Στο πλαίσιο (όχι το κατάστημα) του αφιερώματός μας «επικοινωνήστε τα δικαιώματά σας», και μετά το γράμμα προς τα ΕΛΤΑ (για να μου φέρουν τα γράμματα με λουλούδι στην πόρτα, όπως έγραφε και η Cyberella), ακολουθεί είδηση τύπου Ευαγγελάτου.

Το email στάλθηκε στις 5 μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας (και όχι μόνο):

Εβγα (επικοινωνία)
Φάγε (επικοινωνία)
Δέλτα (επικοινωνία)
Όλυμπος (επικοινωνία)
Μεβγάλ (επικοινωνία)

Και έγραφε:

ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Παρέλαβα σήμερα με email ένα εδιαφέρον κείμενο(*) που θα ήθελα να σχολιάσετε:

«Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές.

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.»

Ισχύει κάτι τέτοιο στην εταιρεία σας; Γνωρίζετε αν ισχύει σε άλλες γαλακτοβιομηχανίες του χώρου;

Μετά την 5η παστεροποίηση(**), ποιά η χρήση του αποσυρμένου γάλακτος απο την βιομηχανία σας;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Arkoudos.

(*) Το email έλεγε και άλλα, αλλά είπα να μην τους στεναχωρήσω μεγάλους ανθρώπους. Εσάς πάλι, που αδιαφορώ για το αν θα σας στεναχωρήσω, ιδού το πρωτότυπο:

blog_gala.jpgΞέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

(**) Το ξέρω. Βιαζόμουνα 🙂

Η γνώμη μου είναι οτι αν ισχύει είναι πολύ πιθανό να μην παστεριώνεται πάλι μόνο του, αλλά να ανακατεύεται με τα …καινούργια γάλατα. Αριθμός πάντως (χωρίς να ξέρω τι πραγματικά αντιπροσωπεύει) υπάρχει στις συσκευασίες.

Η πιο γρήγορη απάντηση κερδίζει τον διαγωνισμό της ταχύτητας, η πιο σαφής τον διαγωνισμό της ειλικρίνειας, και τον άτυπο διαγωνισμό Αρτέμης Μάτσας κερδίζει η εταιρεία που θα καρφώσει και τις άλλες.

Υ.Γ. Την άποψή μου για την ΦΑΓΕ την θυμάστε έτσι;

Η Viviartia (κοινώς ΔΕΛΤΑ) ήταν η πρώτη που απάντησε γραπτά και εμπεριστατωμένα.

Η απάντησή της:

Αγαπητέ κύριε,

Έχουμε λάβει το email σας και θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.

Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει εφαρμόζεται από όλες τις εταιρίες.

Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.

Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρία και στην συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας.

Τέλος, η εταιρία μας θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για τον περιορισμό των ανωνύμων που θίγουν την φήμη και την αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση οι σύμβουλοι ενημέρωσης του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ είναι στην διάθεσή σας στο τηλ. χωρίς χρέωση 800-1199-800.

Έλενα Αργυράκη
Υπεύθυνη Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ

Σαφές, ξεκάθαρο, εμπεριστατωμένο.

Αν υιοθετούσα το email χωρίς αναζήτηση της άλλης πλευράς, θα είχα να γράψω, διάφορα. Αλλά η ΔΕΛΤΑ, εμένα με κάλυψε πλήρως. Δεν ισχύει, δεν επαναπαστεριώνονται τα γάλατα, άμα τη επιστροφή καταστρέφονται.

Αναμένω ίδια απάντηση και απο τις άλλες εταιρείες…

Ιδού και η απάντηση της ΦΑΓΕ:

Αγαπητέ κύριε,

Σε απάντηση του ερωτήματος που θέσατε, σας ενημερώνουμε ότι το γάλα ΦΑΓΕ όπως και όλα τα άλλα προϊόντα που επιστρέφονται στην εταιρία, σε οποιαδήποτε συσκευασία, συγκεντρώνονται σε ειδική εγκεκριμένη εγκατάσταση καταστροφής, όπου, με τη βοήθεια σπαστήρα, συνθλίβονται και το μεν υλικό συσκευασίας απορρίπτεται το δε περιεχόμενο διατίθεται αποκλειστικά για χρήση ως ζωοτροφή όπως επιτάσσει ο κανονισμός 79/2005 ΕΕ και για καμία άλλη χρήση. Η ανωτέρω διαδικασία επιτηρείται από τις αρμόδιες αρχές.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Αλεξόπουλος
Marketing & Communications Director

Ότι επιστέφεται, διατίθεται για ζωοτροφή.

