Γύρω στις μία και μισή, Τρίτη μεσημέρι, μου έρχεται μήνυμα στο twitter απο τον Νικόλα Μπαρδάκη: «Θα κάνουμε στο tvxs debate bloggers με τον Γιώργο Παπανδρέου – είσαι;»
Μου πήρε πέντε-έξι ώρες να απαντήσω. Debate με τον Παπανδρέου εγώ; Απο που και ως που; πολιτικός, δεν είμαι, δημοσιογράφος, δεν είμαι, μπορώ να βρω πέντε ή έξι ερωτήματα, αλλά πάλι, τι δουλειά έχω εγώ; Εχω σκέφτομαι. Αφού είναι debate με blogger, έχω. Και ας κάνω ότι καλύτερο μπορώ. «Απαντώ ναι, είμαι στην διάθεσή σου.»
Εντάξει, θα με ενημέρωσει. Στο μεταξύ, έχω αρχίσει να σκέφτομαι τις ερωτήσεις. Τι σκατά μπορεί ο αρκούδος να ρωτήσει τον Παπανδρέου; Για να δούμε…
Λίγες μέρες πριν, έχω διαμαρτυρηθεί στο twitter για τις κρατικές διαφημίσεις εν καιρώ εκλογών. Ορίστε η πρώτη ερώτηση.
Δεν μου αρκεί. Συνεχίζω να ψάχνω: τι έχω γράψει ως blogger; Τι με έχει ενοχλήσει περισσότερο; Τα σκάνδαλα. Ιδού και η δεύτερη ερώτηση.
Ψάχνω και στο blog. Ντόρα Μπακογιάννη και η περίθαλψή της. Γιατί ιδιωτικά και όχι δημόσια; Να άλλη μία ερώτηση.
Κινητή τηλεφωνία. Αυτός ο άδικος φόρος, για τον οποίο είχα ξεκινήσει την πιο αποτυχημένη καμπάνια μου ever. Να η εκδίκηση μου: θα ρωτήσω τον μελλοντικό πρωθυπουργό για την νομιμότητά της, και για τις προθέσεις του.
Δεν μου αρκούν – δεν είναι καν σοβαρές ερωτήσεις. Είναι, αλλά για έναν δημοσιογράφο – όχι για μένα. Τι νόημα εχει να τις κάνω εγώ;
Την Πέμπτη, δεν έχω πάρει ακόμα καμία πληροφορία. Πόσες ερωτήσεις θα κάνω; Μία; Δύο; Δέκα; Εγώ και ποιοι άλλοι;
Στέλνω μήνυμα στον Μπαρδάκη να με ενημερώσει, μου απαντά ότι μόλις έχει κάτι χειροπιαστό, θα το κάνει. Ήδη, είναι Πέμπτη, μία μέρα πριν, και δεν ξέρω με τι κανόνες θα παίξω. Στο μεταξύ, είμαι απογοητευμένος με την επιλογή των ερωτήσεων.
Σκέφτομαι να ρωτήσω πολιτικά. Επιλογή προέδρου, και ότι αυτό σημαίνει. Να άλλη μία ερώτηση.
Μήπως πρέπει να γίνω πιο επιθετικός; μήπως οι ερωτήσεις μου είναι πολύ ευγενικές; Παίρνω τηλέφωνο έναν φίλο, που δουλεύει στο Μαξίμου. Ωραίος τύπος, έχουμε τσακωθεί άπειρες φορές, αλλά πάντα σε επίπεδο διαλόγου, ποτέ προσωπικά. Ετσι πρέπει να δούλευε η αγορά τα αρχαία χρόνια. Με ήθος. Του εξηγώ το πρόβλημα, ξαναπιάνουμε τις ερωτήσεις. Ξεκαθαρίζουμε διάφορα, μου προσθέτει μερικά, οι ερωτήσεις είναι περισσότερο «ερωτήσεις», και έχουν πλέον και λύσεις μέσα τους. Σχεδόν όχι ερωτήσεις, προτάσεις.
Το ερωτηματολόγιο έχει αρχίσει να θυμίζει πλέον αρκούδο.
Αλλά κάτι λείπει.
