Το γνωστό παιχνίδι, έχει και συνέχεια…

Η Κατερίνα με χώνει να σας πω τις επτά ταινίες που γουστάρω, και εγώ προσθέτω άλλη μία (γιατί είναι πολύ περισσότερες, αλλά το «επτά συν μία» περνάει, το «σαρανταοχτώ» είναι λίγο χλωμό…)

Ξεκινώ:

The Big Blue

big_blue_poster_200px.jpg

Το Απέραντο Γαλάζιο. Ισως η πιο βαθιά συναισθηματική μου ταινία. Την έχω δει άπειρες φορές, έχω λατρέψει την πρώτη έκδοση (αυτή που βγήκε στους κινηματογράφους, όχι του DVD), την αγόρασα σε κασσέτα, την έχω και σε DVD. Δεν χορταίνω τις εικόνες: των δελφινιών, της Ελλάδας, του Μπαρ, του Ρενώ.

Στέλλα

200px-stella_film.jpg

Η ελευθερία αξίζει τον θάνατο. Η Στέλλα δεν μπορεί να υποταχθεί, δεν μπορεί να μπει σε καλούπια. Ούτε αυτή η ταινία. Αν ο Φούντας δεν είχε τόσο «φθηνό» ρεπερτόριο που τον αδικεί, και η φράση του τέλους δεν ειχε παίξει τόσο, θα ξαφνιαζόμασταν για το πόσο σημαντική είναι αυτή η ταινία. Η Μελίνα δεν γιορτάζει την ζωή, όπως στο εξαιρετικό Ποτέ την Κυριακή, αντιθέτως, αγκαλιάζει τον θάνατο.

Angel Hart

200px-angel_heart.jpg

Σκοτεινή και πολυεπίπεδη ταινία. Όσες φορές την δείς, τόσες θα μάθεις κάτι καινούργιο. Η πολυπλοκότητα του σεναρίου σε κρατάει σε ένταση. Απίστευτοι οι Μίκυ Ρούρκ (που τον πάω ως ηθοποιό ήδη απο τον «Ωραίο Τζόνι» και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Life Is Beautiful (La Vita è bella)

200px-vitaebella.jpg

Απίστευτα συγκινητική ταινία. Ο Μπενίνι είναι, εκτός απο ηθοποιός, εξαιρετικός στο να περνάει το συναίσθημα. Αθωότητα – εναντίον πραγματικότητας, με νικητές αυτούς που κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά (και υγρά).

Twelve Monkeys

200px-twelve_monkeys_ver2.jpg

Ταινία που θα ταίριαζε και σαν σοβαρή, και σαν δράσης. ο Μπράντ Πητ προετοιμάζεται για αυτό που θα ακολουθήσει στην ταινία Fight Club, ο Μπρούς Γουίλλις (που έχει πιάσει όλα τα είδη, απο το καταπληκτικό «Πέμπτο Στοιχείο«, μέχρι την καθηλωτική «Έκτη Αίσθηση«) κρατάει την ταινία με άνεση…

Fight Club

200px-fight_club_ver4.jpg

Ένα εκατομμύριο μηνύματα, σε ένα εκατομμύριο καρέ. Κορυφαίοι και οι δύο πρωταγωνιστές – ο (έτσι και αλλιώς) «ωραίος» Μπράντ Πητ, και ο εντυπωσιακός (από το απίστευτο ρολο του στο Primal Fear) Έντουαρτ Νόρτον.

