23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Καλησπέρα σε όλους.

    Geman, σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
    Συμφωνώ μαζί σου με όσα γράφεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα από τα ΜΜΕ.
    Θα έλεγα ότι είναι μάλλον ένας άγνωστος και «τρομακτικός»καρκίνος για τον κόσμο.
    Ενώ για τον καρκίνο του μαστού γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα γιατί υπάρχει πάρα πολλή ενημέρωση από διάφορες πηγές.
    Καλό θα ήταν τα ΜΜΕ να προβάλλουν περιπτώσεις ανθρώπων που έδωσαν μάχη και τα κατάφεραν και με άλλα είδη καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.
    Πάντως τα ποσά που αναφέρεις ότι δαπανώνται για έρευνα είναι πράγματι δυσανάλογα.
    Εύχομαι αυτή η νευροπάθεια του πατέρα μου να είναι μια παρενέργεια που ίσως με τον καιρό υποχωρήσει.
    Φιλιά σε όλους και καλό βράδυ.

  2. γεια σε ολους ελπιζω να ειστε ολοι καλα. να ρωτησω κατι ασχετο? επειδη ξερω οτι οι γυναικες θα ξερουν καλυτερα. ξερετε οτι εαν παντρευτουν δυο αδερφια στον ιδιο ετος υπαρχει προβλημα? ειμαι πολυ στεναχωρημενη σημερα. εχθες εκλεισα ημερομηνια γαμου αλλα ο αδερφος του αντρα μου (ειχαμε παντρευτη πολιτικο γαμο και μετα αρρωστησα) παντρευεται νωριτερα και εν ολιγοις μας εκανε φασαρια,και αποφασησαμε να αναβαλουμε το γαμο, δεν θελω γλωσοφαγια μου φτανουν οσα εχω περασει. το χειροτερο απο ολα ειναι οτι γυρισε και ειπε τοσο καιρο περιμενατε δεν θα παθετε τιποτα αν περιμενετε κι αλλο, λες και εμεις περιμεναμε ετσι για πλακα δεν ξερει οτι περιμεναμε να ειμαι καλυτερα. σε τι κοσμο ζουμε, ξεδιαντροπο και κακο, εαυτουληδες ολοι. ετσι μου ερχεται να παρω τα βουνα να μην βλεπω κανεναν. συγγνωμη για το μηνυμα μου που ειναι ασχετο απλα δεν ξερω που να τα πω να ξαλαφρωσω.

  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΕΞΩ ΤΗΝ ΓΑΜΠΑ [ΚΑΙ ΤΙ ΓΑΜΠΑ]Η’ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ?Η’ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΑΚΡΥ?ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΩ ΧΑΡΕΣ ΤΟ ΑΝΔΡΑΚΙ ΜΟΥ
    ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Η ΚΟΡΗ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Η ΖΩΗ 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 17ΜΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
    ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘ’ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ? ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΘΕΡΑ Η’ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ?
    Η ΝΙΚΗTRIA

  4. Γεια!!!!!!!!!
    Κατ΄αρχάς Hodgkin Cat μπράβο, χαίρομαι που είσαι καλά. Αλλά έτσι κάνουν; ένα γεια θα λες, δεν θέλουμε παραπάνω, μόνο να ξέρουμε ότι είσαι καλά. Χάρηκα πολύ και μαζί μου χάρηκε πιστεύω το μικρό μας, το χαϊδεμένο μας.

