– Πωπω πριν απο λίγους μήνες, τι μεγάλα πρόστιμα που μπήκανε…

– Πωπω τι ωραία που προστατευόμαστε…

– Τι ωραίο κράτος που έχουμε… πωπω…

Δύο ενισχυμένες ερωτήσεις:

Ενα: Η vodafone πλήρωσε το …τεράστιο πρόστιμο που της είχε επιβληθεί απο την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων Επικοινωνιών;

Δύο: Τα 6 σούπερ μάρκετ και οι 4 γαλακτοβιομηχανίες, πλήρωσαν τα …τεράστια πρόστιμα απο την Επιτροπή ανταγωνισμού;

Πληρώθηκαν, ή μόνο εγώ ο γνωστός μαλάκας (κατά την magica) πληρώνω τις κλήσεις μου;

Ήταν υπέροχο να ανακοινώνονται – όμως η ..ανακοίνωση δεν ενοχλεί κανέναν, το να στερηθούν το μπικικίνι όμως…

Αφού για τα λεφτά τα κάνουν όλα, πλήρωσαν;

Πολυ αμφιβάλλω…

Και, για να έχουμε ένα καλύτερο ερώτημα: αν ναι, (που δεν) τι έγιναν τα λεφτά αυτά;

Show me the money!

Υ.Γ. Γι αυτό θέλετε να τα κλείσετε τα blogs; γιατί -αντίθετα απο εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα- δεν ξεχνάνε και ρωτάνε;

10 thoughts on “Show me the money!

 1. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πρόστιμα στον ΟΤΕ από την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή – αυτή επιβάλλει πρόστιμα, αυτός τα στέλνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

 2. ναι, αλλά πληρώνονται;

  Το θέμα είναι οτι εξαγγέλονται σκληρά μέτρα εναντίον των «κακών» εταιριών, ο κόσμος βλέπει πρόστιμα και σκέφτεται όπως όταν του ρίχνει πρόστιμο η τροχαία…

  …έλα όμως που οι εταιρείες πηγαίνουν στα δικαστήρια, δικαιώνονται (ίσως και λόγω της επι τούτου ελλιπής προσπάθειας απο το κράτος να αντικρούσει τα επιχειρήματά τους) και δεν πληρώνουν μία.

  Και έτσι, ο κόσμος κοιμάται αμέριμνος οτι το κράτος είναι σκληρό με τις εταιρείες που παρανομούν, το κράτος τα έχει καλά με όλους, και οι εταιρείες συνεχίζουν αλώβητες (και βγάζουν και κάτι παραπάνω γιατί αυξάνουν τις τιμές με δικαιολογία την «μεταφορά προστίμων»).

  Όλα μέλι γάλα…

  Και αν τυχόν πληρωθούν, τι γίνονται αυτά τα λεφτά;

 3. Ρωτάς αν τα κανάλια πληρώνουν τα προστίματα του ΕΣΡ; Το να φας πρόστιμο είναι μαγκιά. Το να μην το πληρώσεις, διπλή μαγκιά.

 4. Γειά σου Αρκούδε.

  Θες να δεις το ύψος των προστίμων;

  Πήγαινε στο http://asopossos.wordpress.com/2008/06/04/part_1/

  και δες την τεράστια κοροιδία με τα πρόστιμα…

  (έχουμε φτιάξει και ειδικό πινακάκι όπου βγαίνει αυτό το 0,08% επί του τζίρου, αλλά για κάποιον παράξενο λόγο δεν δουλεύει το λινκ κατευθείαν στο ποστ)

  Αυτή είναι η κοροιδία της πολιτείας προς τους υπηκόους της…

  Απόσπασμα:

  Η Πολιτεία μπορεί να ψηφίζει νόμους και να παίρνει αποφάσεις και να «ρίχνει» 350 ευρώ πρόστιμο για ζώνη ασφαλείας ή για κράνος – το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από το ένα τρίτο (35%) των χιλίων ευρώ ενός μέσου μηνιάτικου μισθού στους τροχαίους παραβάτες που πιάνονται να παρανομούν, αλλά μόλις 0,08% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων σε πρόστιμα για τον Ασωπό. Ξέρετε ποια είναι η αντιστοιχία; 8 μόνο λεπτά του ενός ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 0,66 λεπτά τον μήνα για το ίδιο παράδειγμα του μηνιάτικου των 1000 ευρώ που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. Και μάλιστα, το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται ΜΙΑ μόνο φορά σε δεκαετίες ρύπανσης, στους υπεύθυνους για την ρύπανση όχι μόνο του Ασωπού ποταμού, αλλά και μίας τεράστιας σε έκταση περιοχής, που περιλαμβάνει 8 Δήμους Ανατολικής Αττικής και Βοιωτίας και μάλιστα με δικαίωμα έφεσης. Για να μην επεκταθούμε και αναφέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από μία ουσία που έχει επισήμως χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως καρκινογόνος.

  Το πρόστιμο αυτό, είναι πιθανόν να μην εισπραχθεί ποτέ, ή να περιοριστεί σε ακόμα πιο γελοία ποσά, ή να ακυρωθεί για τυπικούς λόγους (όπως στην δίκη του περασμένου Ιουνίου στην οποία καταγράφηκαν «λάθος» τα ονόματα των υπευθύνων και ακυρώθηκε η διαδικασία μετά από 6 χρόνια αναβολές…) Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν της τροχαίας παράβασης, το πρόστιμο χαρακτηρίζεται από την Πολιτεία μας λογικό για το μέγεθος του «εγκλήματος» που διαπράττει ο παραβάτης, ενώ στην δεύτερη περίπτωση αποτελεί «εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο» και αποτρεπτικό παράγοντα για την επανάληψη των παραβάσεων. Αυτές ακριβώς τις λέξεις, «εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο», χρησιμοποίησαν οι αρμόδιοι.

  Κάθε φορά που πιάνεται ο πολίτης να παρανομεί, πληρώνει 350 ευρώ στο χιλιάρικο, κάθε φορά που πιάνεται μία βιομηχανία, πληρώνει 0,0066 ευρώ στο χιλιάρικο. Για να καταλάβετε την αναλογία, δεν υπάρχει τόσο μικρό κέρμα για να πληρώσει ο βιομήχανος το πρόστιμο… Αυτή είναι η «μεσοβέζικη» συμπεριφορά της Πολιτείας προς τον Πολίτη, αυτή και προς τον Βιομήχανο.

 5. ναι θα πληρώσουν…. με δόσεις… θα πάρουν δάνειο από την τράπεζα για να τα βγαλουν πέρα….

 6. Φίλε μου εδώ και πάρα πολύ καιρό αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο μαλάκας που πληρώνει για τα πάντα και κάθε φορά καταλήγουμε στον εαυτό μας.
  Στο thess.gr σχεδόν σε κάθε post αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με το έλλειμα μαμούθ του Δήμου Θεσσαλονίκης (22,5 εκατ. €) που προήλθε από κατάχρηση και απάντηση δεν παίρνουμε. Οι τοπικές εφημερίδες ασχολήθηκαν 5 μέρες (σποραδικά) τα εθνικής εμβέλειας κανάλια ούτε μια.
  Ώσπου να μας φιμώσουν θα ρωτάμε και απάντηση δεν θα παίρνουμε, ούτε εσύ ούτε εμείς.
  Στο τέλος θα μείνουμε οι μαλάκες να ανρωτιόμαστε.

 7. Πες τα χρυσόστομε!!!
  Δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως με αυτά που κάνουν… καμια μέρα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και όποιον πάρει ο χάρος…
  και όπως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… έτσι δεν θα μπορούν να σταματήσουν την ορμή του κόσμου…
  Καλομελέτα και έρχεται!!!!

 8. Κι εγώ σκεφτόμουνα αφελώς: τα πρόστιμα ΡΤΣ που έχουν επιβληθεί σε εκπομπές και στους ανθρώπους τους, μεσημεριάτικες ή νυχτερινές, άραγε πληρώθηκαν; κι αν ναι πού πάνε;

  Πρώτη φορά από εδώ. Ένα σχόλιο για τον αρκούδο: Φρέσκος και ουσιαστικός. Με λίγα λόγια όλο το ζουμί της ιστορίας. Εύγε! Θα σε επισκέπτομαι συχνότατα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.