23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

 • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
 • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
 • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.046 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

 1. Έφη σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά τα λόγια σου μού έδωσαν ακόμη πιο πολύ δύναμη…. Εύχομαι και σε εσένα τα καλήτερα κ είμαι σύγουρος ότι ο φίλος ο Αλκης πέρνει από εσένα ότι πιο όμορφο σε αυτές τίς δύσκολες ώρες πού περνά… Όσον αφορά για αίμα πές σε πιό νοσοκομείο να πάω για να δώσω. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 2. Kαλε μου φιλε Κωστα,να ξερεις οτι εδω μεσα θα βρισκεις παντα ενα φιλο στις δυσκολες στιγμες,ενα αυτι ετοιμο να αφουγκραστει την κραυγη της αγωνιας σου,της απογνωσης σου,οπως βρηκα κι εγω και ολοι μας απο καποιους πιο παλιους που κι αυτοι με τη σειρα τους το βρηκαν αυτο απο καποιους ακομα παλιοτερους.Θα ειμαστε εδω οποτε θελησεις.Σ ευχαριστω και για την προσφορα σου για αιμα,αιμα μπορεις να δωσεις σε οποιοδηποτε νοσοκομειο της χωρας για το παιδι ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΛΚΙΝΟΟΣ,ΤΜΗΜΑ Κ.Ε.Θ. του νοσοκομειου παιδων Αγια Σοφια.Αιμοπεταλια ομως μπορεις να δωσεις μονο εδω,στο νοσοκομειο μας,γιατι δεν μεταφερονται και μεταγγιζονται αμεσα στον ασθενη.Δεν ξερω ακριβως απο τι πασχει η μανουλα σου,ομως το μηνυμα σου με αγγιξε σα μανα και θα ηθελα καποτε κι εγω οι γιοι μου να μου εχουν την ιδια αδυναμια οπως εχεις εσυ στη μανουλα σου και να μην ντρεπονται να την εκφραζουν.Μακαρι να τα καταφερει η γυναικα και να βγει νικητρια για τον εαυτο της και για ολη την οικογενεια γιατι η οικογενεια διαλυεται οταν λειπει το στηριγμα της,η μανα.Να σαστε ολοι καλα,Κυριακη χαρηκα που σε ξαναειδα,νεοτερα δεν εχω να σας πω,προς το παρον no news is good news.Φιλια πολλα κι ευχαριστω για την αγαπη σας…

 3. Δε ξερω αν το μηνυμα μου διαβαστει γιατι ο υπολογιστης μου εχει καποιο προβλημα διαβαζω ολα τα μηνυματα σας αλλα δε μπορω να γραψω comment !!!Για αυτο απειχα τοσο καιρο.Εφη υπομονη ολα καποτε θα σου φαινονται σαν κακο ονειρο!!!Η σκέψη μου κοντα σου !!!Για το αιμα θα κανω καποιες ενεργειες να στειλω.χρονια πολλα σε ολους !!!

 4. Δεν ξερω αν το μηνυμα μου θα διαβαστει γιατί ο υπολογιστης μου εχει κάποιο προβλημα , διαβαζα ολα τα μηνυνατά σας αλλα δεν μπορουσα να γραψω comment!!Για αυτο απειχα τοσο καιρο .Εφη υπομπνη ολα καποτε θα σου φαινονται σαν κακο ονειρο!!!Η σκεψη μου κοντα σου.Για το αιμα θα κανω καποιες ενεργειες να στειλω.χρονια πολλα σε όλους!!!!

 5. Θα ήθελα, μέσα στην τόση καταχνιά, να ευχηθώ μια καινούργια, όλο Υγεία χρονιά για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά. Η νέα χρονιά να είναι αλλιώτικη, γεμάτη ελπίδα και ευτυχία.
  Αύριο θα αλλάξω χρονιά σπίτι μου με κάποια άτομα που δεν με άφησαν να πέσω… τότε… Θα είναι βέβαια και το πεθερικό, που χέστηκε για μένα, αλλά δολοφόνος θα γίνω σε μιαν άλλη ζωή.
  Εύχομαι τέτοιες γεμάτες ελπίδα μέρες για όλους που περνάνε τώρα το λούκι και από δω μέσα λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μετρημένους στα δάκτυλα φίλους που ήταν πάντα εκεί, νοερά μαζί μου, τους φίλους που δεν με εγκατέλειψαν, που ήταν άλλοι από αυτούς που νόμιζα φίλους, και ας μην διαβάσουν ποτέ αυτές τις γραμμές.
  Νέα Χρονιά-Νέα Αρχή για όλους
  Με αγάπη
  Κυριακή