42 thoughts on “Τον …ατελείωτο.

  1. Αν και δε ξέρω κατά πόσο είναι ράδιο αρβύλα (εγώ πιστεύω πως είναι αλήθεια) έχω ακούσει πως τα ληγμένα γάλατα γίνονται σοκολατούχα. Με λίγα λόγια, όταν περάσει η ημερομηνία λήξης οι εταιρίες τα παίρνουν πίσω, τους κάνουν κάποια επεξεργασία, βάζουν και λίγο κακάο, και τα βγάζουν σαν «σοκολατούχα» (το αναφέρω με κάποια επιφύλαξη φυσικά…)

    Αυτό το είχα ακούσει παλιά, πριν ακούσω αυτά που λες πως το γάλα πάει και ξαναέρχετε στο εργοστάσιο 5 φορές (προφανώς με τα τις 5 δε σταματάει η διαδικασία. Απλά το γάλα στο τέλος μαθαίνει το δρόμο, πάει μόνο του, παστεριώνεται και ξαναέρχεται, χωρίς να αλλάζει συσκευασία).

    Πάντως το «ληγμενα => σοκολατούχα» εξηγούσε κατά την ταπεινή μου άποψη γιατί σχεδόν πάντα σε πιάνει «κόψιμο» με τα έτοιμα σοκολατούχα γάλατα…

  2. Καταπληκτικό το σχόλιο περι «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως» του γάλατος:

    […] «Απλά το γάλα στο τέλος μαθαίνει το δρόμο, πάει μόνο του, παστεριώνεται και ξαναέρχεται, χωρίς να αλλάζει συσκευασία» […]

    … ξεφτιλίστηκα στο γραφείο να γελάω μόνος μου… 😀

  3. Ρεκόρ ταχύτητας: Το κερδίζει η εταιρεία ΕΒΓΑ, η οποία με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι έχει σταματήσει να παράγει γάλα τα τελευταία 17 χρόνια, και απόρησαν γιατί τους έστειλα τέτοιο email.

    Δίκιο έχουν οι άνθρωποι.

    Επειδή όμως η ταχύτητα απάντησης ισχύει, αλλά η εταιρεία δεν απάντησε (γιατι, προφανώς, δεν την αφορούσε) το βραβείο γίνεται «Τιμητικό Βραβείο Ταχύτητας σε Λανθασμένο Email» , και η επόμενη γρηγορότερη εταιρεία θα κερδίσει το πολυαναμενόμενο βραβείο ταχύτητας.

    Επιπλέον, σημειώστε: Τηλεφωνική απάντηση. Διότι, ως γνωστόν, scripta manem manet 🙂

    Extra σημείωση: θυμηθείτε να την ρωτήσουμε την επόμενη φορά (αφού δεν ασχολείται με γάλατα αλλά με παγωτά τι κάνει τα παγωτά της στο τέλος της σεζόν….

  4. Μηδεν στα δύο: Απάντησε και η ΔΕΛΤΑ -παύλα- Vivardia.

    Αλλά μου λέει «καλέστε μας σε νούμερο χωρίς χρέωση» (καθώς επίτηδες δεν τους είχα αφήσει τηλέφωνο).

    Είναι αυτό απάντηση;

    Είναι, κατά πάσα πιθανότητα, αλλά (θυμάστε; scripta manem manet) δεν είναι γραπτή.

    Αρα, δεν θα σας την μεταφέρω αυτολεξεί, ούτε και θα μπορώ να έχω κάτι γραπτό.

