Αναδημοσιεύω απο το ΕΘΝΟΣ, με τα δικά μου σχόλια σε παρένθεση:

Eξιτήριο αντί για εντατική
«E» 29/9

Περιφορά θανάτου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο βιώνει ένας βαριά τραυματισμένος Πακιστανός.

Aν και φέρει βαριές εγκεφαλικές και λοιπές κακώσεις, δύο νοσοκομεία του EΣY τον «απέβαλαν» θεωρώντας ότι δεν έχουν πια να του προσφέρουν τίποτε! Tον παρέπεμψαν δε σε μία μικρή, συμβεβλημένη με το IKA κλινική, η οποία δεν διαθέτει ούτε Mονάδα Eντατικής Θεραπείας…

H περιπέτεια του Xουσεϊν Pαφακάτ ξεκίνησε στις 15 Iουλίου, όταν τραυματίστηκε πέφτοντας στην οικοδομή όπου εργαζόταν (Ηταν ασφαλισμένος; Φορούσε τα απαραίτητα για την ασφάλειά του; Ελέγθηκε η επιχείρηση ή ο εργοδότης του;). O 30χρονος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του EKAB στο KAT και οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρές κακώσεις στον εγκέφαλο, στην κοιλιά και στον θώρακα.

Λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων, του έκαναν τραχειοτομία και τον εισήγαγαν για νοσηλεία στη Mονάδα Eντατικής Θεραπείας. Mετά την έξοδό του από τη μονάδα, η νοσηλεία του συνεχίστηκε στη θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Παρά τη βαρύτητα της κατάστασής του, την περασμένη Tρίτη, οι θεράποντες γιατροί του KAT αποφάσισαν να του δώσουν εξιτήριο! (Γιατί;) Mε έγκριση του επόπτη του IKA (Ποιός; με ποιό αιτιολογικό;), ο άνδρας μπήκε σε ασθενοφόρο προκειμένου να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο (Ποιό;).

Kατέληξε στην «Παμμακάριστο», όπου δεν έγινε δεκτός (Γιατί; απο ποιόν;) και διακομίστηκε με το ίδιο ασθενοφόρο στη μικρή κλινική «Γαληνός», η οποία είναι συμβεβλημένη με το IKA. H κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται και ζητήθηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο του EΣY, προκειμένου να έχει πλήρη περίθαλψη (Έγινε αυτό; Που νοσηλεύεται τώρα ο άνθρωπος;). Eνδεικτικό είναι ότι στη συγκεκριμένη κλινική εφημερεύει μόνον ένας γιατρός κάθε βράδυ, ενώ δεν υπάρχουν κατάλληλα οργανωμένα τμήματα για να φροντίζουν την τραχειοτομία και τα άλλα σημεία του σώματός του που είναι «ανοικτά» (και τότε γιατί νοσηλεύτηκε εκεί εξ’αρχής;).

Mιλώντας στο «Eθνος», ο διοικητής του KAT κ. Kώστας Δημητρόπουλος δήλωσε ότι οι θεράποντες γιατροί έδωσαν εξιτήριο, θεωρώντας ότι χρειάζεται μία κλινική για χρόνια περιστατικά (Τι έκαναν για να νοσηλεύτει σε τέτοια κλινική; ).

Ποιός δεν ντρέπεται απο τέτοια άρθρα; Αν πεθάνει ο άνθρωπος, ποιός θα πάει φυλακή;

9 thoughts on “Υπάρχουν οι άνθρωποι, οι πακιστανοί, και τα γαϊδούρια.

  1. Τα ίδια έχει να παλέψει και ο Έλληνας. Όταν πέρυσι ήμουν στο ΚΑΤ είχε δυο οικοδόμους όπου «φιλοξενούνταν» σε κλινική άσχετη με τα τραύματα που είχαν, το αποτέλεσμα ο γιατρός τους κατέβαινε μια φορά την εβδομάδα ή και καμμία. Και να σκεφτείς ότι έτσι ήταν για μήνες. Άσε, τα νοσοκομεία είναι δράμα. Εμένα με άλλαξαν σαν άνθρωπο, μια μέρα θα τα γράψω αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει.
    Ο Πακιστανός καθώς και ο κάθε μετανάστης έχει να παλέψει με τα ίδια που ταλαιπωρούν τον Έλληνα αλλά και με τους Έλληνες που νομίζουν ότι οι μετανάστες ήλθαν εδώ για πλάκα και όχι για να ξεφλυγουν απο πείνα, μιζέρια και δυστυχία.
    Μακάρι η δημοσιότητα να πιάσει τόπο και το παλικάρι να καταφέρει να αναρρώσει. Περαστικά του.

  2. Πραγματικά νομίζω ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά. Απλά όταν υπάρχει χώρος για άλλο ένα άρθρο σε κάποια εφημερίδα ή λίγα λεπτά σε κάποιο δελτίο ειδήσεων θα δημοσιευτεί μια από τις πολλές περιπτώσεις. Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ απαισιόδοξο αλλά έτσι είναι… Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε γι’αυτό και γιατί συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τα ίδια άτομα.

  3. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας είναι ένα από τα χειρότερα που ξέρω. Ταλαιπωρία και πάλι ταλαιπωρία!

