Είναι διαφημιστικά βλαμμένοι εκεί στην Cosmote;

Στην αρχή, γεμίσανε τον κόσμο με διαφημίσεις που …έκρυβαν τελείως την οθόνη των δικτυακών τόπων, και την αποκάλυπταν λίγο-λίγο, με ένα γραφικό που έλεγε «η σελίδα θα κατέβει σε …πέντε ώρες» μόνο και μόνο για να μας πείσουνε να πάρουμε το (πολύ ακριβό) 3g mobile internet.

Μετά, άρχισαν να βάζουν διαφημίσεις με …πιθήκους (αυτή με το μεγάλο πλάτος ήταν πολύ ενοχλητική, και δεν μπορούσες να την αποφύγεις)…

Τώρα άρχισαν να …διπλώνουν σελίδες (παίζει τώρα που το γράφω στο Sport.gr) για να …προωθήσουν το (επίσης άχρηστο) myView…

~

Είναι δυνατόν, τρεις διαφημίσεις στην σειρά να είναι απαράδεκτες; Είναι δυνατόν να είναι πιο ενοχλητικοί κάθε μέρα που περνάει;

Κερδίζουν έτσι;

Αν τους βρίζει όποιος τους βλέπει, κερδίζουν;

Και καλά αυτοί, δεν υποχρεούνται να ξέρουν απο internet. Πελάτες είναι, άσχετοι (*).

Αυτός που τους τα φτιάχνει (που κάτι πήρε το αυτί μου οτι είναι και μεγάλη εταιρία, με πολλούς ερμήδες – μη χεσω) δεν ξέρει να τους πει οτι ξεφτιλίζονται;

Και βέβαια δεν φτάνει που είναι ενοχλητικές – τρώνε και όλο το CPU! Μπορώ να καταλάβω την βλακώδη σκέψη «ας ενοχλήσουμε για να μας προσέξουν» αλλά το να κάνεις την όποια διαφήμιση να σέβεται τον επισκέπτη, είναι αυτονόητο! Είναι δυνατόν να γίνονται τόσο στο πόδι που να δημιουργούν και πρόβλημα στο μηχάνημα;

Η πλάκα είναι οτι αν κλείσω τις διαφημίσεις (για να προστατέψω το bandwith και την CPU μου) δεν θα δω τις διαφημίσεις τους, ούτε θα ενημερωθώ για τα προϊόντα τους… Δηλαδή, και δεν θα τους βλέπω, και θα τους βρίζω! Διπλά χαμένοι…

Τι να πω…

Απλοί κανόνες αγαπητοί διαφημισταράδες μου:

1. ΔΕΝ κάνουμε ΠΟΤΕ expandable με mouse over – κάνουμε μόνο αν ο επισκέπτης κάνει click με το mouse!

2. ΔΕΝ παίζει ΠΟΤΕ ήχος αυτόματα – τον ζητάει ο επισκέπτης ΑΝ το επιθυμεί με ένα κλικ

3. ΠΑΝΤΑ βάζουμε τον έλεγχο του ήχου και το κουμπί για να κλείσει το expandable ΜΕ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ για εύκολη χρήση.

4. ΔΕΝ παίζουμε με video (και άλλα τέτοια στοιχεία που είναι βαριά) χωρίς να τα ζητήσει ο επισκέπτης – δεν έχει καμία διάθεση να κατεβάζει 100-200kb ήχο, ή 300-500kb video αυτόματα με το που εμφανίζεται η διαφήμιση.

5. Γράφουμε τον κώδικά μας προσεκτικά (είτε είναι flash, είτε είναι javascript) ωστε να καταναλώνουμε την λιγότερη δυνατή CPU και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο, ή το ζητήσει με click ο επισκέπτης.

6. Αν κάνουμε απλό γραφικό (animated gif) ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην υπερβεί σε βάρος τα 60-70kb (και πολλά λέω…)

7. ΔΕΝ αντικαθιστούμε ΠΟΤΕ την έμπνευση και την ποιότητα της δουλειάς μας με εύκολους -παύλα- άχρηστους εντυπωσιασμούς…

Επιτυχημένη διαφήμιση, είναι καταρχάς αυτή που θέλει να ξαναδεί ο επισκέπτης, όχι αυτή που πασχίζει να την αποφύγει…

Σε οποια διαφημιστική χρειάζεται βοήθεια για να κατανοήσει αυτούς τους απλούς κανόνες, προσφέρω τις υπηρεσίες μου (με ικανοποιητικό μισθο…)

~

In.gr, Pathfinder, Sport.gr, Sport24.gr – σας επισκέπτομαι παρά την απαράδεκτη τακτική σας να βάζετε τον πελάτη σας πριν απο μένα.

Αν σταματήσω να σας επισκέπτομαι, δεν θα έχουν σε ποιον να δείξουν τα προϊόντα τους. Και θα φύγουν απο εσάς, και θα πάνε αλλού.

Σκεφθείτε καλά ποιον σας συμφέρει να κρατήσετε ευχαριστημένο: Εμένα τον επισκέπτη, ή τις διαφημιστικές;

~

(*) με τους μισθούς που παίρνουν, ασφαλώς και θα έπρεπε να ξέρουν, αλλά μην το πιάσουμε τώρα αυτό…

10 thoughts on “Μπορώ να έχω την CPU μου πίσω, αγαπητή Cosmote?

