Εσείς, πόσο μεγάλη την έχετε; Διότι ένας τύπος ανακάλυψε οτι δεν είναι το θέμα να την έχεις μεγάλη, αρκεί μόνο να ξέρεις και να έχεις όρεξη να την χρησιμοποιείς. Και μικρή να την έχεις, πάλι θα κάνεις την δουλειά σου – μια χαρά…

Πιθανόν να το έχετε ξανακούσει. Εγώ πάντως, ομολογώ – πρώτη φορά το άκουσα.

Ο τύπος αυτός λοιπόν, πήρε τρεις φωτογραφίες (μία με μηχανή ανάλυσης πέντε, μία οχτώ, και μία δεκατριών megapixels) και φωτογράφησε ένα μωρό. Ύστερα, τύπωσε την κάθε μια σε μέγεθος μικρής αφίσας και έδειξε τα αποτελέσματα σε περαστικούς.

Η ερώτηση ήταν ποια φωτογραφία ήταν τραβηγμένη με την φωτογραφική των 13 megapixels.

Μόνο ένας απο τους πολλούς κατάφερε να εντοπίσει ποια φωτογραφία ήταν τραβηγμένη με την καλύτερη φωτογραφική – και αυτός μάλλον το πέτυχε κατά τύχη.

Μήπως λοιπόν η υψηλότερη ανάλυση στην φωτογραφική (που την χρυσοπληρώνουμε κιόλας) δεν έχει αντίκρυσμα στις (απλές, ερασιτεχνικές) φωτογραφίες μας;

Το πλήρες άρθρο το βρίσκετε εδώ.

Αυτο στα υπόψιν, τώρα που έρχονται γιορτές.

Α, και μία πρόταση για τους γονείς: Φέτος, μην πάρετε XBox ή αντίστοιχα παιχνίδια) στους μπόμπιρές σας: Δοκιμάστε να τους παρασύρετε με ένα μικροσκόπιο ή ένα σετ χημείας, ή ένα σετ δημιουργικότητας τέλος πάντων. Οταν θα γίνει μεγάλος (και θα κάνει ό,τι γουστάρει έτσι και αλλιώς) ας το διεκδικήσει τότε. Όσο μπορείτε, δοκιμάστε να τους ενθαρρύνετε να παίζουν δημιουργικά….

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να παρεξηγήσατε την εισαγωγική πρόταση, ε; Δεν έχετε βρώμικα μυαλά εσείς, σωστά; 🙂

2 thoughts on “Μεγαλύτερη δεν σημαίνει απαραιτήτως καλύτερη.

  1. Το πιο καλό comment – απάντηση στο εν λόγω θέμα είναι κάποιος που αναφέρει ότι χρησιμοποιώντας το γνωστό θεώρημα του Nyquist, το μόνο που πετυχαίνουν φωτογραφικές με πολλά megapixels είναι να κάνουν oversampling.

  2. Γιατί να αγοράσεις μια φωτογραφική 13mp, όταν οι φίλοι σου που έχουν των 5mp βγάζουν φωτογραφίες των 1,2mp για να χωρέσουν πολλές στην κάρτα!!;;!!
    Νομίζω οτι πάνω από 3mp το μάτι μας δεν καταλαβαίνει διαφορά, ακόμα και σε μεγάλα μεγέθη. Τα υπόλοιπα είναι απλά υπερβολή και – άλλη μια – φυτευτή ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.