 6. Γεια σας φιλοι μου.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Ευχομε ο νεος χρονος να ειναι καλυτερος για ολους.εξαφανιστικα για λιγο ειχα και εγω τα δικα μου προβληματα.Εφη τι κανει ο Αλκης? εισται παντα στη σκεψη μου.κρατα δυνατα.ο Αλκης σου περνει δυναμη απο εσενα μη χανεις την πιστη σου .Κωστα ειμαι και εγω μια μανα που νοσει και εχω παρει πολυ δυναμη απο τα παιδια μου και εχουμε κλαψει μαζι και δινουμε δυναμη οενας στον αλλον. Η μανουλα σου θα ειναι ευτυχισμενη που εχει ενα παλικαρη που μπορει να εκφραζει τα συναισθηματα του να ξερης οτι περνει μεγαλη δυναμη απο εσενα. even μη θυμωνης στον πατερα σου εγω ειμαι της αποψης οτι ο ασενεις πρεπει να ξερει οπωσ και να το μαθενεις περνας τα σταδια του .σοκ,της, αρνησης,και της αποδοχης βεβαια αυτη ειναι η δικη μου γνωμη.ευχομε να πανε ολα καλα πασχω και εγω απο κ. παγκρεατος και το παλευω δυομιση χρονια. sundy ευχομε οτι καλυτερο για σενα και σε περιμενουμε οποτε θελεις εσυ να μας γραψεις με το νεο σου ονομα να εισαι παντα καλα.

 7. Κυριακη σου ευχομε οτι καλυτερο και στα ατομα που σε εχουν πληγωσει βαλε..χ. αυτο προσπαθω να κανω εγω στα δυσκολα βλεπεις ποιοι ειναι πραγματικοι φιλοι καποιοι που εχουν πληγωσει εμενα πολυ στο παρελθον τωρα μου ευχονται περαστικα δεν θελω ουτε της ευχες τους τους εχω διαγραψει.ευχομε σε ολους υγεια και ελπιδα δυναμη για οτι καλυτερo!!!!!!!!!

 8. Νταίζη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Εύχομαι σε όλους ένα 2010 γεμάτο υγεία και για όσους δεν την έχουν την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.
  Πιο πολύ όμως έγραψα γιατί η σκέψη μου είναι συνέχεια στην Έφη και στον Άλκη, το παλικάρι μας που πέρασε τις γιορτές μέσα στο νοσοκομείο. Εύχομαι ότι καλύτερο, να ήταν αυτή η τελευταία ταλαιπωρία, και να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Έφη, κορίτσι μου, η θετική σκέψη μου είναι μαζί σας.
  Σας φιλώ
  Κυριακή

 9. Καλη χρονια ευχομαι ολοψυχα σε ολους τους μαχητες της ζωης που αποτελουν την παρεα αυτου του μπλογκ,μια παρεα δυνατη και ετοιμη να απλωσει το χερι σε οποιον ζητησει λιγη ανθρωπια σ αυτον τον αδυσωπητο κοσμο.Σας ευχαριστω ολους θερμα που μας σκεφτεστε ολο αυτο το διαστημα της νοσηλειας μας,που μας βαλατε στο σπιτι σας,στη σκεψη σας,στην καρδια σας.Ο Αλκης μας περασε ολες τις γιορτες νοσηλευομενος στο γνωστο δωματιο του Αγ.Σοφια,τα λευκα μας εξακολουθουν να ειναι χαμηλα,20 και σημερα οι λευκοι μας στρατιωτες,οπως τους λεει ο Αλκης,ουτε μια διμοιρια,τι να σου κανουν.Ο Αλκης γιορταζε την πρωτοχρονια,Βασιλειος Αλκινοος το ονομα του,αν θελει ο θεος δε θα μας ξαναβρουν τετοιες γιορτες.Κυριακη,χαρηκα αληθινα που σε ξαναβρηκα,ο ζεστος σου λογος παντα μου γλυκαινει την καρδια,δεν ειχα αμφιβολια οτι θα σε ξαναβρισκα εδω,στο σπιτι μας.Νταιζη μου σ ευχαριστω κι εσενα για τα καλα σου λογια,καλη δυναμη στον αγωνα σου για πληρη ιαση,να ξερεις οτι ηδη εχεις ανατρεψει πολλα δεδομενα,φανταζομαι πως και οι γιατροι σου θα σου λενε το ιδιο.Ηοdgkin cat,καλως ηρθες ξανα,μας ελειψε ο καλος σου λογος,καλη χρονια και σε σενα παντα με υγεια.Γεωργια ,περιμενω νεα σας,ειτε στο μπλογκ η προσωπικα στο μειλ μου,εχω καιρο να σ ακουσω,πως σου φανηκαν οι φωτογραφιες του Αλκη;Καλη και ομορφη χρονια και σε σας.Φανταζομαι πως εχετε διαβασει ολοι την αναρτηση του αρκουδου για μας τον οποιο και ευχαριστω θερμα για τη συμπαρασταση του.Θα σας γραφω συχνα νεα μας,το υποσχομαι,να στε ολοι καλα…

