Όπως πάντα παίζοντας κυρίως, μάζεψα 12 άρθρα από το blog μου, δώδεκα ιστορίες που σας έκαναν να γελάσετε (ελπίζω 🙂 ) και τις συγκέντρωσα σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για να διαβάζετε με τα ebook σας το καλοκαίρι.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν (μέρες που είναι) από εδώ http://minus.com/m12istories

  • εδώ για απ’ ευθείας download του epub
  • ePub Με ενσωματωμένες γραμματοσειρές χάρη στην βοήθεια του Μιχάλη του Blog Ηλεκτρονικός αναγνώστης
  • εδώ για απ’ ευθείας download του mobi για τους κατόχους Kindle
  • σε PDF μορφή

    Καθώς το έχω φτιάξει μόνος μου, ελπίζω να το έχω φτιάξει σωστά – το έχω δοκιμάσει μόνο στις (δωρεάν) εφαρμογές iBooks και Stanza του iphone. (Δεν έχω αληθινό ebook reader – ίσως θα αποκτήσω αν το επόμενο βιβλίο σας το χρεώσω κάτι-τις :))

    Αν μπείτε στον κόπο και το κατεβάσετε, και το ανοίξετε, και το διαβάσετε (ουφ, πολύς κόπος καλοκαιριάτικα) αφήστε ένα μήνυμα ότι έπαιξε σωστά, ή ότι είχατε πρόβλημα στην ανάγνωση. Δεν θα ξέρω να το λύσω, αλλά τουλάχιστον να το ξέρω ότι κάτι πήγε στραβά.

    Καλό καλοκαίρι, καλή ανάγνωση 🙂

    UPDATE: και σε βιβλίο για να το διαβάσετε εδώ

    Υ.Γ.1: Το βιβλίο έχει δικαιώματα χρήσης ask2use, όσοι το κατεβάσετε, θα μου κάνετε μεγάλη χάρη αν τα σεβαστείτε 🙂

    Υ.Γ.2: Το γραφικό του άρθρου το έφτιαξα χρησιμοποιώντας το εξώφυλλο του βιβλίου και το site http://www.myecovermaker.com/

    Υ.Γ.3: Αν αναρωτιέστε για το εξώφυλλο, ναι, άλλαξε 🙂 Δεν ήταν η επιτυχία του βιβλίου (LOL) αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποίησα φωτό που δεν ήμουν σίγουρος για τα δικαιώματα χρήσης. Μαλακία μου, αλλά αλλάζοντας το έγινε πιο ωραίο! 🙂 Ο δημιουργός της φωτό είναι ο Fred Fokkelman

    Υ.Γ.4: Πήρα την ιδέα της κατασκευής από το πολύ καλό δωρεάν ebook Δήγμα Γραφής των εκδόσεων OPENBOOK που σας συνιστώ να κατεβάσετε 🙂

    Υ.Γ.5: Αν και παιδεύτηκα, άγρια, για να φτιάξω τούτο το βιβλίο, λέω να σας γλυτώσω από τον κόπο, και να σας προτείνω κάτι που, φυσικά, ανακάλυψα μετά: Με το Sigil (μόνο για Windows) «Multi-platform: runs on Windows, Linux and Mac» θα μπορέσετε και εσείς να φτιάξετε, πιο εύκολα από μένα, το δικό σας ebook.

    Υ.Γ.6: Πλέον, και σε PDF, και embed στην σελίδα για να το διαβάσουν όσοι δεν έχουν αναγνώστη (αν και για το τελευταίο, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει νόημα, γιατί, επαναλαμβάνω, πρόκειται για αναδημοσίευση κάποιων άρθρων που είναι ήδη online). Η μετατροπή σε pdf έγινε με το πολύ καλό σέρβις της http://www.doc2pdf.net/ το δε web embed με την αξιόλογη υπηρεσία της issuu

    Υ.Γ.7: Μόνο σε audiobook δεν το ‘χω βάλει, να σας νανουρίζει το βραδάκι η φωνούλα μου!

    (βρε, λες;) 🙂

  • 19 thoughts on “12 ιστορίες

    1. Πολύ ωραία ιδέα και είναι μια χαρά και το αποτέλεσμα.

      Για να το διαβάσετε σε υπολογιστές, αν δε θέλετε να εγκαταστήσετε το Calibre (που δεν έχει πολύ ωραίο reader είναι η αλήθεια), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια web app μέσα από τον browser: http://ibisreader.com (δωρεάν, απλά κάνετε μια εγγραφή και ανεβάζετε το αρχείο). Το καλό με τον Ibis Reader είναι ότι αν το ανεβάσετε από τον υπολογιστή π.χ. μπορείτε μετά μπαίνοντας πάλι από τον browser σε (όποιο) κινητό ή tablet να το βρίσκεται μέσα στο account σας. Τέλος, μπορείτε να το σώσετε ως web app στο iPad/iPhone για offline reading (σε Android τηλέφωνο δε μου έχει πετύχει). Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δε φαίνεται η εικόνας του εξωφύλλου (για κάποιο λόγο).

      Δοκίμασα το αρχείο σε Android εφαρμογές (Aldiko, FBReader, Moon+ Reader) και όλα ΟΚ. Και στη μετατροπή με Calibre σε Mobi για Kindle είναι ΟΚ. Μόνο στους άλλους ηλεκτρονικούς αναγνώστες και σε όσους χρησιμοποιούν στον υπολογιστή Adobe Digital Editions υπάρχει πρόβλημα (κακή υποστήριξη ελληνικών από την Adobe, σε κάθε τονισμένο γράμμα εμφανίζεται ένα ?). Οπότε σου έχω στείλει μια εκδοχή του αρχείου με τις γραμματοσειρές ενσωματωμένες (όπως το κάνουν και οι εκδοτικοί οίκοι, έχω βάλει free γραμματοσειρές) αν θες να το ανεβάσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα πουθενά.

      Καλή μας ανάγνωση και άντε και σε βιβλιοπωλείο ηλεκτρονικό (εύκολο είναι).

    2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Όπως λέει και ο ηλεκτρονικός αναγνώστης, στείλ’ το και σε ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και σε sites που έχουν δωρεάν βιβλία, όπως το ebooks4greeks.

    3. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έκανες.
      Ελπίζω και σε άλλες τέτοιες προσπάθειες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.