23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΜΠΗΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΙΝΗΣΗ.ΤΕΣ ΠΑ ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ.ΝΙΚΙΤΡΙΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΕ ΣΗΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΣΤΟ ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΠΑΙΔΙΑ 8ΕΚ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΑΡΤΟΚΤΟΜΗ ΚΑΙ 10 ΣΤΟΥΣ 18 ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΦΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΩΛΟΓΙΚΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ .ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ ΝΩΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΟΙΘΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.

  2. NIKOLETA ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ. ΚΡΑΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΘΕΣ, ΒΟΗΘΑΕΙ.
    ΑΓΟΡΙΑ ΩΡΑΙΑ Τ ΑΝΕΚΔΟΤΑ,
    ΣΑΝΤΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ PLEASE ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ. ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ Η ΚΩΛ….ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΙΦΟ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΡΑ ΘΑΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΩ

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ Η’ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ- ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η’ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ
    ΟΛΙΑ Η ΓΜΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 3 ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
    Η ΝΙΚΗTRIA

  4. Νικήτρια δεν ξέρω ποιά εξέταση μπορεί να εννοείς εκτός από το PET-CT που γίνεται κ στην Ελλάδα.
    Olia, δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις. Νομίζω ξέρεις πολύ καλά τα πάντα, αλλά μέσα στο μπέρδεμα που έχουμε όλοι όταν μας διαγιγνώσκεται κάτι ψάχνεις απλά την επιβεβαίωση.
    Θα προσπαθήσω να ξετυλίξω το κουβάρι που σε μπερδεύει με τον κίνδυνο να γίνω δυσάρεστη, αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι για τα πάντα, ακόμα κ για την κακοτυχία μας φταίνε οι γιατροί. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στην πρώτη σου διάγνωση, αν εννοείς κάτι για τότε που δεν το ξέρω πάω πάσο.
    Αλλά στο προκείμενο. Έναν όγκο 6 χιλιοστά είναι πολύ δύσκολο να τον δεις στην μαστογραφία αν πρόκειται μάλιστα για »πυκνό» μαστό. Στις γριές που ο μαστός είναι όλο λίπος σαφέστατα ξεχωρίζει, αλλά σε έναν πυκνό μαστό »χάνεται» μέσα στον φυσιολογικό μαζικό αδένα. Και γιαυτό φταίνε οι γιατροί; καταλαβαίνω την απελπισία σου κ τον θυμό σου, αλλά τι παραπάνω να κάνουν από τις μαστογραφίες, αξονικές, PET-CT (2 μάλιστα) που δεν έδειξαν τίποτα; Αν δεν το ψάχναν καλώς, θα είχες δίκιο, αλλά σε »ξεπουπούλισαν» κατά τα λεγόμενά σου. Πάρτε ένα χαράκι να δείτε πόσο είναι 6 χιλιοστά. Τέτοιες μικρές βλάβες σε όποιο σημείο του σώματος κ αν είναι δεν φαίνονται ούτε στο PET-CT. Άντε και το βλέπαν, η βιοψία σε τόσο μικρό μέγεθος είναι δύσκολη, είναι δύσκολο να πετύχεις την βλάβη.
    Βλέπε την θετική πλευρά. Ότι ανέβηκαν οι δείκτες, το έψαξες και το πρόλαβες σε πολύ μικρό μέγεθος. Αν δεν ανέβαιναν οι δείκτες (που συμβαίνει συχνά) θα το ανακάλυπτες σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, μιας κ ένας όγκος τέτοιου μεγέθους δεν ψηλαφάται.
    Τώρα ένας όγκος αυτού του μεγέθους αν μπορεί να ανεβάσει τους δείκτες, δεν το ξέρω με ακρίβεια, αλλά πιθανολογώ πως ναι, καθώς κάθε καρκίνος μπορεί να ανεβάσει τους δείκτες που σχετίζονται με αυτόν., γιατί όχι κ ένας όγκος 6 χιλιοστών. Από την άλλη αν έχεις και άλλα ευρήματα νομίζω έκανες ενδελεχή έλεγχο.
    Τώρα η ορμονοθεραπεία προστατεύει ως ένα σημείο στους ορμονοεξαρτώμενους όγκους. Οι γυναίκες με τέτοιους όγκους που κάνουν ορμονοθεραπεία έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης ή επιβίωσης χωρίς νόσο από αυτές που δεν κάνουν θεραπεία. Μιλάμε για ποσοστά, δεν μιλάμε ποτέ για ίαση. Και γιαυτό εξαγριώνομαι κάθε φορά που ακούω μυνήματα του τύπου »νίκησα» τον καρκίνο. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η υποτροπή και στον μαστό αυτό μπορεί να γίνει και σε 20 χρόνια. Ξέρω γίνομαι δυσάρεστη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Φυσικά μπορεί να μην γίνει κ ποτέ. Η 5ετία που ισχύει σε πολλούς άλλους καρκίνους δεν ισχύει για τον μαστό. Δεν το λέω για να φοβίσω, αλλά πρέπει να το ξέρετε και να έχετε τον νου σας εφ όρου ζωής.
    Το καλό επίσης μέσα στην ατυχία σου είναι ότι η νόσος ξαναχτύπησε τον μαστό κ όχι άλλο απομακρυσμένο όργανο. Τώρα για την μέθοδο του φρουρού λεμφαδένα που γίνεται στα ιδιωτικά κέντρα (που κ εκεί πρέπει να το ψάξεις τι εμπειρία υπάρχει) είναι για να γλυτώσεις τον καθαρισμό της μασχάλης με όλες τις επιπλοκές αν αυτός αποδειχτεί ελεύθερος από νόσο. Αν π΄λι αυτός ευρεθεί διηθημένος από την νόσο δεν γλυτώνεις τον καθαρισμό της μασχάλης.
    Και επειδή όπως είπες σωστά πρέπει να συναποφασίζουμε, πρέπει να πάρεις γνώμες. Να σου που οι γιατροί τα υπέρ κ τα κατά κάθε απόφασης και να αποφασίσεις εσύ τι θα κάνεις. Σε κάθε πολιτισμένο κράτος ενημερώνεται ο ασθενής για τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου και από κει και πέρα την τελική απόφαση αν υπάρχουν διάφορες γνώμες την παίρνει ο ασθενής, αφού συζητήσει με τον γιατρό που έχει εμπιστοσύνη. Αν πάλι όλα είναι τόσο μπερδεμένα ένας σωστός γιατρός καθοδηγεί τον ασθενή στην καλύτερη συμφέρουσα τον ασθενή απόφαση.
    Ένα ακόμα τελευταίο. Περίμενε να δεις και την συμπεριφορά του όγκου. Την ιστολογική του. Δεν σημαίνει ότι ένας δεύτερος όγκος στον μαστό θα έχει ίδια ιστολογική με τον πρώτο.
    Συγγνώμη αν ήμουν αυστηρή μαζί σου, το έκανα για να σε ταρακουνήσω, ότι δεν χάθηκαν όλα. Σίγουρα είναι μια ταλαιπωρία, αλλά ένας δεύτερος καρκίνος μαστού (γεγονός καθόλου σπάνιο) αντιμετωπίζεται σαν τον πρώτο, με την ίδια προοπτική για καλή έκβαση. Και ήσουν τυχερή σαυτόν τον τομέα, που οι δείκτες σου ανέβηκαν για να το ψάξεις κ να τον βρεις σαυτό το πολύ μικρό μέγεθος.
    Μετά τον πρώτο πανικό μάζεψε τις δυνάμεις σου κ αντιμετώπισέ το. Σου εύχομαι καλή τύχη. Εκ των προτέρων σου λέω ότι δεν πρόκειται να δώσω συμβουλές ποιά στρατηγική θεραπείας να ακολουθήσεις αν σου προταθούν διάφορες, ανάλογα και με τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Ρώτα τους γιατρούς σου αυτοί ξέρουν καλύτερα τα ποσοστά πάντα κάθε θεραπείας και θα σε συμβουλέψουν.
    Με αγάπη
    sundy

