Παρακολουθώ το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην ΝΕΤ. Αντίπαλος είναι η Χέρενφέιν. Η Ολλανδική ομάδα παίζει με την πρώτη της εμφάνιση. Ο γαύρος παίζει με την τριτοτέταρτη εμφάνιση που είναι η μαύρη.

(στα φιλικά (σχεδόν) ποτέ τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει με την πρώτη του εμφάνιση στα φιλικά. Περιμένει τα επίσημα παιχνίδια. Για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες την γουστάρω την ομάδα μου)

Τι λείπει απο τον Ολυμπιακό;

Ο οχτρός!

Η εμφάνιση ΔΕΝ εχει πια χορηγό την Vodafone!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι που βγάλαμε αυτή την αλητεία απο την φανέλα μας! Σαν να πήραμε πρωτάθλημα – και βάλε!

Επιτέλους!

Μισώ θανάσιμα την vodafone για την …αμνηστία που της έχουν χορηγήσει στο σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν αγόραζα εμφάνιση τόσα χρόνια μόνο και μόνο γιατί χορηγός ήταν αυτή η κωλοεταιρία.

Τέλεια στιγμή για μένα να ξεφορτωθούμε αυτή την ντροπή. Τέλεια στιγμή για να νιώσω επιτέλους λίγο καλύτερα για την ομάδα μου να βγάλουμε αυτό το στίγμα απο την φανέλα.

Στο καλό vodafone λοιπόν, και να σε έχουμε γραμμένη! Στα τσακίδια!

(*) Η ελπίδα μου στηρίζεται στο ότι ο χορηγός μπαίνει σε όλες τις εμφανίσεις, για κάθε τύπο παιχνιδιού – ελπίζω να μην διαψευστώ και να μην ξαναδώ ποτέ vodafone μπροστά μου…

Επειδή scripta manem, στις 4/4/2007 έγραψα ένα post για την Ikea. Αν εξαιρέσουμε τα τρία τελευταία σχόλια που ήταν απολαυστικά, το post απο μόνο του ήταν αρκετά διασκεδαστικό. Απο ότι φαίνεται όμως, άφηνε μία γεύση οτι δεν την πάω την ΙΚΕΑ, καθόλου μάλιστα.

Ουδέν αναληθέστερο:

Είμαι μεγάλος φαν των ΙΚΕΑ αντικειμένων. Και για την τιμή τους, και για το σχέδιό τους, και για την φιλοσοφία τους.

Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω οτι η λογική «λιγότεροι εργαζόμενοι για να έχετε εσείς καλύτερες τιμές» δεν μου αρέσει κα-θό-λου, αλλά αν εξαιρέσουμε αυτήν την τρελή απλούστευση, κατά τα άλλα είμαι, όπως είπα, φαν.

Αλλά όταν είμαι φαν με μία εταιρεία, απο χημική αντίδραση, δεν γουστάρω να το διαφημίζω στο μπλογκ μου.

Ειδικά τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ομως.

Ομως αδέλφια, το ΙΚΕΑ έχει γενέθλια.

Μεγάλο να γίνει με άσπρα μαλλιά – δεν διαφωνώ.

Αλλά, στην έντυπη διαφήμιση που κάνει για το γεγονός, γράφει δύο πολύ σημαντικά πράγματα:

Πρώτον, την Παρασκευή 24 (που είναι και τα γενέθλια) θα δίνει δωρεάν …κεφτεδάκια (οκ, αυτο δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό – είναι όμως νόστιμο)

και Δεύτερον, την ίδια μέρα, το 20% των εσόδων θα πάει στους εργαζόμενους.

Σας αφήνω λίγο να το σκεφθείτε.

Το είκοσι τοις εκατό των εσόδων, θα πάει στους εργαζόμενους.

Τώρα, αν εγώ μαλώνω το MAD και τον Χόντο για τον τρόπο που χειρίζεται τους εργαζομένους του, και όλες τις εταιρείες που ξεχνάνε οτι ο εργαζόμενος είναι value που (στην καλύτερη) πηγαίνει χαμένο, δεν πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο ΙΚΕΑ;

Πρέπει.

