Σε λένε Φώφη – σαν τον παππού σου τον Βαγγέλη.

Δουλεύεις -άγνωστο πως, και γιατί- στην Εθνική Τράπεζα.

Δημόσιο, ξέρεις τώρα.

Δουλεύεις, άρα πληρώνεσαι.

Κάποια στιγμή, κάτι γιατί το έχεις στο αίμα σου, κάτι γιατι έχεις ωραίο επώνυμο, κάτι γιατι είσαι ειλικρινής και θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα, λες «θα κατέβω στην πολιτική»

Ωραία λόγια, και σταράτα.

Πας στο πρόεδρο, που είναι γιος και εγγονός προέδρου, και του λες «είμαι στην διάθεσή σου»

«Θέλεις νομαρχία;» σου λέει «θέλω» λες εσύ.

Παλεύεις, σκάνε κάτι τζίπ, κάτι τσικουεντέντο, κάτι επώνυμα, κάτι πρώην ανακατεμένοι με τον πολιτισμό -παύλα- αθλητισμό…

…βγαίνεις.

Οπέρ; Οπερ πλερώνεσαι τον μισθό της Νομαρχιακής Υπαλληλάρας.

Ναι, αλλά αυτόν της Εθνικής;

Τον ξεχάσαμε αυτόν. Όλοι οι υπόλοιποι πλην της Ανδρογυναικός.

Η οποία, όταν ματαξανάρχονται εκλογές, και επειδή το τζιπ είναι παρκαρισμένο, το θυμάται και το πετάει:

«Η μανδάμ πληρώνεται απο δύο ταμπλώ».

Εσύ τι κάνεις;

α) Λες «να με συμπαθάτε, λάθος, και να σας δώσω πίσω όσα έχω πάρει εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια απο την Εθνική»;

β) Λες «να με συμπαθάτε, μου διέφυγε» και παραιτείσαι απο Νομάρχισα;

γ) Λες «ωπα μαλακία μου» και παραιτείσαι και απο τα δύο;

δ) Τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου και λες «Τι μιλάτε εσείς; αφου και εσείς τα ίδια κάνετε».

Για να δούμε. Δεν μιλάω νομικά, είσαι καλυμένη. ΗΘΙΚΑ μιλάω.

Ηθελες να αλλάξεις τα πράγματα; Δεν το βλέπω. Τα δούλεψες τα λεφτά που έπαιρνες απο την Εθνική; Αν ναι, τότε δεν ήσουν καλή νομάρχισα, αν όχι τα έπαιρνες χωρίς να κάνεις τίποτα. Εκτός και αν είσαι ισόβια υπάλληλος. Εδώ και τέσσερα χρόνια τα τρως (όσα είναι, δέκα ευρώ, που δεν είναι δέκα ευρώ, είναι ένας δικός μου μισθός, ξέρεις τι σημαίνει αυτό;) και κάνεις το κορόϊδο – ή μήπως πήγες στους της Εθνικής, και τους είπες «παιδιά, εγώ απο εδώ και μπρος πληρώνομαι ως νομάρχισα και δεν είναι σωστό να τα παίρνω»;

Οχι. Έκανες το κορόϊδο.

Άλλωστε, όλοι είχατε «βολέψει» να κρατήσει «νόμιμα» αυτό, μέχρι την 1/1/2007.

Είναι νόμιμο να παίρνεις λεφτά που είναι αδύνατο να τα δουλεύεις; Και μάλιστα, ΚΡΑΤΙΚΑ;

Αλλά, έχει και άλλο:

Σε πιάσανε.

Είτε ξεχάστηκες (και εγώ ξεχνιέμαι όταν μπαίνουν λεφτά στον λογαριασμό μου που δεν τα δούλεψα – λεφτά άλλων, που τα δουλεύουν σου θυμίζω) είτε το έκανες επίτηδες, σε πιάσανε στα πράσα.

Μαλακία σου και άστα – βράστα.

Είπες συγνώμη; Οχι. Επέστρεψες τα χρήματα; Ούτε λόγος.

Τι έκανες; Πέταξες λάσπη στους άλλους. Τα παίρνετε και εσείς, και μην μιλάτε.

Και περιμένεις, σοβαρά πες μου τώρα, περιμένεις να σε ψηφίσω;

Οχι βέβαια. Καλύτερα να αφήσεις τις νομαρχίες, και να πας κάπου που να σου ταιριάζει το περιβάλλον.

Είναι μία καλή ευκαιρία να γίνεις …βουλευτής.

14 thoughts on “Αγαπητή μου Φώφη,

  1. Δεν ήξερα καν την είδηση, αλλά νομίζω ότι έγραψες με το σημερινό σου Post. Πολύ καλή ανάλυση!
    Έδωσες επιχειρήματα σε αυτούς που σκέφτονται, γιατί οι περισσότεροι θα ψηφίσουν για να μην βγούν οι αντίπαλοι!

