έχουμε και λέμε.

Τριανταοχτάχρονος δίνει αίμα για έναν φίλο του (αν δεν κάνω λάθος) ο οποίος το χρειάζεται.

Δύο-τρία βράδυα πιο πριν, είχε ξεδώσει, για λόγους που τον αφορούν, σε εκδιδόμενες γυναίκες1. Οι κοπέλες έχουν τον ιο του AIDS, αλλά αν και ο τύπος, κατά δήλωσή του, κρατάει κάποιες στοιχειώδεις προφυλάξεις, τον κολλάει2.

Το αίμα ανεξέσταστο, για χίλιους δύο λόγους που με αφήνουν παγερά αδιάφορο, μεταγγίζεται σε δύο άτομα: μία 17χρονη, και έναν 76χρονο. Τα άτομα, αφού τους έγινε η μετάγγιση, εντοπίζονται να έχουν τον ιο.

Αλλα το υπέροχο κράτος μας, τα διορθώνει όλα: αφήνει τους γιατρούς και το προσωπικό που δεν ελέγξανε το αίμα, αλλά ασκεί ποινική δίωξη στον… αιμοδότη!

Εγώ τώρα που είμαι μέρος της κοινωνίας, ρωτάω:

Αποδίδεται δικαιοσύνη;

Δηλαδή ρε αδελφέ, καλύφθηκα;

Ο χριστιανός, αν το ήξερε, μαλάκας είναι; δεν θα έδινε αίμα. Παει αυτό, το λέει και ο εισαγγελέας:

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Εισαγγελέα, ο συγκεκριμένος αιμοδότης, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν απόρρητα, δεν είχε δόλο για να μεταδώσει με την αιμοδοσία τον ιό IHV σε άλλους συνανθρώπους τους, έπρεπε όμως να απόσχει από την αιμοδοσία τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού πριν δώσει αίμα ενημερώθηκε και υπέγραψε το σχετικό «δελτίο αιμοδότη-ιατρικό ιστορικό-οδηγίες αιμοδοσίας».

Ναι ρε φίλε, έπρεπε να απόσχει, δεν διαφωνεί κανείς. Αλλά, δεν πήγε για την διμηνιαία αιμοδοσία ο χριστιανός, να δώσει αίμα κατ’ανάγκη πήγε. Δηλαδή, ο φίλος του χρειαζόταν αίμα, και αυτός δεν το είχε προγραμματίσει να μην πάει να πηδηχθεί δυο μέρες πριν. «Τάδε χρειάζομαι αίμα» του είπανε, πήγε.

Απο την άλλη, σου λέει ο τύπος, το ελέγχουνε το αίμα, αμα γίνει καμιά στραβή, θα το μαζεψουνε.

Αμ δε. Είτε γιατί βαριούνται (δεν το πιστεύω) είτε γιατι κοστίζει, είτε γιατί είχε μπάλα, το αίμα πήγε χωρίς κανέναν έλεγχο στους ασθενείς.

Και ο τύπος, κατά πάσα πιθανότητα, κόλλησε και την γυναίκα του στο μεταξύ.

Ποιός είναι ο ένοχος; Γιατί στο σκαμνί δεν κάθονται υπουργοί και διευθυντές, υπεύθυνοι και προσωπικό;

Μήπως είναι ο ποιο εύκολος στόχος; άλλοι δεν είναι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν;

Από την έρευνα ουδεμία ευθύνη προέκυψε σε βάρος των αρμοδίων ιατρών του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα τον Εισαγγελέα, ενήργησαν στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας και με βάση την υλικοτεχνική υποδομή που διέθεταν.

Ουδεμία ευθύνη. Μάλιστα.

Ευθύνη για τρεις φόνους. Ετσι λέω εγώ.

Εγώ ξαναρωτάω: καλύφθηκα; σαν κοινωνία, είμαι πλέον σίγουρος οτι το επόμενο αίμα δεν είναι μολυσμένο;

Αποδίδεται δικαιοσύνη αν στείλω φυλακή τον 38χρονο;

Κάθε διαφωνία δεκτή.

