23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Kαλημέρα σε ολη την παρέα.Μπορεί να θέλουμε δίπλα μας ένα καλό γιατρό αλλά όταν αυτός μας διαλύει ψυχολογικά επιλέγουμε ή παραμερίζουμε τις μαυρίλες του και τις στατιστικές του καικρατάμε τον επιστήμονα ή τα κουβαδάκια μας και σ΄αλλη παραλία.Το βέβαιο είναι ότι αγώνας είναι δικός σας και δικός μας,Και δεν το βάζουμε κάτω Μόνο όρθιοι μπορούμε να πολεμάμε.Η περίπτωση του άνδρα μου πολύ δύσκολη Με διαλύσανε οι γιατροί περυσι τον Ιούνιο .Ευτυχώς συνήλθαμε γρήγορα πετάξαμε τις στατιστικές τους κρατήσαμε τους φοβους μας συνεχίσαμε τις θεραπείες και προς μεγαλη τους έκπληξη είμαστε ΕΔΩ. Φιλιά σε όλους..

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΧΟΟΥΠ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΟΚΓΟ 3,5 ΕΚ. ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ 1 ΣΤΟΥΣ 14 ΕΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΖΑΛΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΗΓΑ ΣΕ ΟΚΓΟΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ .ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΩ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΧΑΛΑΡΑ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΔΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΖΕΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΗ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΟΣ ΕΣΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΣΗΧΑΣΩ.ΦΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΙΝΑ ΝΗΚΗΤΡΙΑ ΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

  3. Nικολετα μου εμπιστευομαι τον γιατρο μου σαν επιστημονα και τον αποριπτω σαν ανθρωπο.Ειναι σε κρατικο νοσοκομειο της Αθηνας (γιανα μη καρφωθω) Ρωτησα για να τον αλλαξω και ολοι μου λενε #κορυφη# Και εδω που τα λεμε αν ηταν πιο ευκολη η περιπτωση μου ισως να μην ηταν τοσο ωμος και τοσο δυσαρεστοςΕιπαμε απο τους 22 οι 18 λεμφαδενες βλαμμενοι.

  4. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ HOPE ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΠΕΙΡΕΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΤΟΚΟΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΤΛ ΦΟΒΗΘΗΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΗ ΕΠΗΣΤΙΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΑΣΣΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

  5. γεια σε ολους ολια χαιρομαι που επεστρεψες και που εισαι καλα τα εχεις περασει και τα ξερεις το χερι θελει το χρονο του υπομονη. αφαιρεσες ολο τον μαστο sorry δεν καταλαβα στο αλλο εχεις κανει ηδη μαστεκτομη? οποτε μπορεις πες μου για την πλαστικη σε ευχαριστω εκ τον προτερων φιλια πολλα και περαστικα.

  6. ψηλα το ηθικο παιδιά.Λεμφωματουχος 42 ετών .Απολαυστε το τώρα και θα δείτε ότι θα απολαύσουμε ΄πολλα πολλα χρόνια καλης ζωής.

  7. Hope!
    den ksero pios einai o yatros pou exis ke na sou po tin alitia ute telo na ton ksero…apo ayta pou perigrafis…exo mia teoria…ke tin akolouto..otan ida o pirinikos yatros mou…mia poli evgenestati kiria/alodapi/anarotiomouna pos ta ta pame…eitane toso eygeniki ,xarumeni ke epagelmatiki pou apo tis proti stigmi estantika aperanti epistosini…ke tis to ipa…pos gia mena einai poli simantiko na nioto epistosini ston yatro mou…ke xerome pos mou dimiurgise tetia estimata…i kopela apandise pos ke i idia an pai se yatro ta epsaxne akrivos ayto pou anazitusa k ego…diladi den einai paralogo ayto pou psaxno…apo eki ke pera eixame poles sizitisis mazi epano sto tema tis iggia mou…ke etsi eniosa ke gia to kirio yatro mou o onkologos…opios episis einai ke korifeos ke epistimonas ke opos eipa pio pano prin xronia epasxe apo karkino ke kseri apo empiria pos nioti enas karkinopatis…enas poli iremos ke xamugelastos,eygenikos antropos…na eisai yatros den ftani mono na eisai korifi ke epagelmatias…na eisai yatros simeni prota apo ola na agapas tus sinantropus sou ke na tes na tus iperitis…ke ayto einai i usia ayto to epagelma,ayto dinoun ke san orkus molis apofitun apo ta panepistimia…o orkos tou Ipokratous…den prospato na se piso na alaksis yatro…alimono…pistevo omos an eixes pliris epistosini ke siguria ke ston antropo-yatro sou ta pigenes akoma kalitera…
    ke ksana sto leo…prin merikes meres enas filos mou apo to Metaksa alakse akrivos gia ayto to logo ton Yatro tou..ke tora nioti ke siguria ke tou vgike ke foveri dinami na ta palepsi..
    I zoi mas einai…palepse ta…