  5. Εχω 8 μηνεs που ανακαλυψα τον καρκινο «μου» και περιπου
    6 που ανακαλυψα εσας.Ξερω αρκετα πραγματα για την ασθενεια
    λογω δυο παλαιοτερων εμπειριων-πατερα και συζυγου-και λογω
    επαγγελματoς.Προσπαθω να κρατηθω ψυχραιμη και δυνατη για
    μενα και για τουs αλλους ,που με κοιτουν στα ματια και περιμενουν
    να τους δωσω δυναμη και ελπιδα.Δεν θελω ναγραψω γιαφαρμακα
    και θεραπειες,αυτα τα μαθαινουμε ολοι μετον χρονο.Αυτο που μας
    χρειαζεται ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΘΑΡΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ και μια
    καλη ομαδα γιατρων που να τουs εμπιστευομαστε.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΧΕΝΙΑ.

  6. γεια σε ολους. ολια μου να σκεφτεσαι οτι εισαι τυχερη που ανακαλυφτηκε ενας τοσος μικρος ογκος και βεβαια περιμενε την τελικη ιστολογικη. αν εχω καταλαβει σωστα πριν εξη χρονια ειχε εμφανιστει ογκος στο στηθος και δεν τον ειχες αφαιρεση ολο? ουτε λεμφαδενες?