    Γιώργο, έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου. Γκρινιάζουμε κ μεις με τον μαστό. Έχεις απόλυτο δίκιο από την σκοπιά σου. Απλά εμείς αυτόν τον καρκίνο έχουμε και αυτόν φοβόμαστε. Δυστυχώς δεν πάει και αυτός πάντα καλά. Xάρηκα που έγραψε η Νίνα, την είχα και αυτήν έννοια. Μαστό έχει και η Νίνα και τον παλεύει με αξιοπρέπεια. Δεν μας έγραψε ούτε μια φορά το τι τραβάει. Έχω και 3 φίλες με μεταστάσεις από μαστό με τις οποίες επικοινωνώ, με την μία μάλιστα πολύ τακτικά. Για πολλές γυναίκες δεν είναι ιάσιμος. Απλά λόγω ποσοστών πάει καλύτερα. Δεν λέω, δεν θέλω να τα μηδενίσω όλα, σίγουρα πάει καλύτερα από ότι ο πνεύμονας. Όμως ξέρω από πρώτο χέρι τι περνάνε και αυτές οι γυναίκες. Κάθε περίπτωση που υποφέρει είτε αυτό λέγεται μαστός είτε πνεύμονας αξίζει την αγάπη μας.
    Για το θέμα των ΜΜΕ θα σου δώσω απόλυτο δίκιο. Ο μαστός είναι θέμα πιασάρικο, πάει ομολογουμένος βασει ποσοστών (και όχι μεμονωμένων περιπτώσεων) γενικά καλά και το ροζ κορδελάκι έχει πέραση. Και τα καλυντικά κ πολλοί άλλοι κερδίζουν από αυτήν την ιστορία, κερδίζουν όμως πάνω στις πλάτες μας. Έχεις απόλυτο δίκιο σαυτό το θέμα. Μας κάνουν παρέα με τα κορδελάκια μέσα στην μοναξιά μας και κάνουν σπέκουλες. Το δικό μας όφελος είναι ότι δεν νιώθουμε μόνες.
    Γενικά τα κορδελάκια και όλες αυτές οι αμερικανιές έχουν πέραση.
    Έχουν βαφτίσει με χρώμα πολλούς καρκίνους.
    Εδώ κάποια παραδείγματα του χρωματολογίου.

    Yellow – Bladder cancer
    Grey – Brain cancer
    Pink – Breast cancer
    White – Cervical cancer
    Gold – Childhood cancers
    Dark blue – Colon cancer
    Burgundy & Ivory – Head & Neck cancer
    Lavender – General Cancer
    Kelly Green – Kidney
    Orange – Leukemia
    Clear – Lung
    Lime Green – Lymphoma
    Black – Melanoma
    Burgundy – Multiple Myeloma
    Teal – Ovarian
    Purple – Pancreatic cancer
    Blue – Prostate cancer
    Light Yellow – Sarcoma/Bone
    Peach – Uterine cancer

    Clear για τον πνεύμονα, γιατί κάπου έγραφε clear for invisible cancer.

    Μαρία, εγώ δεν είμαι της εκκλησίας για να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει κώλυμα, δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Γενικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μαλ…ς και αν ήταν να έκαμνε κάποιος πίσω μετά από αυτά που πέρασες ας ήταν ο κουνιάδος σου. Εγώ θα τον έγραφα και θα έκαμνα τον γάμο κ ας τον να κουρεύεται. Μόνο για να σκάσει δεν θα υποχωρούσα.Στα ζώα πρέπει να φέρεσαι ανάλογα.

    Και συ Νικήτρια βάλε ότι τραβάει η καρδιά σου. Σιγά μην το παίξουμε σοβαροί. Η ζωή άλλωστε είναι τόσο μικρή και σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Εγώ αν προλάβω να παντρέψω παιδί θα φοράω ότι μου καπνίσει και χ….α για τις αντιδράσεις. Το πολύ πολύ να πουν, η συμπεθέρα είναι μισότρελη, και τι έγινε; πρόκοψε η γη με τους σοβαρούς.
    Μονότερμα σας πήρα.

    Υ.Γ. Εδώ και καιρό στεναχωριέμαι για την Σταυρούλα. Δεν γράφει άλλο και δεν θέλω να είμαι εγώ η αιτία που την αποπήρα. Σταυρούλα γράψε μας δυο λόγια, όλοι εδώ θέλουμε το καλό των πασχόντων. Και αν κατάλαβες είμαστε μια παρέα μισότρελων (τώρα εκ γενετής είμαστε; η πάθηση μας έκανε έτσι;) και μην μας παίρνεις τοις μετρητοίς.

