Έλαβα αυτό το δελτίο τύπου με email. Το δημοσιεύω αυτούσιο:

Στην System Graph Technologies, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Apple για περισσότερο από μία δεκαετία. Έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.

Στην υπόθεση με τον κ. Παπαδημητριάδη, η διαφωνία μας είχε επακόλουθο μια σειρά γεγονότων, τα οποία έπληξαν τόσο το ήθος όσο και την αξιοπιστία των ανθρώπων μας, και μας οδήγησε στην κατάθεση της αγωγής. Η κίνηση αυτή έγινε με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση του ονομάτός μας και τίποτε άλλο. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε με τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς και την ελευθερία του να εκφράζει την άποψή του και να κάνει κριτική.

Aντιλαμβανόμενοι ότι στην προσπάθειά μας να προασπίσουμε το όνομά μας οδηγηθήκαμε σε μια αντίδραση υπερβολική και άστοχη, και δεχόμενοι πως τελικά πρόθεση του κ. Παπαδημητριάδη δεν ήταν να θίξει την φήμη και την αξιοπιστία μας, αποσύρουμε την σχετική αγωγή.

Ευχαριστούμε τους φίλους και πελάτες μας που μας στηρίζουν σε όλη την πορεία μας. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο για αυτοκριτική. Δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media.

System Graph Technologies

Μπορείτε να την διαβάσετε Online και στο site της Systemgraph.

22 thoughts on “Η SystemGraph αποσύρει την αγωγή σε πελάτη

  1. Κρατάω ως πολύ σημαντικά τα:

    «Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε με τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς και την ελευθερία του να εκφράζει την άποψή του και να κάνει κριτική.»

    «οδηγηθήκαμε σε μια αντίδραση υπερβολική και άστοχη, και δεχόμενοι πως τελικά πρόθεση του κ. Παπαδημητριάδη δεν ήταν να θίξει την φήμη και την αξιοπιστία μας»

    «να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media»

    Από εμένα, η συγνώμη αυτή μοιάζει ειλικρινής, ουσιαστική, και στα πλαίσια της λογικής.

    Αντρίκια.

    Δεν παίρνω ακόμα θέση για την στάση μου, αλλά καλύφθηκα σε όλα τα ερωτήματα που είχα θέσει. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο.

    Αυτά, θα επανέλθω.

  2. @Arkoudos Ayto den legetai «antrikia». Damage Control legetai!

    Oxi epeidi zitame ena sygnomi katharisame kiolas. An eixe symvei prin 5 xronia tora tha itan poly diaforetika ta pragmata.

    Einai apla geloio kai to kanei akoma pio geloio top oti oloi kserame oti tha tin aposyroune meta to kraksimo pou fagane.

    Dystyxos gi’aytous den epanorthonetai i eikona tous pou outos h allos den itan kai i kalyteri.

  3. Μεγάλη αναδίπλωση βλέπω, μάλιστα κατάλαβαν οτι μέσω twitter κλπ μπορούν να καλλιεργήσουν ενα καλό όνομα και ταυτόχρονα να αντικρούουν ενδεχόμενα, μελλοντικά περιστατικά που παίρνουν έκταση μεσω της διασποράς τους στο διαδίκτυο.
    Αίσιο τέλος λοιπόν.
    Τουλάχιστον του το έφτιαξαν το μηχάνημα του Παπαδημητριάδη ή του έιπανε «αποσύρω την αγωγή και τέλος» ;

  4. @Giorgos ο καθένας το διαβάζει διαφορετικά υποθέτω. Δεν ήμουν φίλος τους (κάθε άλλο), δεν έγινα τώρα. Διαβάζω ένα Δ.Τ. που με καλύπτει απόλυτα, όχι την ψυχοσύνθεσή τους.

    Το αντρίκεια πάει στο κείμενο της επιστολής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που λένε «μαλακία μας». Το σέβομαι και προχωράω.

    Αν είναι καλοί επιχειρηματίες, θα το κρίνει η αγορά. Εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ στο παρελθόν μαζί τους, οπότε δεν ξέρω την ποιότητά τους.

  5. Έστω και καθυστερημένα, είδαν το φως 🙂 Ήταν η καλύτερη και πιο ειλικρινής κίνηση. Και προφανώς, ως τέτοια, έχει ως αποτέλεσμα και το καλύτερο damage control, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα μεμπτό.

    Προφανώς το καλύτερο θα ήταν να μην είχε γίνει η μήνυση in the first place, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

  6. Damage control λέγεται όπως είπε και ο φίλος παραπάνω.

    Έπρεπε να σε πάνε στα δικαστήρια να τους ξεβρακώσεις, και μετά να υπάρχει και δεδικασμένο.

  7. Άντε ρε μπράβο. Ο μόνος που θα την πατήσει τελικά θα είναι ο Κουλογλου που θα του πάρουν τη διαφήμιση systemgrsph τώρα που καθάρισε η υπόθεση

  8. Η ανακοίνωση του γιατρού @papadimi
    (από http://www.maga.gr):

    Πληροφορήθηκα με ικανοποίηση την απόσυρση της αγωγής σε βάρος μου.
    Η απόσυρση της αγωγής ήταν αυτονόητη, όσο αυτονόητη είναι και η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μου.

