blog_guy.jpg

Την αναφορά βρήκα στο xBlog.gr του (γνωστού και μή εξαιρεταίου Καρακατσάνη) αλλά μετά απο (μικρή σχετικά αναζήτηση) βρήκα και άλλα στοιχεία.

Το θέμα για όσους δεν γνωρίζουν είναι η βλακώδης αντίδραση του MAD να διακόψει την εκπομπή του Guy Krief όταν αυτός αναφέρθηκε στην (πασιφανή) ομοιότητα μεταξύ του νέου τραγουδιού της Βανδή «Θέλω» (υπογεγραμμένη απο τον Φοίβο) και παλαιότερου κομματιού των Coldplay, το «Clocks».

(Η πλάκα είναι οτι τον τύπο δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω. Δεν μπορώ εννιά στις δέκα να καταλάβω τα γαλλοελληνικά του (ή για να το πω καλύτερα τα ελληνοκορακίστικα του) και έτσι με κουράζει λίγο. Απο την άλλη, είναι δείχνει εφυέστατος, και απο ότι φαίνεται οι κουβέντες του είναι άξιες λόγου. Όσο και να σε κουράζει δηλαδή, άλλο τόσο σε εμπνέει να τον παρακολουθήσεις 🙂 .)

Που έγκεται η βλακεία;

– Το τραγούδι είναι καραντάν ίδιο, δεν πιστεύω να διαφωνεί ούτε ο ίδιος ο Φοίβος,
– Το γεγονός της ομοιότητας δεν θα ήταν απαραίτητα κακό, αν δεν χειριζόταν τόσο άκομψα,
– Το κοινό του Mad είναι άνθρωποι με επαφή με την τεχνολογία και τα blogs,
– Το Mad χρειάζεται το κοινό του, το κοινό δεν χρειάζεται το Mad,

Ξαφνικά λοιπόν, όλοι άρχισαν να μιλάνε για αυτό (ξεχνώντας ίσως το εξίσου καυστικό σχόλιο του Guy για την ταυτόχρονη μετάδοση απο όλους τους σταθμούς του τραγουδιού), το ανήγαγαν στην σημασία που του αρμόζει (σκίζοντας το Mad για την τακτική του, τον Φοίβο για τις αντιγραφές του και την Βανδή για τις συνεργασίες της), και εξυμνώντας τον Guy για την καθαρότητα του όσο αφορά το …σύστημα.

Όλα λάθος τα έκαναν εκεί στο Mad δηλαδή.

Φυσικά, η κακή διαχείριση έκανε κακό και στον Φοίβο (δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει οτι αντιγράφει – μόνο που τώρα χρεώνεται και την άδικη απόλυση) και στην Δέσποινα Βανδή.

Όλοι χαμένοι δηλαδή.

Το θέμα είναι οτι πράγματι, παίρνουν λεφτά απο την Heaven, απο τα τραγούδια, απο το σύστημα. Πράγματι, έχουν λόγους να υποστηρίξουν τις επιλογές των τροφοδοτών τους. Αλλά πολύ περισσότερο έχουν υποχρέωση να υποστηρίξουν τους συνεργάτες τους.

Διότι αν ξεπουλάς τον συνεργάτη σου ενώ έχει απόλυτο δίκιο, είσαι και μείον σε αυτούς που (προσπαθείς να) προστατέψεις, και μείον απέναντι στους άλλους συνεργάτες σου.

Maximum asset, δεν θα κουραστώ να το λέω, για μία εταιρεία, είναι οι υπάλληλοί της.

Οι φίλοι του σταθμού δεν θα την συγχωρήσουν εύκολα αυτήν την προδοσία.

Γιατί αν μπορείς τόσο εύκολα να ξεπουλήσεις τον συνεργάτη σου, τότε οι τηλεθεατές – φίλοι του σταθμού περιμένουν ακόμα χειρότερα..

Τους αξίζει το «ξεφτίλες«(*) δηλαδή, και μόνο για το ξεπούλημα…

(*) δείτε εδώ τι είναι αυτό….

Η μπόρα δεν λέει να περάσει και ο κόσμος δεν ξεχνάει απο ότι φαίνεται τόσο γρήγορα… ο titanas του pestaola.gr ανέβασε ένα εγκωμιαστικό post για τις συνθήκες εργασίας και την τεχνολογία στο MAD (κανάλι και ραδιόφωνο) και έπεσαν να τον φάνε για την «διαφήμιση»… Ο ίδιος απάντησε σε επικριτή του, οτι ζήτησε και δεν του ζήτησαν να κάνει αυτήν την παρουσίαση – αλλά δεν είναι εκεί το θέμα…

Το θέμα είναι οτι αν εκεί στο MAD ήλπιζαν οτι η (το λιγότερο) κουτή απόφασή τους θα …ξεχαστεί, θα άλλαξαν γνώμη όταν διάβασαν το άρθρο (και τα comments) στο post του titana…

Δεν ξεχνάει τόσο εύκολα ο κόσμος….