    Σας φιλώ
    sundy

  5. ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΕΓΩ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ : ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΠΕΛΟ SUPER DUPER APO TA HARRODS! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΞΕΣΚΕΠΟ. ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ. ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΚΟΜΑ……
    GEMAN ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΔΕ Μ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΟΥΝΤΑΙ.
    ΕΜΕΝΑ Μ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΣΚΟΠΟ ΞΟΔΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΔΕΙΠΝΑ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΕΩς ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΑΧΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΑΤΙΑΝΕΣ ΚΟΥΣΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ?
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

  6. ΜΑΡΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ?

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΘΙΚΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ . ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ? ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ? ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

  7. χελοουουου!!!΅μια χαρα ολα ευτυχως πιτσιρικια,ευχαριστω πολυ!΅εκανα πετ σκαν πριν κανα μηνα κ βγηκε εντελως καθαρη κ συνεχιζω με ηπιες θεραπειες ει μπι βι ντι.αλλα μαλλν ηρθε η περιοδος π αρχιζω να μην την πολυπολεμαω..με ζαλιζουν πιο πολυ αυτες απο οτι οι εντονες μπικοπ.ολο με ζοφρον ειμαι αλλα τιποτα τ σπουδαιο.εχω βαρεθει η αληθεια ειναι.εχω ηδη τελειωσει τ πρωτο κυκλο κ θα μ πουν οταν ξαναπαω αν θα κανω δυο η τεσσερις κυκλισκους!΅δν αντεχεται αλλο ομως.τουλαχιστον με τις ηπιες οχι μονο δ μ πεφτουν τ μαλλια οπως ελεγαν οι γιατροι,αλλα φυτρωνουν κ γενια κ ολα!!αλλα οκ,ναι,βαρεθηκα πλεον τ νοσοκομεια κ τσ ορους κ σιχαινομαι τ παντα κ δν πινω ουτε νερο γτ μ θυμιζει ορο..αντε ν τελειωνουμε μαμωτο.ανηλικε:ρ τι νεα??α!΅εκανα κ μεταγγιση στ τελευταια σκληρη χημειοθεραπεια λογω αιματοκριτη!΅κ ραγαδες εβγαλα απο κορτιζονη μαλλν μαμωτη!΅ξερετε αν ειναι μονιμες??

  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΨΗΛΗ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΑΝ ΛΑΜΠΑΤΕΡ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ
    ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΓΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
    ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΚ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΑ ΡΩΤΑΝΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
    ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΡΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
    Η NHKHTRIA

  9. Προς Μαρία Κ:

    Μαρία, ήθελα να σιγουρευτώ πριν στο πω, ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν σε κάποιο ιατρείο πόνου. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις, αν βοηθηθεί ο πατέρας σου θα είναι ευχής έργο!

    Sundy, ο σκοπός μου δεν ήταν να πω ποιος καρκίνος είναι ο χειρότερος… μακάρι ο καρκίνος μου να ήταν ο πιο εύκολος και δε θα έβγαζα τσιμουδιά !

    Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι οργανισμοί υγείας, οι εταιρείες και οι γιατροί οι ίδιοι, διαλέγουν να ερευνήσουν ένα καρκίνο που είναι πιο εύκολος και που ήδη έχει προχωρήσει η θεραπεία του παρά να ασχοληθούν με ένα καρκίνο πιο δύσκολο και άγνωστο.

    Άλλωστε, για τις φαρμακοβιομηχανίες αυτά τα θέματα είναι καθαρά οικονομοτεχνικά, πρώτα γίνεται η οικονομική μελέτη για τα ωφέλη και μετά γίνονται οι επενδύσεις για τη μελέτη κάποιας ασθένειας. Πρόσφατα, μεγάλη φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τη διακοπή μελετών για το AIDS γιατί δεν είναι συμφέρον πλεόν και δεν περιμένουν κάτι καλύτερο.

    Αυτό που θέλω εγώ είναι να ξέρω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν πως μπορούμε να σωθούμε από το καρκίνο. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται τα ίδια φάρμακα για διαφορετικούς καρκίνους αλλά ουσιαστικά κάθε καρκίνος θεωρείται διαφορετική ασθένεια και χρειάζεται εξιδικευμένη μελέτη για να προχωρήσουν οι θεραπείες.