Η αρχική ημερομηνία του Post ήταν την Κυριακή 11 το βράδυ. Αλλάζω όμως την ημερομηνία του, καθώς στα comment έχω γράψει αρκετά περισσότερα, εμπλουτίζοντας το post και την γνώμη μου στο θέμα. Περιμένω ακόμα με ενδιαφέρον τις όποιες αντιρρήσεις σας…
Ο jim_hellas έχει και αυτός θέση για το θέμα. Επίσης, να μην ξεχάσουμε και (την χρησιμότατη για να κατανοήσουμε την κατάσταση) αναμετάδοσή απο το ραδιόφωνο, του ANemoy

  1. Δεν είναι αυτές οι πουτάνες σε αυτήν την θλιβερή ιστορία []
  2. Σημαντικό σχόλιο: Η Μαρία Κ. πιστεύει οτι ο ιος δεν μεταδίδεται απο γυναίκα σε άντρα. Θα πούμε περισσότερα για αυτό μια άλλη φορά – προς το παρόν το αναφέρω απλώς (αν και στην υπόθεσή μας δεν έχει καμία σημασία). []

16 thoughts on “και κερατάς, και δαρμένος

  1. Λοιπόν, δεν ξέρω πώς να αρχίσω αυτό το μήνυμα…
    Καταρχάς να αναφέρω πως είμαι ομοφυλόφιλος ετών 33 και φυσικά ερωτικά ενεργός.
    Γιατί τα γράφω όλα αυτά, θα μου πεις… είμαι υπέρμαχος του ασφαλούς σεξ, αν και δεν αρνούμαι πως στο παρελθόν είχα κάνει την ανοησία , μόνο μια φορά. Ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα. Αυτό μου έβαλε μυαλό (θέλω να πιστεύω).
    Πάντα κάνω περιοδικούς ελέγχους, είτε έχω, είτε δεν έχω έρθει σε ερωτική επαφή.
    Το θεωρώ χρέος απέναντι στον εαυτό μου πρωτίστως και φυσικά στο σύνολο. Πριν μερικούς μήνες είχα πάει να δώσω αίμα -κι εγώ εκτάκτως- για ένα φιλικό πρόσωπο. Όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη ιστορία, ούτε κι εγώ το είχα προγραμματίσει. Δεν κρύβω πως, ως σκέψη είχα το ότι ως ομοφυλόφιλος είμαι απορριπτέος από την αιμοδοσία αλλά παρόλα αυτά έπρεπε να δώσω αίμα…
    Δύο σκέψεις με παρότρυναν να μην κάνω πίσω την τελευταία στιγμή… κατά πρώτον, αρκετά συχνά εξετάζομαι για τον hiv και για άλλες πιθανές μολυσματικές ασθένειες και κατά δεύτερον, το ότι εκ πεποιθήσεως οι όποιες επαφές είχα ήσαν λιγοστές και με προφύλαξη. Και φυσικά ανόητα σκεφτόμουν, «μα θα εξετάσουν τον αίμα πριν το δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το αντίθετο».
    Τώρα όμως φοβάμαι… όχι για μένα, ή για το αίμα που τότε έδωσα. Διότι πέρασε καιρός και έχω εξεταστεί ξανά και ξανά.
    Φοβάμαι για την αφέλεια που ίσως μας διακατέχει, πως, ρε παιδί μου, μερικά πράγματα ακόμα λειτουργούν και πως όλα θα πάνε καλά.

    Αρχίζω να νοιώθω όλο και λιγότερο σίγουρος για κάποια πράγματα, πλέον.