8 thoughts on “Το πρόβλημα δεν είναι η αντιγραφή – το πρόβλημα είναι η προδοσία

  1. Έφυγε ο Guy; Δηλαδή έκοψαν την εκπομπή τελείως;

    Ο τύπος είχε έβγαζε πολύ γέλιο και πολλές από τις ατάκες του ήταν αρκετά έξυπνες. Γενικά δεν παρακολουθούσα ποτέ MAD, αλλά για μια περίοδο εκείνο το μισάωρο δεν το έχανα.

  2. «Οι φίλοι του σταθμού δεν θα την συγχωρήσουν εύκολα αυτήν την προδοσία.
    Γιατί αν μπορείς τόσο εύκολα να ξεπουλήσεις τον συνεργάτη σου, τότε οι τηλεθεατές – φίλοι του σταθμού περιμένουν ακόμα χειρότερα..»

    Ακριβώς αυτό!!
    Μπορεί να επιλέγεις να αυταπατάσαι ότι παρακολουθείς ένα νεανικό, μοντέρνο και αδέσμευτο μουσικό κανάλι, αλλά με αυτά τα απροκάλυπτα λογοκριτικά μέσα, ξενερώνεις και πολύ απλά επιλέγεις πλέον να μην αυταπατάσαι.
    Καλό μήνα!!!

  3. Ότι το mad είναι ένα κανάλι με όριο ηλικίας (και μάλιστα πολύ κάτω των 18) είναι γνωστό. Την εικόνα συντηρούν με πάθος οι ανεγκέφαλοι παρουσιαστές τύπου τρέντι φατσούλα και ο βετεράνος μαϊντανός Θέμης Γεωργαντάς. Κύριος στόχος του Κουρή προφανώς είναι να διοργανώνει τα βραβεία και να παίζει δυό τρεις μέρες μετά στις μεσημεριανές εκπομπές.
    Έπεσα τυχαία πάνω στον Γκι φέτος. Τα γαλλοελληνικά δεν με ενόχλησαν. Έριχνα απίστευτο γέλιο μαζί του. Το νίτζα tv είχε ένα ιδιαίτερο χιούμορ, χιούμορ που ξέφευγε από το ηλίθιο στυλ του σταθμού. Σατύριζε τους πολιτικούς, μιλούσε για μπάλα, για μουσική, για τους ξένους (έχω πετύχει εκπομπή που τον έβριζαν λόγω της …αλβανόφατσάς του) και σε όλα ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ.
    Και που να την αντέξει τέτοια μούρη και με άποψη ο σταθμός για τα ανεγκέφαλα.

    Δες αυτό και πες μου ότι δεν είναι έξυπνο: http://www.youtube.com/watch?v=twgc0APJ07w

    Αλήθεια ο Στέφανος τί έκανε, έμεινε;

  4. Θλιβερό! Άραγε ο Mad χρηματοδοτείται από την κυρία Βανδή και τον Φοίβο; Εδώ βρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα κανάλια και κανείς δεν απολύεται. Η κυρία Βανδή και ο Φοίβος προφανώς είναι υπεράνω κάθε κυβέρνησης και πρωθυπουργού… (σιγά τα αυγά κιόλας). Πραγματικά η λέξη «ξεφτίλα» μόνο τους αξίζει!

  5. Πραγματικά έχω σιχαθεί τα δημιουργήματα του Φοίβου.Όποιον γουστάρει τον κάνει τραγουδιστή (δες φίλο Φοίβου-Λεμπέση).Αν έκαναν τα παιδιά google bombing με το MAD,αυτός δε σταματάει να μας κάνει bombing με τα καρμπον-αρισμένα τραγούδια του.Έλεγα ότι σα μόδα θα ξέφτιζε και αυτός,αλλά ο μέσος Έλληνας δεν τον έχει πάρει χαμπάρι απ’ότι φαίνεται.Όσο για τον Ελληνογάλλο,νομίζω τον πήρε το μάτι μου στον ALPHA.Δε θα πάει χαμένος… 😉

  6. Τυχαία βρέθηκα εδώ.. στα στατιστικά του μήνα, θα είναι ενα απο τα αστεία που πληκτρολογηθηκαν στο google .. αλλά δεν πειράζει.. Σημασία έχει ότι το Blog το βρήκα εξαιρετικό.. και γι αυτό διάβασα και άλλα αρθρα..
    Η τηλεόραση με κουράζει και δν βλέπω παρά σπάνια ακόμη και MAD.. κ δεν ειχα ιδέα για αυτό το γεγονός.. Μ αρεσε το πώς κατέθεσες την αποψη σου.. Μπραβο.. συνέχισε ετσι..!

  7. Εγώ που είμαι ο blogger mad εδώ και 5 χρόνια (4 στην πατρίδα μου και 1 εδώ -είμαι ομογενής) δηλώνω πως το παιδί είναι αθώο! Misuderstanding ρε παιδιά (είμαι πολύ εκτός I know)

    PS: Υπάρχει κάποιος που να παίρνει το μέρος του σταθμού? Η κανείς που δεν ακούει την ομοιότητα? Μπλιαχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.