Άρα, «να ζήσεις ΙΚΕΑ και χρόνια πολλά, και πάντα να έχεις τέτοια μυαλά» 🙂

(και μην μου αρχίσετε πάλι τα «δεν το περίμενα αρκούδε να διαφημίζεις τα
ΙΚΕΑ, ε; 🙂 )

Είναι διαφημιστικά βλαμμένοι εκεί στην Cosmote;

Στην αρχή, γεμίσανε τον κόσμο με διαφημίσεις που …έκρυβαν τελείως την οθόνη των δικτυακών τόπων, και την αποκάλυπταν λίγο-λίγο, με ένα γραφικό που έλεγε «η σελίδα θα κατέβει σε …πέντε ώρες» μόνο και μόνο για να μας πείσουνε να πάρουμε το (πολύ ακριβό) 3g mobile internet.

Μετά, άρχισαν να βάζουν διαφημίσεις με …πιθήκους (αυτή με το μεγάλο πλάτος ήταν πολύ ενοχλητική, και δεν μπορούσες να την αποφύγεις)…

Τώρα άρχισαν να …διπλώνουν σελίδες (παίζει τώρα που το γράφω στο Sport.gr) για να …προωθήσουν το (επίσης άχρηστο) myView…

~

Είναι δυνατόν, τρεις διαφημίσεις στην σειρά να είναι απαράδεκτες; Είναι δυνατόν να είναι πιο ενοχλητικοί κάθε μέρα που περνάει;

Κερδίζουν έτσι;

Αν τους βρίζει όποιος τους βλέπει, κερδίζουν;

Και καλά αυτοί, δεν υποχρεούνται να ξέρουν απο internet. Πελάτες είναι, άσχετοι (*).

Αυτός που τους τα φτιάχνει (που κάτι πήρε το αυτί μου οτι είναι και μεγάλη εταιρία, με πολλούς ερμήδες – μη χεσω) δεν ξέρει να τους πει οτι ξεφτιλίζονται;

Και βέβαια δεν φτάνει που είναι ενοχλητικές – τρώνε και όλο το CPU! Μπορώ να καταλάβω την βλακώδη σκέψη «ας ενοχλήσουμε για να μας προσέξουν» αλλά το να κάνεις την όποια διαφήμιση να σέβεται τον επισκέπτη, είναι αυτονόητο! Είναι δυνατόν να γίνονται τόσο στο πόδι που να δημιουργούν και πρόβλημα στο μηχάνημα;

Η πλάκα είναι οτι αν κλείσω τις διαφημίσεις (για να προστατέψω το bandwith και την CPU μου) δεν θα δω τις διαφημίσεις τους, ούτε θα ενημερωθώ για τα προϊόντα τους… Δηλαδή, και δεν θα τους βλέπω, και θα τους βρίζω! Διπλά χαμένοι…

Τι να πω…

Απλοί κανόνες αγαπητοί διαφημισταράδες μου:

1. ΔΕΝ κάνουμε ΠΟΤΕ expandable με mouse over – κάνουμε μόνο αν ο επισκέπτης κάνει click με το mouse!

2. ΔΕΝ παίζει ΠΟΤΕ ήχος αυτόματα – τον ζητάει ο επισκέπτης ΑΝ το επιθυμεί με ένα κλικ

3. ΠΑΝΤΑ βάζουμε τον έλεγχο του ήχου και το κουμπί για να κλείσει το expandable ΜΕ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ για εύκολη χρήση.

4. ΔΕΝ παίζουμε με video (και άλλα τέτοια στοιχεία που είναι βαριά) χωρίς να τα ζητήσει ο επισκέπτης – δεν έχει καμία διάθεση να κατεβάζει 100-200kb ήχο, ή 300-500kb video αυτόματα με το που εμφανίζεται η διαφήμιση.

5. Γράφουμε τον κώδικά μας προσεκτικά (είτε είναι flash, είτε είναι javascript) ωστε να καταναλώνουμε την λιγότερη δυνατή CPU και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο, ή το ζητήσει με click ο επισκέπτης.

6. Αν κάνουμε απλό γραφικό (animated gif) ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην υπερβεί σε βάρος τα 60-70kb (και πολλά λέω…)

7. ΔΕΝ αντικαθιστούμε ΠΟΤΕ την έμπνευση και την ποιότητα της δουλειάς μας με εύκολους -παύλα- άχρηστους εντυπωσιασμούς…

Επιτυχημένη διαφήμιση, είναι καταρχάς αυτή που θέλει να ξαναδεί ο επισκέπτης, όχι αυτή που πασχίζει να την αποφύγει…

Σε οποια διαφημιστική χρειάζεται βοήθεια για να κατανοήσει αυτούς τους απλούς κανόνες, προσφέρω τις υπηρεσίες μου (με ικανοποιητικό μισθο…)

~

In.gr, Pathfinder, Sport.gr, Sport24.gr – σας επισκέπτομαι παρά την απαράδεκτη τακτική σας να βάζετε τον πελάτη σας πριν απο μένα.

