Καλημέρα αναγνώστη(*),
Εχω εμπιστοσύνη σε σένα. Είμαι σίγουρος για σένα. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, και κάνεις ότι μπορείς. Είμαι σίγουρος οτι όταν βρίσκεις ευκαιρία, θα μοιράσεις ένα χαμόγελο χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση. Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι άσχημος ή όμορφος, η σεξουαλικότητά σου, αν είσαι γέρος ή νέος, αν είσαι φτωχός ή πλούσιος, αν είσαι όμορφος εξωτερικά, αν το σώμα σου είναι γυμνασμένο, αν η μύτη σου είναι γαμψή, δεν με ενδιαφέρει αν νομίζεις οτι έχεις κάνει κάτι κακό στο παρελθόν σου, αν έχεις αμφιβολίες για σένα: Εγώ δεν έχω. Εχω εμπιστοσύνη σε σένα. Έχω εμπιστοσύνη οτι θα σκεφτείς όλους, όχι μόνο εσένα. Έχω εμπιστοσύνη οτι στην πρώτη ευκαιρία που θα βρεις, θα προσφέρεις στον άλλο – θα δώσεις την θέση σου, θα αφήσεις να σε προσπεράσει, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Μόνο για να τον δεις να χαμογελάει, και να λέει ευχαριστώ. Είμαι σίγουρος οτι θυμάσαι τους δικούς σου ανθρώπους, όσους σου σταθήκανε στα δύσκολα, και όποτε μπορείς επικοινωνείς μαζί τους. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου, οτι δεν θα κάνεις λάθος – και όποια και αν είναι η απόφαση που πρέπει να πάρεις, θα το κάνεις με καθαρή την καρδιά. Είμαι σίγουρος οτι δεν θα αδικήσεις, όχι ηθελημένα. Και αν το κάνεις αθέλητα, θα προσπαθήσεις να διορθώσεις. Σου έχω εμπιστοσύνη, οτι δεν θα πεις ψέμματα σε κανέναν. Οτι θα κάνεις ότι μπορείς για να μην πληγώσεις κανέναν τόσο τώρα, όσο και μετά. Πιστεύω σε σένα. Πιστεύω οτι μπορείς να χαμογελάσεις χωρίς να χρειαστεί να πικράνεις άλλους. Πιστεύω οτι προσπαθείς να μην πιέσεις αυτούς που είναι κάτω απο σένα, και να μην μισήσεις αυτούς που είναι πάνω απο σένα. Ούτε να τους ζηλέψεις. Είμαι σίγουρος για σένα. Είμαι σίγουρος οτι μπορείς να σκεφτείς πριν σε καταλύσει ο θυμός, να είσαι δίκαιος, και να αναγνωρίσεις τα λάθη σου. Να τα αναγνωρίσεις, να τα διορθώσεις, και να τα προσπεράσεις. Είμαι σίγουρος οτι μπορείς να εκτιμήσεις ένα χαμόγελο, ένα φιλί, μια αγκαλιά – περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο. Πιστεύω οτι ξέρεις τι σημαίνουν αυτά και για σένα, και για τους άλλους. Είμαι σίγουρος οτι μπορείς μέσα στην ειλικρίνειά σου να γελάσεις και να κλάψεις το ίδιο παθιασμένα. Σε εμπιστεύομαι. Σου εμπιστεύομαι κάθε ημέρα την ζωή μου, την ζωή της οικογένειάς μου, των δικών μου ανθρώπων – και σε ευχαριστώ γιατί μου τους επιστρέφεις κάθε βράδυ όσο πιο αλώβητους μπορείς. Σε εμπιστεύομαι οτι αν τους δεις σε κίνδυνο, θα τους προστατέψεις. Οτι θα προστατέψεις κάθε αδύναμο. Οτι θα βοηθήσεις όλους όσους είναι κάτω απο σένα και ψάχνουν για μία ευκαιρία, και δεν θα ξεχάσεις ποτέ αυτούς που σε βοήθησαν. Είμαι σίγουρος οτι μπορείς να το κάνεις. Οτι μπορείς να προστατέψεις τους πάντες, και πολύ περισσότερο τον ίδιο σου τον εαυτό. Οτι όταν σε βρίσκει κάτι κακό, έχεις την εσωτερική δύναμη να προστατευτείς. Οτι αυτή η δύναμη τρέφεται μόνο με χαμόγελα, και καλή καρδιά. Ελπίζω σε σένα. Ελπίζω οτι αυτήν την καρδιά και τα χαμόγελα τα έχεις, και είσαι έτοιμος και διατεθημένος να τα μοιράσεις σε άλλους, που το αξίζουν το ίδιο με σένα.