Καθώς μπαίνουμε στο απόγευμα, ξεκινάει εν αγνοία μου, μεταξύ αστείου και σοβαρού, μία ψηφοφορία. Τα παιδιά του deb8.gr έχουν καλέσει σε δικό τους debate τον Δραγασάκη του Συνασπισμού, και έχουν ανοιχτή ψηφοφορία για τους bloggers που θα συμμετέχουν. Μου το δείχνει η Cyberela, γελάμε, αλλά επειδή ο Μπαρδάκης έχει ζητήσει διακριτικότητα δεν την έχω ενημερώσει για την δική μου συμμετοχή στο αντίστοιχο του Παπανδρέου. Γελάμε, αλλά αφού κλείνουμε το chat, η Μυρτώ με προσθέτει ως επιλογή.
Απο τον Μπαρδάκη έρχεται το ok. Το debate θα γίνει, μία ερώτηση ο καθένας, σύνολο περίπου δεκαπέντε άτομα. Στο τάδε μαγαζί, στις δωδεκάμιση. Έχω δεκατρείς, δεκατέσσερις ερωτήσεις, και καμία δεν με αντιπροσωπεύει πλήρως.
Στο μεταξύ, η εν αγνοία μου επιλογή, μαζεύει ψήφους εμπιστοσύνης. Το αντιλαμβάνομαι, βλέπω την γκάφα, την ενημερώνω, αλλά δεν αλλάζει τίποτα – ο κόσμος ψηφίζει. Είμαι, και παραμένω δεύτερος.
Στο φτωχό μου το μυαλό, η επιλογή των bloggers για τις ερωτήσεις προς τον Δραγασάκη είναι απείρως πιο τιμητική από την επιλογή που έγινε από το tvxs για τον μελλοντικό πρωθυπουργό. Εχω όμως ήδη δώσει τον λόγο μου, και παρότι υπάρχει η δυνατότητα χρονικά, δεν θέλω καπελώσω κανέναν πηγαίνοντας και στα δύο – ήδη δεν αισθάνομαι καλά που αφήνω τα παιδιά του deb8 για τα παιδιά του tvxs.
Οχι απλώς δεν αισθάνομαι καλά: αισθάνομαι χάλια. Όλο το βράδυ, μέχρι τις 3-4 το πρωϊ, αναρωτιέμαι αν ο αρκούδος θα ήταν πιστός στις αρχές του αν εγκατέλειπε μία δημοκρατική, διαφανής ψηφοφορία προς κάποιον μικρότερο, για μία κατ’ επιλογήν προς κάποιον σπουδαίο. Το ερώτημα γίνεται πιο εύκολο όταν σκέφτομαι οτι είμαι προετοιμασμένος τόσες ημέρες για τον Παπανδρέου ενώ δεν έχω καμία ερώτηση για τον Δραγασάκη. Και επιπλέον όντας φιλικά προσκείμενος προς τον Συνασπισμό (ή έστω τον Σύριζα) δεν μπορώ καν να σκεφτώ μία αντικειμενική ερώτηση.
Τυπώνω τις ερωτήσεις, είναι ήδη δεκαπέντε. Θα επιλεγεί μόνο μία. Γράφω με μεγάλα γράμματα, για να μην με μπερδέψει το άγχος την ώρα που θα διαβαστεί. Σε ένα μικρό, τετράγωνο χαρτάκι, γράφω ένα όνομα, σχεδόν μηχανικά: Αμαλία.
Είναι γελοίο, δεν υπάρχει ερώτηση γι’ αυτό. Αυτό που έχουμε είναι debate, όχι φιλική κουβέντα. Ότι και αν πασχίζω να συμπληρώσω για να βγει ερώτηση, απλώς δεν βγαίνει.
Εντωμεταξύ, προστίθεται και άλλο ένα όνομα: Κατερίνα.
Στο ίδιο μικρό, τετράγωνο χαρτί.
Ήταν που ήταν πριν δύσκολο με την Αμαλία μόνη της, άμα βάλεις μαζί και την Κατερίνα, ερώτηση δεν βγαίνει με τίποτα. Τι έχουν κοινό εκτός του ότι αδικήθηκαν;
Είναι όμως αρκούδος. Είναι τόσα χρόνια blogging. Για αυτούς, για τον Θοδωρή, για την Κωνσταντίνα, για τον Θοδωρή.
