Λοιπον. Άλλη μία έκθεση, όπως συχνά έγραφε ο φίλος μου ο Νικόλας, και ένας καλός λόγος για μερικούς από σας, να μην με γουστάρετε πλέον:
Δεν γουστάρω τον ρατσισμό.
Η κουβέντα ξεκινάει απο χθες στο post της Mandy. Όπου έχω πιστέψει ότι αλβανοί είναι οι δράστες, αλλά δεν έχει σημασία. Διαβάζω το post, αντιλαμβάνομαι το ρεύμα και την τροπή που θα πάρει η κατάσταση, περιμένω.
Επιπλέον, βλέπω σήμερα στο ALTER (…) την χαριτωμένη και αξιόλογη εκπομπή του κυρίου Βαρεμένου. Έχουν βάλει κάτω έναν εκνευρισμένο αλβανό εκπρόσωπο (το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι, δυστυχώς) και τον ταλαιπωρούν με την βλακεία τους. Η δε «Στέλλα», η κοπέλα που την φωνή της ακούσαμε αρκετές φορές εχθές, σήμερα να δηλώνει «μπορει να είμαι κακιά, αλλά εγώ θα το πω: είμαι ρατσίστρια με τους αλβανούς, οι εννέα στους δέκα είναι κακοι».
Δεν είσαι κακιά Στέλλα μου. Λάθος είσαι, χαμένη είσαι, αφελής είσαι. Κακιά δεν νομίζω να είσαι.
Εξηγούμαι – και εκτίθομαι παραλλήλως:
Εκθεση: Γιατί είμαι εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού.
1ον: Γιατί δεν συμφωνώ με τις γενικότητες. Για να μην κουραζόμαστε, κάνουμε γενικές κρίσεις με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία. Οι γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν, οι ξανθές είναι ηλίθιες, οι μαύροι την έχουν μεγάλη, οι αλβανοί είναι καθίκια. Fast Food δέχομαι, Fast Sex δέχομαι, Fast Living δέχομαι. Αλλά να παίρνω αποφάσεις και θέσεις ελαφρά την καρδία, αποκλειστικά και μόνο επειδή βαριέμαι, είναι αφελές. Αν τις πιστεύω κιόλας, είμαι βλάκας.
2ον: Γιατί οι ξένοι δεν εκπροσωπούν την χώρα τους. Οι αλλοδαποί που κάνουν έναν φόνο, δεν είναι αλβανοί. Είναι κατ’ αρχάς άνθρωποι, με άλλα, πιο ισχυρά χαρακτηριστικά. Αν ακούω όλη την ημέρα ότι «αλβανός έκανε εκείνο, αλβανός έκανε το άλλο» – αλλα δεν ακούω «έλληνας έκανε εκείνο, έλληνας έκανε το άλλο» μπορεί να μπω σε μία διαδικασία. Αλλά κανείς δεν εκπροσωπεί την χώρα του. Οι ρουμάνοι έγιναν όλοι κακοί εξαιτίας του Ματέϊ; Ή ήταν, ή δεν ήταν. Δεν άλλαξε τίποτα με την εμφάνισή του – εκτός από την γνώμη μας. Ούτε οι Φιλιπινέζοι – παρότι σκότωσαν πρίν από μερικά χρόνια ολόκληση οικογένεια-.
3ον: Γιατί πρώτα κοιτάς τα μούτρα σου, και μετά των άλλων. Γνώμη μου είναι ότι ποσοστιαία έχουμε μεγάλο αριθμό παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας (μας; άλλη κουβέντα αυτή). Για αυτό δεν φταίνε οι ξένοι, αλλά εμείς. Τα σύνορά μας ήταν μπουρδέλο για αρκετά χρόνια, είτε από δική μας ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, είτε από επιταγές της ευρώπης, είτε απο οικονομική επιλογή μας. Εν γένει, ήταν. Ισως να είναι και ακόμη. Δεν δώσαμε ποτέ (εμείς, ναι εμείς) την δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν νόμιμα, να ζήσουν νόμιμα, να προσφέρουν όσο και όπως και οι άλλοι εξ υμών. Και μετά είναι οι βρωμιάρηδες, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μίζεροι. Οι κλεφτες. Πρώτα ας δούμε τα δικά μας λάθη, ας τα διορθώσουμε. Όταν μπουν οι νόμοι και οι κανόνες, όσοι είναι εκτός, ας τιμωρηθούν.