  2. Aυτό συμβαίνει ότι κατακτάς κάτι «κληρονομικώ δικαίω» χωρίς να το αξίζεις και χωρίς να έχεις κουραστεί. Και όταν τα κόμματα δεν σέβονται τους θεσμούς και επιλέγουν υποψηφίους με κριτήριο το ονοματεπώνυμο. Το ίδιο όπως συμβαίνει και με τους γιους και ανεψιούς που έχουν στην προεδρία τους. Η Φώφη, αν δεν ήταν κόρη του Γεννηματά θα παρέμενε μία τραπεζική υπάλληλος.

    Αν όμως μιλήσουμε μόνον για τους υποψηφίους υπερνομάρχες των δύο μεγάλων κομμάτων, χίλιες φορές καλύτερη η όποια Φώφη, ακόμα και με δύο, τρεις, δέκα παραπάνω μισθούς, παρά ο έτερος υποψήφιος υπερνομάρχης του άλλου μεγάλου κόμματος.

  3. Το μόνο που έχω να πω επί του θέματος είναι απογοήτευση. Ψάχνω απεγνωσμένα κάποιον -α που αξίζει. Μα πως γίνεται? Είναι κάποιο μικρόβιο που το κολλάνε όλοι ενώ στην αρχή πήγαιναν με τις καλύτερες διαθέσεις?

    Εξαιρετικό άρθρο αρκούδε!

  4. AΠΛΑ ΓΑΜΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    :ο)

    ΔΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ….

    Για το πιο προσωπικό, ήθελα μέρες να σου γράψω γράμμα, αλλά με πρόλαβαν τα «άλλα» γεγονότα που σύντομα θα έχεις τη χαρά να βιώσεις από κοντά!
    Εν ολίγοις αλλά μέσα από την καρδιά μου,
    Τα συγχαρητήρια μου έστω και ολίγον τι καθηστερημένα!
    ;ο)
    Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!!
    Φιλιά,
    Μικρούλι…

  5. Με απασχολεί το ηθικό του θέματος, όχι το νομικό. Σύμφωνα με την νομική πλευρά, η Φώφη Γεννηματά, είναι πλήρως καλυμένη.

    Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα ισχύει και για τον αντίπαλό της (τον οποίο κατονόμασε, αλλά δεν μπόρεσα να βρω στο δίκτυο).

    Γενικά, οι πληροφορίες που βρήκα ήταν ύποπτα ελλειπεις.

    Για το ηθικό, εκφράζω προσωπική άποψη. Αρνούμαι να συμμετέχω στην διαδικασία να εκλέξω κάποιον που – στην προσωπική ή στην δημόσια ζωή του – δεν καλύπτει τα δικά μου στάνταρ ηθικής.

    Απλοποιημένα, έχουν ως εξής:

    Ο σωστός άνθρωπος δεν φαίνεται μόνο όταν κάνει την ατιμία (γιατί, λεφτά δημοσίου που δεν έχεις δουλέψει δεν δικαιούσαι, και ας λένε ότι θέλουν οι νόμοι) αλλά και όταν τον πιάνουν.

    Εκεί δείχνει ο σωστός άνθρωπος.

  6. philos, η ανάλυση δεν είναι και τόσο σωστή – εμένα, ξαναδιαβάζοντάς την μου κάνει περισσότερο κουτσομπολίστικη. Ούτε στοιχεία παραθέτω, ούτε γεγονότα πιστοποιώ.

    Ευτυχώς που είμαι blogger, και όχι αρθρογράφος 😉

    Αrtois, δεν συμφωνώ με την λογική της διπλής επιλογής. Οχι μαύρο ή άσπρο, αλλά ένα φάσμα χρωμάτων θα κατέβει στις εκλογές.

    Ας επιλέξουμε κάποιον άλλον. Ας κάνουμε την έκπληξη.

    Επιθυμώ, ελπίζω, ονειρεύομαι, να τους κατεβάζουμε μέχρι να αντιληφθούν οτι θα τους κρατάμε μόνο όταν και αν διάγουν βιο αξιοπρεπη και χρήσιμο.

    Σε καμία περίπτωση όμως το μη χείρον βέλτιστον. Αν είσαι αναξιοπρεπής, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός σου, να τιμωρηθείς. Ισως έτσι καταλάβουν και οι υπόλοιποι. Αλλιώς, θα αξιολογείσαι ανάλογα με το πόσο λεχρίτης είναι ο αντιπαλός σου…

    Citronella, city girl, δυστυχώς. Συνεχίστε να ψάχνετε φως – είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν ακέραιοι και ικανοί άνθρωποι.