  8. Κατ’ αρχάς ένα γεια και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους.
    Δεν θα γράψω πόσο καλά πέρασα από τακτ για τις στεναχώριες και τον πόνο που βρήκα επιστρέφοντας.
    Έλειψα και έγινε χαμός. Χθες μεσάνυχτα που γύρισα έριξα εν τάχει μια ματιά και δεν ξέρω από που να αρχίσω. Θα γράψω τώρα βιαστικά μερικά πράγματα και συγγνώμη αν ξεχάσω κάτι.
    Θα ήθελα βέβαια εξ αρχής να πω ότι μην τα δένετε και όλα κόμπο όσα λέω γιατί με αγχώνει που περιμένετε να ακούσετε την άποψή μου. Η άποψή μου είναι υποκειμενική και δεν θέλω να πάρω κανέναν στον λαιμό μου, άλλωστε δεν είμαι ογκολόγος.
    Στεναχωρήθηκα που η hope έπεσε ψυχολογικά διαβάζοντας τα ποστ μου. Θα προσπαθήσω να της ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για να συνέλθει ψυχολογικά, πράγμα που είναι το ζητούμενο. Ευχαριστώ τον geman που με »κάλυψε», καθώς και όλα τα κορίτσια που έκαναν φιλότιμες προσπάθειες.
    Θα στέλνω μικρά ποστ από φόβο μην κάνω κάτι και σβηστούν, καθώς θα κάνω διαλείμματα για άπλωμα ρούχων κλπ. Και ποιός τα ξαναγράφει.
    hope μόνη σου είπες το σωστό. Ο γιατρός σου είπε ότι έρριξες μια ζαριά και δεν ξέρεις που θα κάτσει, όταν τον ρώτησες για την πρόγνωση. Σε πληροφορώ (ρώτα μας όλους, έναν-έναν αν θέλεις) κανείς μας δεν ξέρει πού θα κάτσει η ζαριά μας, άλλωστε μια ζαριά είναι η ζωή. Από αυτά που βλέπουμε στην δουλειά μας έχουμε καταλήξει με τους συναδέλφους (το έλεγα κ πριν αρρωστήσω) ότι από καθαρή τύχη ζούμε. Το ξέρω ότι τώρα δεν σε βοηθάει αυτό, αλλά είσαι ακόμα νέα στο κλαμπ και σιγάσιγά θα συνέλθεις και θα δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Ένα είναι σίγουρο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις αυτήν την στιγμή. Για παράδειγμα θα σου πω για ένα περιστατικό που ξέρω από πρώτο χέρι με ανεγχείρητο καρκίνο μαστού. Ανεγχείρητος θα πει ότι δεν βγαίνει με το χειρουργείο, έχει διηθήσει δηλαδή και πλαινά όργανα, όπως θωρακικό τοίχωμα κλπ. Έκανε και αυτή η γυναίκα την θεραπεία »σάντουιτς» όπως εσύ. Δηλαδή χήμειο να μικραίνει ο όγκος και να γίνει χειρουργήσημος, μετά χειρουργείο και μετά πάλι χήμειο- και ακτινοβολίες. Πόσοι λεμφαδένες δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για ανεγχείρητο καρκίνο και αρρώστησε πριν από μένα και τώρα έχει περάσει τόσος καιρός.
    Το φάρμακο Olaparib είναι για ειδικές μορφές καρκίνου μαστού,ωοθηκών ή προστάτου. Στον μαστό για τις γυναίκες που έχουν γενετική προδιάθεση βάσει του ογκογονιδίου BRC1 ή BRC2. Δεν είναι για όλες τις γυναίκες με τον μαστό.
    Τα ξαναλέμε
    sundy

  9. Eν συντομία ένα ανέκδοτο που μου στείλαν όσο έλειπα

    Το κουνέλι

    Σε διεθνή διαγωνισμό αστυνομικών υπηρεσιών, προκρίνονται για την τελική φάση η Scotland Yard της Βρετανίας, το FBI και η ΕΛ.ΑΣ.
    Φτάνει, λοιπόν, η ώρα της πρακτικής δοκιμασίας, που θα κρίνει ποια αστυνομία θα είναι η νικήτρια.
    Η επιτροπή του διαγωνισμού εκφωνεί την τελική αποστολή:

    «Έχουμε αφήσει ένα κουνέλι στη δασική… έκταση που βλέπετε μπροστά σας. Η αστυνομία που θα ανακαλύψει και θα συλλάβει αυτό το κουνέλι, θα είναι η νικήτρια».

    Ξεκινάει πρώτη η βρετανική Scotland Yard, ψάχνει μεθοδικά όλο το δάσος, χτενίζει κάθε πιθανή κρυψώνα και μετά από 3 ημέρες αναλύοντας όλα τα στοιχεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι:
    ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    Σειρά έχει τώρα το FBI. Ξεκινάει την έρευνα με ειδικούς θερμικούς ανιχνευτές προηγμένης τεχνολογίας, στοιχεία και πληροφορίες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους, τοποθετεί κάμερες, μικρόφωνα, παγίδες, αλλά μετά από 3 ημέρες κι αυτή τίποτα. Γυρνάει στην επιτροπή παραδίδοντας το πόρισμα:
    ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ!

    Έρχεται τέλος κι η σειρά της ΕΛ. ΑΣ. Οι πράκτορές της εφορμούν στο πυκνό δάσος, με γκλομπς, ασπίδες, χειροπέδες και ορειβατικούς κρίκους. Περνάει μια ώρα κι εμφανίζονται σέρνοντας πίσω τους καταχτυπημένη, καταματωμένη και αλυσοδεμένη μιαν αρκούδα. Με το που τη φέρνουν μπροστά στην επιτροπή η αρκούδα πέφτει γονατιστή και φωνάζει:
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟ. ΟΜΟΛΟΓΩ! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ !!!»
     