 10. Καλη χρονια να εχετε, και για ευχες θα ελεγα
  καλη ψυχικη ισοροπια, γιατι απο κει πηγαζουν ολα…
  Και αν θελουμε να ειμαστε υγειεις, απο γριπη μεχρι καρκινο, πρεπει να αφησουμε τα εμβολια τους
  και να κανουμε κανα εμβολιο στην ψυχη μας……
  Αλλωστε, ψυχη, εγκεφαλος, οργανο, ειναι η οδος της καθε ασθενειας.
  Σωμα υγειες, νους υγειης.
  Νους υγειης, αλλα πως, μεσα σ αυτο το χαμο???

 11. Καλησπέρα σε όλους! Πολλές ευχές για ΥΓΕΙΑ και καλύτερη χρονιά!
  Με λένε Σωτηρία και έγω Καρκίνο (όχι το ζωδιο χα χα)
  Βρήκα αυτή τη σελίδα ψάχνοντας πληροφορίες για το τσιγάρο και τις επιπτώσεις στη θεραπεία του καρκίνου. Θα ήθελα τη γνώμη σας και εμπειριες που τυχόν έχετε. Είμαι 36 χρ έχω δύο παιδάκια 9 & 5 χρ καπνίστρια απο τα 16 και δεν καταφερα ούτε στις εγκυμοσύνες να το κόψω απλά το μείωσα από 1 & 1/2 πακέτο σε 10 τσιγάρα περίπου την ημέρα. Εχθές έκανα την πρώτη μου ακτινοθεραπεία και σήμερα χημειο/ακτινο μαζί. Σήμερα κάπνισα 8 τσιγάρα… δεν ξέρω πως να το κόψω. Να το μειώσω σε 3 πχ την ημέρα? δεν ξέρω τι να κάνω και πως να το κάνω. Αρχές Νοεμβρίου βρήκαμε τον όγκο στον τράχηλο 4,5 εκατοστά εχει πάει ελάχιστα και στο παραμήτριο και δεν είναι εγχειρίσιμο προς το παρόν. Μεγάλο χαστούκι… απρόσμενο αλλά είμαι καλά το παλεύω…Με το κ@λ@τσιγάρο δεν ξέρω πως να τα καταφέρω…κι αν όντως 3-5 τσιγάρα την ημέρα θα κάνουν τη διαφορά ξέρω κι εγώ?? Δε ξέρω γιατί γράφω εδώ ίσως για να με βομβαρδίσετε με απαντήσεις ότι πρέπει να το κόψω και να το πάρω απόφαση δεν ξέρω… Πάντως από σήμερα αποκτήσατε κι άλλη μια φίλη εδω άλλη μια φίλη που πιστεύει στη δύναμη που όλοι μας έχουμε και με διάθεση να παλέψει. Ευχαριστώ που είστε εδώ και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους μας. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει κάποια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης για καρκινοπαθείς κατά προτίμηση με καρκινοπαθείς και όχι μόνο ψυχολόγους θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν είχα οποιαδήποτε πληροφορία. Ευχαριστώ και πάλι. Θα τα ξαναπούμε.

 12. Καλη χρονια σε ολα τα αρκουδακια χωρις υποτροπες χωρις μεταστασεις μονο με καλα αποτελεσματα στους επανελεγχους!!!!!Καλη δυναμη σε οσους παλευουν με θεραπειες παλιους και καινουριους…σε οσους καπνιζουν και προσπαθουν να το κοψουν……εδω με τον κ@&&καρκινο τα βαλαμε δε μπορουμε με το κ@@@τσιγαρο?????Ελα μια ιδεα ειναι…………