 1. Είναι σαν αυτό που έγραφα εχτές για το δικό μου μπλογκ:

  Ίσως έχετε διαπιστώσει αυτή τη στιγμή μια πολύ σημαντική βελτίωση στο μπλογκ μου: κατεβαίνει σφαίρα. Αυτό είναι κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί δεν είναι λίγο να περιμένεις έστω και 15 δευτερόλεπτα να κατέβουν όλα τα δεδομένα της σελίδας, σε μια βασική σύνδεση DSL του ενός Mbp όλα πρέπει να τρέχουν σαν να γυρνάς μια σελίδα ενός βιβλίου – μιλώντας πάντα με τα μέτρα της ελληνικής ιντερνετικής πραγματικότητας. Γι αυτό το λόγο αποφεύγω να φορτώνω το ιστολόγιο μου με εφφέ και εφφέ, είναι άχρηστα. Από βαριά φλασάκια μέχρι μουσική (που είναι τελείως σπαστικό), όλα αυτά είναι εξαρχής απορριπτέα, ο επισκέπτης επιλέγει, δεν επιβάλλει ο admin τα σπαστικά του κόλπα φλομώνοντας την υπομονή και την ανοχή μας.

  Και αλήθεια, αποφεύγω τα sites με expandable και απαίτηση να ακούμε ανεπιθύμητη μουσική/ήχο, από μπλογκ μέχρι ειδησεογραφικά πορτάλ που έχουν τέτοια σπαστικά συστήματα.

 2. Ναι, φιλέ. Σε βρήκω σωστό 100%.

  Η κατάσταση έχει φτα΄σει στο απροχώρητο και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον πέλατη

  Ούτε καν στον περαστικό δύσμοιρο που θα μπει στο σάτι και περιμένει να βρει κάτι εύχρηστο και γρήγορο να μάθει για τις υπηρεσίες.

  Αντί αυτού λαμβάνει τέραστεια banners και καθυστερήσεις και άσκοπα downloads.

  Απαράδεκτο.

 3. Τί ψάχνεις να βρεις από ερασιτέχνες της συμφοράς!

  Firefox, Adblock Plus, Adblock Plus: Element Hiding Helper και τέλος. Να δούμε κι αν καταφέρουν τελικά το Add-Art για τον 3.0, κι όλα θάναι κουλ.

 4. Απαιχθάνομαι τα expandable banners.
  Το αστείο είναι πως στο άμεσο μέλλον θα μου δώσουν εντολή να σχεδιάσω τέτοιες αηδίες. Προφανώς θα εξοπλιστώ με μία λεκάνη δίπλα από τον υπολογιστή για να ξερνάω καθώς θα φτιάχνω την flash παπαριά.
  Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι πως το mouse over έχει σχεδιαστεί σε αυτά τα banner έτσι ώστε να είναι εξωφρενικά ευαίσθητο και με την παραμικρή κίνηση. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων βγαίνει η εμετική γλωσσάρα του banner και σου καλύπτει όλη την διαβολεμένη σελίδα! Δηλαδή εμάς που μας αρέσει να επιλέγουμε χωρίς λόγο το δικτυακό κείμενο καθώς το διαβάζουμε είμαστε χαμένοι από χέρι.
  Φίλε διαφημιστή, δεν είναι υψηλή αισθητική και design όταν χάνεις τον κέρσορά σου επειδή πέρασε πάνω από το banner σου. Το να βάζεις έναν κόπανο να μιλάει και να λέει παπαριές (σε στυλ streaming πανάθεμά σε) γονατίζει κάποιους που έχουν ένα μηχάνημα που λέγεται PC. Δηλαδή Πι Σι αν το έχεις ακουστά. Και η bannnerάρα σου καταβροχθίζει την μνήμη μου με συνέπεια να μην μπορώ σε άλλη σελίδα να μπω στο Google!
  @αρκούδος: Όχι 60Kb το gif!!!! Μέχρι 25Kb. Διότι όταν έχεις μία πρώτη σελίδα που σκρολάρει στον θεό (βλέπε στο σεντόνι του in.gr του οποίου το μήκος είναι τόσο τεράστιο που σκεπάζομαι εγώ, ο 2μετρος άντρας μου και ο σκύλος μου) θέλεις 15Kb banner και 1 – 25 Kb τις χαζοεικονίτσες.
  Καλό καλοκαίρι Αρκούδε!

 5. Με την cosmote τα έχω πάρει στο κρανίο τις τελευταίες μέρες. Κάποιες ώρες το δίκτυο είναι νεκρό και δε μπορώ να κάνω τις δουλειές μου. Να τελειώνει το συμβόλαιο που έχω για να ησυχάσω.

 6. Εξαιτίας της Cosmote και των διαφημίσεων της έβαλα το RIP firefox plugin:
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/521

  Και τι κατάλαβαν οι ηλίθιοι? Από κει που μπορεί να έβλεπα 7-8 διαφημίσεις στο in.gr τη φορά τώρα δε βλέπω ΚΑΜΙΑ! Να χαίρεστε τους διαφημιστές σας τούβλα. Τσάμπα τα λεφτά που τους δίνετε…

 7. Παιδιά η κατάσταση είναι δυσάρεστη ειδικά τώρα με τις οθόνες με υψηλές αναλύσεις (τις wide) 1680 Χ 1050 έστω και αν έχεις σφαιράτη κάρτα γραφικών με πολλή μνήμη, έστω και αν έχεις κεντρική μνήμη 2 Gb, με CPU στα 2,5-3 GHz έχεις απο 50-90% χρήση λόγω των flash. Το να απενεργοποιήσεις το flash δεν είναι πάντα λύση, δεν μπορείς να δείς YouTube, και μερικά σημαντικά videos που σε ενδιαφέρουν. To flash ήταν να μην μπεί, έτσι και μπήκε στο σχεδιασμό ιστοσελίδων το έκαναν όλοι και οι χρήστες πια βρίζουν. Οι καλύτερες ιστοσελίδες είναι οι στατικές. Οι flash δεν δουλεύουν σωστά ειδικά όσες έχουν να κάνουν με ψαξίματα, βάση δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.