Memento

200px-memento_poster.jpg

δράση. έντονη τέλος, Εξαιρετικό σου. μυαλό το με παίζει που «παιχνίδι» το λατρέψεις να μάλλον Πόσο ανάποδα. γυρισμένη είναι που ταινία μία δεις να εύκολο είναι Δεν

+1

Άρωμα Γυναίκας

scent_of_a_woman.jpg

Ο τυφλός Αλ Πατσίνο (θα κέρδιζε μία συμμετοχή στις 7 καλύτερες μόνος του, με τον Σημαδεμένο, την Σκυλίσια Μέρα, το Σέρπικο, το Carlito’s Way, το Frankie and Johnny, το Any Given Sunday ) «βλέπει» απο την ζωή, όσα δεν θα μπορούσαμε να δούμε μόνοι μας. Γεύεται και εγκαταλείπει, ονειρεύεται και αφήνεται. Οι μονόλογοί του, σχεδόν σε κάθε ταινία, είναι must απο μόνοι τους για να την ξαναδείς.

Το μπαλάκι περνάει στους:

Βαρόμετρο (γιατί είμαι σίγουρος οτι θα κάνει εκπλήξεις)

Γιάννη Καρακατσάνη (γιατί θέλω να δώ την νέα ματιά)

Cyberella (διότι είναι πιστοποιημένα μουρλοκομείο – πες μου ποιο απο όλα τα link σου να βάλω φιλαράκι)

George (παρότι με έγραψε κανονικότατα την πρώτη φορά)

Old Boy (γιατί έτσι και αλλιώς, ασχολείται)

Αυτά. Καλή θέαση… 🙂

11 thoughts on “7 (+1) ταινίες.

  1. Κι ο κλήρος πέφτει στην Cyberella… κ.λ.π. (τραγουδιστά)
    Το λεπόν,
    #7 Η τριλογία του Πόλεμου των Άστρων (του ’77) διότι μου θυμίζει την πρώτη φορά που είδα ταινία στο Αττικόν, επειδή παίζει ο Harrison Ford που είναι very hot και τέλος επειδή αφού την είδα είπα στην μαμά μου να μου φτιάχνει τα μαλλιά μου “κεφτεδάκια” όποτε έπρεπε να πάω στο μάθημα μπαλέτου.
    #6 Το Αμελί, διότι δίνει το άρωμα του Παρισιού και αφήνει στο τέλος της ταινίας το «Happy Feeling» ενός “E”.
    #5 To Matrix (το πρώτο ασφαλώς) διότι ήταν αυτό που ήταν! Φοβερή πλοκή, απίθανο σενάριο και τρομερά εφέ! Επίσης ίσως και να είναι η μόνη ταινία που παίζει τόσο καλά ο Κιάνου (που είναι και ωραίο παιδί).
    #6 Το Blade Runner διότι ο τυπάς ο Ridley Scot ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του! (και παίζουν τα μαναράκια: Harrison Ford και Rutger Hauer)
    #5 Το Young Frankenstein θα μου μείνει αξέχαστο για τις εξής φοβερές ατάκες:
    α. Elizabeth: Taffeta, darling.
    Dr. Frederick Frankenstein: Taffeta, sweetheart.
    Elizabeth: No, the dress is taffeta. It wrinkles so easily

    β. Igor: Dr. Frankenstein…
    Dr. Frederick Frankenstein: «Fronkensteen.»
    Igor: You’re putting me on.
    Dr. Frederick Frankenstein: No, it’s pronounced «Fronkensteen.»
    Igor: Do you also say «Froaderick»?
    Dr. Frederick Frankenstein: No…»Frederick.»
    Igor: Well, why isn’t it «Froaderick Fronkensteen»?
    Dr. Frederick Frankenstein: It isn’t; it’s «Frederick Fronkensteen.»
    Igor: I see.
    Dr. Frederick Frankenstein: You must be Igor.
    [He pronounces it ee-gor]
    Igor: No, it’s pronounced «eye-gor.»
    Dr. Frederick Frankenstein: But they told me it was «ee-gor.»
    Igor: Well, they were wrong then, weren’t they?