Αν σταματήσω να σας επισκέπτομαι, δεν θα έχουν σε ποιον να δείξουν τα προϊόντα τους. Και θα φύγουν απο εσάς, και θα πάνε αλλού.

Σκεφθείτε καλά ποιον σας συμφέρει να κρατήσετε ευχαριστημένο: Εμένα τον επισκέπτη, ή τις διαφημιστικές;

~

(*) με τους μισθούς που παίρνουν, ασφαλώς και θα έπρεπε να ξέρουν, αλλά μην το πιάσουμε τώρα αυτό…

Στο sport24.gr, στον μεγαλύτερο διαφημιστικό του χώρο, πετυχαίνω διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα flash banner που μεταξύ των άλλων δίνει τιτλάκια όπως «Πάρε μέρος στην ανακύκλωση», «κλείσε τις ηλεκτρικές όταν δεν τις χρησιμοποιείς» , «βάλε γλάστες στο μπαλκόνι» και άλλα τέτοια.

Τώρα, το sport24 φημίζεται για την αστοχία των διαφημίσεών του (δεν ξέρω αν είχατε προσέξει διαφήμιση του Ιντιάνα Τζόουνς που έπαιζε, μόνο του, σε κάθε σελίδα, κατεβάζοντας απο την αρχή όοοοοολο το video) αλλά ομολογώ, μου κέντρισε το ενδιαφέρον:

Τι μπορεί να διαφημίζει ή να σχεδιάζει ωστε να φτιάξει banner;

Έκανα κλικ για να δω αν η Νέα Δημοκρατία (προσέξτε την διαφορά, όχι η κυβέρνηση) έχει προτάσεις ή ιδέες, ή σχέδια για όλα αυτά.

Όταν κάνεις κλικ στο διαφημιστικό, σε οδηγεί….

…στο site της Νέας Δημοκρατίας. Στην πρώτη σελίδα. Ούτε ειδική σελίδα υπάρχει, ούτε σύνδεσμος, ούτε ειδικός χώρος, τίποτα.

Στην πρώτη σελίδα.

Και φυσικά, καμία ειδική αναφορά δεν γίνεται για την …καθε μέρα, μέρα Περιβάλλοντος.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα απτό πίσω απο την διαφήμιση.

Μόνο λόγια.

Αναρωτιέμαι γιατί ξαφνιάζομαι. Αναρωτιέμαι σε τι διαφέρει αυτή η πολιτική, απο αυτήν που μέχρι τώρα συναντήσαμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Απολύτως τίποτα.

~

Υπάρχει το κόμμα, που πασχίζει να το ψηφίσεις. Για να το ψηφίσεις, θα σου πετάξει, άναρθρα, αλόγιστα, οτιδήποτε θέλεις να ακούσεις. Για να είναι σίγουρο οτι θα ακούσεις αυτό που θέλεις να ακούσεις, θα χαλάσει έναν σκασμό λεφτά.

Και μετά; Και μετά τίποτα. Γιατι αυτό που ήθελες να ακούσεις το άκουσες, και τέλος.

Ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ούτε λύσεις.

Άκουσες μόνο αυτό που ήθελες να ακούσεις.

Θα έλεγα τα ίδια αν έβλεπα το ίδιο απο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με μία έξτρα σημείωση: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι κυβέρνηση.

Αρα, στην γενικότερη βλακεία που μας δέρνει, θα δικαιολογείτο να πει αυτά που θα ήθελα να ακούσω, ακόμα και αν δεν έχει πρόγραμμα.

Αλλά, τούτοι εδώ, είναι και κυβέρνηση! Και, σαν να μην έφτανε αυτό, χρεώνεται ήδη μία αποτυχία της συνόδου του Κιότο! Και μας κάνει και μάθημα!

