγάλο βάρος μέσα σου και αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου. Μίλα με τους δικούς σου… μοιράσου το βάρος σου. Οφείλουν και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί σου… η ζωή έχει δυσκολίες….
    Ξανασκέψου το για τα βότανα τώρα που είναι νωρίς…. φιλικά στο λέω….

  7. ΑΓΑΠΗΤΗ NASTASIA ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ. Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΣΚΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -25. ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ,ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΠΕΡΟΥΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΑΔΙΚΑ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ,ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ.ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 32 ΧΡΟΝΩΝ,ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ, ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ, ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΠΟΤΕ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ.
    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ. ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. Κ Α Λ Η Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α!

  8. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΗΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΧΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΗ.
    ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

  9. Στέλνω ένα μήνυμα για την Αs: Αν θέλεις να σου δώσω κάποιες πληροφορίες για τον ιο HPV αφησέ μου μήνυμα και κάποια διεύθυνση στο _LINAa@pathfinder.gr για να επικοινωνήσουμε. Εκ των προτέρων σου λέω να μην πανικοβάλεσαι και να μην ανησυχείς τόσο….. το 90% των γυναικών μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά δεν γίνεται καρκίνος σε όλες, υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις, οι περισσότερες εμφανίζουν κάποια στιγμή κονδυλώματα, τα οποία είναι θεραπεύσιμα!!!
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : αυτό που χρειάζεται είναι αν ανιχνευτεί ο ιός από το τέστ ΠΑΠ να γίνει ταυτοποίση του ιού!!!!!!!

  10. Aγαπητή Nastasia , την πρώτη φορά που αρρώστησα φόρεσα κατά τη διάρκεια των θεραπειών την ψυχρή κάσκα και έσωσα τα μαλλιά μου.Τώρα που υποτροπίασα και ξανάρχισα θεραπείες ο γιατρός μου είπε ότι το ψύχος αποτρέπει τα φάρμακα να κυκλοφορήσουν στο αίμα του κεφαλιού και κατά τη γνώμη του αυτό δεν θα ήταν καλό να συμβεί. Τα μαλλιά μου αδυνάτισαν δεν έπεσαν αλλά δεν άφησα να να φανεί τίποτα προς τα έξω.Αγόρασα μια καταπληκτική περούκα και κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα .Αν μένεις Αθήνα πάνω στη Λεωφόρο Αθηνών ( Καβάλας) στο ύψος του Περιστερίου υπάρχει ένα κατάστημα με ποικιλία από περούκες, με έμπειρο προσωπικό που σε αντιμετωπίζει με διακριτικότητα.Έχει πριβέ χώρους όπου δοκιμάζεις πολλές περούκες μέχρι να βρεις αυτή που φαίνεται πιο φυσική .Πήγα κλαίγοντας και έφυγα γελώντας γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν άψογο!Εύχομαι τα μαλλιά της μητέρας σου να μην πέσουν γιατί καμιά φορά αντέχουν και να πάνε όλα καλά!

  11. NA KATI EYXARISTO!!!!!!!! ENAS GNWSTOS EPATHE KARKINO PRIN KAIRO…..2o STADIO TOY DINAN ENA XRONO ZWHS……EXOUN PERASEI 3 KAI EGINE KALA!!!!!!!!!!!PWS ;;;;;;;;;AMYNA ORGANISMOU……TOSO APLA. EINAI APOLYTWS KALA. YPARXOUN KAI OI KALES PERIPTWSEIS KAI THA TIS DEITE KAI SEIS .MPOREITAI KAI THA GINETE KALA!!!!!!!!!MAZI SAS!!!!!!!

  12. η μητερα μου ξεκινησε χημειοθεραπεια τη δευτερα,ειναι χαλια,ταση για εμετο,ζαλαδα κ φρικτους πονους στο στομαχι.η ψυχολογια της ειναι η χειροτερη.ετσι ειναι παντα?μετα απο καθε χημειοθεραπεια αυτο γινεται?δεν ξερουμε πως να της συμπαρασταθουμε,τα εχουμε παιξει οικογενειακως

  13. Nastasia κουραγιο και να σκεπτεσθε παντα το καλυτερο.
    Μη δειχνετε στενοχωρια μπροστα στην μητερα σας και προ παντος μη δειχνετε οτι την λυπαστε.Ειναι το χειροτερο αν καταλαβει οτι την λυπαστε.
    Μπροστα της να δειχνετε προσχαροι, ασχετα αν η δικη σας αγωνια μπορει να ειναι μεγαλυτερη απο την δικη της.

