Κάνω το καθήκον μου, με χαρά που μπορώ να βοηθήσω:

O ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΛΚΙΝΟΟΣ, βρίσκεται στο τμήμα Κ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, και χρειάζεται αιμοπετάλια και -καθημερινά- αίμα. Αιμα μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας (αρκεί να δηλωθεί οτι είναι για το συγκεκριμένο παιδί) – όμως αιμοπετάλια μπορούν να δοθούν μόνο στην αιμοδοσία του Αγία Σοφία.

Το τηλέφωνο της αιμοδοσίας είναι 210-7703789 η 210-7467000 και ζητάτε να συνδεθείτε με το τμήμα αιμοδοσίας – για τα αιμοπεταλια χρειάζεται να κλειστεί ραντεβου με την υπεύθυνη αιμοπεταλίων του Αγ. Σοφία.

Το αίμα το ζητά η Έφη. Αν δεν ξέρετε ποια είναι η Έφη, σας προτείνω να ρίξετε μία ματιά εδώ.

Θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο, και ελάχιστη ενόχληση. Και, όσο και αν ακούγεται κλισέ, υπάρχει μία ψυχούλα σε ένα νοσοκομείο, που σε χρειάζεται.

Τι λες;

Υ.Γ.: Διαδώστε το, όπου και όπως χρειάζεται.

17 thoughts on “Ενα μικρό παιδί, έχει ανάγκη από αιμοπετάλια και καθημερινά αίμα. Και εσένα.

  1. Αρκούδε, μια ερώτηση. Πριν το αναρτήσεις αυτό, αφιέρωσες τον «ελάχιστο χρόνο», με την «ελάχιστη ενόχληση», να πάρεις τα τηλέφωνα που δίνεις και να διασταυρώσεις την πληροφορία;

    Δεν θα πω ότι είναι απίθανο από το 2006 να μην έχει αλλάξει τίποτε, όμως η υπευθυνότητα ξεκινά από σένα…
    http://epeigon.blogspot.com/2006/05/6.html

  2. Απαντώ: Ναι.

    Το κείμενο δεν ήρθε σε μένα από «ανώνυμο» email, αλλά, στην καλύτερη των γνώσεών μου(*), από την ίδια την μητέρα του που αρθρογραφεί στον αρκούδο και στην στήλη «Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος» ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη. Το πρώτο μήνυμά της μιλούσε για «υποτροπή» της πρώτης ασθένειας, ήδη από το 2006. Με βάση το προϋπάρχον ιστορικό, θεώρησα αληθινή την ιστορία.

    Το δεύτερο όμως που έκανα, ήταν να πάρω τηλέφωνο το νοσοκομείο. Το μόνο που μπορούσαν να με ενημερώσουν ήταν ότι το παιδί βρίσκεται πράγματι σ’ αυτό το νοσοκομείο – αλλά σαν πληροφορία, ήταν αρκετό.

    Τέλος, παρότι στο αρχικό email υπήρχαν και ονόματα εργαζομένων στο νοσοκομείο για ραντεβού, αποφάσισα για λόγους ορθής χρήσης, να μην τα χρησιμοποιήσω. Το μόνο που αναφέρεται είναι το όνομα του ασθενούς, η ανάγκη, και τα τηλέφωνα του νοσοκομείου.

    Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία στο να μην επαναλαμβάνονται άσκοπες αιτήσεις για αίμα, γι’ αυτό έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

    Η ανησυχία που έχω όμως, είναι μήπως από τους ενενήντα ανθρώπους που πρόλαβαν να δουν το comment σου, κάποιοι έμειναν στο ότι δεν «αφιέρωσα τον «ελάχιστο χρόνο», με την «ελάχιστη ενόχληση»» και σταμάτησαν να ασχολούνται. Μήπως κάποιοι θα μπορούσαν και θα ήθελαν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια, αλλά δεν το έκαναν γιατί το θεώρησαν άκυρο ή δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν τηλέφωνο στο νοσοκομείο οι ίδιοι για να επιβεβαιώσουν το περιστατικό, αλλά απλώς το έσβησαν από τα todo τους για το νέο έτος, ως παρωχημένη, παλιά πληροφορία.

    Αν έχεις εσύ άλλη εικόνα, ενημέρωσέ με, και υπόσχομαι να διορθώσω άμεσα το κείμενο. Αν όχι, κάνε ότι μπορείς για να διορθώσεις την ζημιά.

    (*) δεν τους ξέρω προσωπικά τους ανθρώπους, προφανώς.