  10. Γεια σε ολους.Αγαπητη μου sundy δρν καταλαβες,τα ποστ σου μου ανοιξαν δρομακι στη μαυριλα μου.Απο εκει εμαθα οσα δεν μπορουσα να ρωτησω τον γιατρο μου.Εχω κανει ως τωρα 3 ραντεβου μαζι του, καθε φορα με χαρτακι ερωτησεων και δεν εβρισκα το κουραγιο να τις κανω.Απο εσενα εμαθα τι ειναι λοβιακο,τι σημαινει και ποσα σταδια εχει ο βαθμος κακοηθειας.Κουβαλαω μαζι μου την βιοψια και δεν την εχω διαβασει.Οταν βρω το κουραγιο θα την διαβασω και τοτε θα σας πω τις αποριες μου.Οσον αφορα το φαρμακο που μου λες ουτε ασχοληθηκα μιας και δεν εχω διαβασει ουτε την βιοψια οπως σου προανεφερα.Αλλα σε σενα και στην ολια και στη νινα (που βρηκα οτι εχουμε κοινα στοιχεια στηνοσο)οφειλω την θετικη μου σκεψη .Προχθες κοιμηθηκα σκεπτομενη οτι ΑΝ γινει μετασταση μπορει να ειναι στο αλλο στηθος και τοτε θα μπορεσω να το αντιμετωπισω.Διεξοδο που δε μου εδωσε ο γιατρος.Τελος δικαιως εχεις αδυναμια στο γιωργη (ηταν η πρωτη απαντηση που πηρα και με εκανε να αισθανθω μελος της παρεας σας Σας ευχαριστω παλι ολους φιλια

  11. Olia, περατικά σου.
    Σίγουρα είναι ένα μεγάλο πλήγμα ο δεύτερος καρκίνοςς, αλλά αντιμετωπίζεται όπως ο πρώτος. Δεν θεωρείται μετάσταση και έτσι μένει μόνο η ταλαιπωρία της επέμβασης κ του χεριού. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο την στιγμή μάλιστα που σου μένει και κάποια αναπηρία από το χέρι. Ενώ πρώτα πρόσεχες το ένα χέρι, τώρα πελαγώνεις γιατί δεν ξέρεις ποιο χέρι να πρωτοπροσέξεις. Πάρε όμως τα θετικά, ότι η νόσος είναι περιορισμένη στον μαστό, ότι βρήκες επιτέλους τι έκανε τους δείκτες να ανηφορίζουν και ότι το αντιμετώπισες αποτελεσματικά.
    Η ερώτησή μου είναι (αν θέλεις απαντάς-ρωτάω γιατί έγινε κουβέντα για τον φρουρό λεμφαδένα) αν έκανες αυτήν την μέθοδο του φρουρού λεμφαδένα και μετά προχώρησες σε καθαρισμό μασχάλης;
    Με ενδιαφέρει γιατί είχα κ γω ένα ύποπτο εύρημα στον άλλον μαστό και μέσα στην παραζάλη μου τότε σκεφτόμουν ότι μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθώ αν έβγαινε καρκίνος, γιατί αν είναι να ζήσουμε (που θα ζήσουμε κάποια ή πολλά χρόνια) να τα ζήσουμε με όσο λιγότερο δυνατή αναπηρία. Τώρα για μένα, φάνηκε κάτι μόνο στον υπέρηχο στον άλλο μαστό (στην μαστογραφία, έχω πυκνό μαστό και ένα εύρημα της τάξης του μισού εκατοστού δεν φαίνεται), για 15 μέρες πελαγοδρομούσα ώσπου επισκέφτηκα δεύτερο γιατρό (και ο πρώτος μιλούσε για καλοήθεια, αλλά και ο χειρουργημένος καρκίνος μου κάπως έτσι φαινόταν) με μεγάλη πείρα που και αυτός το αθώωσε το εύρημα. Μετά ησύχασα και είπα δεν θα ασχοληθώ άλλο μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο του μαστού σε έναν χρόνο εκτός αν μου στρίψει και πάω να το βγάλω στα καλά καθούμενα. Το πρόβλημα με τέτοια μικρά ευρήματα είναι ότι δεν ψηλαφιόνται. Δεν προτείνω σε ανάλογη περίπτωση να κάνετε ότι κάνω και γω, απλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην πείρα του δεύτερου γιατρού. Ελπίζω να μην πέφτω έξω. Τότε και γω σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω και με πιοά σειρά.
    Hope, θέλω να σε καθησυχάσω. Οι γιατροί κατά την άποψή μου πρέπει να λένε την αλήθεια, το θέμα είναι βέβαια πώς την λένε. Δεν νομίζω ότι θα σε οφελούσε να σου πουν ψέμματα, ότι είσαι μια εύκολη περίπτωση. Και από μόνη σου το αντιλαμβάνεσαι ότι παίζει κάποιο ρόλο και αν οι λεμφαδένες είναι διηθημένοι. Το ξανατονίζω, είπα παίζει κάποιο ρόλο, είναι δηλαδή ένας από τους προγνωστικούς παράγοντες. Ένας άλλος είναι ο βαθμός κακοήθειας που σε σένα είναι 1. Σε εμένα είναι 3. Στο λέω σαν παράδειγμα ότι δεν τα έχεις όλα κακά; Εγώ έπεσα στην αρχή σε κατάθλιψη με τον βαθμό κακοήθειας, αλλά αυτό δεν αλλάζει. Το παίρνω σαν δεδομένο και ρίχνω την ζαριά που είπαμε παραπάνω να δούμε τι θα βγάλει. Από τα ξενόγλωσσα site που επισκέφτομαι πολλές επιβιώσασες γυναίκες είχαν τόσους λεμφαδένες όπως εσύ. Μην κολλάς εκεί, κόλλα ας πούμε στο ότι έχεις έναν όγκο με χαμηλό βαθμό κακοήθειας. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί παράγοντες που καθορίζουν έναν όγκο μαστού που έχω αναφέρει ξανά, να μην επαναλαμβάνομαι.
    Όσο για τα εμβόλια κλπ καλά καταλάβατε, όλα είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Εγώ ήρθα σε επαφή, αλλά δεν πείστηκα να το κάνω γιατί μπορεί να έπεφτα στο σκέλος εκείνο της εργασίας ερευνητικής που δεν παίρνει το εμβόλιο (το συγκριτικό σκέλος). Πάντα συγκρίνονται δύο πράγματα, εδώ συγκρίνονται οι γυναίκες που το παίρνουν μαυτές που δεν το παίρνουν. Και γινόταν διπλή τυφλή μελέτη, κανείς δηλαδή δεν ξέρει, ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί σε πιοό σκέλος ανήκει ο συγκεκριμμένος ασθενής. Ήθελα να το κάνω γιατί έχω και μια κόρη από πίσω, αλλά να μπω σε χιλιάδες έξοδα ανεβοκατεβαίνοντας Αθήνα και να είμαι ανάμεσα σαυτές που παίρνουν νεράκι, χώρια η τζάμπα ταλαιπωρία. Αποφάσισα να μην λάβω μέρος.
    Στο Ηράκλειο γίνονται επίσης ερευνητικά πρωτόκολλα, αλλά εκεί δεν με δέχτηκαν γιατί δέχονται μόνο μεταστατικούς καρκίνους, όχι μόνο από μαστό. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει σε επαφή με το Ηράκλειο-Κρήτης. Παραπάνω ίσως δεν μου επιτρέπεται να πω από δω μέσα.
    Αυτά τα δεδομένα ήταν πέρσι 2008 αρχές καλοκαιριού, πιθανόν να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Πρωτόκολλα αλλάζουν, κλείνουν οι θέσεις κλπ.
    Αυτά τα δύο παίζουν στην Ελλλάδα, αλλά ξανατονίζω, δεν έχει βρεθεί το φάρμακο, ερευνητικές εργασίες γίνονται.
    sundy

