Ξεκινάω να γράψω ποστ. Έχω γυρίσει, με έχει φωνάξει φίλος που έχω καιρό να δω να δούμε μαζί Eurovision, φτιάχνω πάλι και φέτος, για να έχει έστω λίγη πλάκα το τελετουργικό, ένα χαρτί δικής μας ψηφοφορίας για να παίζουμε και να μην χαζεύουμε απλώς τον Σάκη.

Άλλο που πανηγύριζα σαν τρελός την πιθανότητα να μείνουμε εκτός τελικού και κόντεψα να φάω παντόφλα από την σύζυγο. Άλλο αυτό.

Τα κάνω λοιπόν όλα αυτά, κάθομαι στον υπολογιστή, ανεβάζω το word αρχείο σε ένα site να μου το κάνει pdf, για να το μοιραστώ μαζί σας (κάποιοι από εσάς θα τον δουν παρέα τον διαγωνισμό, αν βαριούνται, περνάει ευκολότερα η ώρα) το ανεβάζω και σε έναν server να το δείτε, μπας και θέλετε να το κατεβάσετε (δείτε τοπάρτε το).

Χρήσιμος, έχω φτιάξει και το βράδυ μου, μόρτης.

Μόρτης, αλλά κάτι με καίει:

Και αν κερδίσουμε;

Θέλω να πω, αν δεν κερδίσουμε, so what, θα έχουν τα κανάλια να λένε για τον Σάκη, την αδικία εναντίον της Ελλάδας, τις κλίκες και τα παρεμφερή, θα πάρουμε τον διαγωνισμό όσο σοβαρά πήραμε την Θώδη, το οποίον θα ασχοληθούν οι ίδιοι άνθρωποι, για τους ίδιους λόγους, το ίδιο χρονικό διάστημα, και προσδοκώντας να κερδίσουν την προσοχή των ίδιων -ακριβώς- ανθρώπων.

Όπερ, χέστηκα.

Αλλά, αν κερδίσουμε;

Αν κερδίσουμε αδέλφια, με κόβω για τρελή αυτοκτονία. Διότι θα γίνει το εξής παράλογο:

Θα κατέβει ο κόσμος στους δρόμους.

Για να πανηγυρίσει.

Και θα είναι μία ανάσα από την κλειστή βουλή, από το πρώην καμένο δέντρο των χριστουγέννων, μια ανάσα από το νοσοκομείο της Κούνεβα, μία ανάσα από τα ξεραμένα λουλούδια στο σημείο που έπεσε ο Αλέξανδρος, μια ανάσα από το Δημαρχείο των κομμένων δέντρων, μια ανάσα από τους άθλια στοιβαγμένους μετανάστες, μία ανάσα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (των Ζημενσοκομμάτων), μία ανάσα απο τον Τενέζο, μία ανάσα από τα πρεζόνια που ψοφάνε στους δρόμους, και τους άστεγους που κοιμούνται στα κουτιά από την αδιαφορία μας.

Θα κατέβει ο κόσμος στους δρόμους –

– για να πανηγυρίσει.

Θα κοιτάει ο Τενέζος, που είχε μάξιμουμ δέκα άτομα ταυτόχρονα, θα κοιτάει το δέντρο απο την αποθήκη που το έχουν φυλαγμένο, η Κούνεβα, από το νοσοκομείο, το κτίριο της Βουλής, βαθιά βιασμένο -όσο δεν πάει άλλο, το σκούρο ακόμα πλακάκι του Αλέξανδρου, το πρεζόνι, ο άστεγος.

Μια ανάσα κοντά τους, αλλά καμία ανάσα γι’ αυτούς:

Οι έλληνες, που έχουν κατέβει στους δρόμους.

Για να πανηγυρίσουν.

Αλήθεια, αν δίπλα σε όλα αυτά, μια ανάσα από αυτά, ο κόσμος πανηγυρίσει εγώ γιατί να μην κλάψω απόψε;

9 thoughts on “Μια ανάσα απο τους έλληνες που θα πανηγυρίζουν απόψε.

  1. Δεν πειράζει φίλε, χαλάλι η παντόφλα, παραλίγο να μας κάτσει εμάς των «ξενέρωτων».

