Δεν κατάλαβες τίποτα.

Ο κόσμος, αλήθεια σου λέω, σε είχε συγχωρέσει. Για όλο το μίσος και τον φόβο που κατα καιρούς έσπειρες, για όλες τις διαμάχες (για το πάπλωμα) για την αλαζονική συμπεριφορά –

– τα είχε ξεχάσει όλα.

Ήταν μαζί σου, μπορεί να είναι ακόμα.

Και εσύ, όσο ήσουν αμίλητος, και ασχολιόσουν με την περιπέτειά σου, και δεν είχες στο μυαλό σου εχθρούς σκοτεινούς του έθνους και πολυτελείς βίλες, αλλά την ματαιότητα -την δική σου, όλων μας- κέρδιζες ψήφους συγχώρεσης.

Σε συγχώρεσαν ακόμα αφού – προσπαθώντας να κρατηθείς ζωντανός έκανες ατοπήματα (όπως να αγνοήσεις την σκληρή λογική), κάτι που, κακά τα ψέμματα, όλοι μας θα αγνοούσαμε αν είχαμε την δύναμη.

Την είχες, την χρησιμοποίησες.

Και παρόλα αυτά, ο κόσμος είπε «δεν πειράζει, χαλάλι».

Και μετά….

«Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη συμφορά η οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας με αυτές τις ανεξερεύνητες πυρκαγιές που έχουν κάψει όλη την Ελλάδα και απειλούν να κάψουν ότι έχει μείνει χλωρό πείθει κάθε λογικό άνθρωπο ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το περιστατικό αλλά ότι εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας ίσως και ενόψει των εκλογών«.

Έτσι είπες.

Μίλησες για «ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης», «ίσως και ενόψει των εκλογών».

Πάνω απο όλα να μην βγει το ΠαΣοΚ δηλαδή. Μην τυχον και βγουν αυτοί οι αντίχριστοι. Και θα χρησιμοποιήσουμε λέξεις όπως «ευρύτερο σχέδιο» αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ο οχτρος είναι οι Τούρκοι (ή οι Αμερικανοί) που θέλουν ΠαΣοΚ, και όχι την αγία-νέα-δημοκρατία.

Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να παραδεχθείς οτι αυτοί που υποστηρίζεις φάνηκαν ανίκανοι των περιστάσεων; Οτι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους; Πρέπει να είναι σχέδιο παγκοσμιας εμβέλειας, που «κάθε λογικός άνθρωπος» πείθεται ότι ο «οχτρός» συνέταξε;

Στον επιθανάτιο ρόγχο σου, να μην έχεις μάθει ακόμα να αγαπάς και να διορθώνεις, αλλά να μισείς και να καταστρέφεις.

Και θυμήθηκα τα παλιά.

Λύπη μου φέρνει η απώλεια του οίκτου μου. Κρίμα.

10 thoughts on “Αχ, ρε περίεργε, τίποτα δεν κατάλαβες.

  1. Oσο και αν η πολιτισμενη πλευρα του εαυτου μου μου φωναζει για το αντιθετο, ειμαι σιγουρος:

    Δεν θα λυπηθω αν πεθανει αυτο το υποκειμενο.

    Και ουτε λυπαμαι που τον βλεπω σαν τον πνιγμενο να προσπαθει να σωθει απο τα μαλλια του.

  2. Μάγκες ψυχραιμία. Ο λύκος και αν εγέρασε δεν λέει μια παροιμία? Τι θα περιμένατε δηλαδή? Αδιόρθωτος και αμετανόητος ακόμα και ενώπιον αυτού που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Σύντομα θα είναι -και αυτός- μια θλιβερή ανάμνηση.
    Πάντως, για να επιστρέψουμε στην ουσία της συζήτησης, το χειρότερο με όλο αυτό το παραμύθι περί εχθρών και ασύμμετρων απειλών είναι ότι δεν βλέπουμε τι φταίει και πώς θα το διορθώσουμε για να μην ξαναγίνει. Αφηνόμαστε σε μια μοιρολατρική αντίληψη των πραγμάτων, που λέει ότι κάποιο αόρατο χέρι βάζει τις φωτιές, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αρα, του χρόνου αυτό το αόρατο χέρι θα οδηγήσει σε νέες «Ηλείες».
    Έκατσε κανείς να το σκεφτεί? Μπααα..

