Είχα σκοπό αυτό το σαββατοκύριακο να ανεβάσω ποστς απο αυτά που μου στείλατε εσείς (biafra, ακόμα μου χρωστάς, δεν ξεχνάω) αλλά τα γεγονότα με πρόλαβαν:

Φαίνεται οτι το ask2use χάλασε εξ’ αιτίας της ίδιας του της επιτυχίας.

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το ask2use, δείτε εδώ.

Τον είχα ανοίξει μόνο για μένα, ύστερα σκέφτηκα οτι θα ήταν χρήσιμο και για άλλους, άρχισα να το μοιράζομαι ανοιχτά…

..Όταν όμως κοντά στα 1.000 blog το έβαλαν στο εικαστικό τους, μικρά και μεγάλα, το bandwidth με γονάτισε 🙂

Έτσι, αναβάθμισα το bandwidth. Αλλα τελικά, αυτό που κατέβασε το site ήταν η ζήτηση των εικονιδίων, που έριχναν τον σέρβερ φιλοξενίας. Οι τύποι στην Αμερική μου είπαν «βεβαίως να το ξαναανεβάσουμε – αλλά μόνο αν σβήσετε τα icons». Ε, ρε μπαγάσα, αν σβήσω τα icons τι να το κάνω το site?

Απο ότι φαίνεται, είμαι over my head με αυτό το projectάκι. Αλλά με νοιάζει; Όχι, γιατί περίπου 1.000 άτομα (ίσως και περισσότεροι, τόσους μόνο δίνει το technorati) με εμπιστεύτηκαν. Ε, λοιπόν – δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός απο μπροστά! 🙂

Είμαι σε αναζήτηση server, και έχω ήδη κάνει τις αιτήσεις μου. Αν δεν ευοδώσουν οι προσπάθειες (τα γλυψίματα δηλαδή) θα ζητήσω και την δική σας βοήθεια, για τυχόν λύσεις. Αν όμως όλα πάνε καλά – και πιάσει η προσπάθεια (το γλύψιμο) μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα είμαστε πάλι στον αέρα.

Δεν θα διστάσω να ζητήσω την βοήθειά σας, γιατί προφανώς, δεν είναι μόνο δικό μου το project, είναι όλων μας.

Στο μεταξύ, αναμεταδίδουμε live (γκχμ, γκχμ) απο το twitter για να μαθαίνετε νέα:

http://twitter.com/ask2use

Αυτά, θα σας κρατώ ενήμερους. Μην χάνετε την πίστη σας 🙂

5 thoughts on “ask2use is down.

 1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για αυτό που έχεις κάνει ως τώρα(με το ask2use). Μία λύση που ούτε server θα θες ούτε τίποτα είναι να βάλεις τα icons σε ένα zipάκι και να ξαναγράψεις κατάλληλα το source και τελείωσε η υπόθεση. Όσο για το tracking ok, δεν θα ξέρεις πόσα blogs το έχουν καθημερινά στην σελίδα τους αλλά έστω ένα download number θα το έχεις…
  (έτσι κι αλλιώς ο κάθε χρήστης μπορεί να πάρει τα icons και να τα ανεβάσει στον δικό του server είτε το κάνεις το zip είτε όχι…)

 2. @aggelos-x-aggelos, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμπαράσταση! Όταν τα άλλα πάνε λίγο …δύσκολα, μια τέτοια κίνηση πραγματικά είναι ότι καλύτερο χρειάζομαι – εγώ, και όσοι χρησιμοποιούν τα ask2use και ξαφνιάζονται που δεν δουλεύουν… 🙂

  @RioSif, εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Την λύση με το να κάνει ο χρήστης download την είχαμε σκεφτεί και εμείς – αλλά αυτό θα αποθάρρυνε όλους τους χρήστες που είτε δεν έχουν την ανάλογη γνώση στην τεχνολογία, είτε δεν έχουν δικό τους χώρο για να τα ανεβάσουν.

  Η μόνη πρακτική λύση για όλους, ήταν να τα φιλοξενήσουμε εμείς. Ε, για να είμαι ειλικρινής, όταν ψήφιζα για κάτι τέτοιο, δεν περίμενα να γίνει τόσο γνωστό … 😀

 3. May the force be with you!

  Στην αρχή απόρησα με τον τίτλο του ποστ γιατί το A2U φαινόταν κανονικά στο βλογ μου, αλλά μετά θυμήθηκα ότι πριν κοντά δυο χρόνια είχα κάνει αισχρή φωτοσοπιά τα εικονίδια λόγω σκούρου φόντου οπότε δεν φιλοξενούνται στον τρέχοντα σέρβερ.

  Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα λύση, διότι ή σύλληψις ήτο από τις πλέον τζαμάουα της ΕΛ-ληνικής βλογόσφαιρας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.