Όπως και στο παρελθόν, βρίσκω την ιδέα της συμμετοχής του κοινού ιδιαιτέρως πολύτιμη, όχι για τις απαντήσεις, αλλά -κυρίως- για τις ερωτήσεις και την συμμετοχή. Όπως και στο παρελθόν, αρκετός κόσμος έκανε πλάκα, θεμιτό, αλλά υπήρξαν και σοβαρές ερωτήσεις που έδειξαν τα προβλήματα που περιμένει ο πολίτης/ψηφοφόρος να δει τον Δήμαρχό του να επεμβαίνει. Για να μην χαθούν οι (πάμπολλες, περισσότερες από κάθε άλλη φορά) σοβαρές ερωτήσεις, τις μαζεύω εδώ, και τις παραθέτω για την κρίση σας.

Αντίθετα με τις άλλες φορές, σ’ αυτήν την διαδικασία έχω προσθέσει και tweets που είναι πιο «χαβαλετζίδικα» – αλλά αυτό έγινε αποκλειστικά επειδή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντούσε σε κάποια από αυτά, και δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω την «ερώτηση»

Για το τεχνικό κομμάτι: Έκανα αναζήτηση στο Storify το hashtag #gabriel4ath και μετέφερα μόνο αυτά που θεώρησα ότι είναι καλό να μείνουν. Είναι προσωπική εργασία, με λάθη, πιθανόν και παραλήψεις – καλό είναι, αν ξέχασα κάποιο ουσιώδες, αν δεν το κατάλαβα καλά, ή αν έγινε αλλά δεν είχε το hashtag για να το βρω (πρέπει να υπάρχουν πολλά τέτοια) να μου το επισημάνετε για να το προσθέσω.

Ενα tricky κομμάτι στο τεχνικό μέρος: Οι ερωτήσεις είναι με χρονολογική σειρά (από το παλαιότερο προς το νεότερο). Όμως: προσπάθησα (με πολύ κόπο) να κολλήσω τις απαντήσεις του @gabriel_athens στις ερωτήσεις. Άρα: οι ερωτώντες είναι χρονολογικά, ο συνεντευξιαζόμενος είναι με βάση την ερώτηση που απαντά.

Τέλος: Δικαίως θα ενοχληθείτε που λείπουν οι απαντήσεις στον συνεντευξιαζόμενο. Είναι πολύ περίπλοκη (κυρίως χρονοβόρα) διαδικασία, και δεν επενδύω τον χρόνο να το κάνω. Όποιος θέλει και μπει στον κόπο, ας με ενημερώσει να τον συμπεριλάβω στα links στο τέλος – ή στην αρχή, αν κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από την δική μου 🙂

Στο σύνολο των ερωτήσεων, όπως πάντα δεν παρεμβαίνω, (δεν θα μπορούσα άλλωστε), μπορείτε να τα δείτε όλα με μία αναζήτηση στο twitter και να κρίνετε την επιλογή μου.

Τέλος, δύο πράγματα: να θυμήσω ότι έχω ξανακάνει την ίδια δουλειά με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, και με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Καραμανλή (το 2010 και 2009 αντίστοιχα) Στο τέλος θα βάλω τα link για τις δύο προηγούμενες συνεντεύξεις.

Όποιος μπορεί να μου βρει εργαλείο εκτός του Storify για να μαζέψω όλες τις ερωτήσεις σε csv ή text αρχείο, θα με σώσει 🙂 (τα παλαιότερα προγράμματα που χρησιμοποιούσα δεν παίζουν πια)

Υ.Γ.: Γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο: Δεν είμαι κομματικό στέλεχος, αυτό που έκανα δεν το έκανα για τον υποψήφιο δήμαρχο, ούτε έχω καμία σχέση μαζί του – το κάνω γιατί βρήκα χρόνο, και γιατί πιστεύω στην διαδικασία της συμμετοχής. Αν άλλος υποψήφιος το κάνει, επίσης, μπορεί να κάνω το ίδιο – μπορεί και όχι. Αντίθετα από τις δύο προηγούμενες φορές, δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τα σωστά εργαλεία να υποσχεθώ αντίστοιχη ενέργεια: τα εργαλεία είναι κοινά για όλους, δωρεάν, όποιος θέλει – είτε γι’ αυτό, είτε για επόμενους- ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν! 🙂

(δύο φορές ο πρόλογος, το ξέρω, αλλά το storify στέκει και μόνο του, και πρέπει να εχει και αυτό την περίληψη)

Update (ναι, τόσο γρήγορα): Μόλις είδα ότι ο @Stefanossp έχει κάνει storify μ τς απαντήσεις τ υποψηφίου @Gabriel_Athens Είναι συγκεντρωμένο εδώ: https://storify.com/Stefanossp/gabriel4athens-full

Δείτε τα προηγούμενα:

2009: Τι ήταν πραγματικά το #askND

2010: #GreekPmLive, απαντήστε κύριε Πρωθυπουργέ

One thought on “#Gabriel4Ath – απαντήστε υποψήφιε Δήμαρχε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.