23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.051 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Καλησπέρα σε όλους!
    Είχα γράψει κάποιες φορές, μερικούς μήνες πριν για τον πατέρα μου.
    Η διάγνωσή του ήταν πριν ενάμιση χρόνο, μικροκυτταρικός καρκίνος στον πνεύμονα.
    Τον πατέρα μου τον χάσαμε πριν λίγες μέρες μετά από σκληρή μάχη που έδωσε όχι μόνο με τον καρκίνο αλλά και με μια νευροπάθεια, συνοδό της ασθένειάς του που τον άφησε για 10 μήνες στο κρεββάτι, σχεδόν παράλυτο.
    Εύχομαι σε όλους μας, μέσα από την καρδιά μου, καλό κουράγιο και δύναμη στους προσωπικούς μας αγώνες όποιοι κι αν είναι αυτοί.
    Μπαμπά μου, καλό σου ταξίδι και να ξέρεις ότι σε αγαπούσαμε και σε αγαπάμε πολύ…..

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?
    παιδια απο τοτε που εγραψα για το σοφακι σταματησατε να γραφετε.μακαρι να ειναι ο λογος οτι πλησιαζουν γιορτες και εχουμε ετοιμασιες και οχι να μας εχει παρει απο κατω το γεγονος αυτο.ειλικρινα εμενα με εβαλε κατω και ειπα οτι αφου το σοφακι εφυγε απο τον καρκινο θα φυγει και ο πατερας μου.μπορει!μπορει πραγματι να φυγει απο τον καρκινο αλλα ξερω οτι οσο ειναι ζωντανος θα παλεψει και θα τον νικαει τον ατιμο για οσο παει.ειτε αυτο ειναι μερες ειτε πολλα πολλα χρονια!απο τοτε που εμαθε για τον καρκινο αλλαξε.ζει την καθε μερα.ειτε με πονο ειτε οχι.οι γονεις μου ποτε δεν βγηκανε να πανε καπου τοσα χρονια.δουλευανε συνεχεια( βλεπεις δεν ειχαμε την τυχη να ειμαστε οικονομικα ευκαταστατοι )!αλλα εδω και 2 χρονια αλλαξαν.εχουμε τις εγχειρισεις και τις χειμιοθεραπιες μας αλλα εχουμε και τις καλες μας μερες.τις προαλλες πηγαν σε γλεντι καθοτι ειμαστε και ηπειρωτες,και αυτη την πρωτοχρονια πρωτα ο θεος θα παμε σε κεντρο.ποιος ο πατερας μου σε κεντρο και θελει να παμε και θεατρο πραγματα ειλικρινα εξωπραγματικα για εκεινους πριν απο 2 χρονια.
    ολα αυτα και η φραση τουμε επανεφεραν γιατι δεν ξερω ποσο θα ζησει ακομη αλλα ξερω οτι ΖΕΙ το καθε λεπτο κατι που οσοι δεν ξερουν τι θα πει αρρωστια δεν το κανουν!!
    συγνωμη αν σας κουρασα αλλα αυτα ενιοθα και ηθελα να μοιραστω με ατομα που πραγματικα θα με καταλαβουν.
    να ειστε ολοι καλα!

  3. Eιχα καιρο να γραψω στο blog του αρκουδου εμπαινα ομως συχνα και περιμενα να αρχισει καποιος αλλος να γραφει μετα το μηνυμα της Μελινας για τη Σοφουλα που επεσε σαν κεραυνος εν αιθρια και το κλιμα βαρυνε πολυ.Την κοπελα δεν προλαβα να την γνωρισω,ειναι ομως κριμα γιατι ηταν νεος ανθρωπος και αφησε δυο ορφανα πισω της και οσο να ναι με αγγιξε η ειδηση.Καλες μου φιλες,Maria,Sundy,Hodgkin cat,S eratw,stalitsa,Γεωργια,Νταιζη Δ.,θα ηθελα να μαθω νεα σας.Μου λειψε η συντροφια μας.Τα νεα του Αλκη ειναι ενθαρρυντικα,τη Δευτερα καναμε ξανα ληψη μυελου για εξετασεις για υπολογισμο της ελαχιστης υπολειπομενης νοσου μας,την τελευταια φορα ειμασταν στο 0,7 και θελουμε φυσικα να ερθει οσο πιο κοντα στο μηδεν γινεται πριν να μπουμε για την τελικη ευθεια της μεταμοσχευσης.Οπως ολα δειχνουν το παιδι δε θα παρει τελικα αλλο σχημα,η μεχρι τωρα πορεια του κριθηκε ικανοποιητικη και παραπεμφθηκαμε πλεον στη Μοναδα της μεταμοσχευσης για να μας προγραμματισει για εισοδο πιθανον πριν τις γιορτες και για οσο τραβηξει μεχρι να συνελθουμε απο το τελευταιο εξοντωτικο σχημα της ΜΕΓΑΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και την ολικη ακτινοβοληση σωματος που θα υποβληθουμε.Ο Αλκης μου δειχνει καλα,ανησυχει ομως αν περναει ο Αγιος Βασιλης απο τη Μοναδα και αν θα παρει το δωρο του,μηπως δεν τον βρισκει και τοτε που θα του το αφησει;.Τις προαλλες περασαν απο το σπιτι μας και οι εθελοντες του Κανε-Μια-Ευχη και το παιδι εκανε την ευχη του,θελει να ταξιδεψει στη Γαλλια στο παρκο του Αστεριξ,ενα παρκο σαν τη Ντισνευλαντ,ειναι τοσο χαρουμενος που εκανε την ευχη του και εχει κατι ακομα να περιμενει για οταν θα ειναι σε θεση να το πραγματοποιησει.Καλες μου φιλες,κλεινω τωρα,περιμενω νεα σας…

