Οσο είμαι εναντίον των κινητών και των κεραιών τους, άλλο τόσο είμαι εναντίον στην εξαθλιωτική ανατίμηση που ζητά (και αποφάσισε) το κράτος στα Τέλη Κινητής Τηλεφωνίας.

Διαβάστε να φρίξετε:

Το νέο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει απο τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο την 1 Νοεμβρίου 2006 και μετά, ανεξάρτητα απο τη χρονική περίοδο των υπηρεσιών που καλύπτουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με το μέτρο αυτό.

Μετά τις αλλαγές, τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται σε 2 ευρώ για λογαριασμούς έως 30 ευρώ, σε 5 ευρώ για λογαριασμούς από 30,01 έως 60 ευρώ και σε 10 ευρώ για λογαριασμούς άνω των 60,01 ευρώ.

Το τέλος κινητής τηλεφωνίας βαρύνει τους συνδρομητές και υπολογίζεται επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, προ του ΦΠΑ.

Πλήρες άρθρο υπάρχει επίσης και στον reporter.gr, που λέει και λίγο περισσότερα για το ιστορικό.

Είναι ντροπή, γιατί είναι θρασύτητα να μην προσφέρεις απολύτως τίποτα, να επιτρέπεις οι εταιρείες να κερδοσκοπούν με τις ακριβότερες χρεώσεις της Ευρώπης, και παρόλα αυτά όχι μόνο να μην σιωπάς, αλλά να ανατιμείς κιόλας!

Με βάση αυτές τις ίδιες, απαράδεκτες χρεώσεις!

Απο πρώτης Νοεμβρίου, ετοιμαστείτε να τα σκάτε στο κράτος. Συγκεκριμένα:

Για κάθε λογαριασμό που κάνετε μέχρι 30 ευρώ, θα δίνετε άλλα 2 ευρώ στο κράτος,

για κάθε λογαριασμό μέχρι εξήντα, θα δίνετε άλλα πέντε,

και, για κάθε λογαριασμό άνω των 60 ευρώ, θα δίνετε επιπλέον… δέκα!

Υπολογίστε οτι αυτές οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ, που σημαίνει οτι τα δέκα γίνονται …δώδεκα!

Το θράσος τους είναι απίστευτο, και είμαι φοβερά εξοργισμένος. Το ποσό είναι τεράστιο (συγκριτικά με τον λογαριασμό – φανταστείτε οτι αν κάνετε λογαριασμό 60,01 ευρώ, θα πληρώσετε συνολικά 71,40 ευρώ!

Εξίσου εκνευριστικό είναι και το γεγονός οτι πάνω απο τα εξήντα ευρώ λογαριασμό σταματά στα δέκα ευρώ το τέλος – άρα, και χίλια ευρώ λογαριασμό να κάνεις, πάλι δέκα θα πληρώσεις.

Το οποίον; το οποίον χτυπάμε τους μικρομεσαίους, και αφήνουμε ανέγκιχτους τους μεγάλους λογαριασμούς! Σιγά, μην πονέσουν τα μεγάλα πορτοφάλια!

Ντροπή σε αυτόν που το συνέλαβε, ντροπή σε αυτούς που το ενέκριναν.

~

Η απάντησή μας;

Πιστεύω οτι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Αυτό το εφιαλτικό σενάριο (που μας περιλαμβάνει όλους) μπορεί να ανατραπεί, αν δείξουμε οτι είμαστε αντίθετοι – και οτι θα τους κοστίσει μία τέτοια ενέργεια.

Διαλαλλήστε οτι δεν θα το ανεχθείτε, και αντιδράστε δυναμικά!

Είναι ένα τέλος άδικο, υπερβολικό και παράλογο – και κάποιος πρέπει να τους το πει!

Η imgspot.com δεν δίνει τα γραφικά πάντα – και γι’ αυτό δεν μπορώ να την εμπιστεύομαι. Ξέρετε άλλη εταιρία που να επιστρέπει hotlink και να μπορώ να εμπιστευτώ;

23 thoughts on “Άθλιο Χαράτσι στην κινητή τηλεφωνία – ας αντιδράσουμε επιτέλους!