    Το βραβείο λοιπόν ταχύτητας (γιατί ειλικρίνειας το έχει χάσει απο την απάντηση και μόνο) δεν θα το πάρει – εκτός και αν όλες οι εταιρείες ακολουθήσουν την ίδια τακτική και κανείς δεν απαντήσει γραπτώς, οπως θα προτιμούσα.

    Το τηλεφώνημα θα το κάνω την Δευτέρα, δίνοντας ευκαιρία και στις άλλες εταιρείες να απαντήσουν – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να διεκδικήσουν το βραβείο…

    Πάντως, να ξεκαθαρίσουμε οτι απάντηση «πάρτε μας τηλέφωνο ή αν θέλετε θα σας πάρουμε εμείς» μετά απο τρεις ώρες δεν είναι «άμεση εξυπηρέτηση»… Αν υπήρχε email με αληθινή απάντηση, τεκμηριωμένη, ναι. Αλλά να παραπέμπει σε τηλεφωνική επικοινωνία τρεις ώρες αφου έλαβε το mail σημαίνει (στην καλύτερη) οτι βαριούνται…

  5. Αυτό με τα σοκολατούχα το ‘χω ακουστά και εγώ και έχει κάποια λογική αφού άμα πλακώσεις το μισοληγμένο γάλα στις ζάχαρες, το κακάο και τις αρωματικές ουσίες μάλλον καταφέρνεις να το «περνάς» σαν «φρέσκο».

    Τώρα αν ισχύει αυτό το θεότρελο πήγαινε – έλα έχει κάποιο νόημα να μην προτιμούμε γάλα μακράς διαρκείας;

  6. Θα μπορούσες να μας πεις από πού έλαβες αυτό το email? Αν όχι ποιος είναι αυτός που το έστειλε, τουλάχιστον τι σχέση έχει με τις γαλακτοβιαμηχανίες.

    Συγνώμη, δεν είναι προφανές πως πρόκειται για ΚΑΡΑ-hoax?

  7. Να συμπληρώσω πως για να ανοίγουν όλες αυτές τις ληγμένες συσκευασίες tetrapak έχουν επιστρατεύσει τους oompa loompa. Κάθε άλλη λύση αποδείχτηκε οικνομικά ασύμφορη. Αν θες παντως να βρεις οπωσδήπωτε ένα σκάνδαλο ψάξε να δεις αν τους πληρώνουν το ΙΚΑ 🙂

  8. lol,mallon exoume enan terastio kuklo.
    ta galata,5 fores pasteriwmena,ginontai sokolatouxa.
    ta turia pou xalane ta kanoune pagwta.
    ta pagwta pou xalane galata kai paei legontas..

    eleos,as apanthsei kapoia etairia,h kapoios aksiopistos na mas pei ti sto kalo ginetai me ta stomaxia mas!!

  9. Επειδή υποτίθεται ότι είμαι δημοσιογράφος (υποτίθεται είπα) έκανα μια μικρά έρευνα. Μην φανταστείς μικρόφωνα, κρυφές κάμερες και τέτοια, απλά πήρα τηλέφωνο τον γαμπρό μου, ο οποίος επί παλαιοτέρου δούλευε στην ΦΑΓΕ (Φιλίππου Αδελφοί Γαλακτοκομικαί Επιχειρήσεις). Λοιπόν, το μόνο που μου είπε είναι ότι ‘εγώ στα παιδιά μου δίνω το Γάλα 10 της ΦΑΓΕ και κανένα άλλο». Θυμίζω στην παρέα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό σταμάτησε να βγάζει ‘φρέσκο γάλα’.

    Προσωπικά πίνω Γάλα Όλυμπος. Το λέω, γιατί ίσως κάποιος πει ότι στηρίζω τη ΦΑΓΕ. Τι να στηρίξεις από δαύτη; Εδώ μια ομάδα μπάσκετ πήρανε και την κατέστρεψαν. (Λέτε να τους έδιναν φρέσκο γάλα;)
    Τώρα για τα υπόλοιπα, Αρκούδε, τι να πω; Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, το λεγόμενο client service είναι για γέλοια. Δείτε τι γίνεται με την HOL, πάρτε όλοι τηλέφωνο μια οποιαδήποτε εταιρεία για να το διαπιστώσετε. Το πιο πιθανό είναι να σε στέλνουν από τον έναν στον άλλον και στο τέλος να σου στείλουν σπίτι κανά κασόνι αγελαδίτσες για να σταματήσεις να ασχολείσαι.
    Συμφωνώ με όσους λένε για το σοκολατούχο και τα ‘συμπτώματα’.