    Το σίγουρο είναι πως όλοι κουβαλάμε τον δικό μας σταυρό, όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά του ίδιου στρατοπέδου και έχουμε τον ίδιο εχθρό.

    ΥΓ: Εξήγησέ μου αυτό για το clear χρώμα, δεν το κατάλαβα.

    Φιλιά σε όλους
    γιώργος

  10. ολια ειμαι 30 ευχαριστω για τα λογια σας και sundy πληγωθηκα πολυ και δεν το περιμενα ειχα πει οτι δεν θα με νοιαζει τιποτα ποια αλλα μαλλον ολο λογια ειμαι. ο αντρας μου ειναι ο καλυτερος του κοσμου δεν φταει βεβαια.τι να κανουμε υπαρχουν και αυτα δυστυχως θα το αναβαλουμε για αργοτερα με το νεο ετος πρωτα ο θεος.

  11. Sundy ειμαι εδω για οποιον χρειαστεί τις συμβουλες μου! Απλα δε θελω να γραφω απλα γεια χωρις να προσφερω κατι στο blog ,Eυχαριστώ παντως για το ενδιαφερον!!!!Και εγω σας σκεφτομαι όλους εδω και ευχομαι το καλοκαιρι να περασουμε όσο το δυνατον καλυτερα!!!

  12. Geman,
    στα περισσότερα σου δίνω δίκιο. Μακάρι να περνούσες πιο εύκολα. Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.
    Τα ΜΜΕ ασχολούνται όπως και οι εταιρείες καλυντικών με τους καρκίνους που τους προσφέρουν προβολή. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και πολλοί στήνουν καριέρες στην πλάτη των καρκινοπαθών. Για τον καρκίνο όμως (οποιουδήποτε καρκίνου πέφτει πολλή έρευνα). Σε χειρότερη μοίρα είναι άλλες σπάνιες αρρώστιες για τις οποίες δεν »αξίζει» τον κόπο για τις φαρμακευτικές εταιρείες να γίνει έρευνα.
    Το clear, το καταλαβαίνω διάφανο, χωρίς χρώμα για τον invisible cancer, επειδή ίσως ανακαλύπτεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο.
    Γιάννη έτσι μπράβο, χαίρομαι που τελειώνεις με τις θεραπείες.
    Hodgkin Cat, δεν θέλαμε να γίνουμε φορτικοί. Μας φτάνει αυτό που μας έγραψες.
    Φιλιά σε όλους.
    sundy

  13. Γεια σας
    Μαρια Κ. και ίσως όποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει κάτι , και ο δικός μου πατερας έχει καρκίνο στο πνευμονα δεν ξέρω τι τύπου (είναι μετάσταση από σάρκωμα στο μηρό) έχει δύο εβδομαδες περίπου που το μαθαμε και μόλις γύρισε απο τριήμερη χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο.Το θέμα είναι ότι άρχισε να μην μπορεί να περπατήσει (το ενα ποδι το έχει χειρουργήσει 5 μήνες πριν για να αφαιρέσουν το σάρκωμα,όμως περπατούσε μια χαρά) και σκεφτομαι επειδή αυτό άρχισε πριν τη χημειοθεραπεία μήπως έχει σχέση με την ασθένεια.Ο χειρουργός μας είπε να κάνουμε σπινθηρογράφημα για να δούμε για τα κόκαλα αλλα βγήκε καθαρό.Μέχρι πριν να μαθει για την μετάσταση ήταν πολύ καλα.Τώρα γινονται όλα πολύ γρηγορα είμαστε σαν χαμένοι και ανησυχώ πολύ και για τι δική του ψυχολογία και για της μητέρας μου.Σήμερα τον κοιτούσα που περίμενε να κάνει την εξέταση και έμοιαζε με φοβισμένο παιδάκι.Εγώ προσπαθώ να κρατέμαι ήρεμη και δύνατή αλλά μέχρι να χωνέψω το ένα έρχεται το άλλο.Δεν μας ενημέρωσαν για νευροπάθειες κλπ., που να απευθυνθώ στους γιατρούς από την χημειοθεραπεία η στον χειρουργό;
    Συγνώμη αν γραφω πολλά ή προσωπικά είναι η πρώτη φορα που επικοινωνω στο διαδίκτυο αλλα ψάχνοντας για πληροφορίες αισθάνθηκα οικεία.
    Καλή δύναμη σε όλους….