 13. Kωστα,περιμενουμε νεα σου αν μπαινεις ακομα,πως ειναι η μανουλα σου;Το παλευετε;Σε περιμενουμε στην παρεα μας.Σωτηρια,καλωσηλθες κι εσυ,μακαρι να ηξερα να σε βοηθησω,τσιγαρο δεν εμαθα ποτε μου,τις δικες μου τις πικρες τις πνιγω στη σοκολατα και σε ολα τα ανθυγιεινα,ειναι κι αυτο εξαρτηση.Να σε βοηθησω δεν μπορω,απ αυτη την αποψη ειμαι κι εγω εξαρτημενη.Αν ομως απ αυτο εξαρτιωταν η επιβιωση μου,το αν θα ζησω για να δω τα παιδια μου να γινονται αντρες,νομιζω πως θα προσπαθουσα παραπανω.Τα παιδακια σου να σκεφτεις,αυτα τα αγγελουδια που σε εχουν αναγκη,ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.Ο οργανισμος σου χρειαζεται να ειναι σε αψογη κατασταση γιατι η χημειοθεραπεια ειναι ατιμο πραγμα και δε συγχωρει αδυναμιες,εκει που εχεις προβλημα εκει θα σε χτυπησει,κι εσυ εχεις προβλημα με το αναπνευστικο.Προφανως εισαι πολυ καινουρια με τις χημειοθεραπειες,ακομη δεν ειδες τιποτα,ομως τα πραγματα ειναι ζορικα,χρειαζεται καλη διατροφη,ξεκουραση,και μακρια απο αγχη και σκοτουρες αλλες.Σαν διακοπες ενα πραγμα,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΝΑ Α ΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.Και η δυναμη σου ειναι η οικογενεια σου,σ αυτην να εστιασεις.Μακαρι σημερα που ειναι των Φωτων να σε φωτισει ο θεος να βρεις τη δυναμη μεσα σου.Εγω δεν πιστευω σε ημιμετρα,η το κοβεις τελειως η δεν το κοβεις,τι σημαινει «το μειωνω και μετα θα το κοψω;»αφου αυτο το μετα δεν ερχεται ποτε. Αυτα τα λιγα απο μενα,θα τα ξαναπουμε παιδια,καλη φωτιση σε ολους μας στο δυσκολο δρομο μας.

 14. καλη χρονια. δεν σας ξεχασα απλα ξανακυνηγιομουν με τον καρκινο μου. ελπιζω να τον επιασα παλι. την αλλη τεταρτη θα κανω ολικη αφαιρεση γυναικολογικων. σαντυ τι εγινε η σελιδα σου? εισαι καλα? ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ειστε ολοι στην καρδια μου παλιοι και νεοι. κουραγιο αδελφια ….

 15. Sotiria, θα βρεις τον δρόμο σου, είτε με τσιγάρο είτε χωρίς τσιγάρο. Η φίλη Έφη με κάλυψε. Sotiria σου εύχομαι γρήγορα και καλά ξεμπερδέματα και όπως είπαμε είτε με ή χωρίς τσιγάρο. Θα τα καταφέρεις όποια απόφαση και αν πάρεις, η επιλογή είναι δική σου.
  Έφη μου, τελικά μόνο ο γυιος μου μπορεί να δώσει αίμα από την οικογένεια (ρώτησα για τον άνδρα μου και αυτός εξαιρείται) και αυτός ήταν άρρωστος τις γιορτές. Μόλις αναρρώσει θα τον στείλω. Αισθάνομαι άσχημα που ούτε το ελάχιστο δεν προσφέραμε.
  Γεωργία γεια σου.
  Olia η sundy έκλεισε το μπλογκ της γιατί για διάφορους λόγους δεν πήγαινε άλλο, το ανέφερε εδώ μέσα και ενημέρωσε τους φίλους. Σε σκέφτεται και είναι καλά. Μάλον δεν το πήρες είδηση με τα τρεξίματά σου. Καλά ξεμπερδέματα και μην το βάζεις κάτω.
  Σας φιλώ, παλιούς και νέους
  και εύχομαι το 2010 να είναι μια ελπιδοφόρα νέα αρχή γεμάτη υγεία για όλους μας.
  Φιλιά
  Κυριακή

