Υπέροχο το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο.

(Τι; δεν το ξέρατε; Α, ξέχασα να σας το πω – πήγαμε Σ/Κ στο Ναύπλιο! :P)

Κάντε κλικ για μεγαλύτερη

Ταξίδι με λεωφορείο, που εμένα με πειράζουν κάτι τέτοια (μία κόκα-κόλα πάντα βοηθάει, αλλά ξέχασα να πάρω) αλλά οι μοντερνιές -τύπου κλιματισμός στο πρόσωπό μου- έκαναν το ταξίδι ανεκτό.

Φτάσαμε, χωρίς να έχουμε κλείσει τίποτα. Σκοπός ήταν να βρουμε κάτι εκεί – η Ελεάνα είχε κάνει μία απίστευτη αναζήτηση, με λίστα απο ξενοδοχεία, πανσίον και δωμάτια – που μας φάνηκε πολύ χρήσιμη, αναζητώντας εκεί κατάλλυμα.

Κάτι που έγινε μέσα σε μισή με μία περίπου ώρα, ύστερα απο αρκετές αναποδιές: Αλλού δεν είχε, αλλού είχε – αλλά με 120€, αλλού μόλις βγαίνανε απο την πανσιόν εξαγριωμένοι πελάτες. Στο τέλος, ακολουθούσαμε τις ταμπέλες στους τοίχους, όπου έγραφε Pansion ρωτάγαμε.

Πανσιον Ελένη. Την κοιτάω, ζητάω δωμάτιο, καθυστερεί να μου απαντήσει όσο χρειάζεται για να μου δημιουργηθούν υποψίες.

«Εχω ένα…. να σας το δείξω…. και αν σας αρέσει…»

Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια (πολλά σκαλοπάτια αυτό το Σ/Κ βρε παιδί μου) έκανα με το δάχτυλο πίσω μου στην Ελεάνα «όχι».

Μόλις το είδα, αλλαξα γνώμη. Γενικά, η υπόθεση δωμάτιο είχε μία περιπέτεια του τύπου «να πάμε, αλλά να μείνουμε κάπου όμορφα».

Κάντε κλικ για μεγαλύτερη Ε, το δωμάτιο ήταν συμπαθητικότατο. Γνωρίζαμε και τις τιμές, ρωτάω πόσο έχει, μου λέει η κυρά-Ελένη 60€. Όσο είχαμε υπολογίσει και εμείς.

Αφήνουμε τα πράγματα, βόλτα στην Παλιά Πόλη, μας μπαίνει ιδέα: να πάρουμε ποδήλατο;

Να πάρουμε, γιατί όχι. Τέσσερα Έξι ευρώ το άτομο, για την μέρα. Μας πιάστηκε ο πισινός βέβαια (αμάθητοι βλέπεις) αλλά είχε την πλάκα του. Ήταν και επικίνδυνο, καθώς τα λάστιχα ήταν χάλια, και δεν πιάνανε καλά τα φρένα!

Ταξίδι – με το καραβάκι- στο Μπούρτζι. Υπέροχο, έκανα εικόνες με το μυαλό μου απο τις ιστορίες για φυλακές, εκτελέσεις και φρούριο. Κάποια στιγμή έγινε και ξενοδοχείο, αλλά τίποτα μόνιμο – το πήρε ο Δήμος του Ναυπλίου τώρα (μετά απο μεγάλη προσπάθεια), οπότε άγνωστη η μοίρα του.

Κάντε κλικ για μεγαλύτερη

Βόλτα στην Ακροναυπλιά, με τα ποδήλατα. Πρόκειται για έναν παραλιακό πεζόδρομο, σε γκρεμό, που κάνει τον γύρο του Παλαμηδίου. Εντυπωσιακό σε θέα – και ας το κάναμε με ποδήλατο.

Ξεκούραση, φαγητο στα σοκάκια. Όχι πολύ ακριβά, με σχεδόν ίδιες τιμές σε όλες τις ταβέρνες (και υπάρχουν αρκετές) και σχετικά καλό φαγητό.

Κοιμηθήκαμε σαν πουλάκια, και ξυπνήσαμε σαν βασιλιάδες. Μαζέψαμε, καθώς ο μόνος στόχος μας ήταν να παραδώσουμε τα ποδήλατα, να πάμε στο Παλαμήδι και να φύγουμε μέχρι τις 4.