  10. h kapoios aksiopistos na mas pei ti sto kalo ginetai me ta stomaxia mas!!

    Τα στομάχια μας όταν πεθαίνουμε πάνε οι γαλακτοβιομηχανίες και τα βουτάνε από τα νεκροταφεία. Μετά τα κάνουνε ζωάλευρα και ταϊζουν με αυτά τις αγελάδες που παράγουν το γάλα. 🙂

  11. Έστω ότι είναι έτσι, δεν καταλαβαίνω ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα? Σε λίγο θα μας πείτε ότι και στην Γαλλία πουλάνε μουχλιασμένο τυρι…

    Το κάθε προϊόν έχει διαφορετικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά. Η πρώτη ύλη, μπορεί να είναι ακατάλληλη ως γάλα, αλλά μπορεί να μην έχει πρόβλημα ως γιαούρτι ή ως τυρί. Μη βλέπετε μπαμπούλες εκεί που δεν υπάρχουν, λόγω της άγνοιας σας με το θέμα και της ελλιπούς ενασχόλησης.

  12. ‘Ηξερα ότι τα ληγμένα γάλατα/γιαούρτια κτλ επιστρέφουν στις γαλακτοβιομηχανίες, λόγω του mini market του θείου μου στο χωριό μου, αλλά υπέθετα ότι γινόταν για ανακύκλωση συσκευασίας..
    Αυτό δλδ που λες γίνεται μόνο με τις χάρτινες συσκευασίες? Και με τα γάλατα με μπουκάλια τύπου Όλυμπος τι γίνεται? Προσωπικά κοίταξα σε δύο από τέτοια, κι είχα τους αριθμούς 1 κ 4. Μετά λέω δεν κοιτάζω κ το νερό? κι είχε 3 :). Εικάζω άρα ότι ο αριθμός έχει να κάνει με τη συσκευασία (και την ανακλυκλωση αυτής?) who knows..?
    Έπειτα, προσπάθησα να σκεφτώ το διαδικαστικό της υπόθεσης.. θα πρέπει, λέω, να ξεχωρίζουν τα μπουκάλια όταν γυρίζουν πίσω βάσει αριθμού, να βάζουν το γάλα τους σε διαφορετικά δοχεία και να συσκευάζονται στα «δικά» τους μπουκάλια. Κάτι τέτοιο π.χ. θα φαινόταν στο εργοστάσιο.
    Αναμένω τις απαντήσεις τους

  13. Και εμένα για hoax μου φαίνεται.
    Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως λέει το email τότε γιατί δεν λέει τι παίζει και με τα πλαστικά μπουκάλια; Μόνο τα χάρτινα ξαναγυρνάνε;
    Επίσης η εκτύπωση που δείχνει το «1» μοιάζει πιο πολύ με εκτύπωση της συσκευασίας (δηλαδή από την εταιρεία που φτιάχνει τη συσκευασία) και όχι εκτύπωση κατά την εμφιάλωση.

  14. Καλή η ιδέα σου να επικοινωνήσεις με τις γαλακτοβιομηχανίες για να δεις αν ισχύει ή όχι το περιεχόμενο του email.
    Μήπως όμως θα ήταν καλύτερο να περίμενες πρώτα τις απαντήσεις τους και μετά να δημοσιεύσεις το post;
    Γιατί όπως λέει και ο λαός, «Κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα»…

  15. Άλκη, ενδιαφέρον το σχόλιό σου, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το λες.

    Όπως είδες, σε κανένα σημείο δεν λέω «ξέρω ότι είναι έτσι, δεν είναι έτσι». Φροντίζω να κρατάω τις αποστάσεις, προσπαθώντας να μην πάρω θέση έτσι ή αλλιώς – ακόμα και το email που έστειλα στις εταιρείες ήταν μακρυά απο χαρακτηρισμούς.