    Η περίοδος υπό την απειλή αυτής της αγωγής ήταν μια περίοδος ψυχικής φθοράς και ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης για εμένα, την οικογένειά μου και το περιβάλλον μου. Αυτή η φθορά δεν αποκαθίσταται και δύσκολα περιγράφεται στον γραπτό λόγο.

    Στη διάρκειά της όμως βρήκα ανακούφιση στην ειλικρινή και συγκινητική συμπαράσταση πολλών ανθρώπων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Διαδικτύου. Νιώθω βαθύτατη ευγνωμοσύνη απέναντί τους.

    Ωστόσο, από την ενασχόληση των μέσων με αυτή την αγωγή, έστω και με θετικό τρόπο, νιώθω ότι έχω εκτεθεί επώνυμα στον ίδιο βαθμό με την εταιρεία.
    Οφείλω εδώ να σημειώσω ότι δεν συμμερίζομαι υβριστικές επιθέσεις σε βάρος των εταιρειών, όπως επίσης δεν κατανοώ τις αντικαταναλωτικές πρακτικές τους.

    Την Τρίτη 18.1.2011 στο Συνήγορο του Καταναλωτή θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω τα καταναλωτικά μου δικαιώματα προς τις εταιρείες Systemgraph, iSquare και Public World. Αυτή η εξωδικαστική, δωρεάν και προβλεπόμενη από τη Δημοκρατία μας διαδικασία ήταν εκείνη που επέλεξα να ακολουθήσω από την πρώτη στιγμή. Περιμένω από την άλλη πλευρά μια ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η υπόθεση με την αντικατάσταση του μηχανήματός μου, καθώς και με την καταβολή των εξόδων στα οποία υποχρεώθηκα για την προετοιμασία της νομικής άμυνάς μου για την ”άστοχη”, όπως παραδέχθηκαν αυτή ενέργεια.

    Θεωρώ ότι για εμένα αυτή και μόνο θα είναι η ουσία της επίλυσης της διαφοράς μας, η οποία σχετίζεται με μια πραγματική, μετρήσιμη και συγκεκριμένη κατάσταση: έναν ελαττωματικό υπολογιστή και την νομική υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μου.

    Με τιμή,
    Δημήτρης Παπαδημητριάδης

  9. Update σημερινό απο τον Παπαδημιτριαδη

    update: η SystemGraph Technologies ΕΠΕ και ο κ. Μίνωας Θεοδωράκης παραιτήθηκαν σήμερα του δικόγραφου της αγωγής για 199,900 ευρώ σε βάρος μου, αλλά όχι από το δικαίωμα της αγωγής. Οι νομικοί σύμβουλοι μου εξήγησαν ότι αυτό σημαίνει πως οι ενάγοντες μπορούν να επαναφέρουν την αγωγή ανά πάσα στιγμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Μήπως η λέξη “απόσυρση” της αγωγής δεν είναι η πλέον κατάλληλη και πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη “πάγωμα”;

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΏΡΑ

  10. εγώ θα ήθελα να ακούσω ότι η εταιρεία αποζημίωσε τον καταναλωτή με το να του δώσει αυτό που δικαιούται. Ο Παπαδημητρίου απλά θέλησε το εύλογο. Την αντικατάσταση ενός μηχανήματος που ενώ πλήρωσε δεν λειτουργούσε σωστά.

    η αντικατάσταση έγινε ποτέ; δικαιώθηκε ο καταναλωτής; τα περί ονόματος της εταιρείας είναι περιττά.

  11. επίσης η εταιρεία θα πρέπει να παραιτηθεί και από το δικαίωμα της αγωγής επειδή ο Παπαδημητριάδης απλά και μόνο υπερασπίστηκε το δικαίωμα του το οποίο είναι προφανές.

    μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά…

  12. χάρη στη systemgraph το γύρισα στα pc πριν 6 χρόνια. με είχαν 40 μέρες να τους τηλεφωνάω πότε θα μου στείλουν το ρημάδι ibook που είχα χρυσοπληρώσει αφού δεν μπορούσαν να επισκευάσουν το προηγούμενο χρυσοπληρωμένο. τέτοιο after sales service. να’ναι καλά, μου άνοιξαν τα μάτια.

  13. Η Ελλάδα είναι για τον πού… χώρα.Απορώ με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, δεδομένου πως λόγω διαδικτύου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος,συμβάλλουν οι ίδιες στην μείωση των εσόδων τους, με την μη πελατοκεντρική συμπεριφορά. Όποια και να ήταν η αντίδραση του πελάτη δεν πρέπει καν να συζητάμε για την δυσφήμιση της επιχείρησης, διότι η ίδια έπρεπε να προβλέψει την αντίδραση του αδικημένου πελάτη της, ακόμα και να μην το κοινοποιούσε ο ίδιος, ώστε το θέμα να πάρει διαστάσεις.Μόνο για την δυσφήμιση στο στενό κύκλο του θύματος, δεν άξιζε μία επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να συζητάει την αντικατάσταση,ενώ το φταίξιμο ήταν δικό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.