Απίστευτο, ε;

Σας θυμίζω:

Είχα κάνει μία καταγγελία στην Eurobank. Οτι δηλαδή μου είχαν στείλει μήνυμα με SMS, διαφημιστικό.

Αυτό έγινε στις 25/9. Αντιλαμβάνεστε τι λέω; απο τον Σεπτέμβριο.

Ζητούσα τρία απλά πραγματάκια.

1. Να μάθω πως αποφασίσαν να στείλουν τέτοιο sms, χωρίς την συγκατάθεσή μου (Αν την είχαν καλώς έπραξαν).

2. Να με αφαιρέσουν απο την διαφημιστική τους λίστα.

3. Να με αφαιρέσουν απο τις λίστες των «συνεργαζόμενων» εταιριών τους

Πήρα μία και μοναδική απάντηση. Η οποία συν τοις άλλοις, έλεγε «αν θέλετε να βγείτε απο την λίστα, ελάτε να το κάνετε σε ένα κατάστημά μας».

Τέταρτη απαίτηση λοιπόν:

4. Δεν έχει λογική να σας επισκεφθώ και να σας παρακαλέσω για να με αφαιρέσετε.Λογική θα είχε να με παρακαλέσετε για να είμαι εκεί. Απαιτώ να με αφαιρέσετε, άμεσα.

Δείτε πως είχε πάει η κουβέντα, μέχρι πρότινος. Έχει πολύ πλάκα, αλήθεια, και είναι εξόχως διδακτική. Κυρίως δείχνει μία εντυπωσιακή προσπάθεια να μην απαντήσουν στις ερωτήσεις μου.

Τώρα, κατά τον Δεκέμβριο, μία κυρία, στις 11 το πρωϊ μου τηλεφώνησε – απο το γνωστό πια απόρρητο νούμερο- για να μου πει οτι εξετάζουν την περίπτωσή μου.

Μάλιστα.

Και για να έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, μου έστειλαν και mail, στις 7/3 το οποίο παραθέτω ολόκληρο:

Αγαπητέ κ. Αρκούδε,

Κατόπιν επικοινωνίας μας με την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας σας ενημερώνουμε ότι η απάντηση στο αίτημά σας είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμε κύριε Αρκούδε ,

Σε απάντηση του από 20.12.05 email σας , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η αποστολή του εν λόγω μηνύματος SMS έγινε προς το σκοπό της πληροφόρησής σας επί θέματος που σχετίζεται άμεσα με τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας και συγκεκριμένα για το επιτόκιο που θα ίσχυε για εσάς αν χρησιμοποιούσατε την κάρτα σας για τη διενέργεια συναλλαγών κατά το χρονικό διάστημα για το οποίο το εν λόγω επιτόκιο παρείχετο . Συνεπώς , έγινε προς το σκοπό εξυπηρέτησης της μεταξύ μας σύμβασης παροχής πιστωτικής κάρτας και όχι προς το σκοπό προώθησης πωλήσεως νέας πιστωτικής κάρτας , οπότε και θα απαιτείτο η προς τούτο συγκατάθεσή σας . Ωστόσο , προφανώς , εκ παραδρομής , η αποστολή του εν λόγω μηνύματος έγινε σε λανθασμένη ώρα , γεγονός για το οποίο έχουμε ήδη διενεργήσει σχετική έρευνα και έχουμε επιμεληθεί για τη σχετική τακτοποίησή του .

Τέλος , λαμβάνοντας υπόψη την διατυπωθείσα στο παραπάνω e-mail σας άρνησή σας στη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων , σας ενημερώνουμε ότι ήδη η Τράπεζά μας εξαίρεσε τα προσωπικά σας στοιχεία από κάθε χρήση τους για τον παραπάνω σκοπό .

Κύριε Αρκούδε , λυπούμεθα ειλικρινά για τη δυσαρέσκεια που σας προκάλεσε το ως άνω συμβάν και σας ευχαριστούμε για την άμεση επικοινωνία σας με την Τράπεζα .

Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειασθείτε στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Ελένη Μιχαηλίδου

Διεύθυνση Σχέσεων με τους Πελάτες , Head of Division

Ελένη Λουκέρη

Διεύθυνση Σχέσεων με τους Πελάτες , Control Manager»

Συνοψίζω:

– Σωστή η αποστολή. Δεν ήταν διαφημιστικό που μου ζητούσε να πάρω καινούργιο προϊόν, ή υπηρεσία, ήταν ενημερωτικό για μία υπηρεσία που ήδη είχα.

– Λάθος η ώρα.

– Με έβγαλαν απο την διαφημιστική τους λίστα.