    Οπότε, γιατί να περιμένω; Τι διαφορά θα είχε αν περίμενα να ολοκληρωθεί αντί να το εμφανίζω μόλις αλλάζει κάτι;

    Αν πιστεύεις οτι έκανα κάποιο λάθος, θα ήθελα να το ακούσω…

  16. Είναι πράγματι πολύ πιθανό να πρόκειται για hoax.
    Ωστόσο οι γαλακτοβιομηχανίες οφείλουν να απαντήσουν, από τη στιγμή που κάποιος (οι κάποιοι) ζητούν εγγράφως μια ενημέρωση.

    Γιάννο:
    Θα είχες δίκιο αν ο καταναλωτής ήξερε τι αγοράζει. Δεν μπορούν να μας πουλάνε «φρέσκο» γάλα 15 ημερών… Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να μας το πουλάνε σε διπλάσια τιμή από την υπόλοιπη Ευρώπη, με τη δικαιολογία πως είναι φρέσκο λίγων ημερών…

    Arkoudo: Μήπως έπρεπε να απευθυνθούμε σε κανένα σύνδεσμο Καταναλωτών;

  17. Αρκούδε, δεν εννούσα ότι πήρες θέση για το email αλλά ότι πολύς κόσμος πιθανώς να πάρει θέση διαβάζοντάς το πριν δει τις απαντήσεις που ελπίζω να λάβεις από τις γαλακτοβιομηχανίες. Ίσως να έχεις δίκιο όμως. Αν κάποιος πάρει θέση πριν τις απαντήσεις είναι μάλλον δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου.

    Θα συμφωνήσω με τον Γιάννο αν το γάλα που επιστρέφεται χρησιμοποιείται για την παραγωγή άλλων προϊόντων όπου πιθανώς να μην υπάρχει πρόβλήμα. Αν όμως το επιστρεφόμενο γάλα ξαναγυρνάει στα καταστήματα σαν φρέσκο τότε υπάρχει πρόβλημα.

    Anyway, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις απαντήσεις από τις εταιρείες.

  18. Ενημέρωση απο την ΦΑΓΕ: βρήκε το τηλέφωνό μου, με κάλεσε, και μόλις έμαθε οτι …δεν είμαι δημοσιογράφος, μου απάντησε οτι θα μου απαντήσει 🙂

  19. Το ότι τα λιγμένα γάλατα και στραπατσαρισμένα παγωτά (από διακοπές ρεύματος κλπ) γίνονται σοκολατούχα, είναι αλήθεια!!!
    Ο αδερφός μου δούλευε στην ΔΕΛΤΑ και σταμάτησε το καθημερινό του σοκολατούχο που έπινε από μικρό παιδί, μετά τις πρώτες μέρες του στη δουλειά!

    Προφυλαχτείτε όσο μπορείτε γιατί στην Ελλάδα μερικές μεγάλες εταιρίες κάνουν κουμάντο και δεν ελέγχονται ουσιαστικά από κανέναν.Είναια απλά απατεώνες!!!!!

    Θυμάμαι πρόσφατα μία συνέντευξη του Δασκαλόπουλου (ΔΕΛΤΑ)στην τηλεόραση που προσπαθούσε να μας πήσει ότι η τιμή ενός λίτρου γάλα=1,5€ είναι απολύτως λογική……όπως έλεγε, «1,5€ δίνεις για μια κλήση στο κινητό!!!»

    Εγώ που το πλήρωνα στο Λονδίνο 65πέννες=94λεπτά και με μία ποιότητα απείρως καλύτερη…..αναρωτιέμαι για το μέγεθος της αλητείας τους στην Ελλάδα!

  20. Η ΔΕΛΤΑ κερδίζει το στοίχημα της πιο γρήγορης (και ξεκάθαρης) απάντησης.