4ον και βασικότερον: Γιατι δεν υπάρχει λίγο ρατσιστής. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρατσιστή είναι το να σχηματίζει γενική γνώμη για μία ομάδα ανθρώπων εξαιτίας ενός ορισμένου χαρακτηριστικού τους. Δεν είναι τίποτα λιγότερο ο ρατσισμός. Δεν υπάρχει το καλυμα «δεν είμαι ρατσιστής, μόνο με τους αλβανούς τα έχω». Αν είσαι γενικεύεις εξ αιτίας ενός χαρακτηριστικού, είσαι ρατσιστής, αυτή είναι η βασική ιδέα. Μετά, είναι απλώς μαύροι, εβραίοι, γυναίκες, μουσουλμάνοι, γκέϊ, ανάπηροι. Αν αρχίσεις, δεν θα τελειώσεις ποτέ. Αν όμως ξεκινήσεις, που θα σταματήσεις; Ωραία, ας διώξουμε τους αλβανούς. Μετά, και αφού έχουμε πάρει φόρα, ας διώξουμε και τους τσιγγάνους. Πάει και αυτό. Ύστερα, αυτοί οι υπόλοιποι ξένοι «μας τρώνε τις δουλειές», ας φύγουν και αυτοί. Να μην διώξουμε και τους μουσουλμάνους τις θράκης; Αμέ. Οι γυναίκες, να σταματήσουν (πάλι) να ψηφίζουν, γιατί έχουν περίοδο(*) και επηρεάζεται η γνώμη τους στις εκλογές. Τώρα, οι ανάπηροι – έχουν τον σπόρο του σατανά μέσα τους. Όξω. Οι γκέϊ, έχουν φύγει προ πολλού – να ‘ναι καλά ο «φυλάω τον κώλο μου» Ιωαννίδης (ο Γιάννης, όχι ο άλλος. Και ο άλλος βέβαια, αφού τον αναφέραμε). Αυτοι οι μαυρομάλληδες, πρέπει να είναι τουρκόσποροι. Ουστ. Άχρηστοι οι γέροι, πρέπει να τους καθαρίζουμε σιγά σιγά – προκαλούν την οικονομια μας. Και πάει λέγοντας. Εμένα δεν με πειράζει: είμαι νέος, ξανθός, γαλανομάτης, άντρας (και ετεροφυλόφιλος), αρτιμελής. Τελευταίος θα κλεισω την πόρτα.
Αυτή είναι η γνώμη μου κυρίες και κύριοι. Και για αυτήν κρίνομαι. Τα σχόλιά σας, περικαλώ, επώνυμα, όπως και η θέση μου.
(*) Για τις γυναίκες, ώρες – ώρες, δεν μπορώ να το πιστέψω οτι μπορεί να είναι ρατσίστριες. Πέρασαν (και περνάνε) τα απίστευτα δεινά του ρατσισμού για αιώνες. Σε μία αποκλειστικά ανδροκρατούμενη κοινωνία, έχουν κατα καιρούς εκδιωχθεί από την εργασιακή, θρησκευτική, πολιτική και πνευματική ισότητα. Ακόμα και τώρα απαγορεύεται να επισκεφθούν το Άγιον Όρος (ως απαγόρευση και όχι ως επιλογή όπως θα πρότεινε η θρησκεία που ορίζει τα του Αγίου Όρους) – ενώ για να έχουν (μία κάποια) ισότητα στην πολιτική, έπρεπε μετα νόμου να επιβληθεί η ποσόστωση. Οικονομικά είναι ασθενέστερες των ανδρών, καθώς στην ίδια θέση, κατά κανόνα κερδίζουν λιγότερα χρήματα. Μέχρι μερικά χρόνια πριν απαγορευόταν να ψηφίζουν, και να καπνίζουν δημοσίως. Οι άντρες μπορούσαν (επιτρεπόταν να) δείρουν τις γυναίκες τους. Και η εικόνα της κοινωνίας, δεν έχει πολύ αλλάξει από το «η γυναίκα είναι ασθενέστερη του ανδρός» παρακινούμενη από καταστάσεις όπως η μη-υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Μετά από όλα αυτά, είναι να μην ξαφνιάζομαι όταν ακούω μια γυναίκα να υποστηρίζει τον ρατσισμό;
συμφωνω μα την γνωμη του γιαννη γιατι ετσι θελω
μια φορα ητανε ενα τρενο που εκανε τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ τσαφ τσουφ………………………………………………………………………………………………….
Έχεις δίκαιο σε ότ,ι λες.