  2. Ki egw mazi sou! Einai pragmatika sugklonistiko pws pernaei sto ntoukou auth h aneu8unh kai paralogh stash twn upeunwn nosokomeiou kai kratous. Se ligo 8a mas poune oti eftaigan autoi pou xreiazotan aima!!! 🙁 Polu 8rassos kai dustuxws de vlepw kanena na antidra…

  3. Παραβιάζει κάποιος το stop και στο ατύχημα που ακολουθεί σκοτώνεται ή τραυματίζεται απο τον αναίτιο οδηγό. Δεν θα διωχθεί, νομίζεις, ο αναίτιος οδηγός για αμέλεια; Έτσι λοιπόν θεωρώ, ότι καλώς διώκεται ο προταίτιος.
    -Ασφαλώς όμως και δεν συγχωρείται πρώτα απο όλους το «κράτος» που όφειλε να επενδύσει σε ασφαλέστατους ελέγχους και εκπαιδευμένο προσωπικό.
    -Δεν συγχωρούνται και οι ωχαδελφισμοί του ιατρικού προσωπικού, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει -δυστυχώς-την καθημερινή του ρουτίνα. Αυτό ατυχώς με κανένα όρντινο δεν διορθώνεται μόνο με το φόβο που φυλάει τα έρημα!
    Σκέφτεσαι έναν εισαγγελέα που θα τραβήξει το αυτί του κράτους, όπως ήδη έχει γίνει με μιαν άλλη παρόμοια περίπτωση στη Ρόδο.

  4. Κατερίνα, ας το δούμε λίγο.

    – Δεχόμενοι (σωστά) οτι ο 38χρονος φορέας συμπλήρωσε ένα χαρτί, που λέει «δεν είχα τον τελευταίο μήνα σεξουαλικές επαφές…» ή ότι άλλο λέει,

    – δεχόμενοι (σωστά) οτι ο τύπος μαζί με το πουλί του (με το συμπάθειο) ούτε την υπογραφή του δεν πρόσεξε που έβαλε, και αυτό είναι ποινικά κολάσιμο,

    – δεχόμενοι οτι είναι (απο μία πλευρά) υπεύθυνος και αυτός για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε,

    Συνεχίζουμε να δεχόμαστε ότι;

    – Δεν το ήξερε ο χριστιανός! Το παράθυρο που χρειαζόταν κάποιες μέρες για να εμφανιστεί ο ιός, το επιβεβαιώνει;

    – Δεν το είχε προσχεδιάσει, καθώς επρόκειτο για έκτακτη ανάγκη για την αιμοδοσία;

    – Δεν μπορούσε να το ξέρει (για το γνωστό παράθυρο που λέγαμε πιο πριν);

    Το παράδειγμα με τον οδηγό, γίνεται κατανοητό, αλλά δεν νομίζω οτι ταιριάζει.

    Ποιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι ο οδηγός περνάει απο ένα πιστοποιημένο συνεργείο, στο οποιο χαρίζει τα λάστιχά του, αλλά δύο δρόμους μετά σκάει το λάστιχό του σε έναν άλλο που το τοποθετήσανε. Τον ρωτήσανε αν πέρασε απο χωράφια (μην τυχόν πάτησε κανένα καρφί) αλλά αυτός ντρέπεται και λέει όχι.

    Η γενικότερη ερώτησή μου είναι: δεν έχει ευθύνη το συνεργείο;

    Είναι δυνατόν να φταίει αυτός και κανείς άλλος;

    Πιστεύω οτι σε μία αλυσίδα ευθυνών, είναι πολύ χαμηλά, και θα έπρεπε να τιμωρηθεί αφού πρώτα τελειώσει η επίρηψη ευθυνών στους άλλους…

    Είναι αναμενόμενο (κατακριτέο, αλλά αναμενόμενο) να πει ψέματα κάποιος για την σεξουαλική του ζωή, γι’αυτό και γίνονται (ή θα έπρεπε να γίνονται) τόσοι έλεγχοι.

    Και, επιπλέον, σημειώνω αυτό που λέει ο Giorgio στην αρχή:

    Έδωσε αίμα, εκτάκτως, με την υπόθεση οτι θα βρίσκανε αν κάτι πάει στραβα.

    Άλλωστε, και συγνώμη που μακρυγορώ, ακόμα πιο εκνευριστική είναι και η συμπεριφορά του διευθυντή που μιλάει για… ντιγκιντάγκες!