Είναι αρκούδος, αλλά δεν υπάρχει ερώτηση προς τον επόμενο πρωθυπουργό.
Όλο το βράδυ αναρωτιέμαι: Να ρωτήσω; Για debate με φωνάζουν οι άνθρωποι, όχι για κουβεντούλα. Δεν χωράνε πουθενά – αλλά από την άλλη, γι΄αυτούς είμαι ο αρκούδος. Σ’ αυτούς έχω υποχρέωση. Κοιτάζω το χαρτί. Εχω υποχρέωση.
Ερχεται Παρασκευή. Ξυπνάω, ετοιμάζομαι, είμαι όπως πάντα μες τα νεύρα λόγω άγχους. Εχω μαζί μου έξι σελιδες Α4 χαρτί με δεκαπέντε ερωτήσεις, και ένα μικρό τετράγωνο χαρτάκι με πέντε πλέον ονόματα. Πέντε ονόματα και καμία ερώτηση.
~
Φτάνω, όπως πάντα, νωρίτερα. Βρίσκω εκεί Vrypan, Papachatzis, κουβεντούλα, ξεχνιέμαι. (Καθυστερημένα λίγο) μαζευόμαστε και μπαίνουμε.
Ωραίος χώρος. Μου αλλάζουν τέσσερις φορές θέση – υπακούω πρόθυμα, να κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι. Εκεί που είχα χωθεί σε μία θέση εκτός κάμερας στην άκρη, καταλήγω πρώτος-πρώτος, καραφλός και με λευκό πουκάμισο να ξεχωρίζω. Δεν μου έφτανε το άγχος μου.
Δίπλα μου η @sotomi. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά την προηγούμενη μου ζήτησε και της έστειλα χάρτη του event. Ευτυχώς δεν της έστειλα άλλα ντ’ άλλων, και το βρήκε 🙂
Μπαίνει ο πρόεδρος. Φιλικός, χαιρετά όλους δια χειραψίας, χωρίς να επιμείνει σε κάποιον ειδικά. Καθόμαστε, ο Κούλογλου μιλάει λίγο με τον πρόεδρο, θυμάμαι οτι ξέχασα να σημειώσω σε κάθε ερώτηση το ‘κύριε πρόεδρε‘ ως προσφώνηση – μην ξεχαστώ και τον πω πρωθυπουργό τον άνθρωπο.
Ξεκινάμε.
Κρατάω έξι Α4 με πλήρεις, τυποποιημένες ερωτήσεις, και ένα τετράγωνο χαρτάκι που έχει μόνο 5 ονόματα.
Η @sotomi μου δείχνει τις δικές της, έχει έρθει με λαπτοπ. Μία είναι για τεχνολογία, μία άλλη για τους υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ερωτήσεις debate, σαν και τις δεκαπέντε δικές μου. Με ρωτά ποια να πει. Τις τονίζω οτι ερώτήσεις τεχνολογίας, σε debate με bloggers θα καούν γρήγορα. Πέφτω μέσα – η ερώτηση είναι πρώτη ή δεύτερη, από άλλον. «Αν θέλετε, θα σας δώσω τις δικές μου» της λέω χαμογελάστα. «Εχω καβάντζα». Γελάμε, αλλά σηκώνει γρήγορα το χέρι της για να μην χάσει την δεύτερη. Την επιλέγουν, την κάνει, ηρεμεί. Μετά μου λέει «εσύ;» Της δείχνω το πάκο, και το χαρτάκι. Της απαντώ κάτι σε στυλ «αν είμαι καλό παιδί αυτές, αν είμαι κακό, αυτήν». Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Δεν έχω καν ερώτηση.
~
Η κουβέντα προχωράει. Οι ερωτήσεις είναι επιπέδου debate: σοβαρές, με ελεγχόμενες απαντήσεις, ουσιαστικές για καθορισμό πολιτικής / αλλά εγώ κρατάω πέντε ανθρώπους στα χέρια μου. Πέντε ανθρώπους που δεν έχουν ακουστεί ποτέ.
