Είχα σκοπό να ξεκινήσω διαφορετικά την ημέρα μου, όπως για παράδειγμα να σας πω Χριστός Ανέστη, και να ρωτήσω αν περάσατε καλά, να σας πω οτι μια χαρά πέρασα εγώ, και με καταφάγανε τα κουνούπια, ή ακόμα και να σας πω οτι το πρώτο σχόλιο σε Point Of View …ξέφυγε την προηγούμενη εβδομάδα (τεχνικά το δεύτερο, η Cyberella που είχε πετύχει το πρώτο είχε την καλοσύνη να με αφήσει να το διαγράψω 🙂 ), είχα σκοπό λοιπόν να πω όλα αυτά τα χαλαρά, αλλά δεν με άφησε η …Sony.

Με έχετε πετύχει πολλές φορές να διαμαρτύρομαι για διαφημίσεις, αλλά τούτη την φορά, ξαφνιάστηκα ακόμα περισσότερο. Αν μπείτε στις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου (στο διαδίκτυο) θα δείτε να σας …μαγνητίζει το βλέμμα ένα αγκίστρι, με το λογότυπο της Sony. Μιλάω για την έκδοση πάνω στο κείμενο, όχι το banner. Δεν μπορείς λοιπόν να διαβάσεις το κείμενο, γιατί αυτή η παπαριά κινείται πέρα-δώθε, πέρα-δώθε, μέχρι να μπεις στον κόπο να την σταματήσεις.

Αλλά δεν έχει close. Όχι. Και για να την σταματήσεις, πρέπει να πας απο πάνω, μπας και στο επιτρέψει κάπως. Και αφού πας απο πάνω, το ποντίκι σου …εξαφανίζεται, γιατί στο έχει πιάσει το αγκίστρι. Και θα ελευθερώθεί μόνο αφού δεις το διαφημιστικό της. Και αυτό, ΣΕ ΟΛΕΣ τις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου.

Το αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης καμπάνιας; Δεν πλησιάζω ΕΤ μέχρι να την κατεβάσουν, και σιχτιρίζω την Sony για την δια(δυσ)φημιστική επιλογή της.

Α, μην ξεχάσω: τα συγχαρητήριά μου στην διαφημιστική.

11 thoughts on “Τα …αγκίστρια της Sony

  1. Συμφωνώ με την άποψη σου γι αυτό το διαφημιστικό τρικ (ο θεός να το κάνει). Η πρώτη μου αντίδραση όταν το πρωτοείδα, ήταν να ψάξω το close ώστε να συνεχίζω να διαβάζω το άρθρο που είχα επιλέξει. Το κακό όμως, εκτός του close, είναι ότι δεν έχει και ένα τρόπο ώστε να κρατάει αν το έχεις δει έστω μια φορά, με αποτέλεσμα να ανοίγει κάθε φορά που πας στην σελίδα.

    Υ.Γ.: Χριστός Ανέστη.

  2. @Δημήτρης Γιώτας, έχω την αίσθηση οτι αυτή την φορά, προσπάθησαν να το κάνουν ενοχλητικό, δεν τους βγήκε τυχαία.

    Είναι και αυτό μιας μορφής τέχνη.

    @Stazybο Hοrn: εκτός του οτι παίζω με Chrome (όπερ, καμία ελπίδα προς το παρόν ακύρωσης διαφημίσεων), στην πραγματικότητα τις συμπαθώ τις διαφημίσεις. Τις πιστεύω, και τις ενισχύω.

    Αρκεί να με σέβονται… 🙂

  3. Και εγώ τις συμπαθώ τις διαφημίσεις, έχω φάει και ψωμί από αυτές (μέσω του αδερφού μου). Αλλά μέχρι να με σεβαστούν, όπως λέει ο Stazybo. Adblock Plus στο Firefox και άντε γεια.

  4. υποθέτω πως θα λάβανε σωρεία από «hate-mail» γιατί αυτή τη στιγμή η διαφήμιση αυτή δεν εμφανίζεται πουθενά στις σελίδες τους. απορώ τι σκεφτόντουσαν όταν την ενέκριναν.

  5. Mόλις άνοιξα το site του ΕΤ και ήδη το έχουν βγάλει το αγκίστρι. Φαίνεται έπιασαν αρκετά ψάρια. Στο firefox έχω δοκιμάσει αρκετά πρόσθετα, ένα καλό για την περίπτωση είναι το flashblock.

  6. Είναι φαίνεται πολύ αποτελεσματικό το Adblock στο Firefox. Πριν διαβάσω τα σχόλια, επισκέφτηκα τον ιστοτόπο και είπα μέσα μου έχει κύρος ο Αρκούδος, τον άκουσαν και έβγαλαν το ενοχλητικό αγκίστρι! Μετά ξαναεπισκέφτηκα το σάιτ, με το Chrome, και διαπίστωσα ότι το αγκίστρι βρίσκεται ακόμα εκεί. Πρέπει όμως να προσθέσω ότι κλικάροντας το Χ η διαφήμιση εξαφανίστηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.