  4. καλησπερα σε ολους, ελπιζω να ειστε ολοι καλα, δεν βλεπω κινηση και ανυσηχω hope,nina, ελπιζω να ειστε καλα. εφη ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πραγματοποιηθει η ευχη του αλκη σου και θα πραγματοποιηθει ειμαι σιγουρη. εγω συνεχιζω φουσκωματα και δοξα τον θεο του εξαμηνου ο επανελενχος ηταν ενταξει παμε για το επομενο. ευχομαι το καλυτερο για ολους.

  5. απο κεκτημενη ταχυτητα δεν ανεφερα την ολια που την σκεφτομαι συχνα, ολια ελπιζω να εισαι καλα, θα χαρω να δω ενα μηνυμα σου. φιλια πολλα.

  6. Δυστυχως καλοι μου φιλοι το ονειρο ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθινο.Οι εξετασεις του Αλκη μου στην αρχη εδειξαν καλες και ολοι βιαστηκαν να πανηγυρισουν,μαζι τους κι εμεις,τελικα ομως ο μοριακος καρυοτυπος εδειξε πως δεν εχουμε επιτυχει την υφεση σε μοριακο επιπεδο που ηθελαν και ο δεικτης της υπολειπομενης νοσου μας σκαρφαλωσε απο το 0,7 στο 29,3 ,νουμερο τραγικο μετα απο τοσο δυνατα σχηματα που εχουμε παρει.Σιγα σιγα τα οπλα στη φαρετρα τους αρχιζουν να τελειωνουν,δεν υπαρχουν αλλες χημειοθεραπειες να δοκιμασουν και μας βαζουν θεραπειες ενηλικων που εχουν χρονια μυελογενη λευχαιμια.Ηδη μπηκαμε εσπευσμενα για να ξεκινησουμε το καινουριο σχημα γιατι οσο μενει χωρις θεραπειες κινδυνευει να υποτροπιασει ξανα πολυ συντομα.Εχουμε κλονιστει ολοι μας,αντι να προχωρησουμε για τη μεταμοσχευση γυρναμε ξανα πισω στην αρχη,οι γιατροι μας ειναι μαζεμενοι και λενε πως αμφιβαλλουν για το αν θα φτασουμε ποτε στην υφεση που χρειαζεται για τη μεταμοσχευση.Δεν εχω τιποτε αλλο,μονο τα ματια του που με κοιταζουν εξεταστικα και περιμενουν απαντησεις που δεν μπορω να του δωσω,μονο το χαμογελο του να μου δινει κουραγιο.ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ,ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ.Τα ματια μου τρεχουν ποταμι ξανα,δε βλεπω παλι τα πληκτρα να γραψω,καλοι μας φιλοι που ξερω πως μας νοιαζεστε τωρα που θα ειμαστε ξανα μεσα θα σας γραφω συχνα τα νεα μας και ελπιζω να συνεχισουμε να ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ….

  7. Αχ βρε Εφη μου….καλησπερα.Δεν το χεις δει ολο αυτο τον καιρο οτι τα νεα μια θαναι καλα και μια μετρια???Γι αυτο μην χανεις την ελπιδα σου σε παρακαλω….Θ αντεξετε γιατι οΑλκης ειναι δυνατος και οσο εκεινος χαμογελαει εσυ θα αντεχεις….Θυμασαι που σου ειχα πει για ενα παιδι απο το τμημα μας με ενα πολυ περιεργο λεμφωμα που ειχαν δοκιμασει τα παντα -χωρις αποτελεσμα-εως και καποιες κυριλεκτικα ΄΄βομβες»για ενηλικες παλι χωρις αποτελεσμα και τελικα μπηκαν στη μεταμοσχευση χωρις να ειναι σε υφεση η νοσος σε μια υστατη προσπαθεια να το σωσουν και σημερα 2 χρονια μετα ειναι μια χαρα!!!!!!!!!!!!!Ποτε δεν ξερεις απο που και ποτε θα ρθει το καλο νεο….Θα σε παρω αυριο να τα πουμε…………φιλια πολλα!!!!

  8. Γειά σας φίλοι μου.Εφη να μη λυγισης μεινε δυνατη θα περασει και αυτη η δοκιμασια να το πιστεψεις και θα γινει .κανε κουραγιο καλη μου.Φιλοι μου και εγω τρεχω!!!!!!!!γιατι ο δεικτης συνεχιζη να ανεβαινη εχει φτασει 145 απο 75 που ηταν το περασμενο μηνα εξετασης συνεχεια δεν δειχνουν κατι και προχωραμε για αλλες!!!!!!!μηπως ξερει καποιος να μου πει για το pet c. την διαδικασια πως γινεται μεσο ΙΚΑ μου το ειπαν χθες και δεν προλαβα να ρωτησω. ξερω οτι γινεται μονο στο νοσοκομειο ευαγγελισμος για ιδιωτικο νοσοκομειο δεν το συζητω γιατι ειναι ακριβη εξεταση.μερικες φορες με κουραζει ολη η διαδικασια και σκεφτομε να τα παρατησω ολα αλλα μετα λεω στον εαυτο μου συνελθε και συνεχιζω,με εχει κουραση ολη αυτη η διαδικασια τρεξιματος με το ΙΚΑ και τα ραντεβου για της εξετασεις μενω επαρχια δεν ξερω αν στην Αθηνα ειναι καλυτερα τα πραγματα.Αν εχει καποιος προβλημα με το παγκρεας θα ηθελα να μιλησω μαζι του.γεια σας φιλοι μου ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ….. σε ολους μας.