  7. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ . ΣΑΝΤΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2003 ΕΠΙΑΣΑ ΕΝΑΝ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΕΦΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΡΙΝ 2ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
    32 ΧΡΟΝΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΣΑΝΤΥ ΕΙΧΑ ΠΥΚΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΨΗΛΑΦΗΤΟΥΣ.
    42 ΧΡΟΝΩΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΟΓΚΟ . ΚΑΝΩ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ , ΠΑΩ ΣΕ Κ. Χ. ΜΑΣΤΟΛΟΓΟ {ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΚΥΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΕ… ΟΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΝΟΣΟΣ}. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΝΕΙ , ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙ ΛΕΕΙ. ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟ ΝΙΚ…. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝ. {ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΙΝΑΔΕΝΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΙΓΕΙ }.
    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΩ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΝ ΛΕΝΕ …ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ, ΩΡΑΙΑ ,ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ…ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΡΓΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ. ΕΚΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ , ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΙΝΑΔΕΝΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΩΣ ΑΡΧΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΟΝΟΥΣΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΕΣΩΚΥΛΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΓΕΙ.
    ΗΤΑΝ ΟΓΚΟΣ 4 ΕΚ. ΣΤΑΔΙΟ 3Β ΟΡΜΟΝΟΕΞ. ΑΡΝΗΤ. CRB2 ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΗΘΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑς ΚΑΘΑΡΟΣ. ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ 9 Χ/Θ. 25 ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ PAIDEYOMAI.
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ/?H ΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ? ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΜΟΥ? TO FATE? TO DESTINY?
    ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ. ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΑΙΩ!! ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ.

    ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
    Η ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΓΚΟ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑ….ΚΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΝΟΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΜΑΘΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΦΡΟΥΡΟ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΧΩΡΩ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΝΑΝΑΙ SO FAR SO GOOD ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΦΟΒΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ [ τον παραδεχομαι και τον λατρευω}
    ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑς ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΝΑ ΛΕΜΕ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ. ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΟΤΑΚΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. ΕΓΩ ΗΔΗ ΦΕΥΓΩ.

  8. Olia, ζητώ συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωσή σου. Ξέρω ότι αυτό δεν φτάνει. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να σε αμφισβητήσω. Θέση πήρα για την τωρινή περίπτωση της υποτροπής, για παλαιότερα πήγα πάσο, την στιγμή που δεν ήξερα τι έγινε.
    Εύχομαι από δω και περα να πάνε όλα καλά, να πέσουν οι δείκτες και να το ξεπεράσεις όσο γίνεται πιο ανώδυνα.
    Ψηλά το κεφάλι και όπως είπε η φίλη Αναστασία.Υπομονή, επιμονή, θάρρος κ δύναμη.
    Καλή νύχτα
    sundy

  9. ολια μου αυτο ακριβως ειπα και εγω σε προηγουμενη αναφορα μου οτι με καψανε και οτι αν εγω η ιδια δεν επεμενα να μπω στο χειρουργειο να παρουν δειγμα θα ηταν ποιο δυσκολα τα πραγματα.υπαρχει δυστυχως η αντιληψη οτι τα ξερουν ολα δεν ειναι ετσι. μου καναν πολλες παρακεντησεις και μου εβαλαν και παροχετευση με τοπικη αναισθησια που ειχα πεθανει στον πονο με τυραννησανε αντι κατευθειαν ενα χειρουργειο να ειμαστε σιγουροι.οσο τα θυμαμαι νευριαζω.σημασια εχει το τωρα λοιπον και τωρα θα πανε ολα καλλα.πρεπει να το πιστεψουμε.και δεν μιλαω βεβαια για ολους τους γιατρους αλοιμονο αλλα πρεπει να ειναι ποιο προσεκτικοι ειδικα με τετοια θεματα. εγω απορω ακομα που βγαινουν στη τηλεοραση και λενε οτι μετα τα τριαντα πεντε μαστογραφια!!!! αν ειναι δυνατον που ζουν? τι ανευθυνοτητα!!!!! εγω σε ολες τις γνωστες και μη επισημενω την χρισημοτητα της ψηλαφισης, υπερηχου και φυσικα στο να περνουν παραπανω απο μια αποψη.αυτα φιλια πολλα σε ολους.