Σε εμπιστεύομαι – είμαι σίγουρος για σένα, και ελπίζω σε σένα.
Είχα ανάγκη να στα πω όλα αυτά, γιατί σκέφτηκα οτι πάει καιρός απο τότε που στα έχουν πει. Και πάει άλλος τόσος καιρός απο τότε που τα είπες εσύ σε κάποιον που πιστεύεις οτι του αξίζουν.
Καλημέρα αναγνώστη,
Γιάννης aka arkoudos.
(*) και αναγνώστρια 🙂
Αγαπητέ Αρκούδε…
ευχαριστώ πολύ και να ξέρεις οτι τα αισθήματα είναι αμοιβαία
νά σαι καλά …
Αδιάφορε αναγνώστη*
Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε σένα. Είσαι ένας φριχτός άνθρωπος και δεν προσπαθείς καν. Είμαι σίγουρος ότι δεν ασχολείσαι στο παραμικρό για να μοιράσεις χαρά, και μόνο όταν έχεις πάρει δέκα από τους άλλους, μπορεί να ασχοληθείς να δώσεις ένα. Δεν με νοιάζει αν είσαι άσχημος ή όμορφος, αλλά εσένα σε νοιάζει και σε τρώει μέρα-νύχτα. Το ίδιο σε τρώει και το αδύναμο και πλαδαρό σώμα σου, η σαμπρέλα στη μέση και η καράφλα που γυαλίζει στον ήλιο. Πιστεύεις ότι γι’ αυτό δεν βρίσκεις γκόμενα, και έχεις δίκιο. Και μπορεί να λέω ότι δεν με νοιάζει αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, αλλά στην πραγματικότητα οι πιθανότητες να κάνω παρέα μαζί σου είναι κατά πολύ μειωμένες αν η κοινωνική και οικονομική μας τάξη διαφέρει πολύ.
Είμαι σίγουρος ότι είσαι παρτάκιας, κοιτάς μόνο το συμφέρον σου και γράφεις στα αρχίδια σου όλο τον κόσμο, με πρώτο και καλύτερο τον συνάνθρωπό σου. Θα φροντίσεις να του φας τη σειρά στην ουρά, θα τον κόψεις στο προσπέρασμα (τι είναι αυτός; έξυπνος;) και θα προλάβεις την τελευταία θέση στο λεωφορείο (κι αν δεν γουστάρει ο παππούς ας καθόταν σπίτι του). Κι αν τολμήσει κάνας άλλος να σου κάνει το ίδιο, θα του ζητήσεις τα ρέστα.
Ζηλεύεις τους φίλους σου όταν είναι χαρούμενοι αλλά τους στέκεσαι στη στενοχώρια γιατί σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερος από αυτούς. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Μισείς το να χρειάζεσαι τη βοήθειά τους, αλλά τη ζητάς πάντα και απαιτείς να στη δώσουν. Αν κάποιος τολμήσει να διστάσει, τον κόβεις από φίλο. Και φροντίζεις πάντα, πάντα, πάντα, να ξεχνάς τα καλά που σου έκαναν οι άλλοι. Αλλά ποτέ τα καλά που έκανες εσύ. Και φροντίζεις να τους τα θυμίζεις με την πρώτη ευκαιρία. Εσύ αξίζεις 10. Οι άλλοι 1.