  14. Kalimera…Maria,otan xirurgitika me karkino tou mastou 4 ores argotera eimaouna toso kala pou oli giro mou anarotitikan apo pou vrika ayti ti dinami na tus katisixazo…
    Piga ke sinandisa ton onkologo mou..enas poli kalos antropos prota apo ola…katigitis sto panepistimio..opios mou edose kapia farmakeytiki agogi ke kanonisame pote ta ksekiniso me tis terapies…distixos to spintirografima edikse pos exo metastasis ke sta osta ke exoun fagoti en 1/3 dio spondili…etsi ksekinisa tis aktinovolies ke arxizan i poni…stin arxi prospatusa na eimai stoiki ke na min perno pafsipona ke aytokolita ala o ponos epiriaze ke ti psixologiki mou katastasi..ekana 10 aktinovolies ke ksekinisa tis ximioterapies …meta apo tin proti…epesa sto krevati gia 3 mines akiniti…den mporusa ute 5 lepta na katome ke me diskolia perpataga mexri to mpanio…pou me epline i kori mou…gia na pao stis terapies mou xriazomouna ke astenoforo gia ti den mporusa na katome sto amaksi tou gampro mou opios eitane dipla mou se kate terapia..ke etrexe na kani ta xartia ke na me voitai na perpatao..eklega siopila,gia na min me akousoun ta paidaia mou..erxotane i eggoni mou ke siopila me xaideve ,me agaliaze ke me filuse/einai 7 eton/.Estanomouna toso apesia pou den mporesa na eimai drastiria opos eimoun mia zoi..estanomouna varos gia ta paidaia mou gia ti eixa mati mono na prosfero xoris na dexome voitia/to onomazo pnevmatiki perifania/…den itela na fao,gia ti den eixai oreksi ke i mirodies me epiriazan para poli…den antexa ute ta agapimena mou fagita…etroga ximo me psomi mono gia ti ayto itele o organizmos mou..
    To fevrari arxiza na ponao ligotera,ke na mporo na katome perisoteri ora katisti ke ortia…tora apo tus ponus sxedon den exi ixnos…mono otan ta xalasi o keros,perpatao arketa kala ke grigora…kano ke volta…
    Nai oso ke na exo kuragio ke na min fovame to tanato/pistevo stin metensarkosi/ nomizo ke ego perasa to stadio tou fovizmeno paidai opos les gia to patera sou…
    San mikri..5-6 eton eimouna poli arosti…zousa sta nosokomia…opos ke tora,mou elipan i siggenis mou/mama ke baba/ opos tora ke ta paidaia mou…gia ti mesa s ayto to agona eimaste oli i astenis moni.Nai exoume tin storgi ke tin ipostiriksi tis oikogenies mas,ala o ponos antimetopizoume moni mas.Opos ke oli i esoteriki fovi mas pou kuvalame oli sto iposinidito mas.To maio perasa ke apo mia limoksi pou diskolepse perisotera ke apo tus ponus/exo ke igro sto deksi meros tou pneymona/ke sxedon efevga apo ti zoi…
    Mesa apo ayti tin empiria siniditopiisa kati gia mena simantiko..
    poso megali anangi exo apo agapi..triferotita ke storgi…ke ekopsa tis malakies mou na to pezo dinati ke zitisa voitia apo olus pou eitane giro mou…den fantazomouna pote mou poso kozmo me agapai…pira tosi xara ke agapi pou me gemize ke etrefe to ponemeno soma mou…eklega ayti ti fora apo agapi…
    To monadiko pou mporo na po einai…osi exete siggenis me karkino…na tus lete sinexia poso poli tus agapate,poso anangi tus exete,na mirasete tis omorfes anamnisis apo aytus ke na tus ipentimizete poso poli ektimate ayto pou sas exoun prosferi..
    Ola ayta ta grafo gia ti i perisoteri antropi den eksoterikevonde ke fovunde na poune ti xriazonde ke apo ti exoun anangi…
    eyxome se olus aftormiti xara ke agapi…sas agapao olous