  3. Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει. Κανείς.

    Η διαφορά είναι οτι για μερικούς σκέφτηκα οτι έκαναν κάτι χρήσιμο στην ζωή τους.

    Για άλλους πάλι, όχι.

    Apos, παίρνω την σκέψη σου ένα σκαλοπάτι παραπέρα:

    Και καλά, εάν πουν «τι να γίνει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», τουλάχιστον θα καούμε αβοήθητοι.

    Εγώ φοβάμαι μήπως τούτοι εδώ οι άχρηστοι πουν «μα, υπάρχει κάτι να κάνουμε για αυτό!» για μας μπλέξουν όλους σε τίποτα αντιτρομοκρατικούς νόμους….

    ..για αυτό (και μόνο) ξεχωρίζω ΠαΣοΚ και ΝΔ: Αποτελούνται (σε σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία – θα μιλήσω άλλη φορά για τις μειονότητες) απο άχρηστους, ανίκανους κομπάρσους.

    Αλλά, τουλάχιστον, οι «αριστεροί» (χα!), δεν θα περίμενα να μιλήσουν ποτέ για «οχτρούς» και «πατρίδες»…

  4. Το αξιζουμε δεν το αξιζουμε το μονο σιγουρο ειναι οτι θα
    τεζαρουμε καποτε..
    Ο Χριστοδουλος ειναι ο τελειος θρησκευτικος (λεμε τωρα) ηγετης που μας αξιζει.

    Τα 2 πρωτα κομματα τα υποστηριζει το 90% σχεδον του ελληνικου λαου.
    Κατ’εικονα και ομοιωση.
    Γιατι οσο φταινε τα 2 κομματα που τοσα χρονια δεν φτιαχνουν μια υποδομη της προκοπης αλλο τοσο φταινε και οι τοπικες κοινωνιες για την ανυπαρξια καθε μεσου προστασιας εναντια σε εκτακτες καταστασεις.

    Απο την μια βλεπω τις γιαγουλες χαμενες στα αποκαϊδια των σπιτιων τους και κλαιω και γω με μαυρο δακρυ, απο την αλλη σκεφτομαι ομως..αυτοι οι ανθρωποι ζουν εκει τοσα χρονια, κοντα στη φυση μακρια απο τις πολεις, οι πιο πολλοι βιοπαλαιστες που με πολυ αγωνα εφτιαξαν τις περιουσιες τους. Ε ποτέ αυτοι οι ανθρωποι δεν σκεφτηκαν οτι πρεπει να τις προστατεψουν?
    Ειλικρινα ωρες ωρες δε ξερω αν πρεπει να κλαιω για αυτους τους ανθρωπους και το κακο που τους βρηκε ή να οργιζομαι επειδη δεν εκαναν τιποτε για να προστατεψουν τον τοπο τους και παραδιδουν στα παιδια τους ΣΤΑΧΤΕΣ.

    Σημερα δε, ειμαι αποφασισμενη να μην ανοιξω την Τιβι γιατι ετσι και δω εστω και λιγο απο Τηλεμαραθωνιο θα τη σπασω.
    Δεν κανουμε τιποτε για την προληψη του κακου κι οταν τελικα το παθαινουμε το κακο δειχνουμε «πατριωτισμο και φιλοτιμο» οπως ειπε ο Μπουλης ο πρωθυπουργος μας.
    Ε οχι ρε Μπουλη, δεν ειναι πατριωτισμος να κλαιει καποιος πανω απο τα αποκαιδια της χωρας του που ποτε δεν προστατεψε.
    ΔΕ γουσταρω να ειμαι απλα ενας λαος αγαπημενος και ενωμενος επειτα απο καθε καταστροφη. Θελω να ειμαι και ενας λαος καλα προετοιμασμενος και καλα οργανωμενος που να αγαπα την πατριδα του και να μην την προστατευει.