  10. ειμαι σιγουρη οτι ολοι εχουν να διηγηθουν μια ασχημη εμπειρια. τωρα ομωσ δεν εχει νοημα το παρελθον αλλα τι εχουμε ν αντιμετωπισουμε απο δω και περα. απλα επισημαινουμε καποια πραγματα για να ειναι πιο προσεκτικοι και απαιτητικοι οι επομενοι. ειτε ειναι οι κορεσ μας οι φιλες μας οι συναδελφοι κ.λ.π. εγω ειπα στην κορη μου επιασες ογκο…. βγαζεισ κατευθειαν, μην τον κοιτας απεξω, καμμια εξεταση δε σε καλυπτει οσο η βιοψια. ας σωθουν τουλαχιστον οι επομενοι, σε μας οτι εγινε δε γυριζει πισω. εμεις παλευουμε με τα δεδομενα που εχουμε. και επειδη η ελπιδα πεθαινει τελευταια παντα ελπιζουμε σε μια καινουρια ανακαλυψη σ ενα καινουριο φαρμακο και να φωτιζει ο θεος τους ερευνητες να το βρουν.
    πολυ χαρηκα που η σαντυ μας ενημερωσε για το τελευταιο συνεδριο και οποιο εχει νεωτερες πληροφοριες για ερευνες ας το γραφει να χαιρομαστε ολοι.

  11. εγω αναρωτιεμαι το εμβολιο που ειχε ανακαλυψει ελληνιδα γιατρος στην αυστραλια δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη το ονομα της τι γινεται? ποτε θα αποφασισουν να το βγαλουν? απο οτι εμαθα το εχει παρει η ιδια εταιρεια που κανει και της χημειοθεραπειες εαν ισχυει κατι τετοιο ποσο τους συμφερει αραγε?

  12. Μαρία, αυτά με τα εμβόλια βρίσκονραι όλα ακόμα σε ερευνητικό στάδιο. Ενδείξεις έχουμε για κάποια εμβόλια, τίποτα ακόμα τελειωτικό. Οπότε μην κάνετε τζάμπα υποθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Τα μυνήματα είναι ελπιδοφόρα, αλλά τίποτα δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να βγεί στο εμπόριο.

    Olia. Δες αυτό το άρθρο. Συμπτωματικά μοτ ήρθε προχθές (είμαι γραμμένη σε διάφορα ιατρικά site).
    Είναι μια διαπίστωση από το ASCO, το συνέδριο που λέγαμε.
    Αφορά τον φρουρό (sentinel lymph node) λεμφαδένα. Βάσει αυτών των δεδομένων γλυτώνεις τον καθαρισμό της μασχάλης μόνο αν αυτός είναι πεντακάθαρος. Ψάξτο καλά αν υπάρχει εμπειρία εκεί που θα πας γιαυτήν την μέθοδο. Ρώτα απλά, σε πόσες γυναίκες έχουν κάνει αυτήν την μέθοδο.
    Πήρα το θάρρος να το αναρτήσω εδώ γιατί είπες ότι θέλεις να ενημερώνεσαι.

    Medscape Conference Coverage, based on selected sessions at the:

    American Society of Clinical Oncology (ASCO) 45th Annual Meeting

    This coverage is not sanctioned by, nor a part of, the American Society of Clinical Oncology.
    From Medscape Medical News
    ASCO 2009: Sentinel Node Micrometastases Need Additional Treatment in Breast Cancer

    June 4, 2009 (Orlando, Florida) — Don’t ignore micrometastases.

    That is the main message from a Dutch study of women with early-stage breast cancer presented here at the American Society of Clinical Oncology (ASCO) 45th Annual Meeting.

    One of the groups of women studied had micrometastases (nodal disease that measures 0.2 to 2.0 mm) discovered by sentinel lymph node biopsy (SLNB).

    These women had a significantly higher rate of recurrence in the axillary nodes if they did not receive follow-up treatment, according to study results.

    Follow-up treatment was either completion axillary lymph node dissection (cALND) or, less commonly, axillary radiation.

    After 5 years, there was a 5% rate of axillary recurrence for the women with micrometastases who only had a SLNB (n = 141) and no follow-up treatment, compared with a 1% rate for those who had either cALND or radiation (n = 887; hazard ratio, 4.39).

    This 5-year recurrence rate is much too high.
    Dr. Vivianne Tjan-Heijnen (Photo courtesy of ASCO)

    «This 5-year recurrence rate is much too high. And it will likely increase with longer follow-up,» said lead author Vivianne Tjan-Heijnen, MD, PhD, at a meeting press conference. She is professor of medical oncology at the Maastricht University Medical Center in the Netherlands.

    The new Dutch study, dubbed MIRROR (Micrometastases and Isolated Tumor Cells: Relevant and Robust or Rubbish?), conflicts with a recent large American study. The latter found that follow-up treatment with cALND did not improve either axillary recurrence or survival for patients with microscopic disease, as reported by Medscape Oncology. The senior author of the American study said: «We have relied upon [cALND] too much.»