  9. Έφη,
    είναι άδικο, πολύ άδικο….
    Μην το βάζεις όμως κάτω, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, είναι όπως τα λέει η Γεωργία. Και γω έχω γνωστό παιδί με λέμφωμα που μπήκε με φορτίο στην μεταμόσχευση και είναι τώρα καλά.
    Νιώθω την μανούλα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, αλλά πρέπει να βρεις δύναμη, δύναμη τέτοια που να σε βλέπει ο Άλκης χαμογελαστή. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολος ρόλος, αλλά νομίζω ότι κάθε μάνα βρίσκει την δύναμη όταν είναι για το παιδί της.
    Νταίζη,
    είναι ας τα να πάνε όταν ανεβαίνουν οι δείχτες και οι εξετάσεις βγαίνουν καλές. Σε καταλαβαίνω γιατί όσο υπομονή και να κάνεις σε τρελαίνει η αναμονή. Σου εύχομαι καλή δύναμη και να αντιδράσει ο οργανισμός σου. Εδώ να καταλάβουν οι Αθηναίοι (και όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις) πόσο τυχεροί είναι μέσα στην ατυχία τους. Εκτός του καρκίνου να έχεις και την ταλαιπωρία να πηγαίνεις στην »πρωτεύουσα» (βλέπε και PET-CT, δεν νομίζω να γίνεται αλλού εκτός του κράτους των Αθηνών-όλοι οι άλλοι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού), και όχι μια φορά, αλλά κάθε τόσο. Δεν θάθελα να ξέρω τι κάνουν πχ οι νησιώτες αν κάποιος από την οικογένεια έχει καρκίνο.
    Καλή δύναμη σε όλους που παλεύουν αυτήν την στιγμή.
    Εύχομαι καλές και ήσυχες γιορτές για όλους.
    Με αγάπη
    sundy

  10. Να μαστε ξανα…Στο ιδιο δωματιο,στο ιδιο κρεββατι,στον ιδιο αγωνα.Σαν να μην περασε μια μερα,σα να μη βγηκαμε ποτε…Κι ο πονος ιδιος στην καρδια,κι η αγωνια να σου μαγκωνει την ψυχη.Και να περνουν οι μερες,να σβηνουμε χρωστουμενα.Και τα λευκα πεσμενα,κι οι μεταγγισεις πανε κι ερχονται,κι οι αναγουλες,κι οι εμετοι,κι ολα ιδια κι απαραλλαχτα.ΚΙ Ο ΑΛΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ.Κι ο Αλκης που πολεμαει τον καρκινο κι αυτος σαν τη μικρη Λυδια του Ναυτιλου που ο μπαμπας της ηξερε να της φτιαξει το blog και που μια μερα μπορει να ξερω να το κανω κι εγω για να σας λεω τα νεα μας απο ενα αλλο μετεριζι.Ισως και μονο για να βρω κατι να απασχολω το μυαλο μου αντι να ψαχνω ωρες στο δικτυο να βρω τι παρενεργειες εχει η φλουνταραμπινη και τι ειναι τελος παντων ο αυξητικος παραγοντας που οι μισοι μας γιατροι λενε να μας βαλουν κι οι αλλοι μισοι δεν τον θελουν με τιποτα.Κι εσυ ο γονιος στη μεση,αγκαλια με το παιδι.Με το ενα ποδι στο Κ.Ε.Θ.και με το αλλο στη Μ.Μ.Μ.Ο.Ουτε εδω πια,ουτε εκει ακομα.Στο μετεωρο βημα του πελαργου ενα πραγμα.Ο ενας να ριχνει την ευθυνη της αποφασης στον αλλο,κι ολοι να λενε «ο Θεος».Γιατι οταν οι γιατροι σου αρχισουν να μιλανε για το Θεο σε πιανει κρυος ιδρωτας;Ποτε ακριβως ερχεται η στιγμη που ψυχανεμιζεσαι οτι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ;Ο Θεος λοιπον…Το αιωνιο ερωτημα «που ειναι ο Θεος οταν αυτο το παιδι κανει την προσευχη του να γινει καλα;» Τι κανει επιτελους, με τι ασχολειται,δεν ηρθε ακομα η ωρα να κοιταξει λιγο και προς τα δω;Καλες μου,καλοι μου, ο Αλκης μου ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΝΤΑ.Και ειναι τοσο ομορφος οταν σου γελαει…

  11. Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά, προκαταβολικά σε όλους. Κουράγιο σε όσους παλεύουν και δύναμη, αντοχή, για να ξεπεράσουν τις ΧΜΘ, τις παρενέργειες και όλα αυτά. Να ξεπεράσουν το φόβο και την αδυναμία, όταν έρθει.

    Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους!