  5. o sigkekrimons antropos exei dixasei tin ellada poles fores. Exei kanei alepaliles prospathies na epanaferei ton meseona stin xora me anaxronistikes antilipsis.
    Theoritika ontas antropos tou theou den tha eprepe na exei kanei eirini me ton theo kai na einai etoimos na brethei sthn agkalia tou?
    Alla oxi apo oti fenete ouden bebeoteron apo to tora kai etsi prospathei na kratithei ston mateo etouto kosmo ligo parapano sterontas to mosxeuma pou tha mporouse na paei se ena patera 3 pedion px.

    Bebea o kyrios pou ithele na ginei makarios tis elladas (gia na mhn po papadopoulos) egkaleite is kurion apo lene kai oi grafes kati pou prosopika den tha me lipisei katholou. Apo oti fenete o kalos theoulis apofasise oti o xristodoulos exei arketi kosmiki eksousia gia pneumatikos arxon tis xoras kai etsi ton kalei konta tou . Bebea den tha prospathiso na mantepso an ton kalei konta tou i aplos ton fonazei gia na tou dosei nea apostoli me kodiki onomasia «o ekxristianismos tis kolaseos»

    Telos apo prosopiki empeiria sto idio nosokomeio (areteio). O giatros mou eipe gia ton patera mou prin 10 xronia. «Den mporoume na ton baloume sthn lista metamosxeusis giati einai pano apo 60». Tora pos tha brei o sigekrimenos kurios mosxeuma ta simperasmata dika sas

  6. Συμφωνώ με Zaffy, ο τηλεμαραθώνιος είναι μια κοροϊδία! Αυτοί τα άφησαν να καούν, αυτοί να τα φτιάξουν! Λες και θα πληρώσουν από την τσέπη τους!

    Όσο για τον Χριστόδουλο. Ένιωθες πραγματικά οίκτο γι’ αυτόν;;; Οίκτο να νιώθουμε για καρκινοπαθείς που δεν έχουν λεφτά να πάνε στο Μαιάμι και περιμένουν χρόνια για μεταμόσχευση και πεθαίνουν περιμένοντας. Οίκτο γι’ αυτό το υποκείμενο δεν ένιωσα ποτέ, αν και δεν ήταν -για μένα- αναμενόμενη και τέτοια δήλωση. Τα ξαναβρήκανε φαίνεται οι της εκκλησίας με τους νδούκους. 😛

  7. Συγνώμη τώρα αλλά τα πήρα…

    Γιατί Αρκούδε γράφεις για έναν άνθρωπο το οποίο κανείς δεν θα τον θυμάται τον επόμενο χρόνο (εκτός και αν μας το θυμίσει το ετήσιο αφιέρωμα του in.gr στην ενότητα «εκείνοι που έφυγαν»).

    Ο οποίος δεν προσέφερε ούτε πνευματικά ούτε κοινωνικά παρά μόνο έκατσε στον ολόχρυσό του θρόνο «ρητόρευε» (τρόπος του λέγειν) σε ένα κοινό που δεν έχει καταλάβει ότι ζει στον 21ο αιώνα αγνοώντας πως καθώς εκείνος χόρταινε την κοιλιά του την εποχή της χούντας, οι γονείς μας έτρωγαν ξύλο, βασανιστήρια και εξορίες.

    Δηλαδή Αρκούδε, του δίνεις αξία με το να τον αναφέρεις.

  8. Cyberella, επειδή τα τελευταία χρόνια στο in.gr έχω πάρει ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ το ποιοι έφυγαν (με λίγα λόγια, είμαι και γ*** τα φτυάρια), ευχαρίστως να τον ξέχναγα τελείως στο αφιέρωμα 2007. Αλλά μετά ποιος τον ακούει τον αφεντικό μας…

  9. ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟ ΑΡΕΤΕΙΟ ΜΕ 8ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.ΕΠΙΑΣΑ ΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΣ 24-3-2008 ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΝΟ ΣΤΗΣ 24-11-1975.ΚΑΤΑ ΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΥΧΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΤΙΓΝΩ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΜΟΥ ΓΑΚΗΝΗ.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΤΟ ΟΤΗ ΘΗΜΗΘΙΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝΕ.ΔΙΩΤΗ ΛΕΕΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΤΡΩΟ ΛΕΡΟΜΕΝΟ.ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ .ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΝΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΥΚΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.