Όταν οι ΧΥΤΑ δημιουργούν άπειρα προβλήματα και δεν προχωρούν, όταν πρόσφατα γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών και η απάντηση στις κατηγορίες περι αδιαφορίας ήταν «η ασύμμετρη απειλή», όταν η ανακύκλωση λειτουργεί με ρυθμό χελώνας και έχει αποτεθεί σε επίπεδο Δήμων, όταν ο λιγνήτης είναι η κορυφαία παραγωγική διαδικασία ηλεκτρισμού στην ελλάδα – αλλά όταν κάποιος επιχειρήσει να βάλει άλλες μορφές ενέργειας, τον τσακίζει (θυμάστε καθόλου ή ξεχάσατε;) – ε, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν και μαθήματα Περιβάλλοντος!

«Βάλε γλάστρες στο μπαλκόνι σου»!

«Κάθε μέρα, μέρα περιβάλλοντος»!

Και, ακόμα και αυτό θα το ανεχόμουν – αλλά όχι! Διότι πίσω απο τα μεγάλα λόγια, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε μία πρόταση – αξιοποιήσιμη, ούτε μία ιδέα – υλοποιήσιμη, τίποτα.

Μόνο τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

(Κάθε φορά που συναντάω τόση απύθμενη βλακεία, ανησυχώ σοβαρά για τον κάθε έναν απο εμάς που τους ψήφισε…)

Για να σας προλάβω, στο banner δεν λέει ούτε ένα ψέμα. Προτάσεις κάνει, δεσμεύσεις δεν κάνει. Εκτός απο ένα μικρό ψεμματάκι: Λέει οτι νοιάζεται. Σας αφήνω εσάς να ρίξετε μία ματιά γύρω σας, και να σκεφθείτε αν λέει αλήθεια…

Το in.gr έχει φέτος μία κίνηση που θεωρώ οτι αξίζει τον κόπο να αναφερθεί:

Στο αφιέρωμα για τις γιορτές του 2007, στην δεξιά στήλη, υπάρχει χώρος για διαφημίσεις. Εκεί, όποιος κάνει κλικ, «αναγκάζει» τον διαφημιζόμενο να πληρώσει ένα ποσό στην ΜΚΟ «Χαμόγελο του παιδιού»

http://www.in.gr/review2007/

Διαβάζουμε επίσης:

Το in.gr δεν εισπράττει χρήματα για τις διαφημίσεις – το σύνολο του ποσού θα δοθεί απευθείας απο τους χορηγούς στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Αξιόλογο πιστεύω, ως ενέργεια.

Οι σκέψεις μου:

1. Μόνο ένας χορηγός; Είμαι σίγουρος οτι αν τους …»τρελάνουμε» στα κλικ θα πειστούν και άλλοι διαφημιζόμενοι οτι αξίζει να …»δαπανήσουν» τα λεφτά τους

2. Όλοι κερδίζουν. Οι χορηγοί, γιατί δέχονται κλικ, το in.gr γιατί βοηθάει, οι χρήστες γιατί βοηθάνε με ένα απλό κλικ, και περισσότερο απο όλους το Χαμόγελο του Παιδιού, γιατί τα έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά (θα επανέλθω σε αυτό)

Ας κλικάρουμε λοιπόν. Ας χαρίσουμε ένα Χαμόγελο με ένα click!

Η Βέρα μου πρότεινε και άλλον έναν τρόπο να βοηθήσουμε: Μπορούμε μέχρι τις 20/12/2007 να δώσουμε παιχνίδια στο ΤΡΑΜ, και αυτό με την σειρά του θα τα δώσει στα παιδιά στο ΠΙΚΠΑ!

Διαβάστε:

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 17/12 μέχρι και την Πέμπτη 20/12 καλούνται οι αθηναίοι πολίτες να αφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια για παιδιά νοητικής ηλικίας μέχρι και 6 ετών στα εκδοτήρια του τραμ ( στάσεις ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΣΕΦ, ΠΛ. ΚΑΤΡΑΚΗ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ). Ενδεικτικά μάλιστα προτείνονται κούκλες, αρκουδάκια, αυτοκινητάκια, μαρκαδόροι και μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια και κατασκευές.

Εδώ όλο το Project απο το ΤΡΑΜ

Με προτάσεις όπως «μαρκαδόροι και μπλοκ ζωγραφικής» στ’ αλήθεια νομιζω οτι το μόνο που μας σταματάει, είναι η βαρεμάρα μας.. ας κουνηθούμε λοιπόν!

Είναι μόνο μέχρι την Πέμπτη!