 16. Γιαννη.<> χρονια πολλα για την γιορτη σου καλη χρονια γεματη υγεια ολοψυχα απο εμενα που μου εδωσες βημα να εκφραστω και να βρω νεους φιλους.
  Εφη να χαιρεσε τον Βασιλη Αλκη σου και ευχομε μεσα απο την ψυχη μου γρηγορα να αντιδραση ο οργανισμος του να ανεβουν επιτελους τα λευκα του!!!!!!!!και σας στελνω την θετικη μου σκεψη γιατι ησαστε και οι δυο παλικαρια!!!!!!!!!!.
  sotiria για σου σου ευχομε καλη δυναμη στον αγωνα που ξεκινας οσο αφορα το τσιγαρο δεν ξερω τι να πω παντως οταν αρωστησα εγω με ρωτησαν πολλοι γιατροι αν καπνιζα και αν επινα ουτε καπνιζα ουτε επινα αλκοολ παντως σε ερωτημα μου μου απαντησαν οτι σε μεγαλο ποσοστο ευθυνεται το τσιγαρο εγω πιστευω οτι και το ανχοςπαιζει μεγαλο ρολο και απο αυτο ειχα εγω δεν φανταζεσε! παντως πιστευω οτι μπορεις να το κοψεις το @…….ΤΣΙΓΑΡΟ συνφωνω με την Εφη για να μην επιβαρυνεσε καλη δυναμη.
  Olia το κυνηγι ωαιο!!!!!!!!!!μας κραταει σε ενταση για μην πλητουμε και μενα με κυνηγαει αλλα προσπαθω να του ξεφυγω χα,χα.χα. καλο κουραγιο σου ευχομε και ΝΙΚΗΤΡΙΑ!!!!!!!!!!!γρηγορα.
  Το 2010 να ειναι καλυτερο για ολους.

 17. Kαι από μένα Γιάννη-Αρκούδε Χρόνια Πολλά, αλλά προπάντων Καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία! Νάσαι πάντα καλά!
  Με αγάπη
  Κυριακή

 18. Φετος δεν πηρα κανεναν για χρονια πολλα,μητε συγγενη μητε φιλο,σε ολη τη διαρκεια των γιορτων.Μαλλον γιατι ηταν οι χειροτερες που εχουμε ποτε περασει.Ομως σε σενα,φιλε και συγκατοικε που χρωστω τοσα πολλα,δε μπορω παρα να ευχηθω για τη γιορτη σου ο,τι καλυτερο,ο,τι εσυ επιθυμεις,μια ηρεμη οικογενειακη ζωη μαζι με ολους οσους αγαπας και σ αγαπουν.Σευχαριστω που μου εδειξες οτι υπαρχουν ακομη ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Εισαι η ψυχοθεραπεια μου,εισαι ΦΙΛΟΣ…

 19. Καλή Χρονιά σε όλους σας παιδιά με δύναμη!
  Καλή Χρονιά και σε σένα «Αρκούδε» και Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου!

 20. Ευχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, δύναμη, κουράγιο και πολά πολά αποθέματα θετικής ενέργειας.
  Νοσούντες και συγγενείς όλοι πονάν και κάθε φορά η μάχη γίνεται ΜΑΧΗ.
  Είναι πολλοί σαν εμένα που παρακολουθούν τον αγώνα όλων όσων γράφουν εδώ και να ξέρετε οτι οι περισσότεροι είναι πάντα δίπλα. Γιατί στα δύσκολα χρειάζεται η συμπαράσταση.
  Γιάννη Χρόνια Πολλά και όλες τις ευχές μου για υγεία και ευτυχία. Ευχαριστούμε πολύ για τον χώρο που μας δίνεις.
  Με πολύ πολύ αγάπη για όλους Δέσποινα

 21. Kαλησπερα σε ολους.Πολυ ησυχια επεσε….Εφη μου πως ειστε???Οι…..στρατιωτες σας τι λενε????Οι υπολοιποι τι κανετε?

 22. Ξεχασα να σε ρωτησω Εφη με το αιμα και με τα αιμοπεταλια τι γινεται?Δεν σου ανεφερα τιποτα για μας γιατι δυστυχως αιμοπεταλια δεν μπορουμε λογω αποστασης, αιμα εγω δεν μπορω λογω χαμηλου αιματοκριτη και ο Γιωργος που δινει οταν το ζητησες ειχε μολις δωσει για καποιον αλλο γνωστο..Πιστευω να καλυψετε τις αναγκες σας ,ο αρκουδος να ναι καλα εκανε καινουρια αναρτηση. Καληνυχτα.