  15. vazw kt amoifes p m eipe o dermatologos.prepei na einai apo thn auksomeiwsh varous me kortizonh.euxaristw!3erete pote feugoun ta prh3imata ap t kortizonh???paramorfwmenos eim..!!:-p

  16. μπραβο νινα τα λογια σου με αγγιξαν πολυ εχεις απολυτο δικιο σε ολα σου ευχομαι τα καλυτερα και να συνεχισεις τον αγωνα σου γιατι εισαι μεγαλη αγωνιστρια και εσυ.

  17. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΙΩΘΩ…. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΞΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΚΑΝΕ ΣΙΓΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    ΒΑΛΕ ΦΩΝΗ ΒΑΛΕ ΨΥΧΗ
    ΚΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ
    ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

    Η ΝΙΚΗΤRIA

  18. Geman…s eyxaristo gia ta orea logia…den eimai tea…mia apli gineka eimai…ke otan mpika gia proti fora edo s ayto to said…pira tosi dinami ke kuragio apo olus esas pou idi eixate grapsi gia tus agones sas…poles fores anarotiomouna apo pou perni dinami o Hodgkin Cat gia na palevi toso kero…diavaza ta dika sou ke tis simvules pou eleges poles fores…mou arese para poli i Sandy ke ta itela na tin exo konda mou fili ke na tin agaliazo gia tin eytitita tis…ke olus osi ponane…gia ti lene pos ta xeria mou anakufizoun apo to pono…/eimai fizioterapeytria/ke exo spudazi ke psixologia..
    Ta teleytea opos egrapsa o karkinikos diktis epese kato apo to 0.1 ke nioto olo ke kalitera…den ksero ti ta gini sto melon…to simantikotero einai pos tora perpatao,tora mporo na xaro ta eggonia mou,tora mporo na sas miliso ke na sas po poso poli sas tavmazo ke agapao…tora arxizo ke zo…
    ke ola ayta paidaia to ofelo sto karkino…gia ti me emate na ektimao kate stigmi ,na leo ayto pou nioto xoriz na drepome i na distazo min me aporiptun i ali/ke telika sinexia na aporipto to idio to eayto mou/ na apolamvano kate stigmi xoris to pono…ke otan ponao na eimai vevei pos einai parodikos…ke kapia stigmi ta stamatisi..
    ke ta erti mia kenuria mera…ke isos einai kaliteri apo simera…
    sas eyxaristo gia tin agapi ke tin ipostiriksi…
    aftormiti xara se olus…ke mia zesti agalia apo emena

  19. Φιλενάδα Νίνα,

    είσαι η επίσημη φυσιο/ψυχο θεραπεύτρια του site, ΤΕΛΟΣ 😉

    Βλέπω πως έχεις τη δυνατότητα να κλείνεις μόνη σου τον κύκλο, τα έχεις βρει όλα και χαρά σε όσους σε έχουν κοντά τους.

    Έχω κι εγώ μεταστάσεις σε σπόνδυλους και πλευρά και σε καταλαβαίνω, αλλά εσύ είσαι σκυλί βρε :P.

    Δε θέλω να λέω πολλά, απλά να το επαναλάβω, για μένα είσαι ΘΕΑ, ΤΕΛΟΣ 😎

    Φιλιά

  20. Καλησπέρα σε όλους.
    Δέσποινα Λ. μάλλον είναι διαφορετικές περιπτώσεις αυτές των πατεράδων μας. Έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον.
    Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αισθητικά του νεύρα όπως μας έδειξε μια εξέταση που κάναμε. Μας είπαν ότι μάλλον είναι από τη χημειοθεραπεία (δεν εμφανίζει μετάσταση στον εγκέφαλο). Αυτό το «μάλλον» βέβαια δε το πολυκαταλαβαίνω…
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον μπαμπά σου. Κι εμείς προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί.
    Πάντως ανάλογα με την περίπτωση χορηγούνται διαφορετικά φάρμακα.Μπορεί αυτά που πήρε ο πατέρας μου να προκαλούν μεταξύ των άλλων και αυτή την παρενέργεια.
    Θα δείξει….
    Καλό βράδυ και δύναμη σε όλους.