    γ. Frau Blücher: I am Frau Blücher.
    Horses: Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhrrrrrrrrr

    Περισσότερα στο: http://www.imdb.com/title/tt0072431/quotes

    #4 Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών, διότι παίζουν τρελά γκομενάκια με ξανθά μαλλιά και δίοτι αγαπάμε Tolkien έχοντας διαβάσει τα άπαντα.
    #3 Το L.A. Confidential διότι είναι δύσκολη ταινία και μετά την 7η προβολή καταλαβαίνεις πλήρως όλη την υπόθεση. (μεγάλο συν είναι ότι παίζουν ωραία γκομενάκια όπως ο Russel Crow)
    #2 To Fight Club (συμφωνώ κι εγώ Αρκούδε μου) διότι το γύρισε αμερικάνος σκηνοθέτης, έπαιξαν αμερικάνοι και εγγλέζοι ηθοποιοί και κοροϊδεύει το American Dream. Επίσης παίρνει επάξια την δεύτερη θέση στα Cyberella’s charts διότι το αμερικάνικο κοινό το έφτυσε και τέλος επειδή παίζει ο κούκλος και θεός με σώμα καλοριφέρ Brad Pitt.
    #1 Το θρυλικό Amadeus παίρνει την πρώτη θέση λόγω της εκπληκτικής ερμηνείας του Tom Hulce και του φοβερού soundtrack που περιέχει το επικό Confutatis Maledictis!

    Ευχαριστώ εκείνους που είχαν το κουράγιο να διαβάσουν όλα τα παραπάνω!

  2. Μπραβο CYBERELLA συμφωνώ μαζί σου σε πολλά, απλά εγώ θα συμπληρωσω τα: Τριλογία της εκδίκησης (Old Boy/ Η Εκδικηση μιας κυρίας/ Η Εκδικηση ενός κυρίου), 2046, Fountain, Ερωτική επιθυμία, LORD OF THE RINGS, THE RING (όλα τα νουμερα) και φυσικα το HERO!

    αυτια!

  3. Cyber, ναι για το Αμελι, γιατι ήταν σπουδαία ταινία, μάλλον για τα Blade Runner και Matrix γιατι ήρθαν απο το πουθενά και έγιναν μύθος, αλλά αν είναι να βάλουμε το αμίμιτο Young Frankenstein να βάλουμε και τα άπαντα του Μελ Μπρούκς!

    Ήταν δύσκολο το L.A. Confidential ? Ή δεν κατάλαβα τίποτα, ή τα κατάλαβα όλα νωρίς…

    Eleninja, περίεργα τα γούστα σου… 🙂 Μα, να μου βάλεις μέσα και το …The Ring? 😀

  4. Και τώρα το +1 στην 7λογία: TANTAAAAN…
    Τανταντανταααααααααααν
    Ο Νονός. Διότι ακόμα και η ξενέρωτη Diane Kitton ήταν απίθανη! Καλά δεν λέω για τον Αλ Πατσίνο ούτε για τον μακαρίτη Μπράντο!
    Όσον για τον Frankenstein όλες οι υπόλοιπες ταινίες του κυρίου Μπρουκς είχαν πάρει τα αστεία αυτής της ταινίας της οποίας το σενάριο το έγραψε ο Jean Wilder αρκούδε μου!

  5. Και τώρα το +1 στην 7λογία: TANTAAAAN…
    Τανταντανταααααααααααν
    Ο Νονός. Διότι ακόμα και η ξενέρωτη Diane Kitton ήταν απίθανη! Καλά δεν λέω για τον Αλ Πατσίνο ούτε για τον μακαρίτη Μπράντο!
    Όσον για τον Frankenstein όλες οι υπόλοιπες ταινίες του κυρίου Μπρουκς είχαν πάρει τα αστεία αυτής της ταινίας της οποίας το σενάριο το έγραψε ο Jean Wilder αρκούδε μου!

  6. Mπράβο arcoudo μου! Είδες, τελικά ήταν εύκολο! Χαίρομαι που έχουμε καταγράψει 2 όμοιες επιλογές! Μάλλον τρεις μια και αναφέρεις την 6η αίσθηση!

  7. Παράθεμα: Ταινίες.. Χμ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.