    γιώργος

  12. Mάνα κράτααααα………,
    για να κρατήσει και ο Άλκης.
    Eσένα κοιτάει και παίρνει δύναμη. Τολμάω να πω ότι φαντάζομαι (έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε βέβαια) πόσο δύσκολο είναι, αλλά μόνο μια μάνα μπορεί να βρει αυτήν την δύναμη.
    Λοιπόν μάνα κράτα γερά, μην τσακίσεις τώρα μετά από αυτά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ο Άλκης έχει γίνει παιδί όλων μας.
    Το να ανοίξεις μπλογκ δεν είναι κάτι δύσκολο, ίσως σου φαίνεται ακατόρθωτο τώρα που δίνεις όλη σου την προσοχή στο παιδί, αλλά σε πληροφορώ ότι έχει τόσο καλές οδηγίες στο google που αν τις ακολουθήσεις γράμμα προς γράμμα το έφτιαξες το μπλογκ.
    Λοιπόν καλές γιορτές και καλή ανταπόκριση σε ότι έχετε μπροστά σας, καλές γιορτές με όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα σε όλους και σε περιμένουμε στην μπλογκοπαρέα, καλώς να έλθεις.
    Φιλιά

  13. Καλησπερα μανουλα Εφη και χαμογελαστε Αλκη!!!!!!!Ελπιζω και ευχομαι να ειστε λιγο καλυτερα σημερα….Μανουλα ειπαμε οσο ο Αλκης σου χαριζει τα αστραφτερα του χαμογελα εσυ θα αντεχεις…….Μη μου πεις οτι δεν εχεις ηδη εκπλαγει με τον εαυτο σου οσο αφορα τις δυναμεις σου και με το ποσα πραγματα εχεις δεχτει και αντιμετωπισει με μεγααααααλη επιτυχια!!!!!!!!!Το ξερεις καλυτερα απο μενα οτι εχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποθεματα αγνωστων αντοχων …..προθυμα να βγουν στην επιφανεια οταν παραστει αναγκη!!!!!!Δεν ξερω να σου πω γιατι συμβαινουν ολα αυτα και ποτε ο θεος μας ακουει ομως ξερω οτι χωρις την βοηθεια του σιγουρα δεν θα τα χαμε καταφερει…….Μη χανεις την πιστη σου……φιλια πολλα!!!!

  14. Πόσο μακριά μπορείς να πάς? Αγαπημένη μου δεν ξέρεις …. Μην μού φύγεις νωρίς σε παρακαλώ θεέ μου!!! Λέω διάφορα πράγματα και με ακούν οι σκιές τελικά αυτές καταλαβαίνουν τα πάντα! Καταλαβαίνουν?… τι είναι αγάπη? Για μ’ένα αγάπη είναι να καταλαβαίνει ο άλλος όταν ΠΟΝΑΣ για κάτι….? και αντί να σου ρίξει αλάτι στην πληγή να σού την γιατρέψει …. Αυτό είναι αγάπη για μ’ένα…. Όλα θα περάσουν αγαπημένη μου όλα θα γιατρευτούν ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΗΤΕΡΑ. Για τον κόσμο μία λιγότερη για εμένα η καρδιά μου πιο γκρίζα πάντα αυτό το χρώμα θα έχει και ας μην το δει κάνεις και ας μην το ξέρει κανείς….

  15. Θα θελα να βρισκα δυο λογια για σενα,Κωστα,για σενα που θρηνεις τη μανα ,απο μια μανα που ποναει για το παιδακι της.Δεν εχω ομως λογια.Η μανα ειναι πραγμα ιερο.Κι η δικη σου η μανα ειναι σιγουρα περηφανη για το παιδι που εφερε στη ζωη,για τον αντρα που τωρα θρηνει.Και ειναι περηφανη που σ χει κοντα της.Σε σενα στηριζει τη δυναμη της.Απο σενα παιρνει παρηγορια στα δυσκολα.Μη λυγισεις στιγμη.Εχει αναγκη να σ ακουει να λες πως θα πανε ολα καλα κι ας ξερει βαθια μεσα της πως τιποτα δεν παει καλα. Καλες μου,καλοι μου φιλοι, ο Αλκης μου περναει τωρα την πιο δυσκολη φαση της τοξικοτητας του.ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ 10 ΛΕΥΚΑ,οι γιατροι μας οι ιδιοι δεν μπαινουν πια στο δωματιο,με ρωτανε απ την πορτα πως ειναι κι αν εχει πυρετο,και πανε στο επομενο παιδι,τωρα δε βγαινω ουτε εγω,μας φερνουν οι υπολοιποι προμηθειες.Οι μεταγγισεις πηγαινοερχονται,βεβαια,στην ιδια μερα και αιμα και αιμοπεταλια,σαν το αιμα του να χει γινει νερο.Και ο αυξητικος παραγοντας που παιρνουμε καθημερινα δεν μας κανει τιποτα απολυτως,ο μυελος του παιδιου εχει σχεδον καει,δε λεει να συνελθει με τιποτα να αρχισει ξανα να παραγει υγιη κυτταρα.Φιλοι μου,ο Αλκης θα χρειαστει τη βοηθεια σας.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟΔΟΤΕΣ.Συγνωμη που το ζηταω εδω σ αυτο το μπλογκ απο ανθρωπους που πασχουν οι ιδιοι η συγγενικα τους προσωπα απο το ιδιο που εχουμε κι εμεις αλλα γενικα δε μπαινω σε αλλες ιστοσελιδες,εχω αποφασισει αυτο να ειναι το ηλεκτρονικο μας σπιτι και το ζηταω λοιπον απο σας που σας νιωθω συγκατοικους και φιλους.Δε γραφω ακομα λεπτομερειες και τα στοιχεια του παιδιου,περιμενω να δω αν καποιος ενδιαφερθει και θα γραψω στοιχεια στο επομενο μας μηνυμα.Μεχρι τοτε ελπιζω να τη βγαλουμε καθαρη γιατι ,οπως ειχε πει κι η Hodgkin cat σε καποιο παλιο της μηνυμα,ενα μικροβιακι τωρα και θα την κανουμε για αλλου,κι εκεινος κι εγω μαζι του.