Είσαι ανίκανος να πάρεις οποιαδήποτε σωστή απόφαση για τη ζωή σου. Δεν ξέρεις καν τι είναι καλό για τον εαυτό σου, αλλά φέρεσαι σαν να ξέρεις τι είναι καλό για όλους τους άλλους. Και το επιβάλεις. Η λογική είναι άγνωστη έννοια για σένα. Το συναίσθημα κυριαρχεί απόλυτα στις πράξεις σου, και οποιαδήποτε απόφαση βασίζεται στην προσωρινή, ατομική καλοπέρασή σου, κατά προτίμηση εις βάρος των άλλων.
Θα πεις ψέμματα και θα κλέψεις με την πρώτη ευκαιρία. Με δεδομένη την ευκαιρία θα ληστέψεις, θα βιάσεις, θα σκοτώσεις. Το μόνο που σου λείπει είναι η ευκαιρία. Θα αδικήσεις τους πάντες για να επωφεληθείς εσύ. Γιατί δεν είσαι μαλάκας. Είσαι έξυπνος. Μάγκας.
Μισείς όλους όσους είναι πάνω από σένα και αποδίδεις την επιτυχία τους στη διαφθορά τους. Διαμαρτύρεσαι για την αδικία που σταμάτησε τη δική σου επιτυχία και σε έριξε σε μια δύσκολη ζωή όπου αναγκάζεσαι να δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί ο πατέρας δεν είχε αρκετά καλό βύσμα για να σε βάλει στο δημόσιο. Ζηλεύεις όποιον τα κατάφερε καλύτερα από σένα και εύχεσαι την καταστροφή του. Δεν είναι τόσο σημαντικό το να έχεις εσύ νέο αυτοκίνητο, όσο σημαντικό είναι να μην έχει ο γείτονας.
Το μόνο που σε νοιάζει είναι τα λεφτά και τα υλικά αγαθά. Θα αφήσεις την οικογένειά σου να μένει σε μια τρύπα, για να πάρεις εσύ νεό αυτοκίνητο. Θα βάλεις την 50 ιντσών τηλεόραση στην πιστωτική, και δεν θα πάρεις νέες σχολικές τσάντες για τα παιδιά σου. Και μετά θα διαμαρτυρηθείς για τις πουτάνες τις τράπεζες που σου πίνουν το αίμα.
Αν κινδυνέψω, και είσαι εκεί, θα με γράψεις στα αρχίδια σου και θα προχωρήσεις. Γιατί να μπλεχτείς; Γιατί να κινδυνέψεις; Με ξέρεις κι από χτες;
Αδιάφορε αναγνώστη, κάποτε εγώ δεν ήμουν έτσι. Είχε γράψει ένα post ο αρκούδος στο blog του, και με ενέπνευσε τόσο πολύ που το ακολούθησα και προσπάθησα να ζήσω σύμφωνα με την περιγραφή του. Αλλά μετά γνώρισα εσένα, αδιάφορε αναγνώστη, και κατάλαβα ότι ήμουν μαλάκας, κι εσύ μάγκας.
Τώρα είμαι σαν κι εσένα. Κι αν σε δω στο δρόμο, θα σου βάλω τρικλοποδιά. Κι όταν πέσεις κάτω θα σε φτύσω, θα γελάσω και θα φύγω. Ξέρω ότι θα το εκτιμήσεις.
Στα τσακίδια,
lukuliuS.
* Το κείμενο είναι γραμμένο για άντρες, μόνο. Η θέση της γυναίκας δεν είναι στο PC, είναι στη κουζίνα.
lukulius, πιστεύω ειλικρινά οτι είναι η πιο ευφυέστατη απάντηση που πήρα ποτέ σε post μου.
Να ‘σαι καλά βρε αρκούδε, είχα αρχίσει να τα ξεχνάω αυτά..
και εσύ είσαι φανταστικός, καλός, όμορφος και τα λοιπά
Kalimera arkoude,
se euxaristoume pou mas ftiaxneis ti mera . Kathe mera diabazw auto to keimeno kai xamogelaw me apotelesma na mi ftiaxnw mono ti dikia mou mera,alla kai autwn pou sunanastrefomai.
Kalimera kai pali.