Ο τίτλος ανήκει, δικαιωματικά, στον araxto…Το δικαιολογεί στο comment #24… ο παλιός ήταν «Να μην κάνουν απεργία αύριο οι ηλεκτρονικοί συντάκτες: Απεργία στην Απεργία»

Οπως (ίσως) θα έχετε ακούσει, αύριο οι δημοσιογράφοι απεργούν.

Σκοπός τους είναι να εναντιωθούν (κατ’αρχάς) στην όποια μεταβολή του ασφαλιστικού συστήματος.

Ως εδώ καλά.

Για άλλη μία φορά όμως, την απεργία θα ακολουθήσουν και οι ηλεκτρονικοί συντάκτες. Δηλαδή, ούτε In.gr (που είναι αποκλειστικά δικτυακό), ούτε Flash.gr, ούτε Sportline.

Οι δικτυακοί συντάκτες δεν έχουν ενσωματωθεί (ακόμα!) σε κανένα σύστημα ούτε ασφαλιστικό, ούτε άλλο, δεν νοούνται ως συντάκτες, δεν υποστηρίζονται, ούτε προστατεύονται ως τέτοιοι.

Έχοντας άμεση σχέση με τον χώρο, έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές την αγωνία τους: «και τώρα τι κάνουμε εμείς; ακολουθούμε;» γνωρίζοντας καλά πως κάθε φορά θα ακολουθήσουν, θα απεργήσουν για τα δικαιώματα που ΙΣΩΣ μία μέρα γίνουν και δικά τους.

Ίσως.

Στο διάστημα όμως μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρό τους, οι ηλεκτρονικοί συντάκτες θα θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας, θα δέχονται ισχυρές πιέσεις απο τις εργοδοσίες, θα μένουν απροστάτευτοι.

Και στο μεταξύ, οι -παραδοσιακοί- δημοσιογράφοι θα καμώνονται πως «και αυτήν την φορά, η απεργία πέτυχε».

Και πράγματι, θα έχει πετύχει. Γιατί ο κόσμος θα στερηθεί, για μία ημέρα, την πολύτιμη (δεν το λέω ειρωνικά) ενημέρωσή του.

Αν όμως δεν συμμετάσχουν οι ηλεκτρονικοί; Τότε ο κόσμος θα πληροφορηθεί τις ειδήσεις της ημέρας. Γιατί το internet για την νέα γενιά γίνεται εξίσου σημαντικό με την τηλεόραση . Γιατι ο καιρός που ο ένας στους δέκα έμπαιναν στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή του άλλαξε, τώρα είναι πολλοί, πολλοί περισσότεροι.

Και στο μέλλον, θα είναι όλοι.

Ας θυμήσουμε λοιπόν στους -παραδοσιακούς- δημοσιογράφους την δύναμη της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Ας κάνουμε απεργία στην απεργία τους.

(και για να μην πει κανείς οτι προστατεύω το …κεφάλαιο, ας απεργήσουν χωριστά, άλλη ημέρα. Να μην κινείται τίποτα δικτυακά…)

Η θέση μου λοιπόν: Απεργία στην Απεργία. Μέχρι να δικαιωθούν ΟΛΟΙ οι αγώνες ΟΛΩΝ.

Οι εργαζόμενοι στο In.gr και στο E-go διαμαρτύρονται για την ..κώφωση της ΕΣΗΕΑ στα αιτήματά τους…
Οι εργαζόμενοι στο sport.gr εργάζονται κανονικά σήμερα. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν οτι «ακόμα περιμένουν στο ακουστικό τους την επικοινωνία με τον κ.Σόμπολο…» Οι εργαζόμενοι στο sport24.gr απεργούν, αφού τελικά αυτοί στάθηκαν πιο τυχεροί και μίλησαν με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, και πήραν την διαβεβαίωση οτι «ότι η απεργία μας καλύπτει εξολοκλήρου».

Κανείς δεν διαφώνησε με αυτό: το άρθρο 20 του Ν.1264/1982 που επικαλείται η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πράγματι ότι:

«Εργαζόµενοι της επιχείρησης που δεν είναι µέλη καµιάς συνδικαλιστικής οργάνωσης µπορούν ναλάβουν µέρος σε απεργία που κήρυξε νόµιµα η πλέον αντιπροσωπευτική σε σχέση µε την εργασιακήιδιότητα οργάνωση»

Αυτό όμως δεν καλύπτει το αίτημα των εργαζομένων στον ηλεκτρονικό τύπο για πλήρη εξομοίωση με τους συναδέλφους τους…

Και οι εργαζόμενοι στο MSFree δεν απεργούν
Και ενώ εγώ προτείνω να μην απεργήσουν οι δημοσιογράφοι (του ηλεκτρονικού τύπου) – μια άλλη φωνή προτείνει να συμμετάσχουν στην απεργία οι… bloggers

36 thoughts on “«Βόηθα με φτωχέ, να μην σου μοιάσω» (ή αλλιώς: Να μην κάνουν απεργία οι ηλεκτρονικοί συντάκτες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.