  16. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
    ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΘΑ ΣΑΣ
    ΓΡΑΨΩ. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ
    ΟΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!

  17. Μεγαλε Αρκουδε, γεια σου.
    Δεν εχει πολυ καιρο που σας βρηκα, αλλα απο τοτε,
    σας απολαμβανω, οποτε μπαινω…..
    Καινουργιος ειμαι στο δυκτιο, γι αυτο και δεν εκανα
    καλη επαφη ακομα………..
    Ειμαι παλιος ομως στην υποθεση ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
    Οχι σαν ασθενης, αλλα σαν εραστης της εναλλακτικής ιατρικης, ο δρομος με εβγαλε σε μια ερευνα, που 10
    χρονια παρακολουθω και ζω και που ειναι πολυ κοντα στο να μας πει τι ειναι επι τελους ο καρκινος, πως ερχεται, πως φευγει, πως σωνεις κοσμο, πως δεν τον σωνεις………
    Ειναι ομως ενα θεμα που ζεματαει, οχι καιει……..
    Και επειδη το θεμα Καρκινος στο site σου ειναι απο τα πιο ενδιαφέροντα, λεω αρκουδε αν ενδιαφέρεσαι,
    και αν αντεξεις το κραξιμο απ το κατεστημενο,
    να εκανες μια ερευνα και να την ανεβαζες για συζητηση στην παρεα……
    Βοηθεια εδω! Πες αν ψηνεσαι και τα ξαναλεμε…..

  18. Αγαπητέ ifestionas1, γεία σου,

    Καλοδεχούμενες οι σκέψεις σου, αλλά, όπως έχω αποδείξει και στο παρελθόν, ειδικά σ’ αυτό το post, επειδή θεωρώ ότι η γραμμή μεταξύ εναλλακτικής σκέψης και «απάτης» είναι λεπτή, είμαι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός στο τι λέγεται και στο τι κόβω στο συγκεκριμένο ποστ.

    Αφού όμως είσαι καινούργιος στο διαδίκτυο, μπορώ να σε βοηθήσω να φτιάξεις τον δικό σου χώρο – ένα δικό σου blog, έτσι ώστε να μην λογοκρίνεσαι στην σκέψη και στις ιδέες σου από επιφυλακτικούς αρκούδους.

    Αν και όταν ετοιμάσεις τέτοιον χώρο, με χαρά θα τον φιλοξενήσω στις σελίδες μου (What’s Your Blog?), καθώς έτσι ο καθείς που θα τον ακολουθεί θα έχει την ευθύνη των πράξεών του, αλλά και εγώ θα είμαι πιστός στην εμπιστοσύνη των επισκεπτών μου.

    Οτιδήποτε λοιπόν χρειαστείς, είμαι στην διάθεσή σου.

    Γιάννης.

  19. ifestionas1,

    Εισαι απαραδεκτος, διοτι αν το μονο που ηθελες ηταν ο αρκουδος να δημοσιευσει και να ασχοληθει με την ερευνα σου, θα επρεπε να του εστελνες personal message, με αυτο που εγραψες προκαλεις να σε πλησιασει κοσμος που ψαχνει ελπιδες, και να λοξοδρομισει απο την θεραπεια του.

  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?Εφη κρατα γερα και μη χανεις τις ελπιδες σου.διαβασα για τους αιμοδοτες που ζητας αλλα δυστυχως εγω δεν μπορω ν δωσω γιατι εχω πολυ χαμηλο αιματικριτη και δεν μου περνουν αιμα.θελω ομως την βοηθεια σου σε κατι.εκτος του οτι θελω να γνωρισω απο κοντα εσενα και τον αλκη θα ηθελα να μου πεις αν γνωριζεις πως μπορω να γινω εθελοντρια στα παιδακια με καρκινο στο αγια σοφια!!το να ασχοληθω μαζι τους και να βλεπω τα χαμογλακια τους θα ειναι για εμενα μεγαλη ευτυχια!!ρωταω εσενα γιατι δεν ξερω που μπορω να απεφθηνθω γενικα.

  21. Kαλησπερα σε ολους!!!!!Μελινα πολυ τρυφερη η σκεψη σου….Δεν εχεις ιδεα ποοοοοοσα παιδακια παλευουν με τον καρκινο χαμογελωντας……Ενα απο αυτα ηταν και η Σοφουλα μου πριν 3 χρονια……Σημερα κοιταζει τη ζωη με αισιοδοξια και χαμογελο και εμεις μαζι της!!!!!ΙΟσο αφορα το που να απευθυνθεις για την εθελοντικη βοηθεια νομιζω στο χαμογελο του παιδιου θα σε βοηθησουν.Την εποχη που νοσηλευοταν η Σοφια΄-αλλα εως και σημερα-στο ΤΑΟ του Αγια Σοφια υπηρχαν καθε απογευμα 2 κοπελλες απο το χαμογελο-ψυχολογος και μια αλλη ειδικοτητα που δεν θυμαμαι- και καποια αλλα παιδια που δουλευαν εθελοντικα.Οποτε φανταζομαι οτι θα μπορουν να σε κατατοπησουν στο Χαμογελο.Εφη -Αλκη πως ειστε?????φιλια πολλα