    Αν έχεις κάτι πολύ σοβαρό τότε απλά πρέπει να πας εξωτερικό γιατί δεν μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν έχεις κάτι πολύ απλό τότε απλά δεν μπορούν να ασχολούνται με μαλ…ίες! Εμένα για μια μικροεπέμβαση στο δάχτυλο του ποδιού μου (είχε μπει το νύχι στο κρέας-μπλιάχ!) με ταλαιπωρήσανε πάνω από 1 μήνα (αν θυμάμαι καλά…)

  4. Μακάρι να είχα την απάντηση έστω και σε ένα απο τα ερωτήματα σου… Είναι να ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος (γιατί δεν πιστεύω οτι αν ήταν έλληνας αλλά δεν είχε «‘άκρες» θα είχε πολύ μεγάλη διαφορά…)

    ΥΓ: τα γαϊδούρια τί σου έφταιξαν; 😉

  5. Α, να χαθούνε πιά τα τέρατα! Δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά τον σιχάθηκα πιά τον ρατσισμό σ’αυτή τη χώρα. Ντροπή πιά! Τι θα απογίνει άραγε ο άνθρωπος; Άραγε η πρεσβεία τους ή κάποια κοινότητά τους μεριμνά; -γιατί αν περιμένουν από τους Έλληνες γιατρούς χωρίς φακελάκι βράστα…

    🙁

  6. Πραγματικά είναι να ντρέπεται κανείς που είναι άνθρωπος!Και το χειρότερο είναι πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα. Ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν οικονομικοί μετανάστες, αθίγγανοι, και γενικότερα όλοι όσοι δεν μπορούν να δώσουν «φακελάκι» στον «συνάνθρωπο-θεράποντα γιατρό» για να εξασφαλίσουν πως θα κάνει κάτι για να τους προσέξει σαν ασθενείς. (Ούτε λόγος για το λειτούργιμα του ιατρού, την δωραιάν περίθαλψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα..)
    Δεν θέλω να γίνομαι απόλυτη. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις , γιατί όμως να θεωρείται εξαίρεση κάτι που θα έπρεπε να ισχύει σε μόνιμη βάση χωρίς καμία απολύτως διάκριση? Γιατί η διαφθορά να βρίσκεται πάντα στην κορυφη και να μολύνει όλο το οικοδόμημα? Φταίμε εμείς και οι επιλογές μας στις κάλπες? Ή μήπως άλλα οικονομικά συμφέροντα που κατευθύνουν τόσο τις δικές μας επιλογές έμμεσα όσο και τις ενέργειες της κορυφής άμεσα? Ίσως έχω μεγάλη φαντασία… Ίσως όχι… Ίσως είμα καχύποπτη… Ίσως απλώς δεν θέλω να ζω σε έναν κόσμο που τα πάντα κατευθύνονται και θυσιάζονται για το χρήμα…

  7. 1ον) Δηλαδή το προβλημα σας ειναι οτι ο Πακιστανος δεν ειχε λεφτα για φακελακι ωστε να μπλοκαρει μια θεση Εντατικής την οποια συμφωνα με την υπογραφη και σφραγιδα θεραποντα ιατρου δεν χρειαζεται ?
    Απο την στιγμη που ο θεραπων εβαλε υπογραφη σε εξιτηριο φερει και ολες τις ευθυνες (ιατρικες, ποινικες, ηθικες).

    2ον) Το οτι το περιστατικο χρειαζεται μακρα νοσηλεια αποκαταστασης ειναι εμφανες, και αρα χρειαζεται και αναλογη κλινικη, και οχι κρεβατι σε ΜΕΘ, ουτε κρεβατι στο ΚΑΤ.

    3ο) Παρομοια περιστατικα που εχουν την δυνατοτητα να «λαδωνουν» και να παραμενουν στις ΜΕΘ καθως και στις εφημερευουσες κλινικες πρωτης γγραμμης ειναι το αιτιο που ακουτε συχνα «εψαχναν 24 ωρες για κρεββατι σε εντατικη» και που υπαρχουν τα ράντζα.

    4ο) Το ολο θεμα δεν εχει να κανει με ρατσισμο. Αλλωστε ρατσισμος ειναι το «Μόνο μια ατομική βόμβα θα μας λυτρώσει απο τους &*#@%*^ τους γιατρους!!!! Που μόνο τα λεφτά σκέφτονται!!!!!»…… Ημουν σε κλινικη του ΕΣΥ μεγαλου νοσοκομειου της Αθηνας και νοσηλευοταν για πανω απο 1 μηνα Πακιστανος, ο οποιος ειχε κανει και 4 χειρουργεια. Αν υπολογισετε το κοστος νοσηλειας, φαρμακων, υλικων, το κοστος ειναι αστρονομικο. Ο Πακιστανος δεν ειχε ουτε πυτζαμες να φορεσει. Σας πληροφορω οτι οι ιατροι του φεραν πυτζαμες, ρουχα, του δωσαν λεφτα, και μια ωραια πρωια οταν ηταν ετοιμος για εξιτηριο, του προτειναν να γινει καπνος , του δωσαν 300Ευρω και φυσικα αυτος εγινε καπνος. (Φυσικα το κοστος το πληρωνουμε ολοι εμεις, αλλα δε νομιζω να πειραζει κανεναν, απλα σκεφτητε το οταν κατηγορητε τα Νοσοκομεια για σπαταλες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.