Κοιτάω διαρκώς σκεφτικός το χαρτάκι. Σχεδόν δεν ακούω ούτε τις ερωτήσεις, ούτε τις απαντήσεις. Είναι σαφές, έχω κάτι να πω, αλλά δεν ξέρω πως να το πω. Ο αρκούδος έχει δουλειά σ’ αυτό το debate μόνο αν είναι ο αρκούδος. Αλλιώς, καλύτερα να πήγαινε κάποιος δημοσιογράφος. Δεν είμαι καλός για δημοσιογράφος. Δεν νομίζω να γίνω ποτέ.
Μία ερώτηση φέρνει μία απάντηση που μου ταιριάζει. Μιλάει για την κοινωνία των bloggers, και το πόσο επηρεάζει τους ανθρώπους για ανοιχτή κοινωνία πληροφορίας. Ενώ έχω σχεδόν εγκαταλήψει, και ψάχνω τα χαρτιά μου για την ερώτηση νούμερο πέντε, το σκέφτομαι, το αποφασίζω. Ρε μαλάκα, χωρίς αυτούς τους πέντε δεν θα ήσουν τίποτα. Γελάω με το άγχος μου μήπως κάνω ερώτηση που δεν ταιριάζει με το ύφος τις κουβέντας. Πόσο περισσότερο άγχος να έχω από την Κατερίνα; Πόσο περισσότερο από τον Θοδωρή; Πόσο περισσότερο από την Κωνσταντίνα;
Σηκώνω άμεσα το χέρι μου. Η ερώτηση έρχεται κουμπί με την προηγούμενη, αν με επιλέξει ο Κούλογλου, θα κάνω ότι μου έρθει στο μυαλό. Με επιλέγει. Μέχρι να μου φέρουν μικρόφωνο, αποφασίζω:
Θα κάνω την ερώτηση σαν να μιλάω στον επόμενο Καραμανλή. Σαν να την κάνω σε έναν φίλο, που έχει όλη την ευθύνη, αλλά δεν ξέρει γι΄αυτούς τους ανθρώπους. Θα μιλήσω σαν αρκούδος, σαν blogger, όχι σαν δημοσιογράφος. Θα του πω μία ιστορία:
Για αυτούς που δεν πρέπει να χάσουν.
Κάνω την ερώτησή μου.
Δεν ήθελα καν απάντηση. Ήξερα καλά ότι τέτοια ερώτηση δεν απαντιέται με τίποτα. Νιώθω απίστευτα, έχω βουρκώσει. Και τώρα που το γράφω, που το θυμάμαι, βουρκώνω:
Να πούμε ότι άργησαν να κερδίσουν, μόνο αυτό.
Είμαι υπερήφανος που έχω μιλήσει μέσα από την καρδιά μου. Ότι θέλω να πω – όχι πέντε μέρες τώρα, αλλά πέντε χρόνια τώρα, σε μία ερώτηση. Μέσα απο την καρδιά μου. Νιώθω απίστευτα.
Δείχνω στην @sotomi δίπλα μου το χαρτάκι. Δεν μπορώ να μιλήσω, ψελλίζω κάτι σαν «τελικά, έκανα του κεφαλιού μου». Γυρίζει το λαπτοπ της για να το δω, και δείχνει το twit της, που αναφέρει την ερώτηση. Δεν μπορώ να απαντήσω, χτυπάω την καρδιά μου με το χέρι μου σε σημάδι ευγνωνομοσύνης.
Οταν φεύγω, αναρωτιέμαι μήπως ξέχασα κάτι εκεί. Βλέπω την διαφορά. Πήγα στο debate 200 κιλά – επιστρέφω πραγματικά ανάλαφρος. Παίρνω την Ελεάνα απο το κινητό, της λέω την ερώτηση που έκανα. Το προηγούμενο βράδι, της είχα διαβάσει μία μία τις ερωτήσεις, αλλά δεν της είχα κάνει αναφορά στους πέντε. Μένει άφωνη: «αν μου το είχες πει τότε,» μου λέει «αυτήν θα σου έλεγα και γω να κάνεις». Συμφωνώ – ο αρκούδος, αυτήν θα έκανε.