    SCORPIOS μετα απο οσα εχουν δει τα ματια μου και μετα απο οσα εχω περασει, ποτε δεν θα εμπιστευομουν κανενα γιατρο για την συγκεκριμενη αρωστια.
    Βεβαια ο καθενας εχει τις αποψεις του και ειναι ολες σεβαστες.

    Ανεξαρτητα απο ολα αυτα ευχωμαι γρηγορη ιαση σε ολους μας.

  14. Nastasia, εγώ ενώ στην πρώτη θεραπεία δεν είχα καμία παρενέργεια αλλά στις επόμενες παρόλα τα αντιεμετικά που μου χορηγούσαν είχα συνεχώς εμετούς από το μεσημέρι που τελείωνε η θεραπεία έως τις 11 το βράδυ εμετός ανά μία ώρα να μην έχεις τίποτα να βγάλεις , εξάντληση και πονοκέφαλο. Και δεν είναι ο εμετός που κάνει κάποιος που απλά περνά μια ίωση .Σε πιάνει μια τεράστια απογοήτευση , νιώθεις ένα ζόμπι που του χορήγησαν χημικά.Μόνο όποιος το έζησε μπορεί να το καταλάβει .Θα περάσουν όλα αυτά θα δείς.Απλά φρόντισε να δημιουργήσεις ένα όσο το δυνατόν ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι , να ξέρεις ότι η μητέρα σου χρειάζεται ησυχία και να ξαπλώνει όσο το δυνατό περισσότερο. Γνώμη μου είναι να μην μιλάτε συχνά για αυτό.Επίσης καλό θα ήταν να το μάθουν όσο το δυνατό λιγότεροι , ο οίκτος είναι ότι χειρότερο.Ξέρω ότι είναι ένα σοκ για την οικογένεια και εγώ που στα λέω αυτά έχω κλάψει βράδια ατελείωτα , έχω δείξει αδύναμη όταν πήγαινα στο νοσοκομείο για τις πρώτες θεραπείες έχω πει το » γιατί σε εμένα θεέ μου «. Το πήρα απόφαση όμως και είπα θα το νικήσω

  15. προς πεισματαρη: προς hodgkin cat
    κι εγω περασα τη νοσο hodgkin στον θωρακα, το 2003, με χημειοθεραπειες 9 μηνων και ακτινοβολιες. σκετος γολγοθας, περισσοτερο σωματικα γιατι ψυχολογικα ημουν πεπεισμενη απ την αρχη οτι θα γινω καλα, δεν το πηρα τοσο χαλια. τωρα ειμαι εντελως καλα και απλα υποβ αλλομαι σε αξονικη θωρακα καθε χρονο, προληπτικα. εξαλλου, καθε δοκιμασια που περναμε μας κανει πιο δυνατους, πρεπει να τα ξεπερναμε ολα.

  16. fairy εχεις δικιο.
    Καθε δοκιμασια που περναμε στην ζωη μας και δεν μας σκοτωνει μας κανει ποιο δυνατους για τις επομενες.Γιατι στη ζωη δυστυχως
    ειμαστε αναγκασμενοι να παλευουμε συνεχως.
    Αλλοτε με εχθρους που τους βλεπουμε, και αλλες φορες με υπουλους σαν τον καρκινο.

  17. παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους,πραγματικα με εχετε βοηθησει παρα πολυ.ξερω οτι ο καθενας απο εσας εχει περασει και περναει το δικο του γολγοθα.ευχομαι με ολη μου την ψυχη να εχετε κουραγιο,δυναμη,πιστη και θεληση και θα το νικησουμε το καταραμενο.ευχαριστω και παλι.

  18. fairy ενα ποσοστο 2% (συμφωνα με τις ερευνες στην αμερικη)
    των καρκινογενεσεων (και σε περιπτωση εξασθενημενου οργανισμου αυξανει) οφειλεται στην χρηση της αξονικης τομογραφιας.Το ποσοστο ακτινοβολιας που δεχεται το σωμα σε μια αξονικη ειναι κατα πολυ πολλαπλασιο μιας απλης ακτινογραφιας.
    Γι αυτο θα σου ελεγα να προσεχεις και να κανεις αξονικη μονον σε περιπτωση μεγαλης αναγκης

