Και το δεύτερο vote ειχε την κινησούλα του:
Πόσα blog επισκέπτεστε κάθε μέρα;
Πέντε με δέκα: 26% (14)
Πάνω απο δέκα, όσα περισσότερα μπορώ: 26% (14)
Ένα ή δύο: 25% (13)
Τρία με πέντε: 23% (12)
Μοιρασμένες οι απαντήσεις, αλλά παρόλα αυτά με ξάφνιασαν τα άκρα:
25% βλέπουν μόνο ένα με δύο blog,
26% πάνω απο δέκα.
Δηλαδή οι μισοί σχεδόν εκ των συμμετεχόντων είναι καλά ενημερωμένοι απο διάφορα blog, ενώ (μάλλον) τούτο δω το καλύβι είναι απο τις ελάχιστες πηγές ενημέρωσης για τους υπόλοιπους.
Καλό μου ακούγεται.
*
Η επόμενη ερώτηση μου άρεσε γιατί είναι λίγο απρόσμενη:
Αν αύριο το πρωϊ χαλάγανε όλα τα blog του κόσμου (μαζί και το δικό σας), τι θα κάνατε;
Αναρωτιέμαι δηλαδή πως (και αν) το blog έχει γίνει συνήθεια τέτοια, που θα αναζητούσατε άλλους τρόπους έκφρασης (μαζικούς, όπως η εφημερίδα, ή μοναχικούς όπως οι αφίσες και τα …χαρτάκια), ή απλώς θα ακολουθούσατε τα παλιά, δοκιμασμένα συστήματα για να λέτε τα νέα σας (καφές και τηλέφωνο).
Ακόμα και τα δύο τελευταία έχουν την διαφορά τους, καθώς ο καφές προϋποθέτει προσωπική επαφή, το τηλέφωνο είναι πιο «κοκκούνινγκ» στυλ.
Για τους επισκέπτες που δεν έχουν blog 1, ας ψηφίσουν πως θα προτιμούσαν να εκφραστούν αν δεν υπήρχε καν το blog ως εργαλείο.
Αυτά, και καλό voting 🙂
- αν και σήμερα όοοοολοι έχουν απο ένα blog – καλά, εκτός απο την ξ 🙂 [↩]
Επίσης όταν λες «για καφέ», εννοείς με μπλόγκερς ή γενικώς?
Το πλήθος των επισκέψεων εξαρτάται και απο την ημέρα αγαπητέ αρκούδε 🙂
Υπάρχουν μέρες που επισκέπτομαι παααααραπολλά, αλλά υπάρχουν και μερες που τη βγάζω στενά σε καναδυό.
Δε γίνεται να έχουμε την ίδια συμπεριφορά διαρκώς!
Η επόμενη ερώτηση, φέρνει στον προβληματισμό για το άϋλο του ιντερνέτ, αν υπάρχει γενικά νόημα να δημιουργούμε σε ένα χώρο χωρίς υλική υπόσταση. Αν έπαυε λοιπόν να υπάρχει αυτός ο χώρος, θα έμενε οπωσδήποτε ο «άλλος» παρόμοιος χώρος που είναι ο ίδιος ο εγκέφαλός μας. Αντίρρηση..?
Εγώ θα συνέχιζα με το podcast…
Εκτός αν εννοείς πως θα χάλαγε και αυτό…
snowflake, το πνεύμα είναι η προσωπική επαφή. Με όποιον θέλεις.
Rodia,
1) όχι, αλλά λέμε έναν μέσο όρο. Δεν απαιτείται μία σταθερή συμπεριφορά όσο μία γενική αντιμετώπιση. Διαχείριση χρόνου: Πολλούς ή λίγους; Οι αγαπημένοι, ή αυτοί που θεωρείς αναγκαίους.
2) καμία, αλλά έχω την αίσθηση οτι μιλάμε κυρίως για την εξωτερίκευση της ανάγκης μας για επικοινωνία.
Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε (ή έστω μεγάλωσε) απο την αυξανόμενη μοναχικότητα μας, τουλάχιστον για μερικούς απο μας. Βρήκαμε το μέσο. Ανδρωθήκαμε, και κυρίως επικοινωνήσαμε μέσα απο αυτό.
Αν σταματούσε την λειτουργία του;
‘Οσα μάθαμε να λέμε, να εκφράζουμε, η φόρα που έχουμε πάρει, τι θα γινόταν;
Πάλι μοναχικότητα και σιωπή, ή μάθαμε κάτι απο όλα αυτά; (ότι θέλεις: δημιουργικότητα, σκεπτικισμό στις γνώμες των άλλων, σεβασμό, ασέβεια, αναζήτηση; )
Ο άνθρωπος που έγινε blogger, αν σταματούσε βίαια να είναι blogger τι θα γινόταν;
Ιδού η απορία μου.
Νιώθω ότι κάθε μία απο τις απαντήσεις κρύβουν ένα μικρό κομμάτι απο τον εαυτό μας. Εγώ τουλάχιστον το μετέφρασα κάπως, δίνοντας μία προσωπική ματιά στην κάθε απάντηση.
Τι γνώμη έχεις;
Ίσως η κουβέντα δεν έπρεπε να ξεκινήσει πριν τελειώσει το δημοψήφισμα, ίσως πάλι να μην πειράζει, ή να έγινε για καλό. Αλλά πάλι, so be it 🙂
Μαστερ, μην κλέβεις 🙂
egw pali anhkw se autous pou episkeptontai apo 5 kai panw…Ekopsa ta polla periodika pou diavaza palia kai to ri3a sta blog. H poiothta twn keimenwn (se orismena) einai klasseis anwterh apo auth twn keimenwn ston typo shmera 🙂
Εγώ επισκέπτομαι αρκετά blogs καθημερινά, ανάλογα με το θέμα τους. Συνήθως δεν μπαίνω σε θέματα πιο «προσωπικά» (με παράτησε ο μαμάκας, έφαγα μακαρόνια με τυρί κτλ) γιατί απλά δεν μου κινούν τόσο το ενδιαφέρον. Προτιμώ θέματα που αναλύουν ειδήσεις, κάνουν κάποια φιλοσοφική/ιδεολογική αναζήτηση ή που έχουν γέλιο (κάποιο λινκ για βιντεάκια κτλ).
Η αλήθεια είναι ότι 2 χρόνια τώρα που ασχολούμαι με το άθλημα, νομίζω πως είμαι πιο κοντά στην επικαιρότητα,καθώς οι αναλύσεις των θεμάτων είναι αρκετά καλές και έπειτα φιλτράρονται και οι ειδήσεις που μαθαίνω (π.χ. δεν θα μάθω τι χρώμα βρακί φόρεσε η Βίσση προχθές το βράδι ή εαν ξέσπασε κανένα μαλακοσκάνδαλο στην TV)…
Ναι, φυσικά το βασικό είναι η προσωπική επαφή κι όχι ο καφές.
Στα πλαίσια όμως της υποτιθέμενης εξάρτησης/αντίδρασης, έχει την σημασία του. Θα πας για καφέ με τους (παλιούς) φίλους σου ή θα ψάξεις άλλους μπλόγκερς για να αναπολήσετε τη χαμένη μπλογκόσφαιρα?
Εν ολίγοις, θα σου λείψει μόνο το μπλογκ ή και η επικοινωνία με τους συν-μπλόγκερς?:D