  12. x<18 αγαπητε-η >>>?????ουτε ξέρω Παντως επαναλαμβανω αυτο που εγραψα χθες: Ζήστε το τώρα εστω και με δυσκολίες έστω και με κούραση .Μη φοβάστε ο φόβος πρέπει να αντικατασταθεί με χαρά με τη χαρά της ζωής εστω και δύσκολη αλλα ζωής.Κια εξάλλυ δεν ειμαστε αθαναστοι αλλά δεν θα πρεπει να σκεφτόμαστε το ότε αλλά το τώρα .Καλη δύναμη σε ολους μ ας Χαμογελάτεεεεεεε ευχαριστουμε για τα ανεκδοτα καλε μας φίλε..

  13. Φίλε-η <18 και μαργαρίτα αν δεν κάνω λάθος και οποιος ή οποια φίλη θέλει να αντα΄λλάξουμε κάποιες χρήσιμες ίσως πληροφορίες για νο χοντκιν λεμφωμα στείλτε ενα email :antheo@in.gr.Εχω απορίες για το πετ σκαν τις παρενεργειες.

  14. και ενα τελευταιο μειλ για σημερα γιατι σας ζαλισα :ο))
    Νο χοντγκιν 1/2 βαθμου !! με 1 λεμφαδενα διογκωμενο γυρω στα 4 εκατοστα σο ποδι ψηλά χωρίς συμπτωματα με οστεομυελικη καθαρή αξονικη κοιλιας πνευμονα καθρη αναοσοφαινοτπο καθαρό..τι ειδους λεμφωμα ειναι αυτο βρε παιδια.ετοιμαζομαι για πετ σκαν.καλο σας βραδυ αν καποιος ξερει ας δωσει πληροφοριες

  15. Φίλε antreas, σόρυ που δεν σου απηύθυνα τον λόγο, ασχολήθηκα με τα κορίτσια με τον καρκίνο του μαστού.
    Ο χ<18 είναι αγόρι στην εφηβεία. Ένα ζούζουλο που λέω και γω, διαβασμένο όσον αφορά την νόσο του. Αλλά μάλλον θα ξεπόρτισε λόγω Σαββατοκύριακου.
    Ναι και γω είχα συνάδελφο με μόνο έναν λεμφαδένα προσβεβλημένο (δεν ξέρω από ποιά ομάδα γιατί δεν ασχολήθηκα εγώ με το περιστατικό αυτό-απλά το είχα ακούσει). Και είναι τώρα πολύ καλά μετά τις θεραπείες. Τι ήθελες να έχεις περισσότερα ευρήματα;
    Σου εύχομαι να βρεις άκρη εδώ μέσα μαυτά που ρωτάς.
    Φιλικά
    sundy

  16. Καλησπερες και απο εμενα. Αντρεα αυτο εννοουσα αν ειναι hodgkin- no hodgkin και δεν ξερω αν εχει κ αλλα 😀 .Eκανες καποια θεραπεια?

    x<18 no hodgkin

    *οπως τα λεει η sundy ειναι! (περιπου 😛 )

  17. Για το προηγούμενο φάρμακο που ανέφερα είχα διαβάσει πριν φύγω ότι αφορούσε προς το παρόν μόνο τους κληρονομικούς καρκίνους μαστού, ωοθηκών και προστάτου (δρα στα »βλαμμένα» γονίδια).
    Τώρα ψάχνοντας (γιατί είδα κάποιο τρέιλερ) έπεσα πάνω στο ipilimumab που τα αποτελέσματά του είναι πολύ ελπιδοφόρα. Εξαφάνισε σχεδόν σε 2 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη τον καρκίνο τους. Ήταν τόσο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα ώστε τα ανακοίνωσαν αμέσως πριν τελειώσει η έρευνα. Επειδή όμως οι ασθενείς αυτοί είχαν υποβληθεί κ σε ορμονοθεραπεία πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα αν οφέλησε το φάρμακο αυτό (που ανήκει στην ομάδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων ) από μόνο του, σε συνδυασμό ή αν ήταν αποτέλεσμα μόνο της ορμονοθεραπείας (σπάνια μπορεί και αυτή να δράσει τόσο πολύ). Βάσει αυτών ελπίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος κ για άλλους καρκίνους. Εγώ το καταλαβαίνω έτσι αν αποδειχτεί ότι έδρασε από μόνο του τόσο καλά (γιατί από τους άλλους καρκίνους μόνο ο μαστός έχει σχέση με ορμόνες).
    Προειδοποιώ και πάλι ότι όλα αυτά είναι στα πλαίσια ερευνών και ότι αυτό το φάρμακο δεν κυκλοφορεί ακόμα στην αγορά. Δοκιμάζεται ακόμα, απλά πάθαν πλάκα με τα πρώτα αποτελέσματα.
    Δώστε ipilimumab στο google και διαβάστε μόνοι σας.
    Γύρισα και από ότι βλέπετε δεν ξεκολλάω από τον υπολογιστή, αλλά ήταν ωραία και μια βδομάδα χωρίς αυτόν.
    sundy