 23. Καλημερα σε ολους και ολες τις συγκατοικους εδω στο ηλεκτρονικο σπιτι του αρκουδου,τον οποιο και ευχαριστω θερμα για την συμπαρασταση του στον αγωνα μας να σωσουμε αυτο το παιδι που την Τεταρτη 13/1 γιορτασε τα 11τα του γενεθλια σ αυτον τον κοσμο πανω στο ιδιο κρεββατι που εχει περασει και τους τελευταιους 4 μηνες και χωρις το διδυμο αδερφο του που ειχε κι εκεινος γενεθλια την ιδια μερα και τα γιορτασε μονος του και χωρις την οικογενεια του.Ο αγωνας μας συνεχιζεται στο ιδιο μοτιβο γι αυτο δε γραφω πια και τοσο συχνα,περιμενουμε αποτελεσματα της εξετασης μυελου των οστων για να μπορεσουμε να προχωρησουμε στην μεταμοσχευση,οι πρωτες ενδειξεις ειναι οτι εχουμε καταφερει να κατεβασουμε αρκετα το δεικτη υπολοιπομενης νοσου μας στο μοριακο καρυοτυπο,ομως απομενουν ακομα 2 αποτελεσματα για να μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια.Τα λευκα μας εκει,στα 30-40 κολλημενα,οι μεταγγισεις συνεχιζονται καθημερινα,ειμαστε σε ΠΛΗΡΗ ΜΥΕΛΙΚΗ ΑΠΛΑΣΙΑ εδω και 37 μερες και δεν εχουμε τη δυναμικη να ανεβασουμε αιματολογικα,η μεταμοσχευση ειναι πλεον μονοδρομος.ΙΣΩΣ,λεω ΙΣΩΣ,απο Δευτερα να σας γραφω απο ενα καινουριο μετεριζι,απο το δωματιο της μοναδας μεταμοσχευσης μυελου των οστων του Αγ,Σοφια,η αλλιως Μοναδα Με Μοναδικη Ομορφια οπως του αρεσει του Αλκη να τη λεει γιατι του αρεσουν τα λογοπαιγνια.Σας χαιρετω για τωρα και σας σκεφτομαι ολους και ολες με αγαπη,Εφη

 24. kαλησπερα.Εφη μου να χαιρεσαι τα παληκαρακια σου(κυριολεκτικα και μεταφορικα!!!) και ευχομαι αυτη να ναι η πρωτη και τελευταια φορα που τα γιορταζετε χωριστα….Ευχομαι την Δευτερ α να ειστε στη …..Μοναδα Με την Μοναδικη Ομορφια(καλα ΑΠΑΙΧΤΟ το ονοματακι -συγχαρητηρια στο…νονο!!!!)και να ρθειτε μια ωρα αρχιτερα κοντα στο ποθητο αποτελεσμα!!!!Διοτι μην ξεχνας να πιστευεις οτι και η επιτυχια σας ειναι ΦΥΣΙΚΑ μονοδρομος!!!!Σας στελνουμε την αγαπη μας ολοι οικογενειακως …και ιδιαιτερα η Σοφουλα σας στελνει μια τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο μεγαλη αγκαλια…..ειστε στη σκεψη μας στην καρδια μας και στι προσευχες μας καθημερινα…..

 25. Eφακι μεσα στη σκεψη μου εισαι .Αντεξατε τις 37 μερες θα αντεξετε και τις επομενες,Δυσκολες μερες ειναι το ξερω δυσκολες γιορτες οπως και εμενα ηταν εκεινο το καλοκαιρι τοσο δυσκολο τη στιγμη που αλλοι καναν τα μπανακια τους στη θαλασσα και εγω ενας εξωγηινος χωρις τριχα επανω μου που δε μπορουσα ουτε μπανιο καθαριότητας χωρις βοηθεια να κανω εξουθενωμενη ενα ερειπιο ,Με επιανε μια απογοητευση.ολα ομως τελειωσαν και σιγα σιγα με απεραντη υπομονη ξαναβρηκα τον ευατο μου.θελει υπομονη και χρονο .θα γινει καλα το παιδακι σου αλλα θα περασετε δυσκολα αγωνιες .καποτε θα αναρωτιεσαι εγω τα περασα ολα αυτά?αλλα και ο μικρος σου πρεπει να ειναι πολυ αστερι από αυτα που λεει!!!!!(ΜΜΜΟ) .

 26. Καλησπέρα σε όλους σας!

  Αρκούδε, βρήκα τελικά τα σχόλια που έψαχνα αλλάζοντας τον αριθμό των σελίδων στη διεύθυνση, μέσω της δικής σου προτροπής!
  Για ποιό λόγο δεν εμφανίζεται η αρίθμηση στο κάτω μέρος, δεν «καταφέραμε» να το εξηγήσουμε… (πήρα και τη «βοήθεια του κοινού»… 🙂

  Να είσαι καλά!

 27. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ «ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ Η ΕΛΠΙΔΑ».ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΕΔΩ.ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 3 ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΓΕΩΡΓΙΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΑ) ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 28. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!Μπραβο αυτα ειναι πολυ καλα νεα!!!!!Αυτη θα ειναι η αρχη του τελους για την ταλαιπωρια του Αλκη …..Ενα ακομα βημα πιο κοντα στο επιθυμητο αποτελεσμα…Ευχομαι η παραμονη σας εκει να ειναι οσο γινεται ανωδυνη……και επισης ευχομαι το δωματιο 3 να ειναι τοσο γουρλιδικο και για εσας οσο ηταν και για τη Σοφια-γιατι ειμασταν στο ιδιο- τι μου θυμησες τωρα…… ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΦΗ ΜΟΥ και στους δυο σας!!!!!!!