  1. γεια σου αρκούδε,
    Για άλλη μια φορά χαίρομαι που είσαι έτοιμος για να γράψεις για ένα τόσο επίκαιρο θέμα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αυτό που συμβαίνει είναι τελείως παράλογο και το πιο τραγικό ότι αυτοί που έχουν και ξοδεύουν ενώ θα έπρεπε να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο, θα πληρώσουν όσο εσύ και εγώ. Όσο για upload έχεις δοκιμάσει τον google page creator? Μπορείς να κάνεις upload μέχρι και 100mb προς το παρόν. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που ζητάς…

  2. Ή το fileden, το χρησιμοποιώ για ΜΡ3 με ένα free registration.
    Δηλαδή όταν έρθει ο επόμενος λογαριασμός καλύτερα να μην είμαι εδώ…

  3. Αδιαμφισβήτητα, φόροι και χαράτσια στις επικοινωνίες μας κόβουν το δρόμο προς το μέλλον που πρέπει να είναι οι ελεύθερες και γρήγορες επικοινωνίες.

    Απ’ την άλλη πλευρά, αν είσαι κράτος και αδυνατείς να τα πάρεις από τους μισούς και πλέον που φοροδιαφεύγουν, βρίσκεις «τρόπους» να τα παίρνεις από αλλού. Μόνο που και σ’ αυτή την περίπτωση το παλούκι πάει στους μισθωτούς…

  4. Aίσχος.

    Να παραδωσουμε ολοι πισω
    τις συνδεσεις των κινητών !!!!!!!!!!!

    προτείνω σε ολους την τελευταια εβδομαδα, σωρηδον να μεταφερθουμε ολοι στις εταιρίες να παραδωσουμε τις καρτες σιμ…

  5. agaphte arkoude eimai etoimoc na antidrasw dynamika… kai gia afto, alla kai gia to prohgoumeno 8ema (JAILme.gr).

    dynamika e?

    to 3eroun oti einai άδικο, υπερβολικό και παράλογο (anaferomai kai sta 2 8emata). den xreiazetai kapoios na tous to pei.

    oute ena banner 8a tous pei tipota.

    eimai etoimoc na antidrasw.

    dynamika to stanio mou.

    dynamika.

    ps: sygnwmh gia ta greeklish, grafw apo ena rx3715.

  6. …σε γνωριζω απο την οψη…
    η Ελλαδα γαμαει τα παιδια της,τα οχι τοσο ευκαταστατα παιδια της παντα,ας κοψουμε τα κινητα,ας κοψουμε το καπνισμα και οτι αλλο εχει κανεις που φορολογητε αρκετα να δουμε τι αλλο θα βρουν να φορολογισουν,το internet εχει σειρα αλλα αυτο ισως αργισει λιγο,μας θελουν αγελη και τα καταφερνουν μια χαρα,μην ρωτατε ποιοι.

  7. Καλό το banner που αναρτήσαμε αλλά μήπως χρειάζεται και μια συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας με τα nickname μας -για να επιβάλλουμε την εγκυρότητα της ύπαρξης των blog και της ελεύθερης έκφρασής μας- προς κάθε επίσημη κατεύθυνση (π.χ. Υπουργείο Οικονομικών κλπ);

  8. Κατερίνα, είναι σωστή η σκέψη σου – κάπου υπήρχε αξιόπιστος δικτυακός για να συγκεντρώνουμε υπογραφές…

    Θυμάται κανείς που;

  9. Το βρήκα, εδώ:

    http://www.petitiononline.com/

    Αν έχει κανείς καλύτερο να προτείνει, ας το κάνει.

    Αλλά έχω μία ερώτηση, προς όλους:

    Είναι αρκετά δυνατή η φωνή μας; Μπορούμε να φωνάξουμε αρκετά δυνατά ωστε να μαζεύψουμε αρκετές υπογραφές, και να στηρίξουμε το αίτημά μας;

    Τούτο το post μάζεψε περίπου 200 θεάσεις – η σελίδα που υποστηρίζει το αίτημα (και χάρη σε εσάς έγινε γνωστή) περίπου 160.

    Ακόμα και αν όλοι αυτοί υπογράφανε, και πάλι, 160 υπογραφές θα ήταν λίγες…

    Φοβάμαι οτι δεν φωνάζουμε αρκετά δυνατά – και παρότι πιστεύω οτι έχουμε δίκιο, δεν θα ακουστούμε…

    Καμιά ιδέα κανείς;

  10. ΙΔΕΑ ?

