Μόνο εγώ ξαφνιάζομαι;

Ποιο είναι το πολυτιμότερο υγρό στη Γη; Εάν θεωρείτε ότι είναι το πετρέλαιο, κάνετε λάθος. Είναι το νερό. Ακόμα κι αν περισσότερο από το 70% της γήινης επιφάνειας καλύπτεται από το H20, πολλές περιοχές του πλανήτη πάσχουν από συνεχή έλλειψη πόσιμου νερού.

Το LifeStraw αναμένεται να αλλάξει την κατάσταση. Πρόκειται για συσκευή μικρών διαστάσεων που κατασκευάζεται από την ελβετική Vestergaard Frandsen S.A., η οποία αξιοποιεί μια -κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- ρητίνη που σκοτώνει τα βακτηρίδια με το που έρχεται σε επαφή μαζί τους. Τα φίλτρα της συσκευής αφαιρούν βακτηρίδια όπως της σαλμονέλας και του σταφυλόκοκκου από τα νερά των ποταμών και των λιμνών. Είναι μια συσκευή πολλών χρήσεων, η οποία, στην εκτιμώμενη τιμή των 3-4 δολαρίων είναι ιδιαίτερα προσιτή και έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να περιορίσει τις ασθένειες, αλλά και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο και την υγιεινή σε πολλές από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Από το in2life.gr.

Μόνο εγώ έχω πάθει σοκ;

Κάνει 3-4 δολλάρια και δεν έχει γίνει χαμός; Αντιλαμβανόμαστε πόσοι άνθρωποι θα γλυτώσουν με αυτήν την πολύτιμη εφεύρεση;

Κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα- που είναι όλοι αυτοί;

Σπαταλήσαν τις δυνάμεις τους στα …internetoσκάνδαλα και στην Eurovision;

Τα blog θα σας μαθαίνουν τον κόσμο, σας το λέω.

Το επίσημο (και πολύ ενδιαφέρον) site, θα το βρείτε εδώ ….

Όσο και αν έψαξα, και στο επίσημο site, και στην INDEX, τον οργανισμό που έχει βραβεύσει το προϊόν, δεν μπόρεσα να βρω εκτιμώμενη τιμή. Μένουμε λοιπόν στο in2llife – αλλά, αν άλλος βρει κάποια πληροφορία, ας την καταθέσει…
Απο διάφορες άλλες πηγές, επιβεβαιώνεται το κόστος της συσκευής. Μία αναζήτηση στο Google είναι κατατοπιστική…

3 thoughts on “Πολύτιμο νερό, με το …καλαμάκι

  1. Ελα τωρα Αρκουδε, ειλικρινα πιστευεις οτι θα μπορουσε (οχι «επρεπε») να παρει μεγαλυτερη δημοσιοτητα? Ειναι μια τεχνολογια (απουσια εντονων συναισθηματων στην ιστορια) που βοηθαει ΑΛΛΟΥΣ, οχι εμας στον «αναπτυγμενο» κοσμο.
    Οσο αφορα την ιδια την τεχνολογια φαινεται πολυ ενδιαφερουσα αλλα σκεφτομαι ποσο φτηνη λυση ειναι μακροχρονια. Χρειαζεσαι πολλα τετοια «καλαμακια» -τα προωθουν ως προσωπικα αλλωστε- τα οποια θα
    χανονται, θα χαλανε, θα μολυνονται. Ισως μια λυση πιο μαζικης παραγωγης νερου θα ηταν πιο οικονομικη. Βεβαια καποιες τετοιες λυσεις υπαρχουν οποτε το καλαμακι ισως καλυπτει μια εξειδικευμενη αναγκη του προβληματος «καθαρο νερο».
    Παντως πραγματικα ενθουσιαζομαι με τετοιες τεχνολογιες που εχουν την δυνατοτητα να βελτιωσουν *δραστικα* την ζωη ανθρωπων ακομα και αν αυτοι oi ανθρωποι βρισκονται μακρια μας. Μακαρι να αξιωθω και εγω να συνεισφερω εστω και 1% σε κατι αναλογο.
    Θανασης

  2. Είναι φανερό ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει (όπως έχει κάνει μέχρι τώρα άλλωστε) να λυθούν σοβαρά προβλήματα που πριν δεν μπορουσαμε να αντιμετωπίσουμε… Το θέμα βρίσκεται στο να είναι προσιτή και να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα προσπαθεί να λύσει….

    Το παράδειγμά σου μοιάζει να καλύπτει και τα δύο ζητούμενα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.