  19. πριν από 9 χρόνια έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις σε οστά και εγκέφαλο
    πριν από 1 χρόνο έχασα την μητέρα μου από καρκίνο του παχέως εντέρου με μετάσταση σε ήπαρ
    εγχειρήσεις, χημειοθεραπειες, ακτινοβολιες, μεταγγισεις, λοιμωξεις ήταν η ζωή μας
    τεράστιοι, δυσκολοι, επώδυνοι αγώνες, ψυχής και σώματος
    χωρις ορια, χωρις ελεγχο ο πόνος και η οργη
    αυτη η ασθένεια χρειάζεται δυναμη και υπομονη
    δεν χρειάζεται φόβο, αλλά σεβασμό και αγάπη

  20. Αγαπητή Nastasia,

    μιλήστε με τον ογκολόγο σας για τις παρενέργειες. Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, όπως ζαλάδες και εμετούς.
    καλό κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.
    Κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας είναι σημαντική η διατροφή, να τρώει καλά και απ’όλα. Να πίνει χυμούς. Όπως και η κίνηση, το περπάτημα…. και φυσικά πάντα αισιοδοξία!

  21. Αγαπητή Fairy,

    θα συμφωνήσω με τον Πεισματάρη για τις αξονικές. Στην Αμερική τις συνιστούν μόνο για ανθρώπους με ιστορικό καρκίνου και μόνο εφόσον υπάρχουν συμπτώματα και όχι προληπτικά. Αντί να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με ακτινοβολίες, καλύτερα να κάνεις κάθε χρόνο εξετάσεις αίματος για δείκτες.

    Πεισματάρη, άσε τα πείσματα, και πήγαινε να ξεκινήσεις κανονική θεραπεία!

  22. Διαβαζα σημερα στις ειδησεις οτι οι Εγγλεζοι σπασαν τον γενετικο κωδικα της παιδικης λευχαιμιας.
    Μακαρι………

  23. ειμαι 21 χρονων και εχω καρκινο εγκεφαλου περασαν 6 μηνες και το παλευω ακομα.να δουμε ποσο ακομα….. καλο κουραγιο σε ολους

  24. Πριν από τρεις μήνες έμαθα ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο στον πνεύμονα (στάδιο 3β, τελικά). Αρχικά, βρέθηκα σε απόγνωση (και μάλλον ένα κομμάτι μου ακόμη εκεί βρίσκεται). Σήμερα, λέω, ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω ότι οι αποφάσεις που πήρα ως προς τη θεραπεία του, είναι οι ενδεδειγμένες και ότι ίσως ο οργανισμός του αντιδράσει θετικά στις θεραπείες και κερδίσει κάποιους μήνες (ή και χρόνια) ζωής, ποιοτικής, όμως πάνω απ’ όλα.
    Σημειωτέον, ότι ο πατέρας μου δεν γνωρίζει τι έχει, γιατί και μόνο στο ενδεχόμενο να έχει καρκίνο, έπεσε σε κατάθλιψη, κλείστηκε στο σπίτι, σταμάτησε να τρώει, έχασε κάθε ελπίδα εν ολίγοις.
    Θαυμάζω όλους εσάς που γνωρίζετε ακριβώς τι έχετε και το παλεύετε κατά πρόσωπο και σας εύχομαι να τον κερδίσετε τον καρκίνο, γιατί σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνώ, εσείς είστε μία πηγή φωτός!

  25. Καλησπερα σε οσους εγραψαν και σε οσους θα μπουν να γραψουν αλλα και να διαβασουν απλα αυτο το μπλοκ.ειμαι η μελινα 26 ετων και βρεθηκα εδω ψαχνοντας πληροφοριες για το πως μπορω να συμπαρασταθω σε ατομο που εχει καρκινο μιας και πριν απο 2 ευδομαδες αυτο ακουσαμε απο τον γιατρο που εγχειρισε τον πατερα μου.εντοπιστηκαν ογκοι στην ουροδοχο κυστη και οπου ναναι περιμενουμε και τις απαντησεις απο την βιοψια.μεχρι πριν λιγο ευχομουν να εκανε λαθος ο γιατρος και να μην ειναι καρκινος αλλα μετα απο τα γραπτα σας αρχισα να πιστευω πως ακομη και ετσι να ειναι μπορει να τα καταφερει και σας ευχαριστω πολυ για αυτο.ο πατερας μου ειναι απο τα ατομα που μολις το ακουσε ειπε θα παλεψω μεχρι τελος.δεν ξερω τι θα γινει στην συνεχεια κ ποσο θα αντεξει ξερω ομως πως αυτο το μπλοκ και οι μαρτυριες σας βοηθησαν πολυ εμενα και πιστευω πως θα το κανουν και στον πατερα μου,θα του δωσουν πολυ κουραγιο αν οντως χρειαστει.συγχαρητηρια στον δημιουργο του μπλο και καλη δηναμη σε ολους οσους προσπαθουν να γιατρευτουν απο μια ακομη αρρωστια τον ΚΑΡΚΙΝΟ.

