stomp.jpg

Την Τρίτη, Εικοσιεννέα Αυγούστου:

Όλα γύρω μου θυμίζουν ρυθμό. Γυρίζοντας χτυπούσα τα πόδια μου δύο φορές (stomp, stomp) και ακουλουθούσα χτυπώντας τα χέρια μου, κατεβαίνοντας τον Λυκαβυττο.

Σαν μικρό παιδί.

Παράσταση γεμάτη gangs, δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να βαρεθείς ή να κοιτάξεις αλλού. Χωρίς διακοπή, οι τύποι όλο και κάτι κοπανάγανε -απο σπίρτα μέχρι βαρέλια- σε απόλυτα μουσικούς ρυθμούς.

Και όταν αποσύρονταν στα παρασκήνια, για λίγο μόνο, ο «αδικημένος» (και απόλυτα πετυχημένος, αν κρίνω απο τα χειροκροτήματα) ερχόταν και μας έκανε πλάκα. Το -σχεδόν γεμάτο απο ανθρώπους όλων των ηλικιών- θέατρο του Λυκαβυττού γέλασε πολλές φορές, χειροκρότησε ακόμα περισσότερες, θαύμασε καθ’ όλη την διάρκεια, και έφυγε α-πο-λύ-τως ενθουσιασμένο.

Υπόψιν: αν και οι stomp μας έρχονται απο το εξωτερικό, δεν μιλούν. Μουκρίζουν απόλυτα κατανοητά, και καταλαβαίνετε τα πάντα, καθώς το κωμικό στοιχείο θυμίζει πολύ παντομίμα… 🙂 Επίσης, μην τραβήξετε τα μάτια σας απο την σκηνή: θα ακούσετε όλο το θέατρο να γελάει, και δεν θα καταλάβετε γιατί, αφού οι πλάκες έρχονται τις πιο απίθανες στιγμές.

Δύο-τρία tip για τους καινούργιους (σαν και μένα): 1) Πηγαίντε νωρίς (τουλάχιστον 40 λεπτά με μία ώρα πριν την παράσταση) αν θέλετε να καθίσετε κέντρο. Θα βαρεθείτε, αλλά αξίζει τον κόπο. 2) Ζητήστε απο τον ταψιτζή (αν πάτε με ταξί) όσο και αν γκρινιάζει, ότι παραμυθι και αν σας πουλήσει, να σας πάει μέχρι επάνω. Αυτός δεν θα θελήσει (αν είναι γκρινιάρης και κακόψυχος) και θα σας πει οτι δεν επιτρέπεται η άνοδος. Μπαρούφες: η αστυνομία επιτρέπει -σχεδόν αποκλειστικά στα ταξί- να ανέβουν όλο το βουνό, και για ελάχιστα χρήματα θα γλυτώσετε μπόλικο ανέβασμα. Υπολογίστε πάντως κίνηση. 3) Λίγο ψύχρα όταν νυχτώσει ίσως πρέπει να προβλεφθεί.

Τι σας είπα εχθές; Μην διανοηθείτε και δεν πάτε !

~

Την Δευτέρα Εικοσιοχτώ Αυγούστου:

Σας το είχα γράψει και παλιότερα: Τότε ήταν μόνο Θεσσαλονίκη, τώρα είναι και στην Αθήνα (28/8-1/9), και στην Θεσσαλονίκη (4-6/9).

Μην διανοηθείτε και δεν πάτε – αξίζει και τα λεφτά, και τον χρόνο σας.

Περισσότερο promo εδώ, και official εδώ.

Με ξέρετε τώρα – όταν προτείνω κάτι τόσο έντονα, αξίζει τον κόπο 🙂

Απόψε θα είμαι εκεί. Αύριο, σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.