Δεν είναι σπουδαία ερώτηση. Δεν είναι δημοσιογραφικό λαβράκι. Δεν ήταν η θυσία η τρομερή να πω κάτι τέτοιο σε ένα debate. Ήταν όμως μια γέννα. Ήταν μία ερώτηση που ‘δεν έπρεπε να γίνει’ γιατί κανείς τόσα χρόνια, σε τόσα debate δημοσιογράφων δεν τολμούσε να την κάνει. Όχι γιατί ντρεπόταν, ή κάτι τέτοιο: γιατί δεν ήταν καν ερώτηση.
Δεν είχε ερώτηση, γιατί κανείς από αυτούς δεν έθεσε ποτέ το θέμα του σαν ερώτηση. Δεν αναρωτήθηκε γιατί σε μένα: γιατί συνέλαβαν εμένα, γιατί έκλεισαν την δική μου δουλειά, γιατί να κάνουν σε μένα κολπικό έλεγχο, γιατί να με βάζουν εμένα να υπογράφω λιγότερες ώρες, γιατί σε μένα να ζητήσουν φακελάκι.
Δεν είχαν ερώτηση αυτά τα παιδιά, είχαν θέση: να σταματήσει σε μένα.
Σε μένα ο κολπικός έλεγχος, σε μένα η αδικία, σε μένα η ανομία, σε μένα η εκμετάλευση, σε μένα ο εκβιασμός.
Σε μένα. Όχι χωρίς εμένα, με εμένα, αλλά να τελειώσει εδώ.
Και ξέρετε κάτι; Είναι από μόνο του γενναίο αυτό. Και κάνει και τους μικρούς, ανόητους αρκούδους γενναίους, στους δικούς τους, γελοίους προσωπικούς πολέμους. Και μιλούν στον Παπανδρέου σαν να ήταν φίλοι απο παλιά, και του λένε «να μην χάσουν. Μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον αυτό; Να μην χάσουν. Να πούμε ότι άργησαν λίγο να κερδίσουν, όχι ότι έχασαν. Μόνο αυτό: ότι άργησαν λίγο να κερδίσουν».
Με δάκρυα, μέσα απο την καρδιά μου, όπως πρέπει.
Για σας ρε αδέλφια. Για σας.
Υ.Γ.(1): Όλες οι ερωτήσεις εδώ. Υπάρχουν και έντονες αντιρρήσεις για το debate και τους συμμετέχοντες, εδώ, και εδώ.
Υ.Γ.(2): Έστειλα τις ερωτήσεις με email στον (πλέον) πρωθυπουργό. Ελπίζω να μου τις απαντήσει, τόσο κόπο έκανα 🙂
Συγχαρητήρια Αρκούδε! είσαι Σπουδαίος!
Να πούμε ότι άργησαν να κερδίσουν, μόνο αυτό. …
Αϊ στο καλό σου παλιο-αρκούδι μεσημεριάτικα!
(συγχώρα μου την οικειότητα, σε ένιωσα δικό μου άνθρωπο σήμερα…)
Το ξέρεις ότι είμαι περήφανος που είμαι φίλος σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα στο ξαναλέω κάθε φορά που κάνεις τέτοια.
Συγκινητικό και το post σου. Keep it up.
Μπράβο Αρκουδε! Τόλμησες. 🙂
Φίλε (συγγνώμη για το θάρρος), θα διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ μαζί σου.
ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
Δεν ξέρω τι ρώτησαν τα άλλα παιδιά, αλλά αυτή η ερώτηση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Η απάντηση ήταν αναμενόμενη.
Όταν μου την είπες των ερώτηση, θυμάμαι βούρκωσα. Έτρεξα στον άντρα μου να την πω το βράδυ. Ο Σίμας δάκρισε το παιδί. Αρκούδε μου, δεν θα σου πω μπράβο, θα σου πω κι άλλα τέτοια! Είμαι περίφανη που είσαι φίλος μου :’)
to prwto pragma poy eipa molis akousa tin synenteyjh htan oti ekanes tin pio ousiastikh erwthsh. Se aftes tis periptwseis den exoun kamia shmasia oi apanthseis. oi erwthseis exoun.
congrats.