Καταφερες να αλλάξεις κάποιες από τις απόψεις μου
πολυ σωστο σε βρισκω,οι αξιες του καθε ανθρωπου δεν πηγαζουν απο την χωρα τους αλλα απο το σπιτι τους.δηλαδη αν ενας ανθρωπος ειναι αγενης δεν εχει να κανει με το οτι ειναι αλβανος η ελληνας η οτιδηποτε,εχει να κανει με τις αξιες που του δινονται καθημερινα…το να εισαι ρατσιστης ειναι μειο0νεκτημα και οχι πλεονεκτημα…η αρχαια αθηνα ακμασε γιατι δεχτηκε ολων των ειδων ανθρωπων και τωρα εχουμε ολα αυτα τα μνημεια,και τα θαυμαζω παρολλο που ειμαι αλβανος γιατι ξερω πως αυτα τα επιτευγματα ειναι απο μια συλλογικη προσπαθεια!επισης χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι σαν εσενα δεν ξερω το ονομα σου μιας και σπουδαζω ιατρικη στην γερμανια αλλα μεγαλωσα στην ελλαδα,λοιπον καποιοι ελληνες φιλοι μου,μου εδειξαν το μπλογκ αυτο,και το θεωρο πολυ καλο,επισης πιστευω πως εισαι ενας ψαγμενος ανθρωπος και με γνωσεις…μπραβο σου συνεχισε ετσι
τι παπαρες ρε λετε, ειναι ξενοι και σας περνουν τις δουλειες ρε, ξυπνατε.Ουτε εγς ειχα προβλημα με αυτους αλλα απεκτησα απο τη στιγμη που δεν μπορω να περπατησω στο δρομο, με τους ναρκομανεις και τους αλλοσαπους βοβασε και να περπατησεις(50 λεπτα ρε φιλε δεν εχς να φαω. -Με συχγωρεις αλλα δεν εχω. -ουτε ταλιρο?θα σου δωσω ρεστα. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΖΩΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕΕΕΕ!!!!(ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΝΤΑΙ).ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ … ΘΑ ΦΑΝΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ 95% ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ Η ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ?????
δεν μοιραζεται στα δυο η καρδια!
ΝΙΚΟ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ …………. ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΑΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΙΔΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΟΓΙΚΑ! ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΒΩΝΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ……ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΦΟΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!! ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!!!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΣ !!
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=RPwoIn-ALWE
δεν είναι όπως τα λές !!Η ελλάδα ανήκε και θα ανήκει πάντοτε στους έλληνες και για αυτό το λόγο οι έλληνες πολέμησαν το 1821 το 12 το 23 και 1940 ..για να είμαστε εμείς οι έλληνες ελεύθεροι και να απολαμβάνουνε σήμερα τη λέξη ελευθερία και όχι την ξενοφοβία μήπως και μου τη πέσει κάποιος αλλοδαπός !!!!!!!
αυτά που γράψετε είναι άσχατα
Διαφωνώ κάθετα. Μου έχουν δημιουργήσει εμένα προσωπικά έντονα προβλήματα αλβανοί κ σκουροχρωμοι.εντονα.ο καθενας στο τόπο τ κι ας κάνει ότι θελει.κ τους σιχενομαι φοβάμαι κ μισώ. Τρώνε τα σκυλιά γάτες κλέβουν βιάζουν εγκληματούν ναι;;;;ναι!!!!τώρα τι λες εσύ….. Τέτοιοι σαν εσενα τους δίνεις δουλεια τουε ανοίγεις τ σύνορα το σπίτι. Κάνε παρέα βάλτους μέσα στο σπίτι σ στα παιδιά σ η μαλλον παντρέψουν για ν μπασταρδετει ακομα το έθνος μου.λεω μου γιατί δεν ξέρω αν εσύ είσαι Έλληνας. Έχουν κάνει κακό όχι μόνο στην Ελλάδα….ελεος πια ας συμμορωωθουν.εγκληματιες κτηνοι
Ε! εσυ αρειε Ελληναρα! Μαθε πρωτα να εκφραζεσαι και να γραφεις σωστα ελληνικα και μετα μιλα για το εθνος σου!