  22. Θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές για όλους.
    Σίγουρα μέσα στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν »καλές γιορτές», υπάρχει όμως καλή έκβαση της νόσου, και αυτήν εύχομαι για όλους όσους θα κάνουν Χριστούγεννα μέσα στα νοσοκομεία ή είναι βαθιά χωμένοι μέσα στις θεραπείες.
    Δεν ήθελα να εξαφανισθώ έτσι χωρίς μια ανθρώπινη κουβέντα, αλλά να πω ένα γεια για πάντα από την εικονική εικόνα της sundy. Παύω να υπάρχω σαν sundy. Το χούι δεν κόβεται και ίσως ξαναγράψω, αλλά όχι πια σαν sundy, της οποίας το ιστολόγιο έχω διαγράψει, σαν να μην υπήρξε ποτέ.
    Δεν ξέρω ακόμα πώς θα εμφανιστώ (με ποιο όνομα) ούτε και αν ξαναεφανιστώ. Δεν το παίζω σπουδαία, αλλά οφείλω μια απάντηση σε άτομα που ήρθαμε πιο κοντά.
    Έφη, δεν μπορώ να δώσω αίμα λόγω της νόσου, σαν καρκινοπαθής μόνο καρκινικά κύτταρα θα είχα να δώσω, και αυτό δεν το θέλει κανείς μας. Ο μόνος στην οικογένεια που θα μπορούσε να δώσει είναι ο γυιός μου. Αν δεν βρεις άτομα θα πρέπει να μας ξαναγράψεις και να δούμε πώς…..
    Γεωργία, εύχομαι πάντα να είναι καλά η Σοφούλα και να μας χαμογελάει.
    Αναφέρω μόνο αυτά τα δύο ονόματα, μιας και γράψανε τελευταία και υπήρχε ανάγκη για αίμα. Η σκέψη μου θα είναι πάντα κοντά στα άτομα που γνώρισα από δω μέσα (δεν αναφέρω άλλα ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν, και δεν το θέλω). Δεν εγκαταλείπω τον αγώνα (κοινό ή μοναχικό), απλά η sundy μας τελείωσε… Θα διαβάζω τα λόγια σας, θα σας σκέπτομαι και αν νιώσω την ανάγκη, ίσως γράψω κάτι, αλλά σαν ….. πια.
    Σας χαιρετώ με ειλικρινή αγάπη,
    η φίλη σας …..

  23. καλησπερα και απο μενα, εφη εγω δεν μπορω βεβαια για αιμα αλλα να εισαι σιγουρη οτι αν χρειαστει θα ενημερωσω ολους τους γνωστους μου να τρεξουν εχω και καποια ατομα που ειναι αιμοδοτες καθως και απο μια ενορια που πιστευω οτι θα σπευσουν για αιμα. αν δεν θες να δημοσιευσης τα στοιχεια σας εδω ζητα απο τον arkoudo το email μου και στειλτα μου εκει. arkoude ενημερωνω απο τωρα οτι επιθυμω να δοθει το email μου στην εφη εφοσον το ζητηση. εφη να προσευχεσε ο θεος ακουει. χρονια πολλα σε ολους.

  24. καλες γιορτες σε ολους κ κουραγιο!για να βοηθησουμε τα αγαπημενα προσωπα που πονουν κ μας κοιταζουν ,προσπαθωντας να παρουν αισιοδοξια απο εμας.πριν λιγες μερες κ εμεις πηραμε το νεο για τη μητερα μου η οποια οχι μονο το εχει καταλαβει αλλα, αλλος εξυπνος ,ο πατερας μου της το ξεφουρνισε σα να ειναι ενα απλο κρυωμα κ αυτη η καημενη εμεινε στηλη αλατος,κ καταπεσε τοσο,που εγινε αγνωριστη μεσα σε λιγες μερες!Κ εγω αλλα κ η αδερφη μου θελαμε να τον κλωτσησουμε.Πριν 25 χρονια κ ο αδερφος της εφυγε απ το ιδιο κ στο ιδιο οργανο,το παγκρεας.Ατιμο πραγμα κ η κληρονομικοτητα…