Mpravo re arkoude, opws to ‘pes, arghsan na kerdisoun…
Επειδή κυκλοφορούν διάφορα, καλά έκανες και κατέθεσες τη δική σου πλευρά της ιστορίας. Επικροτώ
Πολύ καλή – δε θα πώ ερώτηση – παρέμβαση! Το πρώτο βήμα είναι οτι ένας πρωθυπουργός είναι ενήμερος κι έχει αίσθηση αυτών των προβλημάτων (αλλά και της κοινότητας του διαδικτύου). Φαντάζεσαι να έκανες την ίδια ερώτηση στον Καραμανλή ή στον Σουφλιά; Δεν θα είχαν ιδέα…
Το δεύτερο (και βασικό) είναι τι πρόκειται να κάνει ο νέος πρωθυπουργός. Ενθαρρυντικό το οτι κάλεσε τον Συνήγορο του Πολίτη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Ίδωμεν…
Υ.Γ. : Επί της ουσίας, αν μπορώ να πω την άποψη μου κι εγώ. Θα αργήσουν πολύ να «κερδίσουν» ολοκληρωτικά η Αμαλία, ο Ηλιόπουλος και οι άλλοι. Ωστόσο, έστω κι αν μπει μια ανάσχεση σε αυτή την κατρακύλα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια – και όλο και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις «κερδίζουν» – τότε έχουμε όλοι κερδίσει…
Θα ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με τους προηγούμενους: μπράβο βρε Αρκούδε. Και για τη σύλληψη και για τη διατύπωση και για το ποστ αυτό εδώ. Συγκινητικός.
Ωραία ερώτηση και ωραίο post. Και ωραίος ρε arkoude, μπράβο…
Εξαιρετική η τοποθέτηση και ο λόγος σου. Ένα ειλικρινές μπράβο από ένα μακρινό χωριό της Κρήτης.
Πώς σας φαίνεται η όλη αυτή ιστορία τόσο λίγο (μα τόσο πολύ) καιρό μετά? Με ένα ΠΑΣΟΚ που έχει περιορίσει περισσότερο από ποτέ στην Μεταπολίτευση τις κοινωνικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα? Με ένα ΠΑΣΟΚ που έχει διαλύσει κυριολεκτικά τους όρους του βίου για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας? Εγώ δε θα σας πω μπράβο… δε νομίζω ότι το αξίζετε. Το ζήτημα είναι αν η αφέλεια της συνδιαλλαγής με την εξουσία και με τέτοιους όρους συνιστά απλώς «αφέλεια» ή επικίνδυνη πράξη. Δεν κρίνω προθέσεις. Αλλά καθώς μέρα με τη μέρα τα πράγματα μας δείχνουν ένα όλο και πιο άσχημο πρόσωπο, αναρωτιέμαι αν ιστορίες όπως η παραπάνω συνέντευξη αποτελούν απλώς επίφαη «νομιμοποίησης»…
Περαστικά σε όλους μας…
Υ.Γ. Η (μη)απάντηση του ΓΑΠ πάντως μιλάει από μόνη της… η επιτομή της κενολογίας!
Υ.Γ.2. Για τον Prokopis Doukas δε θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω…
Συγκινητικό,σε ευχαριστώ!
Παρότι φορτισμένο, το παραπάνω σχόλιό μου αφέθηκε εδώ με καλή διάθεση. Η απάντησή σας μου φαίνεται μάλλον ειρωνική και απογοητευτική. Δε θα το εκλάβω ως προσωπική προσβολή (αυτό είναι και ένα από τα καλά του απρόσωπου των συνομιλιών στο internet, δεν θίγεσαι εύκολα), αλλά μάλλον ως έκφραση της αμηχανίας σας. Η αποφυγή πάντως μιας απάντησης σας αδικεί. Είτε η αυτοκριτική, είτε μια απόπειρα αντίκρουσης θα ήταν πιο αξιοπρεπείς επιλογές…
από την άλλη, τώρα που το ξανακοιτώ, το περιεχόμενο της ειρωνείας σας: το «Συγκινητικό,σε ευχαριστώ!» δηλώνει μια κάποια αναλγησία από μέρους σας. Κρίμα…
Υ.Γ. Να με συγχωρείτε αν παρεξήγησα το περιεχόμενο της απάντησής σας. Δεν έχω καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις και ούτε αποτελώ ιδιαίτερα συχνό σχολιαστή ιστολογίων.