Αυτό ισχυρίζεται το Discovery Channel.

Απο το in.gr σημειώνω τα εξής:

Ένας τάφος που ανακαλύφθηκε το 1980 στην Ιερουσαλήμ περιείχε κάποτε τα λείψανα της οικογένειας του Ιησού του Ναζωραίου, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σε ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Discovery Channel. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει γιο με το όνομα Ιούδας.

και επίσης:

Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του ισχυρισμού ότι πρόκειται για τον οικογενειακό τάφο του Ιησού προέρχεται από τη χημική σύγκριση της πάτινας μιας τρίτης λάρνακας με την πάτινα της «λάρνακας του Ιάκωβου», ενός ευρήματος που ήρθε στο φως ανεξάρτητα επίσης το 1980. Τα δύο δείγματα ταιριάζουν μεταξύ τους, κατέληξε εργαστήριο εγκληματολογίας της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Το αφιέρωμα του Discovery Channel, είναι πλούσιο σε φωτογραφίες, και βρίσκεται εδώ.

Δύο ερωτήσεις, μία γενική και μία ειδική:

Είναι πράγματι ο τάφος του Ιησού;

και αν ναι, τότε τι θα σημάνει αυτό για το μέλλον των θρησκειών;

14 thoughts on “Βρέθηκε ο τάφος του …Ιησού;

  1. Τι να σημαίνει για τις θρησκείες? Τίποτα. Όπως δεν σημαίνει ο Δαρβίνος. Πάντα θα λένε τα δικά τους ανεξάρτητα από την πρόοδο της επιστήμης.

  2. Όπως το Κόμμα επι Στάλιν κατεδάφιζε εκκλησίες και εικόνες έτσι και η σημερινή Καπιταλιστική Διεθνής, υποχρεώνει τους «αδαείς» να δούν πως δεν υπάρχει θεός κλπ…Τα τελευταία χρόνια τα απανωτά χτυπήματα εναντίον των θρησκειών απο την «Επιστημονική Θρησκεία» είναι πολλά. Πολλά απο αυτά αυτογκόλ…

    Θεωρώ μπουρδολογίες κάτι τέτοιες «μελέτες», κάτι ύποπτα «γκάλοπ» και τα συναφή σύγχρονα προπαγανδιστικά…

    Το μόνο που άλλαξε στους αιώνες είναι ο χειριστής του προπαγανδόφωνου. Κατα τα άλλα ίδιοι και απαράλαχτοι μείναμε.

    Να μας χαιρόμαστε

  3. Αν μια θρησκεία (και κατ’ επέκταση ένας θρησκευόμενος) βασίζεται στα διδάγματα, τις αξίες και τα πιστεύω που πρεσβεύει, όχι σε γεγονότα αλλά σε αυτό που κρύβουν ή θέλουν να μας πουν τα γεγονότα, έστω μεταφορικά, τότε δεν έχει τίποτα να φοβάται.

  4. Ειδα το ποστ αργά , ωστόσο πρέπει να σχολιάσω

    Πως μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά τον θάνατο κάποιου αν δεν έχεις αποδείξει επιστημονικά και ιστορικά την υπαρξη του.

    Δεν τα πάμε με τη σειρά λεω γω…

  5. ki egw arghsa na to dw!
    tipota dn 8a sumvei stis 8rhskeies.einai apoluta asxeto,
    me thn ousiastikh ennoia ths 8rhskeias.an kapoios pisteuei
    sto 8eo,oxi opws edw oi ellhnes,dn ton ephreazoun oi istorikes
    apodeikseis ths 8rhskeias tou,mono o eautos tou kai h ennoia th 8rhskeis tou.

    epishs,ta onomata auta-maria,ioudas-einai para polu suni8ismena
    ekeinh thn epoxh,opote na vreis ena tafo me auta einai eukolo.
    fusika dn ginetai na apodeixoun oti einai ekei to ptwma tou xristou!!
    dn uparxei allo dna tou gia na to sugrinoun..

    epishs,fusika kai uparxei tafos tou ihsou!! 8afthke gia 3 meres, ara exei tafo!