  18. Geman
    διάβασε, θα το δοκιμάσουν και στον καρκίνο του πνεύμονα.
    Φιλιά
    sundy
    Σας ζάλισα,αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο.
    Και κορίτσια ο μαστός συγγενεύει με τον προστάτη, λόγω παρόμοιας συμπεριφοράς του καρκίνου, βλέπε ορμόνες.

    http://www.medscape.com
    From Medscape Medical News «Dramatic Outcomes» in Prostate Cancer Study, But Only 2 Patients So Far

    Zosia Chustecka

    June 23, 2009 — Mayo Clinic researchers have reported «dramatic outcomes» in a prostate cancer trial. The news was picked up by many media outlets, and even made the front page of a British newspaper with a headline proclaiming Cancer: shock breakthrough.

    But the news is based on results from only 2 patients.

    However exciting the news, the fact that the results are from only 2 patients makes them «very preliminary,» Anthony Smith, MD, professor and chief of urology at the University of New Mexico School of Medicine in Albuquerque, told Medscape Oncology.

    Both patients had advanced prostate cancer that was considered inoperable and were participating in a phase 2 clinical trial of the investigational product ipilimumab, an antibody that targets cytotoxic T lymphocytes. They received androgen ablation therapy and then a single dose of ipilimumab. Both of the patients showed a dramatic reduction in tumor size on magnetic resonance imaging and a drop in the prostate-specific antigen levels. After some discussion with the physicians involved, the 2 patients then left the trial and went on to have surgery.

    But the operations turned up a surprise, according to a report on the Mayo Clinic Discovery’s Edge Web site.

    «I was cutting away scar tissue, trying to find cancer cells. The pathologist was checking samples as we proceeded and sent word back asking if we had the right patient. He had a hard time finding any cancer,» said surgeon Michael Blute, MD, urologist at the Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, and coinvestigator on the trial.

    I had never seen anything like this before. The pathologists were floored.

    «I had never seen anything like this before. The pathologists were floored,» he added.

    With the second patient, there were 2 phone calls back from the pathologists, again checking if the correct patient was undergoing surgery.

    One of the patients went on to receive radiation therapy after the surgery. Both patients return to the Mayo Clinic for regular follow-up, but both are «free of cancer» and «feel fine,» according to the report.

    The Mayo researchers said the results from these 2 patients need to be validated in further studies, and plans are underway to extend the trials.

    Approached for comment, Dr. Smith said that the results are «pretty interesting,» but he also cautioned that many early trials that appear highly promising do not pan out once larger numbers of patients are involved. He wondered whether the enthusiasm over these preliminary results is «a little over the top.»

    Another expert approached for comment, Kevin Kelly, DO, associate professor of medicine and head of the prostate and urologic cancers program at Yale University in New Haven, Connecticut, said the findings were «very interesting, but it is hard to make anything out of 2 cases.»

    Stimulates Immune Response?

    Ipilimumab is a fully human antibody that binds to cytotoxic T lymphocyte-associated antigen 4, a molecule on T cells that plays a critical role in regulating natural immune responses, according to the manufacturer, Medarex.

    The product is not on the market yet, but is in clinical trials in other cancers, including melanoma and lung cancer. Results from phase 2 clinical trials in melanoma were discussed at the American Society for Clinical Oncology meeting last year, as reported by Medscape Oncology. One expert explained that patients were showing a pattern of responses that had never been seen before; another noted that the responses were different from those seen with chemotherapy, so different criteria to measure clinical activity and long-term benefit are needed. «Ipilimumab involves immune activation that begins early and builds an immune response over time,» said Stephen Hodi, MD, from the Dana-Farber Cancer Institute in Boston, Massachusetts.

    Mayo investigator Dr. Blute said «it’s important for us to understand the mechanism of favorable response in these patients.» He suggested that the findings could have implications for other forms of cancer, including hormone-sensitive forms, such as breast and ovarian cancer.

    Medarex issued a news release commenting on the 2 ipilimumab patients. Both patients had «aggressive tumors that had grown well beyond the prostate into the abdominal area,» the company noted. The news release explained that they received androgen-deprivation therapy, which removes testosterone and usually causes some initial reduction in tumor size. The patients then received a single dose of ipilimumab (administered by intravenous infusion over about 3 hours). This antibody «builds on the antitumor action of the hormone and causes a much larger immune response, resulting in massive death of the tumor cells,» according to Medarex.

    The prostate cancer trial conducted at the Mayo Clinic was investigator initiated and funded by the institution and the US Department of Defense, but Medarex supplied the drug free of charge and supported safety monitoring during the trial.
    [CLOSE WINDOW]
    Authors and DisclosuresJournalistZosia Chustecka

    Zosia Chustecka is news editor for Medscape Hematology-Oncology and prior news editor of jointandbone.org, a Web site acquired by WebMD. A veteran medical journalist based in London, UK, she has won a prize from the British Medical Journalists Association and is a pharmacology graduate. She has written for a wide variety of publications aimed at the medical and related health professions. She can be contacted at ZChustecka@webmd.net.

