Είναι περίεργο, όσο να πεις: Είμαστε εθισμένοι στην πλάκα. Αυτό έχει να κάνει από το βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι την Πάνια. Εσύ και εγώ μπορεί όχι, αλλά έχουν τέτοια νούμερα, που συντηρούνται. Αυτό, είναι αρκετό.
Πλάκα, χαβαλές, ξεφτιλισμός: Κάτι σε στυλ αν ο άλλος είναι τόσο χάλια και ξεφτιλίζεται, ε, δεν μπορεί, *εγώ* θα είμαι κάπως καλύτερα. Σώζομαι. Κάτι σαν μετάγγιση αξιοπρέπειας: εγώ που σε βλέπω δεν έχω, εσύ που ξεφτιλίζεσαι μου την πουλάς.
Την τελευταία φορά που ένιωσα λύπη για κάποιον που ξεφτιλίζεται έτσι, ήταν εκείνη που το θύμα την πλήρωσε: η Εφη Θώδη. Μανιπουλαρισμένη από ανώνυμους προαγωγούς, που ζουν πουλώντας την αξιοπρέπεια του άλλου, τόσο που να μην μείνει τίποτα, ούτε μισό ρούχο, ούτε μισή σκέψη, κατέληξε με πρόβλημα υγείας στο ψυχιατρείο.
Όχι άδικα, αν με ρωτάς.
Η Θώδη βγήκε, έμεινε στην αφάνεια, της συμπεριφέρθηκαν όλοι σωστά (για διάφορους λόγους, ίσως την προστάτεψε ο θυμός μας). Αλλά δεν θα μπορούσε να κρατήσει πολύ. Τα γεράκια πεινάνε, και η Θώδη έχει ακόμα, ίσως και περισσότερα πια, να πουλήσει.
Σιγά-σιγά, κάποιοι θυμούνται το παλαιότερο ξεπούλημά της, γελάνε και μεταδίδουν την είδηση ως αστείο, το trend ξαναξεκινάει, υπάρχει ενδιαφέρον.
Οι νταβατζήδες της αξιοπρέπειάς της δεν θα έχουν καμία ενοχή να ξαναπουλήσουν το πιο πολύτιμο προϊόν τους. Οι στιχουργοί του ποδαριού θα ξαναφτιάξουν τραγουδάκια του δεκαλέπτου, με κόπο για την τέλεια ατάκα που να χωράει στο crawl του δελτίου ειδήσεων του Star, ή στο souperάκι της Πάνια.
Εκεί που θα γνωρίσει μεγάλες δόξες, τα όρνια θα τρώνε για μέρες, και όταν δεν μείνει -πάλι- τίποτα πια, θα την κάνουν για τον επόμενο ανασφαλή που ξεπουλά αναγνώριση και αυτοεπιβεβαίωση με αξιοπρέπεια.
Εμείς; εμείς θα γελάσουμε και θα πάμε για άλλα, ικανοποιημένοι για το δικό μας ανεβασμένο -συγκριτικά- επίπεδο. Αλλωστε είμαστε μόνο οι αγοραστές. Οι ασθενείς. Τι ευθύνη μπορεί να έχουμε;
απλά πούλα την TV
Διαφωνώ με την ανάλυση σου. Το να γελάς με τα χάλια του άλλου δεν έχει να κάνει με το αν νομίζεις ότι είσαι καλύτερος. Είναι φυσιολογική αντίδραση. Το να νομίζεις ταυτόχρονα ότι είσαι καλύτερος επειδή και ΜΟΝΟ ο άλλος γίνεται ρόμπα, έχει να κάνει με έλλειψη αυτοκριτικής, από την οποία γενικά πάσχουμε εντό στο Ελλάντα.
Αν δεις κάποιον να πέφτει εντυπωσιακά, πρώτα θα γελάσεις και μετά θα σκεφτείς αν χτύπησε. Αν δεις κάποιον να έχει ξεχάσει να φορέσει παντελόνι στο δρόμο, πρώτα θα το δείξεις στο φίλο σου να γελάσετε παρέα και μετά θα σκεφτείς αν ο άνθρωπος αυτός έχει κάποιο πρόβλημα ή είναι απλά αφηρημένος. Και τι θα κάνεις; Θα πας να τον ρωτήσεις «Συγγνώμη, είστε βλαμένος ή μπορώ να γελάσω»;
Δε σου λέω ότι είναι σωστό. Έτσι είναι όμως. Φτάνει να έχεις τη συναίσθηση ότι είναι πολύ εύκολο την επόμενη φορά το καλαμπούρι να είσαι εσύ ο ίδιος!
ή καλύτερα πέτα την TV
ή ακόμα καλύτερα δώστην για ανακύκλωση …
ΣΑΝ ΤΗ ΘΩΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ?
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ .
Αρνουμαι να αισθανθω τυψεις για την Θωδη. Μονη της επελεξε αυτην την δημοσιοτητα. Μεταξυ της τιμιας δουλειας στα πανηγυρια και στον εξευτελισμο διαλεξε τον ευκολο δρομο. Δικια της η επιλογη δικες τις οι συνεπειες. Δεν εχω πεισθει οτι αυτη η ιστορια ειναι αληθινη, την εχω ικανη να τα προσποιειται ολλα αυτα για μεγαλυτερη δημοσιοτητα.
Για αυτους που αισθανομαι τυψεις ειναι οι τυποι της Πανιας σαν τον Κατμαν κλπ αυτοι ειναι πραγματικα ερμαια στις ορεξεις του καθε ενος.