    Αυτός γιατί μένει ατιμώρητος;

    Επιπλέον, γιατι έχω πάρει και φόρα, αν το δούμε και γενικότερα, τι ακριβώς προσφέρει αυτή η συμπεριφορά στην κοινωνία; Τι θα μείνει, σε δύο-τρεις μήνες απο τώρα;

    Ο κόσμος θα λέει «ασε, που να πάω να δώσω αίμα, να (μην) μου βρουν τίποτα, να το έχω και να πάω και φυλακή;

    Δεν θα ήταν ποιο λογικό να μείνει ως εντύπωση το «ελάτε, και εσείς θα μάθετε, και εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε για ώρα ανάγκης;»

    Τι απο τα δύο θα μας προσφέρει περισσότερους αιμοδότες αύριο;

    Δεν είναι, με αυτήν την λογική, απόλυτη βλακεία η στάση τους;

    Προφανώς συμφωνούμε, αλλά χαίρομαι που μου δίνεις το ερέθισμα να τονίσω και άλλα στο post.

  5. κι εγώ συμφωνώ μαζί σου..
    Το θεωρώ αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ελέγχουν το αίμα πάντα (αλήθεια προλαβαίνουν; όταν ας πούμε κάποιος δίνει αίμα σε περίπτωση ανάγκης, προλαβαίνουν να το ελέγξουν πριν από μια εγχείρηση;)
    Και εκτός αυτού, πρέπει να υπάρχει μια εγγύηση γιατί ο λόγος του αιμοδότη που υπέγραψε το δελτίο αιμοδότη δεν αρκεί. γιάτί θα πρέπει να βασιστούμε σε δηλώσεις (έστω και αν είναι ακούσια ψευδείς) όταν θα μπορούσαμε να έχουμε αποδείξεις;
    φοβερά αυτά τα πράγματα.. στα καλά καθούμενα καταστρέφεται η ζωή σου ..
    επίσης, υπάρχει περίπτωση ο τύπος να λέει αλήθεια; δηλαδή να πήρε όντως προφυλάξεις και να κόλλησε; γιατί αν είναι έτσι να τρελαθούμε όλοι και να μην ξανακάνουμε σεξ, γιατί είτε με προφυλάξεις είτε χωρίς, είμαστε στο έλεος της τύχης!..

  6. α, και μια ερώτηση, τι πάει να πει «στοιχειώδεις προφυλάξεις;» υπάρχει κάτι άλλο απο το προφυλακτικό, στοιχειώδες η μη;;

  7. poppy, έχω την αίσθηση (αλλά δεν είμαι βέβαιος) ότι λειτουργεί ως τράπεζα: Δίνεις αίμα, το οποίο μπαίνει στην τράπεζα, και στον ασθενή πάει αίμα που παίρνουν απο τις αποθήκες…

    …αλλά εδώ δεν είμαστε σίγουροι για άλλα πράγματα, αυτονόητα, θα είμαστε για αυτό;

  8. -Aσφαλώς και συμφωνούμε. Αυτό το συμβάν με έκανε να σχολιάσω και εγώ, αντιμετωπίζοντας το θύτη σαν θύμα και αυτόν.
    -Δεν συγκαλύπτω κανέναν και με καμμία λογική δεν συγχωρείται το ότι βγήκε το αίμα -που δεν μπορεί ασφαλώς να ελεγχθεί- στην κυκλοφορία.
    -Όμως δεν δέχομαι ότι σήμερα μπορεί κανείς να εφησυχάζει και να μη γίνεται υπεύθυνος για τις πράξεις του, έτσι όπως εξομολογητικά μας παραθέτει ο giorgio.
    -Με αυτήν την έννοια, δεν τον εξαιρώ τον άτυχο προταίτιο, απο την ευθύνη του.-

    (Ανέβασα σήμερα την πρωτοβουλία σου για την κιβωτό και θέλω να σε συγχαρώ άλλη μια φορά γι αυτό).