  3. Εκείνο που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε arkoudos είναι να στηρίξουμε αυτούς που προσπαθούν να αναλάβουν υπεύθυνα τη προσφορά μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ποιας? Της κλήσης προς βοήθεια. Περισσότερα:
    http://omadahelp.blogspot.com/
    http://www.facebook.com/group.php?gid=195432749657
    http://www.facebook.com/group.php?gid=46322951293

    Προσωπική μου γνώμη είναι πως κάτι τέτοιο μπορεί να περπατήσει, εφόσον έχει την υποστήριξη ομάδας και δεν εξαρτάται από αποσπασματικές ενέργειες. Το κακό που κάνουν οι «‘άκυρες» κλήσεις για βοήθεια μπορεί εν τέλει να είναι μεγαλύτερο από το καλό.

    Σχετικό κείμενο με την αναμετάδοση ιατρικών πληροφοριών στο διαδίκτυο (διάβασε από τη μέση και κάτω).
    http://www.bmlabs-mag.gr/?p=3737

  4. Χαίρομαι που βλέπω ότι μας γνωρίζετε παρ΄όλη τον μικρό χρόνο ύπαξής μας.
    Είμαι Ο Γιώργος Δέδες ο δημιουργός του HELP. Η προσπάθειά μας αυτή είναι εθελοντική και αφιλοκερδής και σας θέλουμε όλους βοηθούς.Eλπίζουμε να βάλουμε μια σειρά σε αυτότ ο μπάχαλο που επικρατεί.

    Για την αγγελία που λέτε….την λάβαμε μόλις.
    Θα το ελέγξουμε άμεσα και θα σας ενημερώσουμε.

    Για την Ιστορία σας ενημερώνουμε για τον νέο τρόπο που διαχειριζόμαστε τις εκκλήσεις,
    Επειδή πήραμε κάποιες κυριολεκτικά «περσυνές» αποφασίσαμε να βάλουμε δύο ημερομηνές. Η πρώτη θα είναι η ημερομηνία που εξακριβώνουμε ότι πράγματι υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη και η δεύτερη η ημερομηνία «λήξεως». Δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο 10-15 μέρες που μπορείτε άφοβα να αναδημοσιεύσετε μία αγγελία. Μετά την ξανατσεκάρουμε και άν εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη την αφήνουμε αναρτημένη το μπλόγκ μας (και βάζουμε νέα ημερομηνία) διαφορετικά την ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ.
    Αν σας πέσει μια αγγελία δική μας στα χέρια σας, δείτε πρώτα άν είναι «ληγμένη» . Αν όχι προωθήστε την άμεσα. Αν είναι «ληγμένη» ελέγξτε στο μπλόγκ (που λειτουργεί σαν πίνακας ανακοινώσεων) άν εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη. Αν δεν είναι ΕΚΕΙ αναρτημένη ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
    Η διεύθυνση του blog είναι

    http://omadahelp.blogspot.com/

    Σε οποιαδήποτε περίπτωση ενημερώστε με προσωπικά στό
    asesteam@gmail.com

    Ευχαριστούμε που συμμετέχετε

    Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους σας
    Με υγεία και κυρίως δύναμη στους φίλους μας
    που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα

  5. Ωραία, χαίρομαι. Όσο για το δικό μου σχόλιο, νομίζω ότι αυτό που εσύ όφειλες να κάνεις ήταν να γράψεις στο άρθρο σου ότι έχεις προσωπικά διασταυρώσει την αλήθεια (το οποίο βλέπω ότι δεν έχεις ακριβώς κάνει).

    Τέλος, από προσωπική πείρα ξέρω ότι το «ελάχιστη ενόχληση» και «ελάχιστος χρόνος» είναι υποκειμενικά.

    Καλή χρονιά να έχεις!

  6. Λοιπόν ο μικρός μας φίλος σύμφωνα με την αιμοδοσία του νοσοκομείου είναι καλυμμένος από αίμα «σκέτο» -είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι ακόμα και σήμερα δίνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ άνθρωποι- αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη των αιμοπεταλίων.
    Αυτά δίνονται μόνο στο νοσοκομείο αυτό και επειδή έχουν και μικρό χρόνο ζωής (5 ημερες) θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν πρώτα με την αιμοδοσία του νοσοκομείου στο 210-7703789

    Ευχόμαστε στον φίλο μας Βασίλειο-Αλκίνοο περαστικά , χρόνια πολλά για την γιορτή του και σύντομα να μην μας έχει ανάγκη………..

  7. @ Γιώργος Δέδες: συμπληρώνω ότι η μητέρα του μου έλεγε ότι η προσφορά για αιμοπετάλια μπορεί να δίνεται από τους δότες μηνιαίως -και όχι τριμηνιαίως, όπως γίνεται με το αίμα- και γι αυτό το ανέφερα ως ξεχωριστό αίτημα.