    ΒΕΒΑΙΩΣ. ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ SIM.
    ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
    ______________________________________________

  11. Πριν 1 ωρα με πηραν τηλεφωνο απο την vodafon και με ειπαν οτι αν δεν πληρωθουν οι λογαριασμοι σεπ+οκτ απο εβδομαδα θα με το κοψουν, και αλλων οχι μονο το δικο μου,και εγω της απαντησα να τα ζητησει απο τον αλογοσκουφη, φυσικα θα το αφησω απληρωτο και ας το κοψουν,βρηκαν και εναν λαο προβατα και οτι θελουν κανουν χωρις να ρωτησουν ,σε αυτο φταινε και οι εταιρειες που δεν αντιδρουν,αλλα σου λεει εγω θα τα πληρωσω! τα κοροιδα θα πληρωσουν.

  12. καλα να παθετε,αφου οι περισσοτεροι απο σας ειμαι σίγουρη οτι τους ψηφιζετε, κι αναφερομαι φυσικα στους δυο «μεγαλους»(πασοκ-νδ)..τες παν,πριν τους μαυριστε στις επομενες εκλογές,φροντιστε να ξυπνηστε οσους κοιμούνται,πεταξτε τα κινητα(η περιοριστε δραστικα τη χρηση τους)ΚΑΙ το τσιγαρο!

  13. Κόκκαλο έμεινα με τα «νέα» σου, ή μάλλον αυτά του Υπουργείου Οικονομικών…

    Δεν ξέρω εάν είναι εύκολο να αντιδράσετε (απευθύνομαι σε «εσάς» μιας και δεν είμαι εκεί να πληρώνω το «χαράτσι» νταβατζιλίκι) αλλά δύο πράγματα που μου’ρθαν στο μυαλό, ήδη τα’χετε πει:
    – Γραπτή διαμαρτυρία – Υπογραφές / Καταγγελία
    – Παράδοση καρτών SIM

    H μία «πρόταση-λύση» δεν θα φέρει αποτελέσμα εάν δεν είναι μαζική
    Η δεύτερη επίσης και ο Έλληνας το θέλει το κινητό του οπότε και αυτοί στην ανάγκη μας πατάνε….

    Δεν ξέρω… Θα το ψάξω όμως εάν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση και θα επιστρέψω με τα αποτελέσματα της έρευνάς μου.

    Προς το παρόν, μπορείτε να οργάνωσετε κάτι σαν το «Δωρεάν Internet» για τα κινητά αυτή τη φορά και να δραστηριοποιηθείτε;

    ΥΣ. Το μπάνερ σου πώς μπορώ να το βγάλω στο μπλογκ μου;

    Φιλιά!

  14. Δίκιο έχετε (έχουμε) παιδιά να φωνάζετε. Δύο μόνο ερωτήσεις, για το χαρατσι και για τη σύλληψη του blogme:
    1.Αν διαβασα σωστά στο ρεπορτάζ που παραπέμπεις, του in.gr, για τα τηλέφωνα, λέει ότι ο Αλογοσκούφης διέψευσε πως θα βάλει φόρο και στα καρτοκινητά. Μήπως πρέπει να το διορθώσεις κι εσύ στο κείμενό σου?
    2.Διάβασα επίσης στις εφημερίδες ότι η σύλληψη δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά πριν έξι μήνες. Ξέρει κανείς γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η δημοσιοποίησή της? Και αν οι αρχές ήθελαν να το κρύψουν, γιατί δεν είπε τίποτα ο συλληφθείς?

  15. Συμφωνω και εγω ρε παιδια με ολους, και μπραβο στον Αρκουδο που εθιξε το θεμα με τα κωλο-παγια που μονο την ανιουσα ξερουν να περνουν… Και εγω οταν το πρωτοειδα το 10ρικο κοντεψα να αποχαιρετισω τον ματαιο τουτο κοσμο απο εγκεφαλικο (τι αλλο ?!?).
    Συμφωνω και εγω στην αντιδραση στο νταβατζιλικι των υπουργειων, των εταιρειων κινητης (και οχι μονο – τα εχω βαλει και με την αναξιοπιστια του ΟΤΕ ! αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) τηεφωνιας με καθε τροπο….. Αντε σιγα σιγα να ξυπναμε, γιατι οχι τιποτα αλλο ρε παιδια δεν αρμοζει σε εμας σε αυτη τη συγκεκριμενη (ΙΣΤΟΡΙΚΗ) χωρα να μας θεωρουν αγελη απο προβατα…. Ετσι Δεν Ειναι ?

    PS.: It Can’t Rain All The Time….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.