    Zosia Chustecka has disclosed no relevant financial relationships.

    Medscape Medical News © 2009 Medscape, LLC
    Send press releases and comments to news@medscape.net.

  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝΤΥ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.
    ΜΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΞΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΝΤΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ{ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΚΟΜΗ} ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΘΑ ΧΑΡΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.
    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΕΤ ΣΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ . ΔΙΟΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΠΡΟΣ ΜΑΣΧΑΛΗ /ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΧΑ ΤΟ 0,6 ΣΤΟ ΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΙΤC.ΣΤΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ.ΣΑΝΤΥ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΔΕ ΦΑΝΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΑΣΤΟΓΡ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤ. ΟΥΤΕ ΣΕ 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΒΙΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ Κ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΑΚΤΝΟΛ.ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΒΙΟΨ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓ. ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΑΛΗΤΑ ΠΟΥ Μ ΕΒΑΛΕ Ο ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝΤΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΔΙΑ ΒΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑΜΑΘΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΟ.
    ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΜΑΣΤΟΛ. ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΟ. ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ. ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΦΩΤΙΣΜ. ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ Ν ΑΦΩΤΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΟ. ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΚΥΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΥΤΑ. ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΙΣ Χ/Θ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ IN DORMA. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ.
    ΜΑΡΙΑ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΡΑΧΙΑΙΟ ΜΥ. ΤΟΝ ΦΕΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΕΚΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΜΙΖΑΜΕ ΚΑΘΕ 15 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΙΣΤΑΝΘΗΚΑ ΞΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΟΥ, ΠΟΝΕΣΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΝ ΠΑΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΟΠΟΥ Μ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΕΦΕΡΕ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ Σ ΟΛΟΥΣ.

  20. Καλημέρα σε όλους.

    Καναδυό πραγματάκια θα ήθελα να πω:

    Όλια, καταρχήν περαστικά σου και σου εύχομαι να το περάσεις όσο πιο ελαφριά γίνεται. Θα ήθελα να πω για τους καρκινικούς δείκτες ότι στη δική μου περίπτωση από την 1η διάγνωση μέχρι και σήμερα βγαίνουν ΤΕΛΕΙΟΙ σε κάθε εξέταση!!! Είτε γεμάτος με καρκίνο είτε καλύτερα, οι δείκτες δεν μπορούν να δείξουν κάτι. Το λέω για να γίνει αντιληπτό πόσο διαφορετικά και τρελλά πράγματα είναι δυνατόν να συμβούν στις περιπτώσεις μας αλλά και να ξέρουν φίλοι που μας διαβάζουν ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα.

    Sundy, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Έχω συγκεκριμένη άποψη για αυτές τις ανακοινώσεις: ότι απλά δεν θα έπρεπε να γίνονται !!!

    Στη μια περίπτωση με το Olaparib, τα δείγματα είναι μόλις 19!!! Κι έχει αναστατωθεί η μισή Ελλάδα, έχει παίξει σε όλα τα κανάλια, με έχουν πάρει (όχι μόνο εμένα φαντάζομαι) τηλέφωνο όλες οι θειές να μου πουν για το νέο φάρμακο και δε συμμαζεύεται. Και λέω, που πας ρε καραμήτρο;;; Δεν πρόλαβαν να το δοκιμάσουν καλά καλά σε ένα ικανοποιητικό δείγμα και αμέσως έγινε βούκινο το καλό αποτέλεσμα….

    Όσο για το άλλο, το Ipilimumab, τι να πω; Με μόλις 2 περιπτώσεις και έγινε ανακοίνωση… Ήθελα να ήξερα, ακόμα και πολύ καλό να είναι το φάρμακο, τέλειο, θεικό, από αυτή τη φάση μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο ready to use, πόσος χρόνος χρειάζεται;;;

    Καλύτερα να συνεχίσουμε τη ζωή μας αμέριμνοι χωρίς τέτοιες αναταράξεις: έχω βαρεθεί να ακούω στην τηλεόραση ή να διαβάζω σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων πως βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο, μια γενικευμένη ανακρίβεια που αναπαράγεται από ανίδεους δημοσιογράφους μόνο και μόνο γιατί πουλάει στον κόσμο αυτή η είδηση!!!

    Είμαι σίγουρος πως όταν βρεθεί το φάρμακο που θα μας κάνει καλύτερα, θα χτυπήσουν οι καμπάνες ή το αμέσως επόμενο θα είναι να μας το πει ο ογκολόγος μας…