  21. Καλημέρα σε όλη την παρέα.Από την Δευτέρα πηγαινοερχόμαστε στο νοσοκομείο για εξετάσεις ωστε να συνεχιστεί η θεραπεία.Ο αιματοκρίτης ήταν χαμηλός και και χρειάσθηκε ο ανδρασ μου μεταγγιση.Η ομάδα του δύσκολη αλλά ευτχώς εχθές βρέθηκε και η δεύτερη μονάδα και όλα καλα.Θέλω να πώ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αιμοδότες ο Θεός να τους δίνει υγεία και όλα τα καλά.Αλλά θα πώ και για την αναισθησία ορισμένων συγγενών ασθενών.Με εκείνα τα ρημάδια τα κινητά να λένε του κοσμου τις ανοησίες,ανατριχιαστικές λεπτομέριες χωρίς να ενδιαφέροντε αν ακουνε αλλοι ασθενείς .αν πέφτει η ψυχολογία τους.Δεν φτάνει στον καθένα ο πόνος του έχει και τους ανήτους να αντιμετωπίση. Για τα προβλήματα στα πόδια ο άνδρας μου έχει λίγους πόνους αλλά είναι είναι μουδιασμένα και τα χέρια και τα πόδια.Αυτά δυσκολεύουν την κίνηση και την αφή.Οπως μας εξήγησαν οι γιατροί είναι από τα φάρμακα.Αυτά είναι παιδιά τ νεα μας η αγάπη μας και οι ευχές μας κοντά σας.

  22. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    Loukia ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΠΝΕΥΜ.ΕΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΟΥ?
    Η ΝΟΣΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ?ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ 3 ΚΥΚΛΟΥΣ?ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΙΝ 12 ΜΗΝΕΣ
    [ΟΛΑ ΧΗΜ.ΑΚΤΙΝ.ΑΚΤΙΝ.ΕΓΚ.]
    ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΜΟΔ.ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ
    ΜΑΣ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΣΟΣΟΚΟΜΕΣ
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝΑ ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ TO AYΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΤΕΡΟ
    Η ΝΙΚΗΤRIA

  23. Nίνα, Θα πω και γω το ίδιο με τον Geman.
    Νίνα είσαι θεά. Κοριτσάρα μου μπράβο και σε είχα έγνοια.
    Θα ήθελα να συναντηθώ μαζί σου, αλλά αν θυμάμαι καλά μένεις Αθήνα, και γω βόρειο Ελλάδα, οπότε θα τα λέμε μόνο από δω μέσα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Ανακουφίστηκα που δεν πονάς. Τι νομίζεις ή τι σου είπαν οι γιατροί ότι βοήθησε γιαυτό; Οι ακτινοβολίες μόνο ή έκανες και χημειοθεραπεία; Φαντάζομαι ότι κάνεις και θεραπεία με Zometa.
    Από τα ξένα φόρουμ που παρακολουθώ (όπου λένε γυναίκες την ιστορία τους) βλέπω ότι οι μεταστάσεις στα οστά μένουν με τις κατάλληλες θεραπείες για χρόνια στάσιμεςή φυσικά και να έχουν μειωθεί. Εύχομαι να συμβεί και το ίδιο και με σένα.
    Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκες. Έχω κάνει ένα blog το διάστημα που έλειπες. Μπορείς να το επισκεφτείς στην διεύθυνση
    http://www.sundycancer.blogspot.com
    Φιλιά
    sundy
    Υ.Γ. Προσπαθώ από χθες να το στείλω αλλά δεν φεύγει. Loukia, συμφωνώ απόλυτα με τους ανόητους συνοδούς. Άμα ρίξουν και κανέναν καυγά με τις δόλιες τις νοσηλεύτριες που τρέχουν και δεν προλαβαίνουν νιώθουν ακόμα πιο σπουδαίοι.