Εγιναν δύο οι διαφημιζόμενοι στο αφιέρωμα του in.gr! Αν ξέρετε καμία εταιρία που να ενδιαφέρετε ενδιαφέρεται, προτείνετέ το! (όχι σε ‘μένα, σε αυτούς :))

plane_banner.jpg

Μου στέλνει σήμερα mail φίλος, που στο παρελθόν μου έχει στείλει αρκετά καλά mail, πολλά απο τα οποία τα έχω μοιραστεί μαζί σας.

Το κείμενο:

Μπες να δεις τον τύπο, είναι φοβερός. Βάλε ήχο.

Α, σου στέλνω και μια συμμετοχή για τον διαγωνισμό για laptop ή οθόνη LG στο link.
Απλά επέλεξε το δώρο σου εδώ

http://www.friendscounter.gr/

(Το Link δεν είναι αυτό μόνο, έχει στην διεύθυνση ταυτοποίηση των στοιχείων μου, για να με αναγνωρίζει το σύστημα)

Κάνω βέβαια κλικ, και βλέπω εκτός απο μία κακή διαφήμιση (είναι λάθος ο ορισμός στο «φοβερός») το όνομά μου και το email μου φάτσα κάρτα…

…και καταλαβαίνω οτι αυτόματα μπήκα, χωρίς να το θέλω, σε άλλη μία λίστα σπαμ mail.

~

Πως δουλεύει όμως αυτό;

Δηλώνεις συμμετοχή, και αποδέχεσαι τους όρους.

Υστερα, στέλνεις την σελίδα σε όσους περισσότερους φίλους σου μπορείς, με mail.

Συμπληρώνεις δηλαδή και το email και το όνομα του φίλου σου.

Όσοι περισσότεροι απο τους φίλους σου τσιμπήσουν, και κάνουν κλικ, χρεώνονται σε εσένα. Έτσι, το στέλνεις σε όλους τους φίλους σου, και μαζεύεις περισσότερες συμμετοχές…

Ο παίκτης συμπληρώνει το email του στην φόρμα συμμετοχής και συμπληρώνει όσα email φίλων του θέλει προσκαλώντας τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Στην συνέχεια, οι φίλοι του θα λάβουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο το email-πρόσκληση και όσοι από αυτούς μεταφερθούν στην ιστοσελίδα http://www.friendscounter.gr μέσω του συνδέσμου (link), αυτόματα παίρνουν συμμετοχή, τόσο αυτός που προσκαλεί όσο και αυτός που προσκαλείται.

…δηλαδή αεροπλανάκι.

Στο μεταξύ, η εταιρεία συλλέγει ονόματα και διευθύνσεις εντελώς καθαρές (φαίνεται απο τα κλικ ποιές λειτουργούν) σε δική της βάση δεδομένων – με αντάλλαγμα την… υπόσχεση οτι θα κερδίσει, κάποιος, ένα laptop ή μία οθόνη.

Προφανώς, όσο περισσότερες συμμετοχές έχεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις.

Θεωρητικά πάντα, γιατι τα έχουμε ξαναπει για τέτοιους διαγωνισμούς.

Οπώς είπαμε λοιπόν, η εταιρεία φτιάχνει χρυσή λίστα με υποψήφια μελλοντικά θύματα σπαμ:

Η LG ELECTRONICS HELLAS Α.Ε. θα τηρεί αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, αποκλειστικά για το σκοπό του παρόντος διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997.

Φυσικά, αφού έβαλες εσύ τα στοιχεία, η LG και η EILID LTD δεν έχει καμία ευθύνη.

Η LG ELECTRONICS HELLAS Α.Ε. και η EILID LTD δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για την εγκυρότητα των emails που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό και τον τρόπο συλλογής τους. Ο κάθε συμμετέχων συμφωνεί ότι τα mails στα οποία προτείνει συμμετοχή είναι φίλων ή γνωστών του και ως εκ τούτου είναι ο αποκλειστικός και κύριος υπεύθυνος για την αποδοχή τους ή μη από τον κάτοχο τους. Απαλλάσσονται δε από κάθε ευθύνη η LG ELECTRONICS HELLAS Α.Ε. και η EILID LTD για την εγκυρότητα, νομιμότητα και αποδοχή των συμμετεχόντων mails

Στους όρους δε του διαγωνισμού, η εταιρεία λέει οτι θα συγκεντρώσει τα στοιχεία των συμμετεχόντων – αλλά προφανώς, ανεξάρτητα αν αυτοί το επιθυμούσαν ή όχι.

