Τι γίνεται αν λειτουργείς χωρίς άδεια, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας;

Στη διακοπή λειτουργίας για έξι μήνες κέντρου αδυνατίσματος που λειτουργούσε παράνομα στον Πειραιά προχώρησε την Τετάρτη η Νομαρχία Πειραιά, κατόπιν σχετικής απόφασης του νομάρχη, Γιάννη Μίχα.

Πρόκειται για το κέντρο αδυνατίσματος με την επωνυμία «ΝΙΟΥΤΟΝ ΕΠΕ & ΣΙΑ ΕΕ», που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 24 στον Πειραιά και στο οποίο διαπιστώθηκε, μετά από επιτόπια αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας, ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Σε κλείνουν για έξι μήνες! Για έξι μήνες, σημαίνει οτι τον έβδομο …ξαναανοίγεις;

Αναρωτιέμαι.

Ναι, σιγά μην αναρωτιέστε και εσείς.

~

Θα μου πεις, πάλι καλά.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή που αναφέρει ο «ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ» στο ποστ του, δεν κλείνεις καν – απλώς, εξαγοράζεις συν-ειδήσεις στα κανάλια, και δεν ασχολείται κανείς πια…

Τα έγραφα και εγώ παλιά, και μερικοί ξαφνιάζονται που θυμάμαι και επιμένω:

Είναι ντροπή, μία εταιρεία να κάνει (ηθελημένα; άθελά της; δεν έχει σημασία) τόσο κακό στην δημοκρατία και στο κοινωνικό σύνολο, και να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Είναι ντροπή, μία κυβέρνηση να γνωρίζει για τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο τα γεγονότα, να τα αποκρύπτει, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός!

Η λαμογιά δεν μας ξαφνιάζει πια. Δεν αντιδρούμε όπως παλιά. Και, όπως πάει το πράγμα, δεν θα αντιδρούμε καθόλου στο μέλλον.

~

Εξαίρετο και το δεύτερο ποστ που αλίευσα απο τον ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ. Μας κάνει γνωστό έναν αληθινό κοινωνικό ποιητή, τον Στάθη της Ελευθεροτυπίας. Το αυθεντικό κείμενο, βρίσκεται εδώ.

Άξιοι, και οι δύο.

3 thoughts on “Αγοράζω συνειδήσεις, πόσο κάνουν;

  1. Εγώ θα έλεγα το εξής. Σχετικά με την υπόθεση της Vodafone όπως γνωρίζουμε όλοι, μετά την αποκάλυψή της εκκινήθηκε κάποια νομική διαδικασία η οποία φυσικά δεν είναι καθόλου σύντομη. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να τιμωρηθεί κανείς ούτε φυσικό πρόσωπο, ούτε νομικό πρόσωπο χωρίς να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Και επειδή όπως γνωρίζουμε η δικαιοσύνη είναι τυφλή οπότε περπατάει και πολύ αργά. Αν υπολογίσουμε το μέγεθος της δικογραφίας και μονο καταλαβαίνουμε για πόσο χρόνο μιλάμε. Το κάτα πόσο εμπιστευόμαστε βέβαια τη δικαιωσύνη είναι μια άλλη ιστορία. Η το αν εμείς θεωρούμε ένα βαρυ πρόστιμο αρκετό ή όχι είναι πάλι υποκειμενικό. Κάποιος θα ζητούσε το κλείσιμο π.χ. της Vodafone. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι και νόμιμο.
    Σχετικά με το κέντρο αδυνατίσματος δεν γνωρίζω την υπόθεση.Πιθανώς, το κέντρο να είχε άδεια μόνο για μερικές υπηρεσίες, π.χ. συμβουλευτικές διαιτολόγου και όχι χρήσης φαρμάκων για παράδειγμα. Οπότε πάλι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε την επ’ άπειρον αναστολή της λειτουργίας του. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά. Προσωπικά πιστεύω οτι και οριστικό κλείσιμο να αποφασισθεί δεν είναι και πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά κάτι παράνομο με άλλη επωνυμία και σε άλλο χώρο. Το ζήτημα είναι περισσότερο στην ικανότητα του κράτους να παρακολουθεί τέτοιες ενέργειες και να τις αποτρέπει και αφετέρου την γνώση των πολιτών ωστε να μην πέφτουν θύματα και να δέχονται υπηρεσίες χωρίς να απαιτούν την κατάλληλη πιστοποίηση από τους παροχείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.