Οπότε πλέον, απαντώ σήμερα προσπαθώντας να κλείσω το θέμα αυτό:

Αγαπητοί κύριοι, κυρίες,

Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την απάντησή σας.

Αντιλαμβάνομαι την διαφορά της διαφημιστικής και της ενημερωτικής αποστολής, και οφείλω να συμφωνήσω οτι το περιεχόμενο αφορούσε ενημέρωση και όχι διαφήμιση.

Επίσης, είναι δεκτή η συγνώμη σας για την λανθασμένη ώρα αποστολής. Ελπίζω να μη επαναληφθεί.

Εκφράζω και την ικανοποιήσή μου που με αφαιρείτε απο την αποστολή μελλοντικών διαφημιστικών μηνυμάτων.

Η ερώτηση που σας θέτω πλέον, είναι η εξής:

1. Έχετε παραδώσει τυχόν στοιχεία μου (και ΠΟΙΑ) σε άλλες εταιρείες που συνεργάζονται μαζί σας;

2. Αν ναι, έχετε ζητήσει να αφαιρεθούν να στοιχεία αυτά;

Σας ευχαριστώ,
Αρκούδος.

Και με ενδιαφέρον περιμένω την απάντησή τους.

Έστω και σε ένα χρόνο (απο το αρχικό ερώτημα) 🙂

2 thoughts on “Μου απάντησε η Eurobank

  1. Αγαπητέ κύριε Αρκούδε, (κατά το τυπικό της επαγγελματικής αλληλογραφίας), αν και δεν νομίζω πως η αλληλογραφία μεταξύ σας θα διαφοροποιήσει τη πολιτική των ενημερώσεων της τράπεζας, ωστόσο θα σταθώ σ’ ένα θέμα: «Γιατί πρέπει να φτύσεις αίμα για να προασπίσεις τα δικαιώματά σου ως καταναλωτής?» Καλή συνέχεια στην αλληλογραφία σου με τις εν λόγω κέρινες κούκλες, φιλιά Μαριαλένα

  2. Μπαίνω στην ALPHAbank και ζητώ πληροφορίες για την πολυδιαφημιζόμενη μεταφορά υπολοίπων πιστωτικών καρτών με 0% επιτόκιο για τους πρώτους 6 μήνες και με 6% για όλους τους επόμενους. Με ρωτάνε τα στοιχεία μου για να με ενημερώσουν γραπτώς επειδή έλειπε η αρμόδια υπάλληλος. Όντως μου στέλνουν επιστολή που έχω στην κατοχή μου. Πουθενά δεν διασφαλίζονται γραπτώς τα ανωτέρω ποσοστά. Κινώ τις διαδικασίες για να γίνει η μεταφορά. Σύμφωνα με εκείνους δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση πέραν της έκδοσης δικής τους χρυσής πιστωτικής όπου και θα μεταφερθούν τα υπόλοιπά μου από την Εθνική. Μόνη απαίτηση να πάω τους δύο τελευταίους λογαριασμούς. Τους πάω. Περνάει ένας μήνας. Τίποτα. Ρωτάω τι συμβαίνει. Μου απαντούν πως θέλουν τους δύο τελευταίους λογαριασμόυς. Λέω σας τους έφερα. Μου λένε θα χάθηκαν. Τους ξαναπάω αντίγραφα. Περνάει άλλος ένας μήνας. Γίνονται ακριβώς τα ίδια όπως και πιο πάνω. Μέχρι και οι διάλογοι ολόιδιοι. Ζητώ να ακυρωθεί η αίτησή μου. Τον επόμενο μήνα μου έρχεται λογαριασμός της χρυσής τους κάρτας με χρέωσή μου 75 ευρώ για κύρια και κάρτα και κάρτα πρόσθετου μέλους. Πουθενά η μεταφορά υπολοίπου. Διαμαρτύρομαι. Μου λένε θα γίνει άμεσα η μεταφορά και πως δεν χρειάζεται να βιαστώ να πληρώσω τη συνδρομή. Τον επόμενο μήνα όπως και ανωτέρω για να μην κουράζω. Πάω στην τράπεζα και το μόνο που μου λείπει είναι το δίκαννο. Μας ακούνε όλες οι γειτονικές τράπεζες και δέχονται να ακυρώσουν την αίτησή μου. Επόμενος μήνας: Ξαναπαίρνω λογαριασμό όπου χρωστάω τα ξεφτιλισμένα 75 ευρώ συν τους τόκους!!! Ξαναπάω. Αδυνατώ να μεταφέρω τους… μονολόγους μου!
    Πέρασε ένας μήνας. Χτες ξαναπήρα λογαριασμό :-(((

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.