    Πάντως αν κερδίσει το Saaaaaaaki (χλωμό) προλαβαίνουμε να ξαναδούμε τον υπουργό ανάπτυξης να επαναλαμβάνει την χαριτωμενιά του προκατόχου του Σιούφα στη βουλή: «Επί των ημερών μας κερδίσαμε την Γιουροβύζιον» (Ανάπτυξη όχι αηδίες).

    Αχ, Χέλενα ΠαπαρίΤΣου (Σουηδική προφορά) τι μας έκανες…

  2. Ξέρετε, η εικόνα είναι συγκεκριμένη: δεν θέλω να χάσουμε για να μην βγούμε στους δρόμους. Δεν θέλω να βγούμε στους δρόμους για την eurovision.

    Θέλω να κερδίσουμε, και να μείνει η Ομόνοια άδεια. Να μείνει το Σύνταγμα άδειο. Να μην κατέβει κανείς.

    Και την επόμενη μέρα, όταν τα κανάλια θα ψάχνουν να καταλάβουν γιατί, να κατέβουμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε.

    Ναι, το ξέρω, ζητάω πολλά. Δεν βαριέσαι, είναι φθηνά τα όνειρα.

    Απλώς, έχουν ακριβό κόστος στην καρδιά μου.

  3. Στα πανηγύρια πανηγυρίζουν οι πανηγυριτζίδες.

    Γιάννη άν άλλαζες αυτό το «θέλω να κερδίσουμε….με το θέλω να κερδίσουν…» το προσυπέγραφα. Και στο τέλος τέλος ρε αδερφέ ας την κάνουν από «ΓιουροΒύζιον» σε «ΓιουροΚώλιον» αφού είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει κάποιο τραγούδι του κώλου.

  4. Ωραίο σχόλιο. Συμφωνώ και προσυπογράφω.. Θα κλάψουμε μαζί.. Αλλά επειδή το βλέπω απίθανο να κερδίσει, μάλλον θα γελάσουμε μαζί.. 🙂

  5. Έχεις δίκιο, αλλά ευτυχώς δεν κερδίσαμε κι έτσι δεν υπήρξαν πανηγύρια! Αυτό πιου με εκνευρίζει εμένα είναι ότι βγήκαν κάποιοι (ίσως και όλοι δεν ξέρω) να πουν ότι δεν έφταιγε ο Σάκης κτλ.
    Α) γιατί πρέπει να φταίει κάποιος; ένας διαγωνισμός είναι κάποτε κερδίζεις, τις περισσότερες φορές χάνεις.
    Β) αν κερδίζαμε λεγόταν ότι θα ήταν νίκη του Σάκη, η ήττα γιατί είναι οποιουδήποτε άλλου; Φυσικά ο ίδιος ανάλαβε τις όποιες ευθύνες του. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι άλλοι τρέχουν να πουν ότι δεν φταίει το παιδί κτλ. Όταν κάνεις κάτι πρέπει να το υποστηρίζεις πλήρως μέχρι τέλους και στο καλό αλλά προπάντων και στο κακό.
    Τεσπα. Πάει τέλειωσε κι αυτό, ως του χρόνου που θα αρχίσει πάλι 🙂

  6. πολύ το χάρηκα που βγήκε 7ος ο Σάκης. Ετοιμάστηκα να ποντάρω 50 ευρώ για τη θέση που θα είχε, και έψαχνα τις αποδόσεις στο ιντερνετ. για τη θέση 5-6 η απόδοση ήταν 4,5 δηλαδή 175 ευρώ κέρδος. Μέχρι να το συγκρίνω με άλλες αποδόσεις να κάνω login να τσεκάρω το στοίχημα, ξεκινάει το πρώτο τραγούδι και κλείνουν όλα τα στοιχήματα. Οπότε αφού βγήκε στη θέση 7 εγώ γλύτωσα 50 ευρώ. Μπράβο Σάκη. Και χάρηκα πολύ, και πρώτος να έβγαινε πάλι θα χαιρόμουν. Αν όμως ήταν πέμπτος ή έκτος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.