Μπορούν, βέβαια να ζητήσουν την διαγραφή τους

Κάθε συμμετέχων διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εγγράφως από την LG ELECTRONICS HELLAS Α.Ε. τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων από το ως άνω αρχείο μετά το πέρας του διαγωνισμού

…αλλά αυτό προφανώς ισχύει μόνο αν αντιληφθούν οτι έπεσαν θύματα συλλογής προσωπικών στοιχείων

Όλοι οι όροι του διαγωνισμού, εδώ.

~

Φυσικά, εγώ δεν παίζω σε τέτοια «παιχνίδια» – αλλά τα στοιχεία μου βρίσκονται εκεί, στην λίστα τους, παρότι εγώ δεν θα τα καταχωρούσα ποτέ.

Πρώτη φορά βλέπω διαφήμιση αεροπλανάκι – δεύτερη, αν συνυπολογίσεις και την διαφήμιση με την κοπέλα που ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο – και για να κάνεις πλάκα, έβαζες το κινητό(!) ενός φίλου σου…

….veeeeery clever.

Δεν μας φτάνει δηλαδή που οι εταιρείες παλεύουν να μαζέψουν τα email μας και να μας γεμίσουν με spam, τους βοηθάμε και αποπάνω.

~

Και φυσικά, τα θερμά μου συγχαρητήρια στην LG και στην EILID για την εξαίρετη ιδέα τους. Ανέβηκαν πολύ στην εκτίμησή μου.

Κάθε εταιρεία που υιοθετεί τέτοια συστήματα είναι άξια …συγχαρητηρίων.

Τον πετυχαίνει τον στόχο της….

~

Αν έχεις φίλους σου για πούλημα, πήγαινε στο http://www.friendscounter.gr/. Η LG θα τους αγοράσει ευχαρίστως.

Υ.Γ.: Πριν σκεφθείτε τι κολλημένος είναι ο παπάρας ο arkoudos, θέλω να κατανοήσετε οτι στο εταιρικό μου email -που δεν το έχω δώσει που-θε-νά αλλού εκτός δουλειάς- παίρνω καθημερινά γύρω στα 70 spam όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου, και άλλα 30 μέσα στην διάρκεια της μέρας…)

Υ.Γ. 2: Γραφικό απο την GlassGiant

Ο φίλος ο Βασίλης, με ενημερώνει οτι η Vodafone το ξανακάνει (φυσικά):

http://www.kokkinostypos.gr/gossip/osfp/

Δίνεις όλα τα στοιχεία (σου και των φίλων σου) για να ακούσεις στο τηλέφωνό σου τον ..Πάντο να σου ζητάει εισιτήρια.

Ξαναλέω: Δίνεις και email, και τηλέφωνο.

Είναι μόνο για πλάκα, και δεν κερδίζεις εδώ, αλλά, όπως είπα, το ξανακάνει…. Δεν είναι βλακεία. Είναι αναισθησία!

Υ.Γ. Φυσικά, πουθενά όροι, έτσι;

Η συμπάθειά μου για τον Old Boy είναι γνωστή.

Προ ημερών μία προσπάθειά του διέφυγε της προσοχής μου – αλλά εμείς οι αρκούδοι είμαστε τυχεροί, και το μέλι δεν το χάνουμε τελικώς.

Το θέμα είναι οι 14 (μέχρι τώρα) νόμιμοι (μέχρι τώρα) -αλλά έχουν κριθεί παράνομοι- τρόποι που οι τράπεζες κλέβουν τα λεφτάκια που θα έπρεπε να φυλάνε και να αυγατίζουν.

Ε, τα αυγατίζουν. Για πάρτη τους.

Απόλυτα ανταγωνιστικές τράπεζες λειτουργούν με έναν απόλυτα συναγωνιστικό τρόπο. Η χαρά της ελεύθερης οικονομίας (τρομάρα μας).

Μαντέψτε ποιος χάνει.

Το παρόν ποστ, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του Old Boy να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος

Μετά απο αφόρητες πιέσεις και τρελά παρακάλια απο πλήθος λαού, ιδού ο κώδικας για να φιλοξενήσετε το γραφικό στο blog σας…

<a href="http://old-boy.blogspot.com/2007/10/blog-post_12.html" target="_blank" >
<img src="http://img135.imageshack.us/img135/1842/blogoldboy1gn0.jpg" width=450 border="0"/>
</a>

Όπως πάντα, αντιγράφετε σε ένα Notepad και απο εκεί στο post σας.