  9. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμπαραταχθώ με την θέση σου, ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου. Από την ανθρώπινη πλευρά, είναι πολύ δύσκολο κάποιος που μαθαίνει ότι πάσχει από αυτήν την τρομερή ασθένεια να διώκεται ΚΑΙ ποινικά. Από την άλλη όμως, διατηρεί στο ακέραιο τις ευθύνες του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Αυτός ο άνθρωπος (από ηλιθιότητα, ντροπή, νοοτροπία ή ό,τι άλλο θέλεις) δήλωσε ΨΕΥΔΩΣ ότι τον τελευταίο καιρό δεν είχε εκτεθεί σε καταστάσεις ή συνθήκες δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία του. Μάλιστα υπέγραψε γι’ αυτό. Άρα είναι απολύτως υπεύθυνος για την πράξη του. Άρα μπορεί να εκδιωχθεί ποινικά για την ανεύθυνη συμπεριφορά του. Θέλουμε να ισχυριζόμαστε ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, αλλά αυτό απαιτεί ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Κατά συνέπεια πρέπει να γνωρίζουμε (ή τουλάχιστον να προσπαθούμε να εκτιμήσουμε) σε κάθε στιγμή τις πιθανές συνέπειες των πράξεων μας. Κι αυτός ο κύριος που σήμερα έδωσε μολυσμένο αίμα γιατί δεν ήξερε είναι ο κάθε κύριος που παίρνει την ελευθερία (γιατί νομίζει ότι δεν κάνει τίποτα το κακό) να χτίσει στο δάσος, να πουλήσει χαλασμένο γάλα, να βάλει επικίνδυνα συντηρητικά στο μέλι, να παραβιάσει τον ΚΟΚ σκοτώνοντας ανθρώπους κτλ.
    Είναι εύκολο να ισχυριζόμαστε ότι φταίει πάντα το κράτος. Μόνο που το κράτος δεν είναι παρά η συνισταμένη όλων έμας. Και αν εμείς ανεχόμαστε την παραβατική συμπεριφορά του διπλανού μας μετατρέπουμε μεσοπρόθεσμα τους εαυτούς μας από πολίτες σε ραγιάδες. Περαστικά μας λοιπόν!

  10. Κατερίνα, το διάβασα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Νικόλαε,

    Έχεις απόλυτο δίκιο! Συμφωνώ μαζί σου εκατό τοις εκατό, οτι εμείς είμαστε το κράτος.

    Η ένστασή μου (και η όποια διαφωνία μας, καλώς εννούμενη) είναι οτι ναι μεν έπρεπε να διωχθεί ο 38χρονος, αλλά πριν απο αυτόν, πολύ περισσότερο, έπρεπε να διωχθούν, παραδειγματικά, αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαδικασίας.

    Μ’ αρέσει μεν ο τρόπος που σκέφτεσαι, γιατί προσφέρεις και μία άλλη πτυχή: την ατομική ευθύνη. Αλλά διαφωνώ (όχι σ’ αυτά που λές, αλλά σ’αυτό που έγινε) γιατί η ατομική ευθύνη, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ευθύνη των υπευθύνων.

    Αυτοί οι άνθρωποι φίλε Νικόλαε, ακόμα και αν ο 38χρονος οδηγηθεί στην φυλακή, θα συνεχίσουν να παίρνουν και να μοιράζουν αίμα.

    Αυτοί, οι ανευθυνουπεύθυνοι εγκληματίες, θα αισθανθούν οτι έκαναν σωστά την δουλειά τους.

    Αυτοί θα είναι που θα μου δώσουν αύριο αίμα αν χρειαστώ. Στο παιδί μου. Στην γυναίκα μου. Στον πατέρα μου.

    Και 8α νομίζουν οτι έκαναν στο ακέραιο την υποχρέωσή τους.

    Συγνώμη, αλλά φοβάμαι πολύ περισσότερο (και τους θέλω πίσω απο τα κάγκελα, ει δυνατόν) αυτούς που έχουν την ευθύνη της δουλειάς, απο τους ψεύτες και βλάκες 38χρονους αυτού του ντουνιά.

  11. Να κάνω και μία υποσημείωση; Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι λίγο άδικα.

    Ο 38χρονος δεν είχε καθαρό κέρδος απο αυτήν την διαδικασία. Ούτε στο κέρδος αποσκοπούσε, νοθεύοντας τρόφιμα, ούτε στην προσωπική του διασκέδαση, τρέχοντας και παραβιάζοντας φανάρια.

    Είχε πρόθεση να βοηθήσει.