    Μικρούλι , σε ευχαριστώ 🙂

  7. Εμένα μου άρεσαν τα επιχειρήματά σου. Και μόνο το γεγονός ότι βάζεις την πηγή που είδες την είδηση, αρκεί για κάποιον που θέλει να ψάξει. Εγώ έψαξα και είδα ότι ο αντίπαλος για τον οποίον κάνει μνεία, είναι ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, κ. Σπυρίδων και αν το ψάξει κανας δημοσιογράφος θα βρει άλλους 50 και στα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί και στα μικρότερα.
    Το ηθικό θέμα είναι μεγάλο. Και αν δεν μας νοιάζει όλους πριν ψηφίσουμε, είμαστε χαμένοι από χέρι. Εάν επιμένουμε να ψηφίζουμε είτε Ονόματα είτε τηλεοπτικές περσόνες, θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν με ίδιου βεληνεκούς άτομα.

  8. Τι θα έκανε ο πολιτικός ο «γάτος -α»
    εκμεταλεύεται την προβολή του ονόματος, λέει παντού το ότι είναι νόμιμος και άμα δεν τσιμπίσει την νομαρχιακή θέση βάζει υποψηφιότητα για βουλευτής (αφού γλύψει τον πρόεδρο του κόμματος) και έχει την βουλευτική ασυλία στο τσεπάκι.
    Αν καταφέρει να εκλεγει για δυο τετραετίες χτυπάει και μια σύνταξη βουλευτού, τσιμπάει και απο την Εθνική το ποσό που της αναλογεί και όπως έλεγε ο Μίμης Φωτόπουλος θα καααααάθεται.
    Εαν όμως το κόμμα έχει γίνει εξουσία δεν βγαίνει στην σύνταξη αλλά προσπαθεί να μαγκωθεί απο καμμία υπουργική θέση. Οπότε και κονομάει και βολεύει και τους συγγενείς, φίλους, κουμπάρους κλπ

  9. Λέτε πολλά χωρις να γνωρίζετε. Ο νόμος αυτός που ίσχυσε και για τους Νομάρχες, συμβουλους, κλπ, δηλαδη εκατονταδες άτομα, ισχυει δεν ξέρω ποσα χρόνια-δεκαετίες- για τους δημαρχους. Πολυ απλά Δημαρχοι και Νομαρχες δεν παιρνουν μισθο αλλα αποζημιωση που είναι ένα ποσο – για τους Νομαρχες 3000 ευρω- επι 12, όχι 14(δώρα) και χωρίς ασφάλιση. Με αυτη τη λογική τον μισθο τον παιρνουν χιλιαδες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά Σπ. Σπυρίδων του Ντινόπουλου. Για να τελειώσει το ζήτημα και να μην υπάρχει καχυποψία, ο νεός Κώδικας για τους Δήμους προβλεπει αύξηση της αποζημιωσης και καταργηση του μισθου, Στην ιδια κατευθυνση κινείται και η λογική του Νομαρχιακού Κώδικα που όμως δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αν ήθελε τα φραγκα η Φωφη θα έμενε βουλευτης όπυ θα επαιρνε καμια 10.000 ευρω, αυτοκινητο, αστυνομικους κλπ. Εκτός βεβαια και αν θελουμε καποιον Δήμαρχο ή Νομαρχη που να του απαγορευει ο νόμος να δουλευει, να περνει ελαχιστα χρηματα , να μην μπορεί να ζήσει και να καταφευγει στη διαπλοκή. Βεβαιως το θέμα αυτό που βγηκε ξανα στη δημοσιοτητα όλως τυχαίως πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2004- πάλι από τη Ν.Δ- προσπαθησε να παρουσιαστεως φωτογραφικό για τη Φώφη και κανείς δεν μίλησε για τους «δεξιους» Νομαρχες και Δημαρχους, όπως για παραδειγμα ο Νομαρχης Ανατολικής Αττικής κ. Κουρής που κάνει χρήση του ιδιου νόμου. Εν κατακλειδι στην εποχη των «κουμπάρων» και του «Παναγου» με τις μπάζες των εκατομυρίων ευρω, μας φταίει το χιλιαρικο του νομιμου μισθου της Φώφης και των χιλιαδων συναδελφων της στην αυτοδιοικηση που φυσικα δεν ανφερθηκαν, γιατι αυτοι δεν κερδίζουν την Υπερνομαρχία…

  10. Όσο για αυτό που λέτε ότι η Φώφη πάει για βουλευτης, ας θυμίσει καποιος ότι ηταν βουλευτης και παραιτήθηκε. Ξαναβάζει για την Υπερνομαρχία γνωρίζοντας ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος απαγορευει στους εν ενεργεία Νομαρχες-και όχι στους Δημαρχους- να βάλουν υποψηφιοτητα για βουλευτες αν δεν ολοκληρωθεί η τετραετία, ακόμη και αν παραιτηθουν. Γνωρίζει λοιπον ότι «χάνει» το τρένο των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αυτα για να μαθαίνετε και να σταματήσει η αερολογία.