  6. Πολύ καλή η επισήμανση πως όταν ασπάζεται κάποιος αξίες για να δώσει νόημα στον βίο, λίγη σημασία έχουν τα περί ιστορικής θεμελίωσης της Παράδοσης που δημιούργησε όλες αυτές τις αξίες. Έτσι απελευθερώνεται ο άνθρωπος από την ανάγκη να λαστρεύει πρόσωπα, τυφλά και αγελαία ή να ζει μέσα σε μυθολογία – αν και η Μυ-θ-ολογία ποτέ δεν έβλαψε αλλά με «μυητικό» τρόπο βοήθησε σε κατανόηση νοημάτων και πραγματικότήτων.
    —————————————————————
    Επιστημονικές αποδείξεις για το εν λόγω πρόσωπο

    α) περί θανάτου υπάρχουν,

    β) περί υπάρξεως υπάρχουν.

    Μάλλον λοιπόν δεν είναι σαφές τι είναι επιστημονική απόδειξη.
    —————————————————————-
    Στην Βιβλιοθήκη Τσεζαρίνι της Ρώμης, υπάρχει ένας πάπυρος, γράμμα κάποιου Ρωμαίου έπαρχου της Παλαιστίνης προς τον αυτοκράτορά του. Το όνομα του έπαρχου είναι Πούμπλιος Λέντουλος (καλό λήμμα για αν ελέγχουμε την ποιότητα των εγκυκλοπαιδειών και λεξικών δε). Γνωρίζοντας το όνομα του αυτοκράτορα στον οποίο γράφει και την περίδοδο κατά την οποία ο έπαρχος ήταν διορισμένος στην Παλαιστίνη, διακριβώνουμε την ιστορική περίοδο ή στιγμή που αφορά η επιστολή.

    Στην επιστολή αναφέρεται το πρόσωπο του Ιησού που γνωρίζω ως Χριστό.

    Αυτό είναι επιστημονική απόδειξη, για παράδειγμα.

  7. Τάφος του Ιησού ήταν γνωστό ότι υπήρξε, και Ιστορικά (επιστημονικά) θεμελιωμένο. Κενοτάφιο ουσιαστικά αφού το εν λόγω πρόσωπο δεν τίμησε την στέγη εκείνη για πάρα πολύ, δηλαδή.

    Αυτό που ο Κάμερον προτείνει είναι έτερο εκάτερο, κάτι τελείως διαφορετικό από το ζήτημα τι σημαίνει ότι βρέθηκε ο τάφος του Ιησού.

    Ο Κάμερον ισχυρίζεται ότι βρήκε τα οστά του Ιησού. Και της συζύγου και του γιου τους.

    Αυτό σημαίνει πως ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε. Αυτό θα σήμαινε ότι τα περί Χριστιανισμού είναι ανοησίες αφού ό,τι υπάρχει εκεί βασίζεται σε παραμυθία – όχι, αυτή την φορά δεν είναι λάθος ο τονισμός. Συνεπώς, οι Χριστιανοί ασπάζονται για λόγους που μένει να αναλογισθούν οι ίδιοι, δόγματα και πρακτικές ζωής που τους δόθηκαν με απάτη. Εξαπατήθηκαν.
    ——————————————————————-

    Η απόδειξη που ο Κάμερον φέρνει είναι αδύνατη για δύο λόγους.

    Τέτοιο οστεοφυλάκιο όπως εκείνο που ο Κάμερον προσκόμισε, μπορεί να αγορασθεί για λίγα ευρω σε υπαίθριες αγορές για περιηγητές (τουρίστες) στους Ιερούς Τόπους (δεν ζητώ συγνώμη για το Ιερούς Τόπους, λυπάμαι για το πολιτικά μη ορθό.) Αυτά τα οστεοφυλάκια αν θέλει ο αγοραστής γεμίζουν με παλιά οστά, είναι κι εκείνοι καλοί έμποροι, βλέπετε.