Δηλαδή, εσύ γράφεις σωστά Ελληνικά;
@νικος
Δεν έχεις να φάς γιατί είσαι πραγματικά μεγάλος χέστης και αξιολύπητα καθυστερημένος. Μιά φορά φοβητσιάρης, για πάντα φοβιτσιάρης θα μείνεις και δεν έχεις μυαλό για να αντιμετωπίσεις κάτι γείτονες ναρκομανείς που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με το κυρίως θέμα. Άμα είχες έστω λίγη εξυπνάδα δεν θα είσουν ρατσιστής γιατί με τις ρατσιστικές επιθέσεις προκαλείς το θυμό, την απέχθεια και το μίσος γύρω σου κάνοντας τους γείτονες αλλοδαπούς περισσότερο απειλητικούς που έχεις δίπλα σου. Αλλά επειδή είσαι εντελώς κλαψομούνης και χέστης δεν νομίζω ότι θα είχες ποτέ την τόλμη να πείς τις τεράστιες χαζομάρες που λές εδώ( εδώ ήδη παραδέχτηκες ότι φοβάσαι να κυκλοφορήσεις πόσο μάλλον να έρθεις σε επαφή και άσε την υπόθεση να έρθεις σε σύγκρουση).
Είσαι τελικά τέρμα παρανοϊκός και το γεγονός ότι δεν κυκλοφορείς στο δρόμο λόγω παρανοϊκών ψευδαιστήσεων το αποδεικνύει. Ακόμα και ο απαίσιος τρόπος που πληκτρολογείς είναι παράλογος και καθυστερημένος. Όλα πάνω σου είναι στοιχεία νοητικής καθυστέρησης. Είσαι φουλ καθυστερημένος δεν έχει γυρισμό τώρα. Δεν είμαστε ζώα, είμαστε έξυπνοι άνθρωποι απλά είσαι εντελώς λάθος. Ούτε έχουμε υπνοβάτη όταν πληκτρολογούμε αυτό είναι αβάσιμη παρλαπίπα.
Οι γενικεύσεις είναι ηλιθιότητα. Το να μιλάς για ένα έθνος χωρίς να ξέρεις ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους αυτού του έθνους είναι γελοίο και άξιο περιφρόνυσης γιατί είναι ελλειπής γνώση. Είναι σαν να ξέρεις 5 κινήσεις απο το μπασκετ και να λές πως το μπασκετ είναι μαλακία χωρίς να ξέρεις ότι υπάρχουν τα καλάθια που βάζουμε τρίποντα και καρφώματα. Όπως πάντα η νεοελληνική μαλακία ξαναχτυπά. Δέχομαι να αμύνεσαι όταν ο ταδε Αλβανός βασίζεται σε ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά όχι με ρατσισμό γιατί ο ρατσισμός δεν δικαιολογείται ποτέ ως «άμυνα». Απλά δεν δικαιολογείται γιατί μπορεί να «χτυπάς» τον άλλο, αλλά χτυπάς και αθώους που δεν σου έφταιξαν εκείνη την ώρα. Είναι ένας φαύλος κύκλος.
Φυσικά το ότι θέλουμε να φύγουν οι λαθρομετανάστες δεν συσχετίζεται με το ρατσισμό αλλά με την ανεργεία, την εξαθλίωση και την γενετική ταυτότητα που θέλουμε να διατηρίσουμε ώστε να μην λέγονται «Έλληνες» στο μέλλον απο τους ομοφυλόφυλους διεφθαρμένους μισέλληνες πολιτικάντηδες που κατέστεψαν τη χώρα. Με το να παρέχονται με τροφή, νερό και χρήμα οι λαθραίοι στερούν απο τον γηγενή πληθυσμό αυτά τα πλούσια αγαθά. Άμα εμείς αποφασίσουμε να μην τους δώσουμε τροφή τότε αυτό δεν είναι καθόλου ρατσισμός. Απλά έτσι το θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήμα και ενέργεια. Ρατσισμός είναι να τους θεωρούμε κατώτερους λόγω γενετικών δεδομένων.
@pilin
Θα συμφωνήσω ότι οι περισσότεροι Αλβανοί είναι ανήθικοι και κουτοπόνηροι, αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Οι περρισότεροι Αλβανοί που ήρθαν εδώ ήταν απο εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα και απο κακές αμορφωτες οικογένειες. Δεν είχανε μόρφωση και τους έμαθαν να παραμείνουν αμόρφωτοι και κουτοπόνηροι οι οικογένειες τους όμως αρκετοί απέκτησαν στοιχειώδης μόρφωση.