    However, Dr. Tjan-Heijnen told Medscape Oncology that there are a number of important differences between her study and the American study, all of which strengthen the authority of her group’s findings.

    She also noted that ASCO guidelines support her findings. «Completion axillary lymph node dissection is recommended in patients with micrometastases,» she said, acknowledging that the procedure is associated with an increased rate of lymphedema.

    An American breast cancer expert attending the meeting felt swayed by the Dutch findings. «We might have to be more aggressive with micrometastases — they should not be ignored,» Julie Gralow, MD, told Medscape Oncology. Dr. Gralow is a member of the Fred Hutchinson Cancer Research Cancer in Seattle, Washington, and serves on the ASCO Communications Committee.

    «We have struggled with what to do with micrometastases,» observed Dr. Gralow. «Should we avoid further surgery and use radiation? It’s important to know that axillary radiation is separate from breast radiation and also produces lymphedema,» she added, noting that the standard of care in this situation has been cALND, but clinical judgment comes into play.

    In the end, Dr. Gralow was impressed by the new findings: «I am going to use these data with my patients.»

    Another American clinician at the meeting felt similarly. «We have never known exactly how to approach these cases. The MIRROR study helps us have a further educated discussion with our patients,» said Jennifer Obel, MD, a medical oncologist from the NorthShore University HealthSystem in Evanston, Illinois, and also a member of the ASCO Communications Committee

    Dr. Gralow pointed out that, in early breast cancer, the majority of women can avoid any follow-up treatment because the SLNB is negative.

    Isolated Tumor Cells and Micrometastatic Disease: The Differences

    One of the key differences between the recent American and Dutch studies is that they worked with different definitions of the small amounts of disease that can be found by SLNB.

    The difference here is not just an academic matter, it is a key to understanding how to proceed clinically, suggested Dr. Tjan-Heijnen.

    In the Dutch study, the investigation separated microscopic disease into 2 groups: the smaller isolated tumor cells (<0.2 mm) and the larger micrometastases (0.2 to 2.0 mm).

    The American study did not separate the 2 classifications because, before 2002, both categories were «lumped together,» and thus were analyzed as «microscopic» disease, said Dr. Tjan-Heijnen, explaining that the American study’s outcome findings date from before 2002.

    The Dutch findings show that isolated tumor cells and micrometastases produce different outcomes and should not be treated the same way by clinicians.

    Specifically, in the Dutch study, after 5 years, patients who were found to have isolated tumor cells by SLNB and who did not subsequently undergo cALND (n = 732) did not have a significantly higher rate of axillary recurrence than similar patients (n = 125) who did undergo cALND (2.3% vs 1.6%).

    In other words, it’s okay to not do a follow-up treatment in patients with isolated tumor cells, said Dr. Tjan-Heijnen.

    However, Dr. Tjan-Heijnen qualified this recommendation a bit further: «These patients should have favorable tumor characteristics,» she said, explaining that any patient with a grade 3 tumor should have follow-up treatment for any kind of nodal disease.

    The Dutch study found that patients with micrometastases all need follow-up treatment, as noted above.

    The quality of data in the Dutch study was superior in other ways, said Dr. Tjan-Heijnen. Data used in the American study were obtained from a cancer registry and did not undergo a central pathology review, whereas the Dutch data did undergo a central pathology review. According to Dr. Tjan-Heijnen, the authors of the American study admitted that their data on axillary recurrence were incomplete; the Dutch study had axillary recurrence data for all patients.

    More About MIRROR

    The Dutch MIRROR study is the largest cohort study on micrometastases and isolated tumor cells in the sentinel node era, say the study authors.

    «The sentinel node is intensively examined to prevent false negatives,» said Dr. Tjan-Heijnen. She also said that this intensity has led to increased detection of micrometastases and isolated tumor cells.

    The study was supported by the Netherlands Organization for Health Research and Development (ZonMw) and the Dutch Breast Cancer Trialists’ Group (BOOG). The authors have disclosed no relevant financial relationships.

    American Society of Clinical Oncology (ASCO) 45th Annual Meeting: Abstract CRA506. Presented May 30, 2009.

    Φιλικά
    sundy

  13. ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ? ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕς. ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΛΥΠΗΣΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ . ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ 2-3 ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΤΙ ΞΑΝΑΠΑΘΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΩ.
    ΣΑΝΤΥ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ Η ΣΚΕΤΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΗΘΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΒΓΑΛΑΝ ΜΟΝΟ 7 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Χ/Θ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΡΟΥΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΔΙΛΗΜΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ? ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΛΕΕΙ ΑΦΟΥ ΞΑΝΑΒΓΑΛΑ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ.
    ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ .ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΞΑΝΑ. ΘΑ ΠΡΩΧΩΡΗΣΩ ΦΡΟΥΡΟ Κ ΑΚΤΙΝΟΒ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ!