Αν είναι πολύ μεγάλο, και σας χαλάει την σελίδα, μικρύνετε τον αριθμό (αυτόν στα έντονα γράμματα) όσο χρειαστεί.

Το γραφικό είναι στην Imgspot, και το link πηγαίνει στο blog του Old Boy.

Με τις υγείες μας.

Όχι αυτή, του George, άλλη.

Ούτε καν δικιά μου.

Διότι κάθομαι ο χαρωπός να φτιάξω αφίσες (όπως στο παρελθόν, you know) μάγκικες πολιτικές, αλλά με προλάβανε.

Μία ο αραχτός (που έγινε και φίρμα) :), μία (όχι μία, πολλές) ο σύντροφος καλτσόβρακο (που τον έχω αδικήσει, και δεν τον αναφέρω όσο συχνά θα έπρεπε) με καλύπτουν.

Αμα σκεφτώ κάτι πιο έξυπνο (που αποκλείεται) θα επανέλθω. Αλλά δεν το κόβω.

Στο μεταξύ, μία απάντηση (για να γίνει και ντόρος):

Σε αυτήν την διαφήμιση του καλτόβρακου, αντιπαραθέτω αυτήν.

Στα κομμεντάκια σας (if any) πείτε αν βρήκατε και πουθενά αλλού (και το ‘χασα).

Φίλοι που με ξέρουν και προσωπικά, με ρωτάγανε τι κόλλημα έπαθα με τις διαφημίσεις.

Μου την λέγανε που αντί να γράφω πλούσια κείμενα (σαν το χθεσινό του ΙΚΕΑ) κάθομαι και γλυτώνω με ένα γραφικό.

Ο σκοπός είναι να ξεφτιλήσω τις διαφημίσεις. Να τις ξεμπροστιάσω. Να θυμήσω σε αυτούς που τις κοιτάνε να λένε «τι λες ρε παπάρα, σε ποιόν νομίζεις ότι τα πουλάς αυτά».

Σε ποιον νομίζεις οτι τα πουλάς αυτά.

Υπάρχουν έξυπνες, χαζές, πονηρές, χρήσιμες, αστείες διαφημίσεις.

Υπάρχουν διαφημίσεις που πουλάνε το προϊόν, άλλες που πουλάνε την ιδέα.

Υπάρχουν όμως και ψεύτικες διαφημίσεις.

Ω! Τι σοκ!

Μας λένε ψέμματα;

Ω, ναι, φιλαράκια. Μας λένε ψέμματα.

Οι τύποι πριν από 50-100 χρόνια που βγαίνανε και πουλάγανε αρωματισμένο νεράκι (στην καλύτερη περίπτωση) για «πάσαν νόσον και πάσαν ….ασθένεια» (μας διαβάζουν και μικρά παιδιά, δεν κάνει), μετεξελιχθήκανε και γινήκανε μεγάλες εταιρείες.

Αξιοσέβαστες και σοβαρές.

Που ζουν απο τερατώδη ψέμματα.

Χυμός φραγκοστάφυλλου Ribena (wiki, επίσημο). Τέσσερις φορές περισσότερη βιταμίνη απο το πορτοκάλι, θυμάστε;

Αυτοί το είπανε, όχι εγώ. Διαβάζοντας όμως το blog «στο άπειρο, και ακόμα παραπέρα» (να διαβάζετε και κανένα άλλο blog, να μην είσαστε κολλημένοι στο δικό μου) έρχεται η είδηση απο την Eλευθεροτυπία (τελευταία παράγραφος).

Δυο πιτσιρίκια (με κριτικό πνεύμα – κάνε θεε μου να μην χαθεί το κριτικό πνεύμα) στην Νέα Ζηλανδία διαλύουν τον μύθο βασισμένο στην διαφήμιση του προϊόντος, και μαζί τον κολλοσό που τον πουλάει, την GlaxoSmithKline.

Καθόλου βιταμίνη δεν έχει.

Το φαντάζεστε; Και όπως λέει η Στέλα στο ποστ της που μου άνοιξε τα μάτια, «Τι άλλο τρώμε και πίνουμε, νομίζοντας πως είναι καλό ή πιστεύοντας τις διαφημίσεις;»

Τι, αδέλφια;

Και επειδή είμαι της τιμωρίας, και της καταναλωτικής δυναμικής, ας δούμε τι άλλο βγάζει η Glaxo…. Σε πόσα απο αυτά πιστεύετε οτι έχει χρήσιμα προϊόντα; και, το ποιο σημαντικό, πόσα απο τα προτερήματα αυτά τα μάθατε …απο τις διαφημίσεις της Glaxo;

Κριτική σκέψη αδέλφια, κριτική σκέψη….