Άμα σου προκάλεσαν πρόβλημα είναι γιατί το άφησες να γίνει ή ήταν πέρα απο τις δυνάμεις σου. Και απο ότι φαίνεται ούτε εσύ έχεις κάποια μόρωση σε γλωσσικό επίπεδο αφού πληκτρολογείς σαν δυσλεξικό τρίχρονο. Άμα προσπαθείς να περάσεις κάποιο επειχήρημα τουλάχιστον κάντο σωστά και μάθε επιτέλους σωστά Ελληνικά. Αλλιώς όλα τα επειχηρήματα σου είναι τέρμα άκυρα.
Το μίσος φέρνει μίσος. Άμα ο αφελής αλλοδαπός δεί την ξενοφοβία σου θα αποκτήσει κάποιο κόμπλεξ και αυτός. Είναι μια κολλητική ασθένεια. Ο ένας κολλάει απο τον άλλο. Και ουσιαστικά δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα, τον εαυτό σου αναλώνεις με αυτό. Γίνε ρατσιστής όσο θέλεις.
Το να μην δέχεσαι κάποιον αλλοδαπό ή όχι δεν σχετίζεται με το ρατσισμό. Δεν θα έπαιρνα Αλβανό στη δουλειά μου ούτε Πακιστανό γιατί είμαι στην Ελλάδα και δεν γουστάρω την πιθανότητα να μου πάρουν να χρήματα και να τα πάνε στην Αλβανία ή στο Πακιστάν, αλλά δεν τους θεωρώ κατώτερους απλά δεν εμπειστεύομαι αγνώστους και θέλω να διατηρήσω την πατρίδα μου εκτός άμα τον ήξερα πάρα πολύ καλά. Τώρα θα δεχόμουν έναν συμπατριώτη γιατί λογικά δεν έχει να πάει πουθενά( βασικά θα έπρεπε να οφελούμαστε στην Ελλάδα λόγω εθνικότητας, αλλά οι ηλίθιοι πολιτικοί μας είναι μοσχάρια και ξεφτιλισμένοι), αλλά πάλι δεν εμπειστεύομαι αγνώστους που στα παίρνουν και τα
ξοδεύουν στο Αμέρικα.
Ο Αλβανός οφελείται στην χώρα του και δεν μας εμπειστεύεται όσο τους δικούς του, λογικό είναι. Το ίδιο και ο Βρετανός και ο Ιάπωνας. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται λίγο απλοϊκό, αλλά ετσι είναι. Πρώτα εμείς στη χώρα μας και μετά οι άλλοι γιατί είναι χώρα μας και μας ανήκει. Και ναι είμαι Έλληνας και όχι βλάκας νεοέλληνας που γίνεται ρατσιστής όποτε του καπνίσει γιατί ξέρει πως δεν τιμωρηθεί απο τη Θεία Δίκη. Άμα πιστεύεις ότι για να είσαι Έλληνας πρέπει να αντλείς την ηληθιότητα του ρατσισμού κάνει λάθος. Τώρα άμα ο καθένας πάει στις Αμερικές ή στις Αγγλίες εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δέχεσαι κυρίως με βάση την οικειότητα και την ικανότητα του μάγειρα ας πούμε.
gianni mprabo sou!kai ego eimai apo tin albania kai biono to ratsismo kathimerina
@Αιών
Μπετόβλακα σκατόφλωρε. Αποτυχία έκτρωσης. Άθλιο και πνευματικά ανίκανο υποκείμενο. Μου ήρθες εδώ να μου πασάρεις λογική και ευπρέπεια μιλώντας με υβριστικό τρόπο απέναντι σε άτομο που σχολιάζει με βάση τα γεγονότα. Βάλε τους μέσα στο σπίτι σου, πρόσφερε τους τροφή, στέγη και δουλειά και μετά έλα να μιλήσεις για ανθρωπισμό και συμπόνοια. Μάθατε όλοι να πετάτε μπούρδες περί ισότητας εθνών. Που στη δική σου πραγματικότητα, η κουλτούρα και ο τρόπος σκέψης ενός Έλληνα είναι ίδια με αυτή ενός Πακιστανού και ενός Αλβανού. Σκατιάρη. Γι’ αυτό τα περισσότερα εγκλήματα από αλλοδαπούς το τελευταίο έτος περιελάμβαναν βιασμούς, ξυλοδαρμούς και ανθρωποκτονίες. Γιατί όλοι έχουμε την ίδια ιδεολογία και είμαστε «ένα». Αγνοήτε τα προβλήματα των ομοεθνών