  14. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ?
    ΕΜΑΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 3ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΦΑΓΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙ 3ΗΜΕΡΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΟΥΔΙΑΣΕ ΟΛΗ ΗΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ
    ΕΔΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν’ΑΝΑΣΑΝΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΣΤΑ 43 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    ΚΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΡΟΜΑΞΑ ΤΟ
    ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
    ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ Η ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΧΕΣ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΛΑΡ….Α ΚΑΙ ΝΑΙ OLIA
    ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΠΟΤΙΛΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑ ΟΥΤΕ
    ΓΡΑΦΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ
    ΦΙΛΙΑ Η ΝΙΚΗTRIA

  15. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΕΓΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΩΣ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ.ΤΕΣΠΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΙΝΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ.

  16. Η ΠΡΩΤΗ Χ/Θ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΗΠΙΑ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙ 3 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΑΞΟΛ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ Χ/Θ ΔΕΝ ΕΠΙΝΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ,ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ.
    ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
    ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ?

  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΛΙΑ.ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ 8 Χ/Θ ΚΑΙ HERCEPTIN.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΙΣΙΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΕ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ SWEET DECEMBER ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.

  18. Ένα γεια σε όλους.
    Ήθελα από καιρό να ρωτήσω. Και τώρα που μου το ξαναθύμισε ο Χ<18 ρωτάω.
    Hodgkin Cat πού είσαι; σε χάσαμε. Πες μας μόνο ένα γεια. Σε φιλάμε.
    sundy

  19. Καλημέρα σε όλους.Είστε και για μένα η μοναδική μου συντροφιά σαυτό το πονεμένο ταξίδι.Εδώ και 16 μήνες εχουμε ανεπιθήμητο επισκέπτη,μικροκυταρικος πνεύμονος.3 κύκλοι θεραπειών,κατάσταση σταθερή και αγώνας συνεχιζεται,με την ψυχολογία πότε χάλια,και πότε καλύτερα.Χαίρομαι και πέρνω δύναμη όταν διαβάζω ότι οι εξετάσεις σασ είναι καλές,και αυτή την δύναμη προσπαθώ να την μεταδώσω και στον ανδρα μου όταν βλέπω στα μάτια του την απελπισία.Δεν το βάζω κάτω ,Νικήτρια παλεύουμε τον ίδιο εχθρό,θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου Η αγάπη και οι ευχές μου είναι μαζί σας.

  20. Kαι παλι γεια σαs.Loukia δεν καταλαβα ποιοs εχει το προβλημα-αν
    και δεν εχει τοση σημασια – σε μια υγιη σχεση.Εχω κι εγω καρκινο
    στον πνευμονα μεμετασταση στον εγγεφαλο.Εχω κανει 2 κυκλουs
    ΧΜΘ και τωρα σελιγο θα κανω τον ελεγχο.Συνειδητα προσπαθω
    να μη σκεπτομαι τα αποτελεσματα,αλλα υποσεινηδητα…Πιστευω
    οτι αντιμετωπιζω την κατασταση μου με ψυχραιμια και ρεαλισμο-παντοτε υπαρχουν στιγμεs αδυναμιαs-και δινω και στουs αλλουs
    ελπιδα και δυναμη.Εκεινο που με ενοχλει ειναι οι »διαπιστωσειs
    των ασχετων»για το ποσο καλα φαινομαι σε στιγμεs που εγω
    αισθανομαι χαλια.Καλο μεσημερι.

  21. xeretismata se olous . xerome na diavazo oti iste kala me dinami ktl
    den grafo aplos diavazo giati den exo na po kati to sovaro .
    kathe mera anigo to pc rixno mia matia sta nea kai niotho poli omorfa pou oli edo sinexizete stathera me dinami to diskolo dromo

  22. Kαι γω εδω ειμαι ,καθε μερα κανω πολλα refresh στον αρκουδο 😀 Χαιρομαι που ολοι πανε καλα και το «παλευουν» το θεμα!!! Ανησυχω βεβαια για τον Γιαννη και την HDcat αλλα θελω να πιστευω πως ειναι κ αυτοι καλα και απ τις βολτες δεν προλαβαινουν να μας πουν ενα γεια 😛 .

    Aντε καιρος για θαλασσα αν και δεν μπορουμε να παμε (οχι οτι μ αρεσει η θαλασσα αλλα μ αρεσει να κλαιγομαι 😛 )
    Τις καληνυχτες μου!