    Τα οστά του οστεοφυλακίου που έφερε ο Κάμερον δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής εξέτασης με άρνηση του ίδιου του Κάμερον. Επιστημονική εξέταση θα αποδείκνυε εάν τα οστά αυτά είναι σύγχρονα του έτους της ταφής του εν λόγω προσώπου.

    Ακόμη και τότε, δεν υπάρχει γενετικό υλικό του Ιησού Χριστού για να παραλληλισθεί με αυτό των οστών έτsι ώστε να υπάρξει απόδειξη σε ποιόν άνθρωπο ανήκουν τα οστά. Άρα, άνθρακες ο θησαυρός.

    Το ότι επάνω στο οστεοφυλάκιο υπάρχουν τρία ονόματα, έχει ως εξής.

    Πρώτον, το ένα όνομα είναι στην Ελληνική και τα άλλα δύο (της φερομένης ως συζύγου και του φερομένου ως υιού) στην Αραμαϊκή. Δηλαδή, εκείνος που τα έγραψε ήταν και γλωσσομαθής και παιχνιδιάρης και ασεβής, ο ατακτούλης θεομπαίχτης!

    Δεύτερον, τα ονόματα Ιησούς, Μαρία (Μυριάμ) και Ιούδας είναι κοινά ονόματα στον λαό αυτό. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν τέτοια ονόματα και σήμερα, όπως σ’ εμάς για παράδειγμα, Γιώργος, Μαρία και Γιάννης.
    ——————————————————
    Μετά την επαναλαμβανομένη αναφορά σε αμφισβητήσεις και ακυρώσεις του ιστορικού υπόβαθρου του Χριστιανισμού, μάλιστα κάθε φορά την περίοδο πριν την Λαμπρή Ανάσταση (Πάσχα ή Έξοδο από την Αιγυπτιακή σκλαβιά και μετάβαση στην Γη της Επαγγελίας έχουν μόνον οι Εβραίοι. Έτσι δεν είναι;) με παιδικά αφελείς μυθιστορίες συγγραφέων που ονομάζονται Νταν ή Ντάνιελ, Δανιήλ (κοινό όνομα) κι οι οποίες τελικά δεν φθάνουν να αποδείξουν κάτι όπως κάθε μυθιστόρημα στο τέλος του βιβλίου κάνει, και ευρηματολογία τουλάχιστον αστεία περί ευαγγελίων καημένων αδικημένων Αποστόλων, το τρίτο επεισόδιο κλονισμού της ιστορικότητας του Χριστιανισμού ίσως πρέπει να σκιασθεί από εχέφρονα σκεπτικισμό και μεγάλη επιφυλακτικότητα.

  8. Βρίσκω πως έχει πολύ περισσότερο γούστο η αντίδραση της εκκλησίας απέναντι σε αυτό το «ρεπορτάζ». Έχουν πάθει όλοι σκορλιόκο… Πρώτα ο Τελευταίος Πειρασμός με του σύντεκνου Νίκου Καζαντζάκη πυροδότησε τα «πνεύματα» (αν μπορούν να τα αποκαλέσω έτσι) της εκκλησίας και φτάσαμε στον Κώδικα Νταβίντσι με το παπαδαριό να παθαίνει παροξυσμούς υστερικής χριστιανολατρείας. Όπως λένε και στις ταινίες… “Jesus”!

  9. Το άλλο με τον Τοτο το ξέρετε;
    Η ουσία είναι οτι εδώ στη γη ήρθε κάποιος ο οποίος δίδαξε στους ανθρώπους έναν τρόπο ζωής ώστε να μη βγάζουν τα μάτια τους και μίλησε για ζωή μετά το θάνατο.
    Στην αντίπερα όχθη είναι το να βγάζουμε τα μάτια μας και να μας βλέπουν τα ραδίκια από κατω τους να λιώνουμε.
    Κάποτε θα φανεί ποιο είναι αληθινό.
    Πάντως η τυχαιότητα δεν δημιουργεί ένα δομημένο κόσμο…

  10. Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑΟΙ ΒΩΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΚΑΣΧΗΜΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΧ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΛΠ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.