  26. Fairy , γνώμη μου είναι πως καλά κάνεις με τις αξονικές ειδικά τα πρώτα πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση που υπάρχει κίνδυνος υποτροπής .Τα μηχανήματα των αξονικών συνεχώς βελτιώνονται και η δόση της ακτινοβολίας είναι ελάχιστη .Οι αιματολογικές εξετάσεις δε δείχνουν πάντα.Εγώ υποτροπίασα μετά από 15 χρόνια σπανιότατη περίπτωση , χωρίς κανένα σύμπτωμα με άψογες αιματολογικές εξετάσεις μόνο ένα αδένα διογκωμένο κάτω από τον ώμο που πότε φαινόταν και πότε όχι.Ήμουν όμως υποψιασμένη και έκανα βιοψία.Είναι ύπουλη η ασθένεια .Όσον αφορά την αισιοδοξία διαθέτω αρκετή και το ξέρω ότι θα γίνω καλά.Μη μου πεις όμως ότι ποτέ δε λύγισες σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας .Είναι φυσιολογικό να πέφτεις ψυχολογικά σε τέτοιες καταστάσεις λένε οι ψυχολόγοι αρκεί να μην το αφήσεις να σε καταβάλει.Και σιγά – σιγά όταν συνέρχεσαι παίρνεις τα πάνω σου και συνεχίζεις τη ζωή σου.Πάντα ήμουν ρεαλίστρια και ήθελα να βλέπω την αλήθεια.Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρω ότι πάσχω από νεοπλάσματική ασθένεια η οποία ευτυχώς θεραπεύεται θα ταλαιπωρηθώ κάποιους μήνες αλλά θα γίνω καλά.

  27. prin apo ena xrono diagnvsuhke sto syzygo mou nosos non hodgkins, 28/01/07, eytyxws mesa sthn atyxia mas stathikame polloi tyxeroi kathws sth stadiopoihsh fanhke oti to to stadio htan to 1o bebaia parasame hmeres agwnias kathws den xereis ti tha soy symbei, sthn arxh perasa mia periodo arnhshs den ithela na xerw tpt fovomoun gia thn epomenh mera koinws fovomoun kai th skia mou. kathe fora omws pou phgainame gia tis ximiotherapeies oi opoies htan 6 ston arithmo anti gia 8 opws grafei to prwtokollo eniwtha apisteyth anakoufish, giati to idio provlhma evlepa oti to antimetwpizoun polloi anthrwpoi kai kyriws giati oi astheneis pou ekanan xhmeiotherapeies den eixan fatsa mellothanatoy.
    sto telos twn xhmeiotherapeivn ypovlithike se pet scan ston evaggelismo, pio poli gia na hremhsoume kapws psixologika.

    shmera ena xrono argotera prospathoume na kanoume paidaki kai na zhsoume mia fisiologikh zwh kai tha th zhsoume. de lew kathimerina fovomaste, dhladh mia ponaei to kefali mia to mpouti, mia ton tsoyzei h masxalh alla prospathoyme na mhn ta sysxetizoume me thn astheneia (merikes fores oxi me idiaiterh epityxia).akoloythoume taktika toys elegxoys sto laiko nosokomeio kai proxwrame!!!

  28. αν μπορει καποιος ας μου απαντησει αν οι ενδοκυστικες εκχυσεις που γινονται σε ασθεση με καρκινο στην ουροδοχο κυστη δευτερου βαθμου grade 2 εχουν παρενεργειες και ποιες μπορει να ειναι αυτες?

  29. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΕΙΝΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ MAIL.. ΖΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  30. eleni
    τι σχεση εχει η μητερα σου με το εργοσρασιο κοζλοντουι;
    Οσο για την ενημερωση σχετικα με αυτο, εαν βαλεις … κοζλοντουι…
    στην αναζητηση google θα μαθεις πολυ περισοτερα πραγματα απο οτι μπορει να σε ενημερωσει καποιος απο μας.
    (Σκεφτεσαι να κανεις καμια αντιπυρηνικη διαδηλωση;;;;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.