Βόλτα στο Παλαμήδι. Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφη του Ναυπλίου, αν πάς με τα πόδια έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη διαδρομή, και σε 999 (τόσα λέει ο μύθος, λιγότερα λέει η πράξη) σκαλοπάτια.

Επιλέξαμε ταξί για ανέβασμα, σκαλοπάτια για κατέβασμα. Να ξέρετε -αν πάτε- δύο ενδιαφέροντα πράγματα: πρώτον, το εισιτήριο είναι το ίδιο, και δεύτερον το κατέβασμα με τα σκαλοπάτια δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Μία ώρα μετά, ακόμα τρέμανε τα πόδια μου 🙂

Ως θέα πάντως, αξίζει. Ρωτήστε στο γκισέ που πληρώνουν αυτοί που ανεβαίνουν απο τα σκαλοπάτια, που είναι η πραγματική φυλακή του Κολοκοτρώνη – υπάρχει ένας μύθος/ψέμα όσο αναφορά αυτήν που παρουσιάζεται.

Επιστροφή στην Αθήνα, όπου και κατεβήκαμε πλατεία Καραϊσκάκη, για να πάρουμε το μετρό.

Επιστροφή, σε σας. 🙂

Σύντομα και άλλες φωτό και έξτρα σημειώσεις….

Υ.Γ. Περισσότερα στοιχεία για το Ναύπλιο, εδώ!

20 thoughts on “Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

  1. Nα περνάτε καλά, να δημιουργείτε τις κοινές σας αναμνήσεις και να το επαναλάβετε γρήγορα!
    Το Ναύπλιο συγκεράζει τόσα πολλά, ιστορία, γραφικότητα, θάλασσα και είναι τόσο κοντά!

  2. Ανεβοκατεβήκαμε στο Παλαμήδι μετρώντας τα σκαλοπάτια που όντως δεν είναι 999… Το κατέβασμα μου φάνηκε δυσκολότερο.

    Στο μπούρτζι έτυχε όταν φτάσαμε εμείς να φύγουν οι υπόλοιποι κι έτσι ήμασταν ένα 20λεπτο στο εκεί ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ. Υπέροχα!

    Μείναμε στο Θαλασσινό Αγέρι στην Ν. Κίο αλλά με αυτοκίνητο ειναι 8 λεπτά απόσταση! Άνετα τελείως!

    Πανέμορφο το Ναύπλιο.

  3. Ζούλεψα τρελά!!! :ο)))

    Υπέροχο ακούγεται το ΣΚ στην ιστορική πρώην πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και την τελευταία φορά που πήγα (εγώ προτείμησα να οδηγήσω τότε) είχα περάσει αξέχαστα…. αχ….

    Καλή επάνοδο στην Αθηναϊκή πραγματικότητα και εύχομαι κάποια στιγμή να μου δωθεί η ευκαιρία να σας πάρω με την Ελεάνα και να πάμε Πήλιο!

    Φιλιά!

  4. θέλω να πάω κάπου κοντά σε σχέση με τον πειραιά για σαββατοκύριακο μόνη μου.είμαι στις μαύρες μου προτείνετε κάτι?

  5. βαρετό ειναι το ναυπλιο κ ψευτοκουλτουριαρικο.δεν αξιζει.αμα εχεις καλη παρεα βεβαια οπου κ να πας καλα περνας

  6. καταρχάς δεν εχει μαγαζια.ολα ιδια ειναι,ιδια μουσικη,ιδια διακοσμηση,ιδιος κοσμος.ζωντανια δεν εχει καθολου,μονο το καλοκαιρι αν κ παλι εχουν λιγοστεψει οι τουριστες.ειναι ακριβα,ιδιαιτερα για τους 5 φοιτητες που σπουδαζουν εδω κ εχουν χασει καθε ελπιδα για φοιτητικη ζωη.ο κοσμος κουτσομπολευει τρελα,φυσικο γιατι ειναι μικρη η κοινωνια.κ ειναι κ ψωναρες με την πολη τους που στην τελικη δεν αξιζει καθολου.λογικο…κατω απτο ρυακι αντε βρες νορμαλ ατομα….

