Είναι κάτι που δεν έχω καταλάβει καλά στην υπόθεση Αϊβαλιώτη:

Θυμίζω τι είχε συμβεί:

Παύθηκε από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ ο Κ.Αϊβαλιώτης με απόφαση της ΚΟ του κόμματος. Προηγήθηκε η απόφαση του στρατολογικού γραφείου να τον κρίνει ανυπότακτο από το 1997.

Απο τότε

Υπήρχαν μάλιστα και …απειλές:

Τέλος ο ΛΑΟΣ προειδοποιεί, ότι «σε λίγες μέρες, θα υπάρξουν και νεώτερα για στελέχη της ΝΔ που δεν πήγαν στον στρατό αλλά περιέργως οι φάκελοί τους ποτέ δεν απασχόλησαν την αρμόδια υπηρεσία».

Σήμερα, η υπόθεση έλαβε τέλος:

Απορρίφθηκε τελικά κατά την επαναληπτική ονομαστική ψηφοφορία το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη. Από τους 184 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 152 καταψήφισαν το αίτημα, οι 22 το υπερψήφισαν ενώ 10 βουλευτές ψήφισαν λευκό.

Γιατί όμως δεν προχώρησε η άρση του βουλευτικού ασύλου;

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Αϊβαλιώτης μοίρασε στους βουλευτές έγγραφο της εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών, με ημερομηνία της 14ης Οκτωβρίου, θέλοντας μα αποδείξει πως η ανυποταξία του, για την οποία κατηγορείται από το 1997, είναι άκυρη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βουλευτής μοίρασε χαρτιά που αποδεικνύουν την «αθωώτητά του» στους βουλευτές – αλλά οι βουλευτές, σε αυτήν την διαδικασία, δεν κρίνουν το σωστό ή λάθος της κατηγορίας, δεν είναι δικαστές, κρίνουν μόνο αν η δίωξη γίνεται για πολιτικούς λόγους, σωστά;

Αφού λοιπόν ο βουλευτής -λέει ότι- είχε δίκιο, γιατί να μην γίνει η δίκη να αθωωθεί ο άνθρωπος να τελειώνουμε;

Μπορεί όμως και η άγνοιά μου να με οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα – αν είναι έτσι, βοηθήστε με να καταλάβω…

5 thoughts on “τι είδους ασυλία είναι αυτή;

  1. Την ίδια απορία έχω και εγώ.
    Δεν νομίζω πάντως ότι κρίνουν μόνο το αν είναι πολιτικοί οι λόγοι, αλλά γενικότερα αν συντρέχουν λόγοι δικαστικής δίωξης.
    Πάντως, γενικώς κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
    Μερικές άρσεις που έχουν γίνει είναι εξαιρέσεις.
    http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2005/05-11-30.mpegrb.html#01

  2. re ti na leme. apo mia omada 8a peis autos to ekane kai oi upoleipoi de 8a uperaspistoun to filo tous? h douleia me tous vouleutes pou apofasizoun monoi tous gia ola den einai swsth,alla poios na thn allaksei? oi idioi? 8a valoune ta xerakia tous na vgaloune ta matakia tous?

  3. Κοίτα να δεις: στο Κυλικείο της Βουλής γίνονται τα super deal. Εκεί είναι όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα. Και ασφαλώς οι «εξυπηρετήσεις» σε θέματα ασυλίας γίνονται με το σκεπτικό βόηθα τώρα εσύ, για να βοηθήσω και εγώ αργότερα. Βουλευτές είμαστε, δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή.
    Συγχαρητήρια και καλός πολίτης.

  4. Στο παρελθόν έχουν καταψηφίσει αίτημα άρσης της ασυλίας για βουλευτή που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και μηνύθηκε γι’ αυτό! Προφανώς σκέφτηκαν ότι το θύμα θα ανήκε σε αντίπαλο κόμμα και βρήκε μία καλή αφορμή για «πολιτική δίωξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.