  24. Y.Γ.
    Για τις φίλες που έχουν μπερδευτεί, αν μου επιτρέπεται να ξεδιαλύνω κάτι. Άλλο ο πρωτοπαθής καρκίνος στον πνεύμονα και άλλο ο μεταστατικός καρκίνος στον πνεύμονα.
    Πρωτοπαθής είναι αυτός που »ξεκινάει» από τον πνεύμονα. Ο μικροκυτταρικός, το αδενοκαρκίνωμα, το πλακώδες, το μεγαλοκυτταρικό, το βρογχοκυψελιδικό καρκίνωμα είναι οι συνηθέστεροι πρωτοπαθείς όγκοι.
    Η φίλη που μιλάει για σάρκωμα στον μηρό με καρκίνο στον πνεύμονα, ο πρωτοπαθής καρκίνος είναι στον μηρό και έχει δώσει δευτεροπαθείς εντοπίσεις στον πνεύμονα. Λόγω της εντόπισης και στον πνεύμονα μπορεί να μοιάζουν τα συμπτώματα από τον πνεύμονα, αλλά δεν είναι ίδιος ο τύπος καρκίνου. Ακόμα και το σάρκωμα μηρού μπορεί να είναι από τα μαλακά μόρια ή από τα οστά. Και πάλι είναι διαφορετικοί όγκοι.
    Τα αναφέρω για να μην συγχέετε τις καταστάσεις και ζητάτε πληροφορίες η μία από την άλλην. Ρωτάτε μόνο τους θεράποντες ιατρούς σας που έχουν το πλήρες ιστορικό για την πορεία μιας νόσου, όλα τα άλλα είναι παρακινδυνευμένα.
    Συγγνώμη αν ανακατεύτηκα εκεί που δεν με σπέρνουν, αλλά έγινε με καλή πρόθεση.
    Φιλιά
    sundy

  25. γεια σε ολους. θελω να σε ρωτησω κατι ολια. σημερα πηγα στους πλαστικους με ειδαν και επειδη ειχα κανει και ακτινοβολιες μου ειπαν οτι θα παρουν μυς απο την πλατη και σε συνδιασμο με μπαλονακι θα γινει το πρωτο χειρουργειο. θελω να μου πεις εαν σου ειναι ευκολο και δεν σε κουραζω γιατι θελω να γνωριζω οσα περισσοτερα μπορω για αυτα που θα αντιμετοπισω. ειναι πολυωρο το χειρουργειο,ποναει πολυ,αφηνει μεγαλο σημαδι στην πλατη,μου ειπαν επισης οτι το φουσκωμα παιρνει περιπου τρεις μηνες και μετα αφηνουν να ξεκουραστη το σημειο αλλα δεν μου ειπαν ποσο. εαν μπορεις να με ενημερωσεις. ευχαριστω εκ των προτερων.

  26. Πωπωω καταιγιδα απο ποστ 😀 Εδω ειμαι και γω σας διαβαζω και σας θαυμαζω αλλα καθε φορα που λεω θα γραψω κατι το μετανιωνω!
    Να προσπερασω λιγα ποστ και να φτασω στον giannis! Γιαννη αντε λιγο ακομα και τελειωσες 😉 . Mπες κανενα μσν ρε μας εχεις ξεχασει τελειως!
    Καλο βραδυ σε ολους και καλη δυναμη!!!

  27. Γεια σας χαιρομαι που ειστε καλα ο μπαμπας μου εκανε εξετασεις και παει καλα εγω παω για το πεμπτο και ειχα πολυ δυσκολο τριμηνο ημουν στο κρεβατι δεν ετρωγα εχασα κιλα και οταν παραπονιομουν σκεφτομουν εσας ποσο δυνατη ειστε φιλια sundy να εισαι καλα και να δινεις κουραγιο και συμβουλες σε αυτους που το εχουν αναγκη

  28. HODGKIN CAT ateliota filia
    tasoula xathikame ftei pou den exo internet sti doulia tha sou po an mporeso na se petixo sto msn
    sundy tha xeromoun na se gnoriso apo konta
    kai se ola ta ipolipa pedia edo filia pola

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.