  23. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΡΥΠΡΟΣΘΕΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
    ΠΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ,
    ΤΩΡΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΟ. ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΟΥΡΙΟΥΣ ΕΦΙΚΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΡΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΝΕΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…….

  24. Γεια σας.
    Νικολέτα κκαι γω το ρώτησα αυτό τον γιατρό πριν κάνω την 1η θεραπεία, με κοίταξε και είπε άντε ένα. Μετά τα έβαλα με τον εαυτό μου που ρώτησα. Όχι γιατί ντράπηκα, αλλά γιατί ρώτησα τζάμπα. Καθόλη την διάρκεια των θεραπειών όχι να πιω, ούτε να μυρίσω αλλκοόλ δεν μπορούσα. Είχα απέχθεια στο αλκοόλ, στο κρέας, στον καφέ, στην σοκολάτα που πριν την λάτρευα και από μυρουδιές γενικά. Ο άνδρας μου έκανε από κανένα τσιγάρο στο μπαλκόνι και τα παιδιά βάζαν επίσης αποσμητικό κ κολώνια στο μπαλκόνι. Ούτε στις εγκυμοσύνες μου δεν ήμουν έτσι. Αλλά τώρα το τσούζω με κάθε ευκαιρία, πρόλο που στον μαστό δεν επιτρέπεται γενικά το αλκοόλ. υπάρχει συσχετισμός αλκοόλ και καρκίνου του μαστού.
    Όλια το ερώτημα που θέτεις το αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα ανάλογα με τον ψυχισμό της. Ακούει τις συμβουλές των γιατρών κ κάνει ότι λέει το ένστικτό της. Διαβάζω για γυναίκες που επιδιώκουν να κάνουν μαστεκτομή για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για άλλες που δεν κάνουν και παίρνουν το ρίσκο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουλέψεις μόνη σου αφού πάρεις κάποιες γνώμες.
    Καλωσορίζω και τα υπόλοιπα νέα αφιχθέντα μέλη του φόρουμ.
    Καλό βράδυ και Χ<18. Μου έλειψες. Πού γύριζες; Και γω ανησυχώ για τα παιδιά, ας μην γράψουν μεγάλο κείμενο. Μόνο ένα »είμαι εδώ», αν δεν έχουν κέφια. Μην ανησυχείς για τα μπάνια. Και γω πέρσι δεν έκανα και αύριο θα κάνω πάλι μπανάκι. Κάνε υπομονή μέχρι του χρόνου και θα σε φοβηθούν οι θάλασσες.
    Φιλάκια
    sundy

  25. Καλημέρα σε όλη την συντροφιά.Αναστασία ο ανδρας μου έχει το πρόβλημα.Οταν τον γνώρισα σχεδον πρίν 40 χρόνια ήμουν 16 χρονών .Ενας υπέροχος άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια σαν τα αυτοκολητα,μια ζωή μόνο με τα απλά καθημερινά προβλήματα.Γι αυτό και μετά το σοκ άρχισε ο αγώνας διάβασα ενημερώθηκα γιατί ήμουν και εντελώς ασχετη και τώρα κρατιόμαστε απο το χέρι και πολεμάμε το θηρίο με νύχια και δόντια.Και βέβαια σωματικά και ψυχικά κουρασμένοι δεν ε’ιμαστε εμείς αλλά οι ΄΄συγγενεις΄΄που μολις το μάθανε εξαφανίστηκαν σαν τα ποντίκια .Δυστυχώς έτσι πήραμε το μάθημα ζωής.Γ ιαυτό και όλοι εσείς γινατε η συντροφιά μου και η δύναμή μου.Προχωράμε όλες μας οι δυναμεις επιφυλακή και ο θεός μαζί μας .Εχετε την αγάπη μου και τις ευχες μου.

  26. Καλοκαιρακι είναι το pc θελει να εισαι και μεσα και με αυτες τις ζεστες δε γινόταν!!!!!Φιλιά σε όλους!!!!!

