Λοιπόν, για μαζευτείτε, για μαζευτείτε… Ο κύριος μπροστά, ο κύριος, με το λάθος, ελάτε κύριε, ελάτε μπροστά, κάτω από το φως, ωραία. Ελάτε οι υπόλοιποι από πίσω, για μαζευτείτε από πίσω, ελάτε, είστε και πολλοί παναθεμά σας, ελάτε, τι κάνετε οι δημοσιογράφοι εκεί πίσω, μη χαζεύετε, πίσω από τους πολιτικούς, ανάμεσα στους εισαγγελ… τι συμβαίνει κύριε; και τι με νοιάζει εμένα αν είστε και δημοσιογράφος και πολιτικός, όπου θέλετε χωθείτε, πίσω από τον κύριο να είστε, κρυφτείτε λίγο να μη φαίνεστε, αυτό με νοιάζει εμένα, να μην φαίνεστε.

Ελάτε, ελάτε, μαζευτ… Λίγο πιο μπροστά κύριε, κάτω από το φως εσείς, μην ξεχνιέστε. Για ελάτε, μία γραμμή, όπως κάναμε στο σχολείο, ελάτε, όλοι πίσω από τον μπροστινό σας. Σας παρακαλώ, μην μιλάτε μεταξύ σας, να κανουμε λίγο την δουλίτσα μας, για ελάτε..

Παιδιά, δεν χωράτε παιδιά, υπάρχει πρόβλημα. Είστε πολλοί.

Έχει κάνει κανείς άλλος ανθρώπινο λάθος να έρθει μπροστά; Όχι; Μόνο ο κύριος; Είστε πολλοί, δεν μπορώ να σας χωρέσω εκεί πίσω όλους… Λοιπόν, για ελάτε οι δημοσιογράφοι μπροστά. Ελάτε, δείξτε λίγη ζωντάνια, δεν έχουμε πολύ ώρα στην διάθεσή μας. Οι *δημοσιογράφοι* κύριέ μου, που πάτε εσείς με το κόπι πέιστ ΑΠΕ, για όνομα του θεου, πίσω εσεις, πίσω από τον κύριο. Τους μεγαλοδημοσιογράφους θέλω, τους προβεβλημένους. Ελάτε. Μπροστά εσείς.

Όχι πιο μπροστά από τον κύριο με το λάθος, βλαμμένοι είστε; να κάνουμε την δουλειά μας ρε παιδιά, συγκεντρωθείτε. Λοιπόν, ο κύριος μπροστά, οι μεγαλοδημοσιογράφοι από πίσω να τον δείχνουν, τρεις-τέσσερις σειρά, τώρα χωράτε όλοι από πίσω. Α, μπράβο, τώρα κάνουμε δουλειά. Τώρα χωράτε όλοι, και δεν φαίνεται κανείς σας. Τέλεια. Ελάτε.

Μη γελάτε ρε παιδιά, θα φανεί κανένας στην φωτογραφία, μη γελάτε, θλιμμένοι να είστε, να κλαίτε λίγο, ελάτε ρε παιδιά, τόσο κόπο κάνουμε, ελάτε.

Εσείς κύριε είπαμε, σας παρακαλώ, μπροστά στο φως. Και να φαίνονται τα χέρια σας – έχουν αίμα ακόμα επάνω; Ωραία. Μην κοιτάτε την κάμερα, χαμηλά τα μάτια να κοιτάνε τα χέρια σας, οποιος κοιτάει την φωτό θα ακολουθήσει το βλέμμα. Ωραια. Οι πολιτικοί ετοιμαστείτε, αν σας πει κανείς τίποτα πείτε δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις, και αν επιμείνει δεν είναι καιρός τώρα για δηλώσεις. Ε, τώρα, τι να σας πω για τα λουλούδια κυρία πρόεδρε, όπου θέλετε ακουμπήστε τα, προσέξτε μη λερωθείτε μόνο, είναι βρώμικα εκεί. Ωραια. Οι δικαστές είναι πίσω; ωραία. οι δημοσιογράφοι όχι *ακριβώς* πίσω από τον κύριο με τα άσπρα μαλλια – τι εννοείτε είναι ηλικιακός ρατσισμός, δεν είναι, το είπα πρώτος – πρέπει να φαίνεστε κι εσείς κι αυτ- ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΠΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΕΞΩ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ; ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! Γαμώ το κέρατό μου γαμώ, για όνομα του Θεού και της Παναγίας, πόσες φορές θα το πούμε, θα είναι αυτοί πιο θλιμμένοι από εμάς; Κάντε μου την χάρη, σωπάστε τους, και εσείς λίγο πιο θλιμμένοι αν μπορείτε, ελάτε.

Να δείξετε τους συνδικαλιστές; Τι να σας πω, δεν νομίζω ότι θα πάει καλά αυτό, αλλά ό,τι νομίζετε, εσείς ξέρετε καλύτερα. Μπορείτε αν θέλετε, ενώ οι συνάδελφοί σας θα κοιτάνε θυμωμένοι τον κύριο με τα άσπρα τα μαλλιά -δεν είναι ηλικιακός ρατσισμός μη με κοιτάτε έτσι το είπα πρώτος- εσείς μπορείτε να κοιτάτε προς τα εκεί, προς τους συνδικαλιστές. Θυμωμένος, έτσι, θυμωμένος.

Πολύ ωραία. Αντε παιδιά, αντε να τελειώνουμε. Λοιπόν, ο κύριος – ελάτε λίγο πιο μπροστά εσείς κύριε είπαμε, μπροστά, στο φως, οι δημοσιογράφοι από πίσω, ο κύριος πρωθυπουργός λίγο πιο πίσω, ο Υπουργός, και μετά πίσω οι υπόλοιποι. Στεναχωρημένοι και θυμωμένοι όλοι, μη ξεφύγει κανένα κεφάλι και φανεί.

Αντε, άντε να τελειώνουμε ρε παιδιά. Άντε, να τελειώνουμε.

Πάμε και όπου βγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.