    Βέβαια, είναι κοντά μία εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον απαντά, εντύπως, και χωρίς μισόλογα…

    Και βέβαια, εμμέσως, η εταιρεία απαντά και για τα σοκολατούχα, που τόσος λόγος έγινε στα comments..:

    […] Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρία και στην συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες […]

  21. Το συγκεκριμένο email αποτελεί hoax που ξεκίνησε από την Ισπανία και δημιούργησε μαζική παραπληροφόρηση και στην Ιταλία και το Ισραήλ και τώρα στην…Ελλάδα.

    Το παρακάτω URL εξηγεί στα Ιταλικά τι έχει παίξει

    http://attivissimo.blogspot.com/2007/06/antibufala-attenti-al-latte-riciclato.html

  22. Eνώ αν τους έλεγες ότι είσαι δημοσιογράφος, θα σου απαντούσαν και θα σου έστελναν και ένα κασόνι αγελαδίτσες, όπως είπαμε. Αλλωστε, η ΦΑΓΕ έχει φάει τρελλές χλαπάτσες τελευταία…
    Όσο για την απάντηση της ΔΕΛΤΑ, πράγματι πλήρης. Το θέμα είναι να είμαστε κύριοι και να πιστεύουμε αυτά που μας λένε. Γιατί ούτε στη Σίνδο θα πας να δεις από κοντά την αγελάδα, ούτε βέβαια η αγελάδα θα πάρει τους δρόμους να έρθει στην Αθήνα να σου αποδείξει πόσο καταπληκτική είναι η εταιρεία, ούτε βέβαια θα μπεις στον κόπο να πας να επιθεωρήσεις το ‘γεμιστικό μηχανής’ (ψαρωτικό ακούγεται…)
    Έτσι είναι λοιπόν. Κύριοι. Μας ρωτήσατε, σας απαντήσαμε.

  23. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ..

    Κάποιοι φίλοι το χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν στην τουαλέτα το πρωϊ. ΥΠΑΚΤΙΚΟ 1ης ΤΑΞΗΣ.

    Άντε να τα βάλεις με τους κολοσσούς τώρα.

    Μπορεί κάποιος να βρεί το νόμο περι 5 επιστροφών;

    Μεταξύ μας και γνωρίζοντας πως βγαίνουν τα δις σε ένα μια σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, δεν μπορώ να το θεωρήσω HOAX.

    Το πρόβλημα με το σύγχρονο «φρέσκο» γαλατάκι είναι ότι οι εταιρείες το έχουν κάνει ένα προϊόν 100% full στα αλλεργιογόνα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να αναπτύσσουν δυσανεξία και απορρύθμιση του ανοσοποιητικού (πρόκληση αλλεργιών; ασθένειες;; λοιμώξεις;;;).
    Η λύση είναι να φύγουμε σε καμμία φάρμα και πίνουμε το γάλα που οι ίδιοι αρμέγουμε.

    Κατσικίσιο γάλα = μακράν καλύτερο του αγελαδινού.

  24. Το θέμα είναι η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και γνώσης. Η δημοσιογραφία των πολιτών (blog journalism) είναι πολύτιμη και πρέπει να κρατήσει ένα επίπεδο.

    Οι bloggers έχουν δείξει στο παρελθόν ότι πολύ συχνά είναι πιο ακριβείς ρεπόρτερ από τους δημοσιογράφους των παραδοσιακών ΜΜΕ.

    Βέβαια τα hoaxes είναι ο τρόπος κάποιων συμφερόντων να δημιουργούν προβλήματα στον ανταγωνισμό. Δεν είναι κάτι το καινούργιο.

  25. Βρήκα ένα link στο site της Tetrapak που εξηγεί (για όποιον καταλαβαίνει την γλώσσα – εγώ πάντως δεν κατάλαβα :S) τί είναι τα νούμερα αυτά. Επίσης έχει και Βίντεο που το εξηγεί. Υποθέτω πως έχει να κανει με την αρίθμιση (αν δείτε το βίντεο) της συσκευασίας καθώς η συσκευασία βρίσκετε πάνω σε μπομπίνα η οποία περιέχει 7 σειρές – εξού και τα νόυμερα.
    Όποιος έχει περισότερες πληροφορίες ας της πεί 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.