  27. ego opos egrapsa kai exthes mono diavazo giati den exo na po kati ousiastiko . enas akoma logos ine oti edo kai 2 mines den exo internet sti doulia pistevo os to telos tou mina na exo pali kai na epikinono mazi sas online filia

  28. kalispera se olus edo…
    perasa 2 poli diskoles mines…elipa edo ke eimouna sta nosokomia…
    Sto Metaxa gia eksetasis 3 eydomades ke mia eydomada molis vgika 🙂 ke den prolava na xaro pos epesan i diktes ke einai sta 0.1 ksanampika ayti ti fora me limoksi sta pneymona stin Sotiria…
    Perasa ta pio diskola ke apo ta diskola me to karkino…o koresmos mou epese sta 57 ke eimouna 10 meres 24 oro me oksigono…
    edo ke mia eydomada eimai spiti ke apolamvano tin elefteria mou/eniosa filaki sta nosokomia/ ke diavazo osa exoun simvi edo apo ton aprilio pou piga gia to pasxa stin patrida mou…
    To kalitero einai pos nioto poli kalitera ksekinisa na kano ke kapies doules sto spiti…kati pou den mporesa logo to provlima me ta osta..
    Den mporo na doso simvules gia ti o kate enas apo emas einai diafortikos…to monadiko pou telo na po se olus einai …min ta vazete kato me kali psixologia mporume na kanoume mia fisiologiki zoi…oso afora tin erotisi /gia ti s emena?/pistevopos einai to idio me an ta exis ena atixima i mia ali arostia…
    sas eyxome aftormiti xara ke agapi

  29. Καλησπέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
    Έχω ξαναγράψει για τον πατέρα μου που πάσχει από μικροκυτταρικό του πνεύμονος.Πέρα από τον ίδιο τον όγκο που προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε, αυτό περισσότερο που μας προβληματίζει είναι ότι μετά το πέρας των χημειοθεραπειών εμφάνισε αισθητική πολυνευροπάθεια , με συνέπεια να μη μπορεί να περπατήσει μόνος του ή να κάνει κάποιες άλλες συντονισμένες κινήσεις. Αυτή η βλάβη μας είπαν ότι μάλλον είναι από την ισχυρή θεραπεία και ότι μπορεί να περάσει μπορεί και όχι.Αυτό δυστυχώς τον έριξε ψυχολογικά…
    Loukia διάβασα τα μηνύματά σου και ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψιν σου κάτι ανάλογο για κάποια άτομα που πάσχουν από ανάλογο τύπο καρκίνου.
    Καλό απόγευμα και καλή δύναμη σε όλους.

  30. Προς Μαρία Κ:

    Μαρία, δεν έχω ειδικές γνώσεις απλά κάτι μου είχαν πει κι εμένα για πιθανές νευροπάθειες. Οι οποίες βέβαια δεν έχουν να κάνουν με τον καρκίνο του πνεύμονα αλλά τις προκαλούν τα φάρμακα.

    Τα κυτταροστατικά φάρμακα σκοτώνουν και υγιή κύτταρα μαζί με τα καρκινικά, μαλλιά, νύχια, κύτταρα του βλενογόνου του στομαχιού κι άλλα. Σκοτώνουν και κύτταρα των νεύρων με αποτέλεσμα αυτές τις νευροπάθειες. Είχα κι εγώ το νου μου για πόνους στα άκρα, όπως με είχαν προειδοποιήσει αλλά δεν παρουσίασα κάτι.

    Θα γκρινιάξω τώρα για την αντιμετώπιση των διάφορων τύπων καρκίνου:

    1) Η αντιμετώπιση από όλα τα ΜΜΕ και τον κόσμο παγκοσμίως είναι εκνευριστική! Όλοι ασχολούνται και τάσσονται υπέρ της μάχης του καρκίνου του μαστού, ενός καρκίνου που έχει βρει ίαση αλλά έχει πολύ πέραση και είναι πιασάρικος για πολιτικούς κλπ να ασχοληθούν. Απλά γιατί είναι ιάσιμος και είναι εύκολο και αποδοτικό να ασχοληθεί κάποιος (που αποζητά ωφέλη) με ένα καρκίνο που θεραπεύεται. Και βλέπω τα ροζ κορδελάκια να κυκλοφορούν παντού, εκστρατείες από εταιρείες καλλυντικών για τον καρκίνο του μαστού ενώ για τον καρκίνο του πνεύμονα… ούτε κορδελάκι δεν έχει οριστεί αφού θα έπρεπε να χρωματιστεί μαύρο με τη θνησιμότητα που έχει.

    2) Για τον καρκίνο του πνεύμονα δαπανώνται 2 ευρώ ανά θάνατο σε έρευνα. Για τον καρκίνο του μαστού δαπανώνται 20 ευρώ ανά θάνατο. Αν λάβετε υπόψην ότι ο καρκίνος του πνεύμονα έχει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα από ότι το άθροισμα των επόμενων 5 καρκίνων σε θνησιμότητα, φαντάζεστε τη διαφορά στα ποσά που δαπανώνται για έρευνα και μελέτες.

    Τα συμπεράσματα δικά σας…

    Κουράγιο και δύναμη σε όλους.

    Φιλικά
    γιώργος 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.