σας και προσβάλλετε το κράτος που πρόσφερε τη μεγαλύτερη βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες τους τελευταίους μήνες. Ψευτο-διανοούμενοι πανίβλακες του κώλου. Νομίζεις ότι έχεις πεποίθηση, κιόλας. Ο ξένος να μάθει να συμπεριφέρεται στη καινούργια χώρα που ήρθε. Όπως απαιτεί αποδοχή από τους ντόπιους με ευγένεια, έτσι και οι ντόπιοι απαιτούν σεβασμό από αυτόν. Προσφορά υπάρχει πάντα. Και κοινωνική και οικονομική. Προσφορά που δε βρίσκεται τόσο πολύ σε άλλες χώρες όσο στην Ελλάδα. Ότι δε κάνει ο Έλληνας στο εξωτερικό, δεν επιτρέπεται να τα κάνει ο οποιοσδήποτε ξένος στην Ελλάδα. Και όχι, βλάκα, στην Αγγλία δε θα σε δεχθούν με οικιότητα (αν και η συγκεκριμένη αναφορά σου δε βγάζει κάποιο νόημα αλλά τέλως πάντων). Εσύ είσαι ο νεοέλληνας ψευτοαντιρατσιστής που πασάρει ιδέες του κώλου. Φαίνεται η υποκρισία σου από το δεύτερο σου σχόλιο. Όταν δε δέχεσαι το ξένο στη δουλειά σου για να μη πάρει λεφτά σε άλλη χώρα, είσαι ρατσιστής. Τέλος. Και Έλληνες ήρθαν πρόσφυγες εδώ αλλά έλαβαν μόρφωση και παιδεία. Οι Αλβανοί δε το έκαναν όχι επειδή δε μπορούσαν αλλά επειδή δε το επιδίωξαν. Τράβα, λοιπόν στο Πακιστάν να δεις περισσότερη κατανόηση και λιγότερο ρατσισμό από την Ελλάδα.
@ Αιών
Και το χειρότερο είναι ότι με τις πίπες που πετάς, ο κόσμος σε περνάει για μορφωμένο άτομο με σωστές πεποιθήσεις. Έκατσες και έγραψες έξι παραγράφους και καλά συναισθηματικά φορτισμένους για να μου πεις πως το μίσος φέρνει μίσος. Βέβαια, όταν εγώ έχω αυτή τη στάση, αποκαλούμαι εθνικιστής. Γιατί, όπως είναι γνωστό σε όλους τους προοδευτικούς μη προκατειλημμένους έλληνες, ο καθένας μπορεί να παινεύσει και να υπερτιμήσει τη χώρα του. Εκτός κι αν είναι Έλληνας. Έκει μιλάμε για εθνικισμό. Έτσι. Εμένα με ρωτάς αν αντέχω το μίσος που λαμβάνει η χώρα μου όλα αυτά τα χρόνια; Την κοπέλα που άφησε μόνιμα ανάπηρη ο Πακιστανός στη Κέρκυρα, της προσφέρεις αγάπη και συμπόνοια;
«Τους Αλβανούς που σκοτώνουνε να μη τους λέμε Αλβανούς»
Κρίμα που μορφωμένοι άνθρωποι διαμορφώνουν τέτοιες ανεπανάληπτα πανηλίθιες γνώμες.
Αλβανό θα τον αποκαλέσω λόγω εθνικότητας, βούρλο. Θα τον προσβάλλω όμως αργότερα γιατί, με βάση τα γεγονότα, ο Αλβανός όταν θα διαρρήξει ένα σπίτι θα βιάσει και τη γριούλα που μένει μέσα σε αντίθεση με τον Έλληνα. Ακούγεται πολύ στενόμυαλο, ε; Έτσι ακουγόταν και στις ειδήσεις, στις οποίες προβαλλόταν ένα ΓΕΓΟΝΟΣ.
Φλωρούμπες του κερατά. Να μη κάνουμε διακρίσεις μήπως και θίξουμε άλλες εθνικότητες, ενώ, τα άλλα κράτη έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ασύστολα για εμάς.
@Οτιναναι
«με βάση τα γεγονότα, ο Αλβανός όταν θα διαρρήξει ένα σπίτι θα βιάσει και τη γριούλα που μένει μέσα σε αντίθεση με τον Έλληνα»
…δηλαδή σαν να λέμε «δεν είσαι εσύ ρατσιστής – αυτός είναι Αλβανός».
Λοιπόν, ελπίζω όλα αυτά τα σχόλια να τρολάρουν απλώς γιατί αλλιώς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς δεν έκατσε σοβαρά να διαβάσει το αρχικό κείμενο…