  8. Επειδή ακόμα οργανωνόμαστε και λύνουμε προβλήματα νεότητας , που προκύπτουν όσο λειτουργεί η ομάδα ,θα παρακολούσα όποιον έχει τις γνώσεις να επικοινωνήσει μαζί μου ώστε να με ενημερώσει για την διαδικασία ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε με τον καλίτερο τρόπο την κάθε περίπτωση.

    asesteam@gmail.com

  9. * Η περίπτωση εξακριβώθηκε και αναρτήθηκε ήδη στο blog μας και παράλληλα στάλθηκε σε όλα τα μέλη μας στο facebook………η ημερομηνία λήξης της είναι 11-1-10 . Εκεί θα επικοινωνήσουμε πάλι για να ανενεώσουμε τον χρόνο εφ΄όσον χρειάζεται ώστε να είναι πάντα «φρέσκια»-αν μου επιτραπέι η έκφραση-

    Θα παρακαλούσα την μητέρα εφ΄όσον διαβάζει να με ενημερώνει για οτιδήποτε μπορούμε να ανακοινώσουμε.

  10. Αυτό που χαίρομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γαϊτάνακι ενημέρωσης και διάχυσης της κλήσης για βοήθεια. Social Media+Υγεία. Ένα μικρό παράδειγμα το σημερινό.

  11. Eιμαι εδω.Διαβαζω.Θυμωνω.Ελπιζω.Απελπιζομαι.Στεκομαι.Προσπαθω.Στηριζω.Περιμενω.Αγωνιω.Φοβαμαι.Φωναζω.Ουρλιαζω.Εκλιπαρω.Προσευχομαι.Βρειτε μονοι σας το ρημα και βαλτε το.Ειμαι ολα αυτα και ειμαι εδω.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ;ΜΠΟΡΕΙΤΕ;Ζηταω βοηθεια.Ζηταω το αιμα σου να σωσω το παιδι μου.Κανε κατι αν μπορεις.Εσυ που τωρα διαβαζεις.Αρκουδε ξερω πως δε θα το βγαλεις.Ειμαι εδω γιατι ζητησαν να ειμαι κι εδω.Ο Αλκης μου σημερα γιορταζει.Βοηθειστε τον να γιορτασει και του χρονου.

  12. Ξεκίνησε μία προσπάθεια να οργανώσουμε όλο το Ελληνικό μπάχαλο που επικρατεί στον τομέα των ανακοινώσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
    Ιδρύσαμε στο facebook μία υπερομάδα με τον τίτλο HELP center και σκοπός μας είναι να διαχειριζόμαστε με τον καλίτερο τρόπο την διανομή τέτοιων αγγελιών , φιλτράροντας τις άκυρες ή ψεύτικες και προωθώντας μόνο τα πραγματικά περιστατικά και κατόπιν την προώθησή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες.
    Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκαν και καλούνται ΜΟΝΟ δημιουργοί ομάδων , που μπορούν να προωθήσουν μαζικό μήνυμα , και μέχρι στιγμής από χτές το βράδυ έχουμε στείλει 70 προσκλήσεις συμμετοχής και υπολείπονται κάπου στίς 420 .
    Η ανταπόκριση είναι ανέλπιστα θετική και από 52 επιβεβαιωμένα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν μαζευτεί (με ένα κλίκ) 44.861 αναγνώστες σε μία μέρα !!!!!!!!!
    Πιστεύουμε ότι έτσι θα βοηθήσουμε και στην καλίτερη ενημέρωση και ποιοτικά και ποσοτικά , αλλά και θα σβήσουμε απο το χάρτη τους ψεύτικους συναγερμούς.

    Η ομάδα στο facebook είναι αυτή (μόνο για δημιουργούς) όχι απλά μέλη………(να μην μπλοκάρουμε)
    http://www.facebook.com/group.php?gid=231087954266&ref=mf

    και το blog μας που πλέον είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ σε όποιες αγγελίες ισχύουν αυτή τη στιγμή (και ανανεώνεται άμεσα) είναι αυτό

    http://omadahelp.blogspot.com/

    Αν θέλει κάποιος φίλος να με βοηθήσει να βάλω RSS γιατί δεν τα ξέρω καλά και επίσης να με βοηθήσει στον τρόπο να ενημερώνονται τα άλλα blogs αυτόματα άν αναρτηθεί κάτι θα είμαι ευγνώμων…………

    ευχαριστούμε
    HELP center

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.