Όχι μονο θα (μας) πληρώνετε μία ζωή, αλλά θα μας ευγνωμωνείτε κιόλας – Αποκτήστε επιτέλους αυτά που δεν μπορέσατε ποτέ, και ζήστε για να δουλεύετε να μην πάτε φυλακή – Στις υπηρεσίες μας σας προσφέρουμε απόλυτη αδιαφορία, κέρδος πάνω στο κέρδος, ψεύτικες διαφημίσεις για όλους, και έχουμε τα μικρότερα γράμματα της αγοράς! – Επιτέλους, και ο ποιο φτωχός δικαιούται να νιώσει λίγο πλούσιος! – Ζήσε και εσύ το όνειρό σου, και ξύπνα μετά ιδρωμένος – Να είσαστε σίγουροι οτι η τράπεζά μας θα σας ζητήσει πάντα περισσότερα λεφτά απο όσα έχετε, με δυνατότητα κάλυψης του κενού με νέο δάνειο! – Δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας: δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μην μας χρωστάει – Σύντομα και νόμιμο αεροπλανάκι: βάλε έναν φίλο σου να χρωστάει, και θα χρωστάς λιγότερα και εσύ! – Κάλεσε μας τώρα: η κλήση είναι δωρεάν (θα τα βγάλουμε εμείς μετά, μη σε νοιάζει)

blog_creditcard.jpg


Η λαμπάδα δεν πωλείται χωριστά – Το αυτοκίνητο μπορεί και να καθυστερήσει μερικούς μήνες μέχρι την παράδοση – Για την απόκτηση του προϊόντος δεν απαιτείται να είστε άνω των 18 ετών, και πεντάχρονα να είστε, μπορείτε να το αποκτήσετε – Δώστε στο παιδί σας ένα αληθινά θρησκευτικό δώρο: μία λαμπάδα – Τιμή λαμπάδας: €10.000 και με 526 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με επιτόκιο 25% – Μπορείτε να πληρώσετε και μεσω τηλεφώνου, καλώντας στο 901 ΧΧΧΧΧΧ [Ελάχιστος χρόνος κλήσης, 8 χρόνια, 5 μήνες, 7 ημέρες, 23 ώρες, 45 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο] ή στέλνοντας SMS στο 901 [Ελάχιστη αποστολή δεκαεενιά χιλιάδων μηνυμάτων] – Η απόδειξη θα αναφέρει λαμπάδα δέκα χιλιάδων ευρώ συν δώρο – Η λαμπάδα έχει ένα χρόνο εγγύηση – Ο ροζ πάνθηρας δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία – Λόγω περιορισμένου στοκ (σε λαμπάδες) η προσφορά θα ισχύει μόνο για τα προηγούμενα πέντε λεπτά – Δικαιολογηθείτε στην γυναίκα σας: «Ρε γυναίκα, πως κάνεις έτσι; Μια λαμπάδα πήρα και εγώ, για το παιδί!» – Δοκιμάστε και τα άλλα μας είδη: Λαμπάδα με δώρο ένα διόροφο, Λαμπάδα με δώρο μία Ουκρανέζα, Λαμπάδα με δύο εισιτήρια Champions League, Λαμπάδα με δώρο 20 γραμμάρια Ηρωϊνη, Λαμπάδα με δώρο Δονούμενο Ερωτικό Δαχτυλίδι, Λαμπάδα με δώρο πιστωτική κάρτα, Λαμπάδα με δώρο διορισμό στο Δημόσιο (αυτή έρχεται σε δύο μεγέθη: με διορισμό ορισμένου χρόνου, και διορισμό αορίστου) – Μην ξεχνάτε: όλοι δικαιούνται μία λαμπάδα το Πάσχα! – Το προϊόν δεν απαιτείται να διαφημίζεται πριν τις 10 το πρωϊ και μετά τις 10 το βράδυ – Ούτε απαιτείται να το πάρετε στα σοβαρά – Αλλά αν πιστέψατε οτι αγοράζετε μία λαμπάδα όταν σας την πουλάνε με μισό κιλό παιχνίδια, και όχι το αντίθετο, τότε υποχρεούστε να πιστέψετε και αυτήν την προσφορά….

blog_lambada.jpg