Οι συντάξεις που κόβονται ή δεν κόβονται ανάλογα με το ποια μέρα είναι, μοιάζουν τελικά να μην κόβονται καθώς ακόμα και από το …αντιπολιτευτικό στρατόπεδο του ΣΚΑΙ μεταδόθηκε ως είδηση ότι οι θεσμοί μας επέτρεψαν να τις κρατήσουμε. Φυσικά, ουδείς πια αναρωτιέται σε ποια χώρα το να δώσεις ή όχι συντάξεις και πόσο είναι λογικό να περνά από έγκριση τρίτων, καθώς και το αν αυτές οι συντάξεις είναι αξιοπρεπείς, και αν με τις μικρότερες εξ αυτών μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος. Μία-μία τις μάχες υποθέτω, έτσι αδέλφια; :Ρ

~

Το θέατρο του παραλόγου με την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζεται, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για διώξεις σε όποιους συμμετείχαν στον θάνατό του – πλην των δύο, που ξέρουμε. Ούτε οι αστυνομικοί που («έτσι είναι και αν σας αρέσει») τον συνέλαβαν όπως τον συνέλαβαν, ούτε κατέστη ξεκάθαρο γιατί ένας άνθρωπος σ’ αυτήν την κατάσταση μεταφέρθηκε δεμένος στο νοσοκομείο.

~

Και μια και μιλάμε για θέατρα του παραλόγου, ενώ η βουλή αρνήθηκε το αίτημα της Χρυσής Αυγής να κρατήσει ένα λεπτό σιγής για τον θάνατο του Κατσίφα, στην συνέχεια, σχεδόν εν κρυπτώ, ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ φρόντισε μόνος του, χωρίς να έχουν αποφασίσει εν κοινώ οι πρόεδροι της βουλής, να το κρατήσει με τους ελάχιστους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και μέλη της κυβέρνησης. Κάπως έτσι, κράτησε η βουλή ένα λεπτό σιγής για τον Κατσίφα – μία από τις πιο μαύρες στιγμές του κοινοβουλίου των τελευταίων χρόνων. Φυσικά, όταν ετέθη θέμα αποβολής του Κακλαμάνη, η απόφαση ήταν ομοφώνως αρνητική. Πολύ θλιβερό όλο αυτό ως εξέλιξη, και δεν θα σταματήσει εδώ. Στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος πάντως, έκαναν την εμφάνισή τους οι σημαίες της ΜΑΒΗ….

~

Θέατρο του παραλόγου; Χμ…. Δεν είμαι βέβαιος αν το παρακολουθούμε ή αν τελικά συμμετέχουμε. Συνέδριο για τα #FakeNews διεξήχθη προ ημερών.

Ένας εκ των ομιλητών, σε πρόσφατη φωτό:

Φυσικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ουδείς συνάδελφός τους δημοσιογράφος είχε σχόλιο για όλη αυτήν την μασκαράτα. Κακόμοιρη δημοσιογραφία…

Update: Ελάχιστες μέρες μετά, έγινε η καταγγελία ότι, στην εν λόγω παρουσίαση για τις fake ειδήσεις, είχαμε μία …fake είδηση. Γράφω μία, αν και το άρθρο εμφανίζει ΔΥΟ ταυτόχρονα fake ειδήσεις. I rest my case.

~

Έτυχε να παραβρεθώ στην εκδήλωση της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στο Παγκράτι – που, όπως ήταν προφανές ότι θα γίνει, είχε και την επέμβαση του Ρουβίκωνα. Είναι η δεύτερη ομιλία πολιτικού στην οποία βρίσκομαι στην ζωή μου – γενικά έχω απέχθεια σε τέτοια πράγματα – αλλά ήμουν κοντά, και είχα περιέργεια να δω τι κόσμος παρακολουθεί τέτοιες εκδηλώσεις. Πολιτικά, ο καθένας μπορεί να είναι υπέρ, ή εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ή των πράξεων κάθε πολιτικού. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ, σαν πολίτης, με ικανοποιεί: Η υπουργός μίλησε κατ’ αρχάς για το έργο της κυβέρνησης και το δικό της, και στην συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις στις οποίες έμοιαζε αρκετά καταρτισμένη (δεν το ξέρω όμως το αντικείμενο για να κρίνω) και δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις (ή έστω, για να είμαι ειλικρινέστερος, δεν είπε σε όλα «ναι, θα το κάνω» αλλά και «όχι, δεν γίνεται» και «δεν το ξέρω, θα το δω»). Το κοινό δεν ήταν κομματικοποιημένο, και κάποιες εξ αυτών την στρίμωξαν – χωρίς όμως να χαθεί η αξιοπρέπεια και από τις δύο πλευρές. Είναι ωραίο να πλησιάζει ο υπουργός (ανεξαρτήτως κυβέρνησης, μην τα ξαναλέμε) τον κόσμο και να ακούει παράπονα και σχόλια – πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές κερδίζουν από αυτό. Μια ωραία εκδήλωση συνολικά.

