Πρέπει να ανακαθορίσουμε λίγο το ποιος κάθεται σε ποια πλευρά, ανάλογα με τις πράξεις του, και όχι τους τίτλους που δίνει σ’ αυτές. Όταν η κυβέρνηση επικαλείται νομιμότητα για την #ert, με (παράτυπα χρησιμοποιούμενες) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δεν έρχονται καν(!) στον απαιτούμενο προκαθορισμένο χρόνο στην βουλή για ψήφιση, με προσλήψεις χωρίς κανένα αξιόπιστο ή καθαρό πλαίσιο αξιολόγησης και παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, πριμοδοτώντας μάλιστα και την μόνιμη πρόσληψή τους(!), όταν οι αναθέσεις γίνονται απ’ευθείας(!) σε διαθέσιμους φίλους και κολλητούς για την λειτουργία της ΔΤ και όχι με ανοικτούς διαγωνισμούς, ανεξαρτήτως ποσού – τότε αυτοί που επικαλούνται την νομιμότητα, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπηρετούν την παρανομία (ή, έστω, την έκδηλη παρατυπία).

Και όταν «αυτοί» είναι το κράτος, αντιλαμβάνεσαι πόσο ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα.

Σε συνδυασμό και με τα ανυπόστατα ψεύδη τους (για υπέρογκους μισθούς, οικονομικές ζημιές κλπ), τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες στον λόγο τους (δηλώσεις Κεδίκογλου όταν ήταν αντιπολίτευση, Βενιζέλου όταν διεκδίκησε καλύτερη θέση στην κυβέρνηση και την έξοδο Κουβέλη) και την ευθύνη τους για τα όσα όντως άσχημα που συνέβαιναν όταν ήταν οι ίδιοι στην κυβέρνηση (και καρπώνονταν με ψήφους και εξουσία στο πλαίσιο του «μαζί τα φάγαμε») βλέπει κανείς πόσο παράλογη είναι κάθε ελπίδα αυτός ο τόπος να στηριχθεί στην «νομιμότητα» και να προοδεύσει σε οτιδήποτε.

Εγώ λοιπόν αρνούμαι να επιτρέψω να με τοποθετήσουν παράνομοι στην παράνομη πλευρά της συζήτησης για την ΕΡΤ. Και η ιστορία, αν δεν έχει ήδη κρίνει, θα κρίνει σύντομα ποιος από τους δύο είναι ψεύτης, υποκριτής και, κυρίως, παράνομος.

Αν και θεωρώ ότι το έχει κάνει ήδη.

3 thoughts on “Οι δύο πλευρές

  1. Η ιστορία θα κρίνει, αλλά δεν θέλω να έχουμε γίνει κι εμείς «ιστορία». Σήμερα τι κάνουμε. Αύριο έστω. Απογοητεύομαι τόσο κάθε φορά που διαβάζω τις ειδήσεις, σε σημείο που μετατρέπεται η απογοήτευση σε αηδία, και δεν μπορώ να περιμένω να τελειώσω με τις εδώ υποχρεώσεις για να μπορέσω να φύγω. Μας κυβερνάει το Δίκτυο 21, η ΕΠΕΝ, το τσίρκο Μεντράνο κι ένα σωρό άλλοι επικίνδυνοι που ορίζουν τους εαυτούς τους, όπως λες, νόμιμους, κι όποιοι διαφωνούν είναι οι παράνομοι, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο γνώμης και πράξεων. Οι εκλογές αργούν. Κι αν γίνουν, τί; Συριζα; Δεν ξέρω αν θα είναι κάτι καλύτερο, αλλά ΤΡΟΜΑΖΩ στην σκέψη πως μπορεί να έχουμε ξανά κυβέρνηση το Δίκτυο 21.

  2. Η κυβέρνηση έκλεισε την ερτ και άνοιξε τη δτ για πολύ εξόφθαλμους λόγους: απόλυση αντιπάλων, πρόσληψη φίλων και έλεγχο του αρχείου που έχει απομείνει σώο. Φερέφωνα είχε ήδη, δε χρειαζόταν άλο ένα. Ο τρόπος που την έκλεισε είναι επίσης ενδεικτικός της νοοτροπίας τηε κυβέρνησης, δηλαδή του ‘ξεπουλάω τη μάνα μου για να είμαι αξιωματούχος’.

    Πέρα από αυτά, πραγματικά μου είναι ακατανόητο το πως καταλήξαμε να κάνουμε σημαία αυτό το άθλιο κανάλι που δεν το έβλεπε κανείς από τους όψιμους καρδιακούς φίλους του, που κάνουν συναυλίες στους δρόμους και μέχρι χτες το έλεγαν χουντικό επειδή έδειχνε εκπαιδευτική τηλεόραση και όχι παπακαλιάτη.

    Βλέπω τις εκπομπές που κάνει η κατατρεγμένη ερτ τώρα που έγινε επίκεντρο και αναρωτιέμαι γιατί δεν έδιναν ούτε το 3% αυτής της ενεργητικότητας, του θάρρους και του επαγγελματισμού όταν ήταν σε λειτουργία. Ίσως επειδή τώρα μας βλέπουνε οι ‘ξένοι’;

    Δέχομαι ότι η κυβέρνηση έκανε άλλο ένα κακό στη χώρα με την ερτ αλλά αρνούμαι να κάνω σημαία το σάπιο πτώμα που κουβαλάει όλα σχεδόν όσα καταλογίζουμε στην κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.