 29. Αχ, κορίτσια…
  Δίνετε τόσο δύναμη η μια στην άλλη.
  Επιτρέψτε μου να πω πόσο θαυμάζω την δύναμη ψυχής αυτών των νέων μανάδων, πόση ωριμότητα και πόση μαχητικότητα.
  Έφη, η θετική σκέψη όλων των φίλων εδώ μέσα είμαι σίγουρη ότι θα σας συντροφεύει στον δύσκολο αγώνα σας. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς την »λευτεριά». Άρχισε να μετράς, και μεις μαζί σου.
  Εύχομαι την καλύτερη ανταπόκριση με τις λιγότερες παρενέργειες και ταλαιπωρία. Όμως όλα αντέχονται αν βλέπεις το φως στο τέλος αυτού του δρόμου, και το φως άρχισε να φαίνεται.
  Αυτό το διάστημα διαβάζω ένα βιβλίο ο τίτλος του οποίου προδιαθέτει ευχάριστα. Ο τίτλος του Humor trotz Tumor, γραμμένο από ψυχολόγο. Στα ελληνικά θα το μεταφράζεται ελεύθερα Χιούμορ αντί Όγκου (καρκίνου) ή Χιούμερ παρά τον Καρκίνο ή Χιούμορ στην θέση του Καρκίνου. Αυτό είναι το νόημα με το οποίο καταγίνεται. Φυσικά και στις πολύ δύσκολες καταστάσεις λέει ο συγγραφέας είναι δύσκολο να το επιτύχεις, αλλά το χιούμορ δε έβλαψε ποτέ κανέναν αντιθέτως βοηθάει. Και βλέπω ότι και ο Άλκης αντιμετωπίζει τα πάντα με χιούμορ όπως η επεξήγηση των αρχικών ΜΜΜΟ.
  Καλή Νέ;α Αρχή
  Φιλιά
  Κυριακή

 30. Κοριτσια,δε νομιζω πως θα τη βγαλω καθαρη εδω μεσα.Και δε μιλω για συνθηκες διαβιωσης γιατι αυτο ειναι το λιγοτερο που σ ενδιαφερει στο κατω κατω της γραφης,αρκει η δουλεια να γινεται σωστα και το αποτελεσμα να ειναι το επιθυμητο.Σημερα ο Γραφακος μας εκανε την «ενημερωση».Και ποιος ειναι ο γονιος που θ αντεξει να ακουει οτι το παιδι του που εχει κανει τοσο αγωνα για να ρθει ως εδω,που ειναι κατα τα λεγομενα τους σε αψογη οργανικη κατασταση και αριστη ψυχολογια,που εχει 100% ιστοσυμβατο αδερφο για δοτη,που εχει περιελθει σε πληρη μυελικη απλασια για 45 μερες (και παρολη την απλασια ακομη βγαζει καρκινικα κυτταρα-βλαστες), ΕΧΕΙ 50% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ;Ποσο τερας ψυχραιμιας πρεπει να εισαι για να ακουσεις κατι τετοιο και να το καταπιεις;Ποσο δυνατος πρεπει να εισαι για να το βαλεις στην ακρη της ψυχης σου και να συνεχισεις να παλευεις;Γεωργια,σημερα σε σκεφτομουν ολη μερα.Εσενα που βρηκες τη δυναμη μεσα σου να υψωσεις το αναστημα σου και να του πεις καταμουτρα πως κανει λαθος και πως το παιδι σου θα παει καλα.Εσενα που δεν αμφεβαλλες ποτε για τη δυναμη της Σοφουλας σου.Εσενα που ησουν εδω μεσα και ποτισες κι εσυ με τα δακρια σου τα μαξιλαρια αυτου του δωματιου.Εχω παθει σοκ.Δεν το πιστευω αυτο που ακουσα,δεν μπορω να το πιστεψω.Και δε φτανει που τ ακους,στο δινουν και γραπτο το ποσοστο σου και σε βαζουν και να υπογραψεις πως το ξερεις και να το ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΓΟΝΑ.Κοροτσια,δεν παλευεται.Δεν την παλευω με τιποτα.Ασφυκτιω ,πνιγομαι,θελω να κλαψω,να ΟΥΡΛΙΑΞΩ,ΝΑ ΣΚΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙ.Ευτυχως που με κρυβει η μασκα για να μη βλεπει τη μυτη μου που ειναι κοκκινη απο το κλαμα,για τα ματια λεω πως ειναι απο την αυπνια .Δεν ξερω πως θ αντεξω,τρελλαινομαι στη σκεψη πως μπορει να τον χασω ,ποναει,ποναει τοσο πολυ…