    Χαιρετισμούς σε όλους,
    γιώργος 😉

  21. Καλημερα σε ολους.Μολις γυρισα απο το νοσοκομειο που πηγα για να κανονισω τις υπολοιπες χμθ.Μου προτεινουν παλι το ιδιο σχημα (που εχει το φαρμακο που ριχνει τα μαλλια)Ρε γαμωτω αφου μου υποσχεθηκαν οτι θα μου τροποποιησουν την θεραπεια.Ειπα στον γιατρο να συννενοηθει με τον διευθηντη της κλινικης μηπως και το γλυτωσω.Κατα τα αλλα μου επανελαβε τα γνωστα και προσθεσε οτι ειναι ορμονικα μερικως εξαρτωμενος.Απο εδω και περα με αναλαμβανει αλλος γιατρος (βοηθος του απαισιου διευθυντη)Τον ειδα πιο συζητησιμο.Δεν ενοιωσα οτι ειμαι ενας φακελος στο γραφειο του η ενα νουμερο στα ποσοστα του. Θελω να τα βγαλω απο το μυαλο μου ολα και ολο τα ξανασκευτομαι.Σαν το τσιγαρο που ολο το κοβω και ολο πιο πολυ ξανακαπνιζω.
    Να σας πω και το αλλο.Στο τελος τον ρωτησα Γιατρε περναει κατι απο το χερι μου ? Λεει οχι
    Ειναι στο χεριτο δικο σου και της επιστημης ? Λεει οχι
    Γιατρε να αρχισω τα ταματα ? Λεει αν νομιζεις οτι θα βοηθησει.
    Πωσ να μπω ρε παιδια σε ναο που εχω να μπω απο τα βαφτησια του γιου μου?
    Να σας παρακαλεσω και κατι ρε παιδια,οταν γραφετε ενα κατεβατο αγγλικα γραψτε και μια περιλιψουλα στα ελληνικα για την hope που στο μαθημα των αγγλικων γκομενιζε
    σας φιλω
    ουφ τα ειπα και ξαλαφρωσα

  22. Geman έχεις απόλυτο δίκιο. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. »Φάρμακα» ανακαλύπτονται κάθε μέρα, απλά είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνουν έγκριτα site κάτι τόσο γρήγορα κ διακινδυνεύοντας το κύρος τους. Τα βάζω και γω με τον εαυτό μου που με συνεπήρε κ μένα αυτό που κοροιδεύω. Έχεις και πάλι απόλυτο δίκιο, ένα φάρμακο για να βγει στην αγορά από την φάση των μελετών σε ανθρώπους και μετά (δεν μιλάμε όσο δοκιμάζεται σε ποντίκια ας πούμε) 5-10 χρόνια.
    Αν ευσταθούν όμως αυτά που ανακοινώθηκαν, κ οφείλεται η βελτίωσε έστω και αυτών των 2 ασθενών αποκλειστικά σε αυτό το φάρμακο και όχι στην ορμονοθεραπεία, κάτι άρχισε να κινείται προς την ανακάλυψη και άλλων ουσιών.
    Αυτό το φάρμακο ανήκει στην ομάδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, των »εμβολίων» που έχετε όλοι ακούσει να γίνεται μεγάλος ντόρος. Προς τα εκεί στρέφονται οι ελπίδες για νέες ανακαλύψεις. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα να είναι καταιγιδιστικά ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
    Δεν θέλω να δίνω ψεύτικες ελπίδες, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει ξαναγίνει και εδώ και καιρό δοκιμάζεται αυτό το φάρμακο και στο μεταστατικό μελάνωμα.
    Σόρυ που παρασύρθηκα, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που κάνω copy-paste αυτούσια τα ξενόγλωσσα άρθρα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα μόνος του και για να δει την πηγή των άρθρων.
    Αυτό σε απάντηση στην hope γιατί δεν μεταφράζω στα ελληνικά, για να μην θεωρηθεί ότι κάνω προπαγάνδα για κάτι και για να μην δώσω ψεύτικες ελπίδες. Αν το μετέφραζα ίσως χωρίς να το θέλω έπαιρνα και θέση.
    Hope, το ότι ο όγκος είναι ορμονοεξαρτώμενος σου δίνει μια επιπλέον θεραπεία, την ορμονοθεραπεία. Πάνε κάπου που να σου λένε και τα θετικά. Σίγουρα σωστό είναι να μην ωραιοποιούμε μια άσχημη κατάσταση δίνοντας ψεύτικες ελπίδες, αλλά μπορεί να τονίζονται τα καλά και μπορεί πάντα να ανήκεις στο ποσοστό εκείνο που πάει καλά. Μην το βάζεις κάτω.
    sundy

  23. Kalimera ke kali eydomada se olus mas…
    Hope…kalo einai pos den sou alaksan ti terapia..gia ti nomizoun pos iparxi pitanotita na se voitisi…ke opos lei ke i Sindy i ormonoterapia einai ena epipleon gia na palepsis…
    I gnomi mou Hope einai na stamatisis na rotas tus yatrus ke alus an exis pitanotites na ta kataferis…kanis den mpori na einai siguros gia ti einai ektos esena…o monadikos pou mpori na se voitisi eisai i idia…katse ke erotise to idio to eayto sou…telo na ziso? ti mporo na kano?ke i apandisi einai mesa sou glikia mou…otan emata pos exo karkino ayti i erotisi eixa….ke mesa mou ipirxe mia iremia ke siguria pos ta ta katafero…mia afovia pou den mporesa k ego i idia na katalavo…gia ti oli giro mou eixane anxos…milisa me mia fili mou i opia einai enas poli aksiologos antropos /astrologos einai/ke tis ekana tin erotisi an ta ta katafero…gia ti mesa mou nioto etsi ke oli i ipolipi skeytonde…ax i kaimeni…me megali agonia ke meta apo poles anasfalies to ekane…anxonotane ke ekini ti ta di mesa apo to xarti mou…ke mou apandise…nai ta ta kataferis…einai mia dokimasia gia sena ala exis tin dinami na ta antimetopizis…tin pistepsa gia ti ke ego i idia mesa mou ayto eniosa…
    Gia ayto ke kano tis terapies,prospato na zo opos palia…ala me alus ritmus…kano oti kalitero einai dinaton stin stigmi pou mou simveni…prospato na aksiologiso kate stigmi pou viono ke zo me pragmata opia me indiaferoun ke me kanoun xarumeni…voitao mesa apo tis gnosis pou exo aytus pou exoun anangi…ke den skeytome «mono tin arostia mou»
    den mpori o karkinos na exi proteriotita ke na kivernai ti zoi mou…i zoi mou tin kivernao ego…ke kseris…kalitera 5 mines i 5 xronia gemata me zoi ap oso na peteno sinexia skeytondas pote ta petano…ksero pos o tanatos mas vriskete panda se ena xeri aristera apo emas…einai dipla mas anapasa stigmi..eite to pistevoume eite oxi..
    Ke kseris…mporis na parakalesis ke o anotatos o eaytos sou ke ayto pou pistevis pos iparxi/xoriz na eisai triskolipti/ gia ti pistevo pos exis pisti…ke an to kanis apo psixi ke kardia mporis na ta kataferis..
    Psakse episis sto internet gia Stanislaf Groff ke to metodo pou xrismopii…Olotropikes anapnoes..legete…isos mpori na exis to tama sou