  25. Καλησπερα ξανα σε ολη την παρεα απο το δωματιο 608 του Ν.Π.Αγια Σοφια.Δυσκολο πραγμα οι γιορτες στα νοσοκομεια ,εδω παθαινουν συχνα καταθλιψη οι εξω με τις γιορτες και δε θα μας πιασει κι εμας κατι;Απο τη μια παλιες ωραιες στιγμες κι απο την αλλη ενα αβεβαιο μελλον.Η κατασταση μας ειναι ιδια,δεν εχει αλλαξει κατι,τα αιματολογικα μας χαμηλα κι ο αγωνας συνεχιζεται.Οπως φαινεται θα ειμαστε μεσα ολες τις γιορτες,θα αργησουμε να ανεβασουμε λευκα,αρα καλη μου Μελινα αν στ αληθεια θελεις να μας γνωρισεις εδω θα ειμαστε και καλως να ορισεις.Καπου που θα μπορουσες να αποτανθεις για εθελοντισμο στα παιδακια του τμηματος μας ειναι ο συλλογος μας,η Πιστη,www.pisti.gr,για την οποια σας εχω ξαναγραψει.Αυτοι οι ανθρωποι στηριζουν ενεργα τις αναγκες του τμηματος και ειναι διπλα μας οποτε χρειαστει.SUNDY,για σενα οπως φαινεται κλεινει ενας κυκλος τωρα που για μας ανοιγει.Μεσα απο την μπλογκοπαρεα βρηκες συντροφια τις μοναχικες στιγμες και στηριξη στις δυσκολιες,γνωρισες αξιολογα ατομα και εκανες φιλιες ζωης.Πηρες και εδωσες,ισως και να εδωσες περισσοτερα απο οσα πηρες,ομως μεσα απο αυτη τη διαδικασια εμαθες να ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ και αυτο ειναι κατι που δεν το ξεχνας ευκολα,ειναι μεσα σου και παντα θα σου βγαινει.Δεν ανησυχω,ξερω πως θα μπαινεις και θα διαβαζεις τα νεα μας εδω και ελπιζω να σου εχω καλυτερα νεα καθε φορα.Αντιο λοιπον μεχρι..να τα ξαναπουμε με ενα αλλο ονομα,με μια νεα ταυτοτητα,με τον καινουριο σου εαυτο.Μαρια,σ ευχαριστω κι εσενα για την προσφορα σου,χρειαζομαστε οση βοηθεια μπορειτε να μας προσφερετε.Ολα τα στοιχεια του παιδιου τα εχει ο Γιαννης ο αρκουδος και ειπε πως θα κανει αναρτηση για μας,αρα περιμενετε μια-δυο μερες και θα μας δειτε.Γεωργια μου,εδω θα τη βγαλουμε αυτες τις μερες,τις σβηνουμε μια-μια σαν τους φυλακισμενους,πληρωνουμε τα χρωστουμενα.Απο τον Αλκη κι απο μενα εχετε τις ευχες μας για την ομορφη οικογενεια σας και να χαιρεστε παντα τις κορουλες σας.Να μπεις και στο mail σας και θα σας κανουμε και καμμια εκπληξη.Ευχες σε ολους για υγεια και δυναμη στον αγωνα σας.

  26. Καλημερα.αποψε δεν ειχα υπνο και καθομουν εδω στο ιντερνετ ολο το βραδυ.διαβασα σχεδον ολα τα γραπτα μας απο την αρχη!με καποια γελασα καθοτι ηταν πειραγματα μεταξυ μας και με καποια μελαγχολησα.τι ομορφο που ειναι παντως ατομα που δεν γνωριζομαστε απο κοντα να ανοιγομαστε ετσι και να μιλαμε απο την ψυχη μας!!
    Χριστουγεννα σημερα .μακαρι να γεννηθει ενα θαυμα και ολους μας!!
    πολλα φιλια!!να περασουμε ολοι οσο πιο ομορφα γινεται σημερα!

  27. Γιαννη Αρκουδε χρονια πολλα….
    Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δεν εχω σκοπο
    να γραψω για την ερευνα στον καρκινο………….
    Η σκεψη μου ειναι να κανεις εσυ μια βολτα με τα νεα που θα σου δωσω και να ειναι δικη σου η τοποθετηση πανω σ αυτα που θα βρεις….
    Το κυρος που εχεις σαν ονομα μεσα απο την ολη σου
    ωραια προσπαθεια στο δίκτυο θα κανει αυτα που εσυ
    θα βρεις, πιο αξιοπιστα και ο κοσμος που σε παρακολουθει θα μπορει αναλογα με την κριση του να δει τι τρεχει με την υποθεση και να πραξει αναλογως.
    Αρα αυτο που σου λεω και αυτο που θελω να δω, ειναι αν μπορεις να κολυμπας στα βαθεια, η τα ρηχα ειναι
    το ασφαλες μερος για να μαζευουμε κλικ…….
    Σου ειπα και καταλαβενεις και συ οτι το θεμα ειναι δυσκολο. Αλλα οταν ασχολεισαι επι το πλειστον με τα κακως κειμενα της ζωης και δεν πιανεις τις ζεστες πατατες γιατι καινε, τοτε οκ αλλαζει το πραγμα…..
    Το προβλημα ειναι οτι εδω πλεον μιλαμε για ζωες ανθρωπων και πονο..
    Οσο για την λεπτη γραμμη της εναλακτικης ιατρικης και της απατης, σορρυ αλλα γελασα…..
    Μεγαλητερη απατη απο την σημερινη κλασσικη ιατρικη ο ανθρωπος δεν γνωρισε…. Ο Ιπποκρατης,
    η ψυχολογια, η ορθοδοξια, η κβαντικη αμα θες, μιλησαν για αλλο ειδος προσέγγισης στην ασθενεια του ανθρωπου και οχι για……καπιταλισμο.
    Καποτε καποιος καυμενος μιλησε για την στρογγυλη γη….. και οντως ηταν……. Φυσικα εσυ αλλο εννοείς αλλα νομιζω οτι οι ανθρωποι ειναι απατεωνες, οχι η μεθοδος….. Και νομιζω οτι δεν εχεις βαλει θεμα ΝΑΙ ΡΕ…. ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ…. (Ισως και απατεωνες)Να δεις τι εχει να γινει……..
    Γραμμικη λογικη λεγεται η ασθενεια τους….. Καλες γιορτες…. Τα ξαναλεμε.