 31. Αχ βρε Εφη μου….Μην τρελλαινεσαι σε παρακαλω.ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ!!!!!!!!Εμεις με τον Γραφακο δεν ειχαμε μιλησει καν(αυτο που σου χα πει για τη »φασαρια»που υψωσαμε το αναστημα μας ειχε να κανει με τις ακτινοβολιες που τελικα δεν καναμε)ομως αυτο που καναμε μπαινοντας στη Μοναδα Με την Μοναδικη Ομορφια(!!!)ειναι να ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ να πιστευουμε στη δυναμη της Σοφουλας και στο Θεο που μας ειχε βοηθησει να φτασουμε »σωοι και αβλαβεις» μεχρι εκει….εεε δεν θα μας εγκατελειπε και στη δυσκολη αυτη μαχη…….Το …υπεροχο αυτο χαρτι που εσεις το υπογραψατε με ποσοστο 50% εμεις το ειχαμε υπογραψει με »ποσοστο εκριζωσης της νοσου 35-40%»….το οποιο τοτε το ειχα βρει ….εξαιρετικο θεωρωντας ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα ανηκαμε σ αυτο το ποσοστο!!!!!!(το …θρασος μου δεν ειχε ορια ετσι!!!!!!)Αλλωστε την ιστορια αυτη με τα ποσοστα Εφη μου την εχουμε συζητησει πολλες φορες και ξερεις την αποψη μου….Μην αφηνεις τα ποσοστα να σε επηρεαζουν…..Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!!!!!! Και οταν τελικα εσυ ανηκεις σε εκεινο το 50% της πληρης ιασης αυτο δεν ειναι……..100% επιτυχια για εσενα????????Μην σκεφτεσαι οτι μπορει να τον χασεις επικεντρωσου στο τι πραγματα θα μπορειτε να κανετε σε ενα χρονο απο τωρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οταν η μεταμοσχευση θα ειναι πισω σας και θα κοιτατε μπροστα με περισσοτερη αισιοδοξια………..

 32. Eφακι λογικο ειναι να σε παρει απο κατω με τα ποσοστα και τα χαρτια που υπογραφεις.Σκεψου εγω που υπεγραφα μονη μου για τον ευατό μου και πως μπορουσε η ψυχολογια μου να επηρεασει και την καταστασημου ..,τουλαχιστον το παιδακι σου δεν καταλαβαινει ακριβως απο ποσοστα εσυ τωρα πρεπει παλι να παιξεις το ρολο του δυνατου το ξερω κουραστηκες.αλλα πρεπει να εισαι καλα αυτη τη στιγμη για να προσφερεις οτι καλυτερο μπορεις.

 33. καλησπερα σε ολους σας ειμαι η κατερινα 24 χρονων και εκανα χειρουργιο με λεμφωμα ωοθηκης τον απριλιο του 09 . Απο οταν πηρα στα χερια μου την ιστεολογικη σας παρακολουθω. Με βοηθεισατε παρα πολυ με τις συζητησεις σας. Ομως τωρα χρειαζομαι να μιλησω και εγω χρειαζομαι περισσοτερη βοηθεια αυτη τη στιγμη γιατι εκτος απτο οτι η ψυχολογια μου μετα τις θεραπειες ειναι πολυ χαλια, τωρα μου βρηκανε και ενα καινουργιο μορφωμα-κυστη που ομως φαινεται να υποχωρει βαση της μαγνητικης που σημερα πηρα την απαντηση. Ομως στην απαντηση γραφει και κατι για τα οστα (ηβικο και λαγονιο) που δεν καταλαβαινω και νιωθω οτι μεχρι να δω τον γιατρο μου θα τρελαθω απο αγωνια και αγχος.
  Οσο καιρο αντιμετωπιζα ολη αυτη την κατασταση ενιωθα πολυ δυνατη πολυ καλα θα ελεγα, τωρα που εφτασα σχεδον στο τελος νιωθω ενα ερειπιο. Ειναι καθολου λογικο αυτο; Μηπως ηρθε η ωρα να βρω εναν ψυχολογο;
  Σας ευχαριστω ολους που ησασταν εκει ολον αυτον τον καιρο και που ειστε εκει παντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.