    Βλακωδώς, απέκρυψε αυτά που ντρεπόταν.

    Αλλά δεν ξεχνώ την πρόθεσή του.

    Απο την άλλη, οι άλλοι υπεύθυνοι που θα πάνε σπίτι τους απόψε, κέρδισαν απο αυτή την διαδικασία:

    – Μην παίρνοντας τα κατάλληλα μηχανήματα,

    – γλυτώνοντας χρήματα απο το μπάτζετ τους,

    – κάνοντας λιγότερη δουλειά.

    Ακόμα και αν έπρεπε να τιμωρηθεί ο δόλος, πάλι τους εργαζόμενους θα καλούσα να μοιραστούν το μερίδιο της ντροπής, και όχι τον 38χρονο.

  12. για να παρουμε λιγο τα πραγματα με τη σειρα: το γεγονος οτι μολυνθηκαν 2 συνανθρωποι μας ειναι οντως θλιβερο και οσο κουβεντα και αν κανουμε κανεις μα κανεις απο εμας δεν ειναι σε θεση να καταλαβει ποια ειναι η ψυχολογικη τους κατασταση και το σπουδαιοτερο απ’ολα να αναιρεσει ο,τι εχει γινει. Λυπηρο. Ευθυνες σε καθαρα επιστημονική βαση αν το εξετασουμε το ζητημα δεν μπορουμε να επιρριψουμε στο εκαστοτε νοσοκομειο, αν καποιοι απο εσας ειναι σχετικοι με αιμοληψιες, αιμοδοσιες κλπ γνωριζετε οτι ακομα και με την τεχνικη που πολλοι ανεφεραν ως την πιο αξιοπιστη στην εξεταση του πλάσματος αιματος για ιους δεν αποκλειουμε σε καμια απολυτως περιπτωση την απολυτη, 1000% «καθαροτητα» ας μου επιτραπει ο όρος του αιματος. Το περιστατικό αυτο ομως θα μπορουσε να αποφευχθει αν ο δοτης ειχε πει την αληθεια οταν ζητηθηκε το ιστορικό του απο τον γιατρο!!!! Η επιπολαιότητά του ευθύνεται! Το περιστατικό αυτό ομως κρουει και ενα αλλο καμπανακι, που λεγεται «εθελοντικη αιμοδοσια»…αν ειχαμε αρκετο απόθεμα ως χωρα στα νοσοκομεια μας απο αιμα, δεν θα χρειαζοταν να δωσει καποιος/α ασυνειδητος/η σε εκτακη περιπτωση για να καλυψει το κενο. Εδω ειναι δική μας ευθυνη, η επιστημη δεν ειναι θεος, δεν ειναι πανακεια, εμεις ομως μπορουμε με την δικη μας προσφορα, συνειδητα και χωρις κανενα απολυτως κοστος μα με μεγιστη απολαβη το αισθημα της προσφορας να αποκλεισουμε την επανεμφανιση τετοιων περιστατικών. Δεν υποστηριζω κανενα νοσοκομειο, κανενα γιατρο μα δεχομαι την προσφορα καποιον ανθρωπων και ξερω πως ειναι να χρειαζεσαι αιμα… ευχαριστω για το χρονο που διαθεσατε να διαβασετε το σχολιο μου.

  13. Βρε παιδια τι βλακειες ειναι αυτες που διαβαζω οτι το αιμα το δινουν τα εργαστηρια αιμοδοσιας ανελεγκτο?

    Το προβλημα ειναι οτι το τεστ που ελεγχει το αιμα για HIV ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100% ακριβες.

    Ουτε η ELISA ουτε οι μεθοδοι NAD ειναι 100% ακριβεις!Δεν ειναι οτι κολοβαραγε το προσωπικο του εργαστηριου και αλλες αηδιες που διαβαζω εδω μεσα.Το προβλημα εγκειται στο οτι ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ ελεγχου αιματος δεν ειναι 100% ακριβες.

    Ο τυπος ΟΦΕΙΛΕ να ενημερωσει το προσωπικο του εργαστηριου και να ειναι ειλικρινης.Θα εβρισκαν αλλο αιμοδοτη που να παρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.