  24. HOPE,ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΩΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ.ΜΕ ΕΙΔΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΥΧΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.ΑΥΤΟ Η ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΤΟ ΚΠΕΛΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ 99 ΤΙΣ 100 ΙΑΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΣΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΑΚΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΑΙΝΤ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ.

  25. παιδια καλησπερα ,
    hodgkin cat thanks…
    ο αιματολογος στο Αττικο επιμενει πως το pet ειναι καλυτερα να το κανει στην 2η συνεδρια.εχει τους λογους του προφανως..
    το αδελφακι, εκανε και την επομενη συλλογη σπερματος (σε αλλο κεντρο) αλλα δυστυχως το υλικο παλι δεν ηταν ικανοποιητικο (απειροελαχιστα ενεργα)
    σημερα που ηταν να ξεκινησει την χημειοθεραπεια και που το περιμενε, ακυρωθηκε γιατι τις 3 τελευταιες μερες το σημειο της τομης(απο βιοψια) εχει πριστει τοσοοο που εβγαζε υγρο και εμοιζε οτι θα ανοιξει.. οι γιατροι λοιπον πιστευαν πως ειχε μολυνθει η περιοχη και πως χρηζει αντιβιωση αλλα μας ειπαν πως πρεπει να τον δει αρχικα ο χειρουργος που τον (ειχε αναλαβει) κ να το εκτιμησει..
    ετσι πηγαμε κατευθιαν στον χειρουργο οπου τον καθαρισε και ειπε ξεκαθαρα πως δεν ειναι μολυσμενο γιατι αν ηταν θα ειχε πυρετο 40 , μας συμβουλεψε να ξεκινησει αμεσα.
    εχουμε καθηστερισει 20 μερες απο την ημερα τις επεμβασης. μακαρι να αρχισουμε αυριο..

    θελει καλο στομαχι..

  26. ποσο δικιο εχετε!
    σας ευχαριστω που ειστε παντα εκει γρηγορα και με καθησυχαστικες απαντησεις.
    κουραγιο σε ολους

  27. Eni για να το λεει ο γιατρος σιγουρα ξερει περισσοτερα.προφανως θα δωσει θεραπεια τωρα και μετα θα κανει πετ για να δει αν θα ακολουθησει την ιδια η θα την τροποποιησει.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και καθε οργανισμός αντιδρα αναλογα.Καλη επιτυχια , μπραβο σου που βοηθας τον αδερφό σου και το ψαχνεις.

  28. σας καλημεριζω ολους. βλεπω ποσο δεμενοι ειστε ολοι σας και ποσο προθυμοι να βοηθησετε και θελω και γω να σας αναφερω κατι. πριν το πασχα εκανα γενικες εξετασεις και ηταν φυσιολογικες εκτος απο τις τρανσαμινασες λογω λιπωδους ηπατος που το ξερω απο χρονια. εκεινο που με προβληματισε ηταν η υψηλη τιμη φεριττινης στα 188 με οριο το 150. χωρις να μου το πει κανεις εκανα εξετασεις καρκινικων δεικτων. ολες βγηκαν φυσιολογικες εκτος απο τον δεικτη NSE που με ανωτατο οριο το 15 σε μενα ειναι 38.8. ακομη δεν πηγα στο γιατρο να τις δειξω εχω ραντεβου αυριο θα ηθελα να μου πειτε τι καρκινο μπορει να εχω με αυτη την εξεταση, επισης η τιμη της τι δειχνει δηλ. ειναι πολυ ανεβασμενη; και κατι αλλο. ο προληπτικος ελεγχος των καρκινικων δεικτων αποτελει προληψη η μαλλον βοηθα σε μια πιο εγκαιρη αντιμετωπιση του καρκινου;σας παρακαλω απαντηστε σε ολα αυτα γιατι κατι πρεπει να πω στην οικογενεια μου, εχω μικρα παιδια. ευχαριστω ολους σας υπερβολικα πολυ.

  29. KAΛΗΜΕΡΑ
    Sundy ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟ?
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο GEMAN ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΑΣΤΟ ΠΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΙΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ Η’
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ
    ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΛΑΡΑ….. ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΚΑΘ’ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ
    ΚΑΙ GEMAN ΓΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΗΣΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΛΟΣ
    ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΩ
    Υ.Γ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΦΟΡΕΜΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ?

  30. Καλά βρε φιλενάδα,

    ξυπνάς από τα χαράματα για να μπεις στον arkoudo ;;; Έχεις κολλήσει, έ;

    Εγώ τη συμπεθέρα σου σκέφτομαι που δε θα μπορεί να βγάλει άκρη μαζί σου, θα την τρελλάνεις 😉

    Καλημέρες… (wave)

  31. Καλημερα.
    Νικητρια προσυπογραφωσε οσα γραφεις .
    Εγω θα σε ρωτησω και για το φορεμα σου (απο οτι εχω καταλαβει οι υπολοιποι ειναι νυχυερινοι τυποι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.