Αστείο, αλλά στην πληροφορική ισχύει – τέσσερις καμμένους δίσκους έχω μέχρι τώρα στην δεκαετή ασχολία μου με τους υπολογιστές, αυτά που χρειαζόμουν τα βρήκα μόνο αν τα είχα μοιραστεί με άλλους.

Πως το λέγανε εκείνο το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα για να….

..έλα ντε; Όσα προγράμματα χρησιμοποιούμε πολύ, το κάνουμε σχεδόν μηχανικά, με αποτέλεσμα να προσπερνάμε την ονομασία ή την προέλευσή τους.

Τούτο δω δεν είναι post – με την στενή σημασία του όρου. Αφού χρησιμοποιώ διαρκώς καινούργια προγράμματα, θα το εμπλουτίζω κάθε φορά με κάτι νέο.

Και συνιστώ να κάνετε το ίδιο: σχολιάστε προτείνοντας προγράμματα άγνωστα στο ευρύ κοινό, που σας είναι απο χρήσιμα εώς απαραίτητα.

Και αν με το καλό (κακό) τα χρειαστείτε, θα ξέρετε τουλάχιστον που θα τα ξαναβρείτε…

Αρχίζω:

FlashNote

Μικρό (αλλά θαυματουργό) notepad που μένει πάντα ανοιχτό (ακόμα και όταν το κλέινεις) σώζει αυτόματα, και είναι επανέρχεται με έναν εύκολο συνδυασμό πλήκτρων – πολύ χρήσιμο για να κρατάς σημειώσεις.

http://softvoile.com/flashnote/?s=fn

Notes Holder

Επίσης για φύλαξη γρήγορων κειμένων – με άλλη λογική. «Αγκιστρώνεται» σε μία άκρη της οθόνης, και όταν το ακουμπάς εμφανίζεται. Σώζει το κείμενο αυτόματα, το χωρίζει ανα μέρα, και επίσης σημαντικό – έχει και υπενθύμιση.

http://notes.aklabs.com/

TaskBar Shuffle

Χρησιμοποιώ την μπάρα εργαλείων μου κάθετα, και όχι οριζόντια όπως όλος ο κόσμος. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια, καθώς μπορώ να έχω περισσότερα αρχεία ανοιχτά. Το πρόβλημα όμως είναι όταν θέλω να κινούμαι γρήγορα, δεν θέλω να ψάχνω ποιο -απο τα πολλά- προγράμματα είναι αυτό που θέλω να χρησιμοποιήσω.

Την λύση δίνει το TaskBar Shuffle που επιτρέπει να μετακινείς (αλήθεια, γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα η Microsoft? είναι τόσο απαραίτητο..) τα ανοιχτά σου προγράμματα (αρχεία, φακέλους) ωστε να αλλάζεις την σειρά τους, και να έχεις για παράδειγμα πάντα πρώτο το mail πρόγραμμά σου (ακόμα και αν το άνοιξες τελευταίο).

http://www.freewebs.com/nerdcave/index.htm

Stroke it

Προσομειώνει εντολές (άνοιξε, κλείσε, αντέγραψε άνοιξε αρχείο, κλπ) με κινήσεις του mouse. Μαθαίνεται δύσκολα, αλλά μετά γίνεται απαραίτητο…

http://www.tcbmi.com/strokeit/

CDEx

Απο τα καλύτερα προγράμματα CD ripping

http://cdexos.sourceforge.net

LockNote

Όσοι έχουν usb και μέσα του γράφουν passwords πρέπει να κατεβάσουν αυτό το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, ανοίγει με έναν κωδικό, και λειτουργεί σαν ένα κανονικό notepad. Απαραίτητο εργαλείο για να φυλάτε ότι χρειάζεστε μακρυά απο αδιάκριτα μάτια…

http://locknote.steganos.com/

Folder Marker

Δεν μοιάζει χρήσιμο, αλλά δίνει μία ευκολία για να βρίσκετε γρήγορα ποιός φάκελος έχει τί. Δουλειά του, να χρωματίζει με εικονίδια τους φακέλους, ανάλογα με το περιεχόμενό τους (το ορίζετε εσείς).

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

http://www.foldermarker.com/

UPDATE:

Audocity

Από τα καλύτερα προγράμματα για να «πειράζετε» mp3 αρχεία.

http://audacity.sourceforge.net/

Vsubst

Πρόγραμμα για να ορίζετε τα folder που θέλετε να εμφανίζονται σαν σκληροί δίσκοι. Βολεύει σε προγραμματισμούς, κλπ

http://www.ntwind.com/software/utilities/visual-subst.html

~

Όλα τα προγράμματα είτε είναι απολύτως δωρεάν, είτε έχουν και δωρεάν (lite) έκδοση.

Περιμένω τα δικά σας (και προσθέτω και άλλα δικά μου).

4 thoughts on “Οτι μοιράζεσαι, σου μένει.

 1. Δεν έχω ιδέα πως να τα κάνω να φαίνονται ωραία, τα γράφω χύμα και αν θέλεις μορφοποίησε τα:

  psPad

  Δωρεάν πλήρης editor για HTML, Php, CSS, C, C++, Python, Fortran,κ.α.. Ιδίως όσον αφορά την HTML έχει απίστευτες ευκολίες και εργαλεία. Έχει ενσωματωμένo και ftp editing των ιστοσελίδων. Και είναι εντελώς δωρεάν!

  http://www.pspad.com/en/

  Portable Applications

  Ειδικές Lite εκδόσεις προγραμμάτων όπως Firefox, Thunderbird, Gimp, Gaim, Openoffice, Sunbird (ημερολόγιο), XAAMP (Apache, mySQL, PHP, phpMyAdmin σε ένα πακέτο) κ.α., οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν στο flash disk σας και να τρέχουν από κει (δεν γράφουν τίποτα στο μητρώο). Οι εκδόσεις των προγραμμάτων έχουν όλες τις δυνατότητες των κανονικών εκδόσεων. Πάρτε επιτέλους τον Thunderbird και τον Firefox με τα extensions τους μαζί σας, όπου κι αν πάτε.

  http://portableapps.com/

 2. Ευχαριστώ για το σχόλιο, το …καλώπισα λιγάκι, μην ανησυχείς 🙂

  Τα Portalble apps τα ήξερα, το PsPad μοιάζει αντάξιος αντικαταστάτης του UltraEdit (που δεν είναι δωρεάν…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.