blog_ca3.jpgΣύμφωνα με την Marvel Comics, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Στηβ Ρότζερς (γνωστός και ως Captain America) πυροβολήθηκε πολλές φορές απο απόσταση, και υπέκυψε στα τραύματά του στα σκαλιά του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της πόλης.

Ένας απο τους δράστες έχει ήδη συλληφθεί, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του, ο οποίος οι αρχές θεωρούν οτι αυτός έδωσε την χαριστική βολή στον σούπερ ήρωα.

Για περισσότερα, μπορείτε να ενημερωθείτε απο το επίσημο site της Marvel Comics.

Επι προσωπικού, ο χαρακτήρας του Captain America ήταν πραγματικά ισάξιος ήρωας με τον Spiderman, χωρίς το αθώο μυαλό μου να μπορεί να αντιληφθεί πόσο κακή ήταν η φυσιογνωμία ενός σούπερ στρατιώτη, απο τον πόλεμο της αμερικής με τους ναζί (η σχεδιαστική γέννηση του σούπερ ήρωα), μέχρι και το Βιετνάμ.

Ένα προσφατο βιογραφικό του ήρωα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εξ όσων γνωρίζω, οι σχεδιαστές – και κυρίως οι σεναριογράφοι – του χάρτινου σούπερ ήρωα τον κράτησαν μακρυά απο πρόσφατες διαμάχες του αμερικανικού πολεμικού στρατού, όπως στην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν ή το πρόσφατο μας Ιράκ, ανακουφίζοντας όσους αγαπούσαν τον ήρωα χωρίς να εμπλέκονται σε πολιτικές και ιστορικές αμφιλεγόμενες απόψεις.

Ήλπιζα και ευχόμουν να μην υπάρξει αντίστοιχη κινηματογραφική γέννηση του υπερήρωα όπως άλλοι (Spiderman, X-man) της Marvel, καθώς οι πιέσεις να παρακινηθούν οι αμερικανοί να πιστέψουν οτι κάθε πόλεμος που μετέχει η αμερική είναι ιερός, με την βοήθεια της όποιας συναισθηματικής σχέσης με τον Captain America θα ήταν καταστροφικές για τον ήρωα. Ο Captain America, για όσους τον συμπάθησαν, δεν έπρεπε να πάρει θέση σε τέτοιες αμφιλεγόμενες διαμάχες.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν – και μεταφράζω αυθαίρετα τα γεγονότα – οτι αυτές οι πιέσεις απο τα γεράκια υπήρξαν, και οι υπεύθυνοι της Marvel προτίμησαν να «σκοτώσουν» τον ήρωά τους, παρά να τον διαθέσουν ως διαφημιστή των αμερικανικών ιδεών.

Η Marvel υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτική να μην αναμιχθεί σε πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, πράγμα που την καθιστά ιδιαιτέρως συμπαθητική. Αν κάνω λάθος, θα αποδειχθεί λίαν συντόμως, καθώς οι «δολοφόνοι» του Captain America δεν έχουν κατανομαστεί – συνεπώς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η δολοφονία αναφέρεται στο τεύχος 25 της τελευταίας έκδοσης.

Υ.Γ. Μια αναζήτηση οδήγησε σε μία μικρή είδηση: Στον σχεδιασμό των ιστοριών του Captain America συνεργάστηκε και ο «δικός μας» George Roussos.

4 thoughts on “ο Captain America δολοφονήθηκε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.