~

Από την Αχτσιόγλου («γκόμενα του Κατρούγκαλου» ήταν η περιγραφή που την ακολουθούσε όταν ανέλαβε) όπου συζητούσαμε αν φορά «σεμνές διαφάνειες από πάνω» και το «πολιτικά ασυνεπές τακούνι της γόβας της», βρεθήκαμε αυτήν την εβδομάδα να συζητάμε τα σκουλαρίκια της Κατερίνας Εξερτζόγλου – αν είναι πολλά, αν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, και ότι ήταν τηλεφωνήτρια. Απάντησε βέβαια ο καθηγητής της ότι έχει και κανα-δύο μεταπτυχιακά – αλλά φευ, τα σκουλαρίκια στην μύτη θα μείνουν. Είναι ικανή; Δεν είναι; Εγώ δεν ξέρω, και θα κριθεί υποθέτω στο τέλος – αρκεί να δούμε αν μπορούμε προσπεράσουμε τα σκουλαρίκια και θα μάθουμε. Αν όχι, ξέρουμε ήδη, ας πάει να σηκώσει κανένα τηλέφωνο – και πολύ της είναι.

~

Τα σημερινά μεζεδάκια μοιάζουν να είναι συμπαθούντα στην κυβέρνηση, το καταλαβαίνω – αλλά δεν φταίω εγώ, πραγματικά 🙂 : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε (λένε, δεν το έχω ακούσει ακόμα) στην βουλή ότι αυτή η δήλωση της ΝΔ για τον (οικονομικό, εν μέρει) θρησκευτικό διαζύγιο ήταν τελικά …ειρωνική. Καταλαβαίνω πως είναι αντιπολίτευση, δεν είμαι ψηφοφόρος τους, και δεν με αφορά – αλλά νομίζω ότι ήταν η πιο αστεία αναδίπλωση που έχω ακούσει ποτέ.

~

Α, μ’ αυτό προβλέπεται να έρθει μία ισορροπία: ο Τσίπρας έβγαλε φωτογραφία του φορώντας την φανέλα του Αντετοκούμπο (μετά την δήλωσή του αθλητή για την προσβολή του Τσουκαλά στον αδελφό του Θανάση, που τον έλεγε πίθηκο).

Το ότι υπάρχει με τηλεοπτική φωνή δημόσια ο Τσουκαλάς είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν την εν λόγω εκπομπή, θεωρώ εγώ – αλλά ας το δούμε χωριστά, και ας το αντιμετωπίσουμε αναλόγως.

Αλλά, ως πολίτης, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Μου είναι σαφές, προσωπικά, για ποιον λόγο υποψιάζομαι πχ πως όσοι φωνάζουν «ήρωας» για τον Κατσίφα δυσκολεύονται ταυτόχρονα να αποδεχθούν τον ηρωισμό όσων (εν μέσω ξύλου, διώξεων, βασανιστηρίων και φασισμού) κλειδώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Το καταλαβαίνω.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω για ποιον λόγο ο π/θ φοράει με τόση έντονο επικοινωνιακό συμβολισμό την φανέλα του Αντετοκούμπο – ενώ ταυτόχρονα σιωπά μπροστά στους τόσους ταλαιπωρημένους και νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για τον (κάθε) Τσουκαλά δεν είναι υπεύθυνος, και δεν απαιτείται η (σωστή κατά τα άλλα, δεν αντιλέγω) θέση του. Για τα στρατόπεδα και τις συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων εκεί όμως, είναι. Και μάλιστα ο αποκλειστικά υπεύθυνος. Εκεί απαιτείται η παρουσία και η δράση του, και εκεί προσμετράται η απουσία του. Ίσως βέβαια αν κανένας εξ αυτών παίξει καμιά μέρα στο NBA να είναι διαφορετικά τότε τα πράγματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.