  28. FOUFAS Χρονια σου πολλα
    Ακριβως γι αυτο δεν γραφω εγω αυτα που ξερω και εχω ζησει….. Γιατι με κουραζουν κατι γρηγοροι σαν και σενα που περνουν θεση, με χαρακτιρισμους μαλιστα,
    για κατι που δεν εχουν ενδιαφερθει ποτε….. Την οδο για
    την σωτηρια απο τον καρκινο απο την ανθρωπινη
    πλευρα και οχι μεσα απο χημειες, σφαξιμο, ξεφτιλα, στιγματισμενη ζωη,θανατο, φραγκα…. Και δυστυχως για σενα, αυτη υπαρχει. Το να λοξοδρομισει κανεις απο την θεραπεια του γιατι ψαχνει ελπιδες σημενει οτι δεν τις εχει……..
    Μπορεις να τις δεις και στην θνησιμοτητα που υπαρχει και στον πονο που υπαρχει.
    Δεν εχω σκοπο να με πλησιασει κανεις και δεν καταλαβενω γιατι να μιλαω κρυφα με τον αρκουδο για ενα θεμα που οπως λεει πρεπει να το συζηταμε
    και μαλιστα δυνατα……. Ο κοσμος δεν εχει κριση και με οτι διαβασει θα «χαρει» και συ εισαι ο προστατης τους????
    Βρε, εσυ δεν ησουν που στην προηγουμενη ζωη σου,
    κρεμασες αυτον που ειπε οτι η γη ειναι στρογγυλη?
    (σε πειραζω…) Τον γιατρο που βρηκε αυτη την οδο
    ξερεις γιατι δεν τον γνωριζει ο κοσμος και γιατι τον κυνηγανε? γιατι δεν πουλαει φαρμακα…..
    2010πλεον…. πως γινονται οι μεταστασεις αφου δεν υπαρχουν καρκινικα κυταρρα στο αιμα? οεο?
    γιατι ενας φανατικος καπνιστης 75 χρονων δεν πεθενει απο καρκινο του πνευμονα?γιατι δεν ξερουν που τους παν τα τεσσερα αλλα ολο ανακαλυψεις χωρις αποτελεσμα ειναι? Τα γιατι ατελειωτα, οσο και τα μεσανυχτα. Μεσανυχτα ομως,
    η τζιρος να γινεται. η νοσος ειναι επαρατη και ο ασθενης νεκρος……
    Μια τρελλη μας, ελεγε, τοσα ακουσα τοσα ειδα τοσα
    ξερω, ενα κραταω: σημασια εχει να παραμενεις ανθρωπος….. Ταραξε τους κυκλους φιλε, και ασε
    τα ευκολα επιθετα…………. Καλες γιορτες…..

  29. καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους, δεν καταλαβαινω την επιθεση στον ifestionas1 πριν καν προλαβει να καταθεσει την αποψη του ή της πληροφοριες του και sorry αλλα ο φουφας απο οτι θυμαμαι δεν ειναι καρκινοπαθης ουτε και εσυ αγαπημενε αρκουδε μπορει λεω μπορει καποιοι απο εμας που ημαστε να θελουν να ακουσουν, εφοσον η σελιδα ειναι για εμας κυριως θα μπορουμε και να αποφασισουμε αν αυτα που λεει μας κανουν ή οχι, μεγαλα παιδια ημαστε και δεν μας παρασερνει κανεις ετσι ευκολα πιστευω. χρονια πολλα και παλι με υγεια πανω απο ολα.

  30. Ηρθαν και τα Χριστουγεννα…Ευχομαι η Γεννηση του Θειου Βρεφους να φερει την γαληνη και την ηρεμια στις ψυχες ολων μας και κυριως σε αυτους που παλευουν…Εφη μην το σκεφτεσαι που ειναι γιορτες και ειστε μεσα,θα περασει και αυτο θα δεις…..Η διαγνωση της Σοφιας ειχε γινει 19/12/2006 και σαν σημερα πριν 3 χρονια ξεκινησε ΧΜΘ με οτι αυτο συνεπαγοταν…..Δεν εχω νιωσει πιο φριχτα στη ζωη μου-και ουτε προκειται-Σημερα στα 4 της χρονια χθες παραμονη Χριστουγεννων στρωσαμε βελεντζες και …..παπλωματα μπροστα στο τζακι,παιξαμε μεχρι αργα με τα κοριτσακια μας,ανοιξαμε τα δωρα μας και αποκοιμηθηκαμε εκει ολοι μαζι αγκαλιασμενοι και ευτυχισμενοι…….Εχοντας πια-νομιζω-ξεπληρωσει τα χρωστουμενα μας πηραμε το μεριδιο μας απο αυτο που η ζωη σκληρα μας στερησε πριν λιγα χρονια…..Γι αυτο σου λεω δεν μπορει καποια στιγμη θα ΄΄ξεχρεωσετε΄΄ και εσεις…..Τις καλυτερες σας γιορτες δεν τις εχετε ζησει ακομα….Θα ναι εκει και θα σας περιμενουν…..!!!!!!!!!.

  31. Γεια σας,
    ρόδα είναι και γυρίζει….
    Το μυαλό μου είναι κοντά σου Έφη και κοντά στον Άλκη. Δεν μπορεί… ο όποιος θεός υπάρχει…., αν υπάρχει…., δεν μπορεί να το θέλει αυτό.
    Είθε με το γύρισμα του χρόνου να γυρίσει και για σας ο τροχός.
    Με αγάπη
    Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.