  11. Αγαπητέ Δήμο,

    Κατ αρχάς σε χαιρετίζω στην παρέα. Χαίρομαι που υπάρχει αντίλογος, γιατί έτσι προστίθονται νέες σκέψεις.

    Αλλά με στεναχωρείς: Γιατί εκνευρίζεσαι; Αν διάβαζες προσεκτικότερα τα λεχθέντα μου, θα παρακολουθούσες ότι:

    Ενίσταμαι που η Φώφη Γεννηματά παίρνει 2 μισθούς. Διαφωνούμε; Καλώς.

    Ενίσταμαι που πληρώνεται απο την Εθνική τράπεζα, χωρίς να δουλεύει για τον μισθό που πληρώνεται.

    Διαφωνείς;

    Θεωρείς δίκαιο μία απόφαση που επιτρέπει να πληρώνεται απο την προηγούμενη δουλειά της, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, στην οποία δεν εργάζεται;

    Εσύ μπορεί – εγώ όχι. Συνεπώς διαφωνούμε. Καλώς.

    Συνεχίζω στα λεχθέντα σου:

    Εν κατακλειδι στην εποχη των “κουμπάρων” και του “Παναγου” με τις μπάζες των εκατομυρίων ευρω, μας φταίει το χιλιαρικο του νομιμου μισθου της Φώφης και των χιλιαδων συναδελφων της στην αυτοδιοικηση που φυσικα δεν ανφερθηκαν, γιατι αυτοι δεν κερδίζουν την Υπερνομαρχία…

    Εν κατακλείδι, ναι. Αν δεις το blog λίγο περισσότερο θα δεις οτι και με τους «Πανάγους» τα έχω, και με τους «Κουμπάρους»,
    και με πειράζουν το ίδιο και τα πέντε ευρώ, και τα δέκα, και τα χίλια, και το ένα εκατομμύριο.

    Διότι δεν με περιάζουν τα λεφτά, με πειράζει η νοοτροπία.

    Η νοοτροπία που εξέφρασε και η προσφιλής σου Φώφη: «Αφού τα παίρνετε και εσείς, μήν μιλάτε». Αυτό είναι -κατ’ εμέ- ανήθικό, και μέχρι αυτού δεν είχα πει κουβέντα…

    Λυπάμαι, αλλά το βλέπω και στον λόγο σου, και αντιλαμβάνομαι γιατί διαφωνούμε.

    Συνεχίζω με το εξής:

    Όσο για αυτό που λέτε ότι η Φώφη πάει για βουλευτης, ας θυμίσει καποιος ότι ηταν βουλευτης και παραιτήθηκε. Ξαναβάζει για την Υπερνομαρχία γνωρίζοντας ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος απαγορευει στους εν ενεργεία Νομαρχες-και όχι στους Δημαρχους- να βάλουν υποψηφιοτητα για βουλευτες αν δεν ολοκληρωθεί η τετραετία, ακόμη και αν παραιτηθουν. Γνωρίζει λοιπον ότι “χάνει” το τρένο των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αυτα για να μαθαίνετε και να σταματήσει η αερολογία

    Χέστηκα. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. Εγώ – επειδή η κυρία Φώφη αποφάσισε να αφήσει το βουλευτιλίκι, αλλά να ασχοληθεί με το Νομαρχιλίκι, δεν δικαιώνω να πληρώνεται με μισθό για τον οποίο δεν εργάζεται.

    Εδώ, δεν ειναι οτι διαφωνούμε, εδώ μιλάμε άλλη γλώσσα. Άλλη εσύ, άλλη εγώ.

    Τέλος, το αμίμητο:

    Και ας μου πει καποιος αν υπαρχει βουλευτης που να εχει πάρει πάνω από 800.000 ψήφους

    ε, και; σε τι προσφέρει αυτό στην κουβέντα; Αντιθέτως, θα μπορούσε να είναι δικό μου επιχείρημα: αφου παίρνει 800.000 ψήφους, θα είχε εναν λόγο να μην υποπέπτει σε -κρίσιμα, κατ εμε- σφάλματα και λάθη….

    Αναμένω τις σκέψεις σου..

  12. η φώφη είναι προτιμοτέρα της ανδρογυναικός.είναι αλήθεια αυτό,όσο…δύσπεπτο κι αν είναι.
    τοιόνδε τον τρόπον θα επανέλθει και το πασόκ.
    διότι είναι καλύτερο απο τη νέα δημοκρατία.
    έτσι είναι.
    δεν περιμένετε βέβαια οι έλληνες να αλλάξουν τον πολύδωρα ψηφίζοντας κολοζώφ.ε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.