  7. Το Ναυπλιο ειναι φοβερο!! Εκει παω ΚΑΘΕ καλοκαιρι!!! Απο εκει ειναι η μητερα μου και ολοι μου οι συγγενεις εκει βρισκονται… 🙁
    Το λατρευω το Ναυπλιο!! Η καλυτερη πολη που εχω δει ποτε στη ζωη μου… μεχρι στιγμησς. .! Μικρη αλλα καλη και φιλικη. Αντε, ανυπομονω το καλοκαιρακι για να παω ΝΑΥΠΛΙΟ!!!!!

  8. 🙁 γιατι ολοι οι συγγενεις μου ειναι απο εκει και εδω δεν εχω κανεναν… Τεσπα, τα σκαλοπατια του Παλαμηδιου ουτε εγω
    ξερω ποσα ειναι ακριβως… Νομιζα πως ηταν 999 αλλα απο εδω εμαθα οτι ειναι εναι μυθος…! ;-| .
    Αυτο που λατρευω στο Ναυπλιο ειναι το βραδακι να βγεις εξω, να περπατησεις στην παραλια με αυτο το δροσερο αερακι, υστερα, να προχωρησεις προς την Πλατεια Συνταγματος και να καθησεις σε ενα απο τα Καφε της! Σου συνιστω να καθησεις στο » Κεντρικον «…. εχει κατι λουκουμαδες… μουρλια!!!! Τους καλυτερους, θα με θυμιθεις!!! Αν εχεις ορεξη να αγορασεις κατι ( που σιγουρα θα εχεις!!) μολις φυγεις απο το » Κενρικον » κατευθυνσου προς ενα μαγαζακι που πουλαει souvenirs. Ειναι φατσα πορτα απο τον μεγαλο πλατανο της πλατειας. Αντε!! Εκει, στο μαγαζι, ειναι τα ξαδερφακια μου!! Αυτο που ακολουθει ειναι για τους γενναιους της παρεας!!!! :-): Μετα να ανεβεις προς τα σκοτεινα δρομακια διπλα απο κατι φοβερα σπιτακια…σαν κουκλοσπιτα!!! Καθε φορα που ανεβαινουμε η αδελφη μου και η θεια μου φοβουνται. Δεν ξερω γιατι…!
    Το πρωι, μια βουτια στην Αρβανιτια θα ηταν πολυ καλη ιδεα! Το απογευμα να κανεις τον γυρω της Αρβανιτιας. Καλα… εχει μια θεα… τελεια! Το μπουτζι ειναι τελειο απο εκει!!!!
    Τεσπα, αυτα ηταν λιγα tips για το που να πας στο Ναυπλιο. 😉 🙂 😉 🙂

  9. Αχ, Πηλιο!! Ωραιο. Εγω μενω Βολο και το Πηλιο το βλεπω καθε μερα…!!
    Στο προηγουμενο comment εκανα λιγα λαθακια: ¨Κεντρικον» και Μπουρτζι. Απλω γραφω βιαστηκα και γρηγορα και μερικα γραμματα μου ξεφευγουν…! 😉

  10. Το Ναύπλιο είναι η αγαπημένη μου πόλη και εκεί πηγαίνω σχεδόν κάθε καλοκαίρι ! Φέτος θα πάω μονοήμερη εκδρομή με το σχολείο μου και πιστεύω ότι θα περάσουμε φανταστικά..Ανυπομονώ πολύ να γίνει αυτή η εκδρομή!!Ναύπλιο έρχομαι!!!!!

  11. Κοιτάξτε ένα από τα καλύτερα Site για το Ναύπλιο που δείχνει ζωντανά τα ξενοδοχεία με κάτι σαν βίντεο. Φοβερό !!! Θα δείτε και αξιοθέατα με τον ίδιο τρόπο !!
    Όντως το Ναύπλιο είναι φοβρρός προορισμός.
    Να είστε καλά φιλαράκια και κοπέλες.
    Χάρης

  12. Αυτό το Σάββατο 12/9/11 στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί συναυλία για το Ρασούλη! Θ ρθουν οι φίλοι του μουσικοί από Θεσσαλονίκη κι θα χαιρετίσει η κόρη του Ναταλί.
    Την οργάνωσή της ανέλαβαν οι φίλοι του Ρασούλη και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!
    για πληροφορίες στο 6970194868

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.